Midtjysk Skoleskak

  Nyhed 04.11.06 

        

Midtjysk Skoleskak deltog med 10 spillere ved kvalifikationsstævnet på Brobjergskolen i Århus. Med 71 deltagere var vi derfor godt repræsenteret.

Dagens hovedperson var Lasse Emil Petersen, som med en sejr i sidste runde ville være kommet til DM. 

Lasse Emil Petersen startede flot med 2 point af 3 mulige og efter 6 runder havde han 4 point. Så sker det, alle skakspillere skal ud i. Sidste og afgørende spil. Spillet der SKAL vindes. Spillet der fører en til DM i Skak. For første gang i Lasses skakkarriere står han lige foran højdepunktet. Og hvad sker der. Der sker præcis det, der sker for tusindvis. Det glipper. Så tæt på og alligevel langt fra. Selvfølgelig blev Lasse ked af det. Selvfølgelig er det ærgerligt. Nu har Lasse prøvet det alle skal prøve. Lasse har fået følelsen af, at være tæt på og så fejle. Men Lasse er blevet stærkere af det. Lasse får mange chancer fremover. Det er jeg sikker på.

Peter Kristensen startede med et nederlag. Peter Kristensen var nok den spiller jeg havde tildelt størst chance, så det var bestemt ikke den bedste start. Men med 3½ point i de 4 næste runder begyndte det at ligne noget. Et nederlag i 6. runde sendte dog Peter helt ud i mørket og en naturlig reaktion kom da også med endnu et nederlag i sidste runde. 3½ point i 7 runder.

Frederik Jensen var opsat på noget stort i dag. Så er det uheldigt at starte med 3 nederlag! Frederik sluttede godt af med 3 sejre og et nederlag så det er godkendt.

Frederik Nielsen var med for første gang. Frederik fandt ud af, at der spilles godt skak i århus. 

Alex Brøgger er knægten der smiler uanset tab eller gevinst! Alex hyggede sig og det er det vigtigste. 2 point til Alex.

Anders Johansen var med for første gang og det er min fornemmelse at han lærte meget. Skak spilles af to personer og ham på den anden vil også vinde! Anders scorede 3 point og kan godt være tilfreds. 3 point er faktisk ret flot. 

Søren Maretti har haft det svært ved stævnerne, men med 3 point i de 7 runder begynder resultaterne at komme. Søren skal nok få det lært. Han har fremtiden for sig.

Cecilie Nielsen er en fornøjelse at have med. Altid glad og smilende. Jeg måtte dog lige fortælle hende på et tidspunkt, at det ikke var smart at spille klaver mens de andre spillede skak!! Nåh nej, svarede hun og smilede. Hun gik derefter rundt og kiggede på de andre. Cecilie scorede 2 point og var dødtræt bagefter. Det var ret tydelig!

Sebastian Jakobsen har ikke spillet mange turneringer, men med 3 point i de 7 runder er det bestemt godkendt. Sebastian spiller faktisk ret godt. 

Magnus er klubbens yngste og en rigtig spasmager. Det er svært at lade være at smile når han kommer. 2 point i 7 runder er godkendt.

Dagen viste endnu en gang at forskellen på succes og fiasko er hårfin. 

Men når jeg tænker på at de unge mennesker går op af hinanden igennem en hel dag uden problemer bliver jeg glad. Billedet taler sit tydelige sprog.

Så selv om det var en "øv-dag" resultatmæssigt, kan vi godt være tilfredse i Silkeborg.

Referent Peter Poulsen.

Anders og Alex hyggede sig. Det er det vigtigste!