Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I går var der finalerunde i Pokalturneringen.

16 deltagere stillede til start men efter 3 knock-out runder var der kun finaledeltagerne tilbage: Peter Poulsen og Philip Knudsen.
Det blev et utroligt spændende opgør men til slut lykkedes det Peter at sætte mat med kun 2 sekunder tilbage på uret.
Ny pokalmester blev dermed Peter Poulsen - tillykke!

Finaleresultaterne kan ses her.

Når juledagene er vel overståede (glædelig jul til alle i øvrigt!) er det igen tid til d. 28. december kl. 10.

Se indbydelsen og tilmeld dig via linket i venstre side eller her.

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

På torsdag spilles finalerunden i årets Pokalturnering.

Vi går nu til knock-outfasen, hvor halvdelen af feltet elimineres i hver runde.
Der trækkes lod til opgørerne på torsdag.
Lodtrækningsregler:
1) Man kan ikke møde en modstander man allerede har mødt i indledende runde.
2) De 4 "lucky loosers" skal alle møde en gruppevinder.

De 6 gruppevindere: Lars Bøgedal, Flemming Jepsen, Rasmus Laursen, Søren Mejrup, Kent Knudsen, Niels Munch

De 6 to'ere: John Christensen, Philip Knudsen, Johnny Rasmussen, Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen, Peter Sehested, Per Sønderskov

De 4 "lucky loosers": Nicolai Jaobsen, Niels-Jørgen Jacobsen, Peter Poulsen og Peter Matzen.

 

Silkeborg 2 - SK 1968 4

Email Udskriv PDF

I går tog Silkeborg 2 imod SK 1968 4.

Det var "erfaring" mod "ungdommen" idet vi må erkende at gennemsnitsalderen for vores modstandere var noget under vores.

Dr. Elo forudså en komfortabel hjemmesejr (6.21 - 1-79) og med lidt held på vores side kunne vi overgå dette med en fin 6½ - 1½ sejr.

De 4 nederste brætter gjorde rent bord med lutter sejre mens toppen fik 3 remis'er og en enkelt sejr (til Jack der som den sidste sled pointet hjem efter at have hapset en kvalitet i åbningen).

Vi ligger nu på 5. pladsen - men med en udsat kamp mod Nordre 3 i baghånden.

 

Viby 2 - Silkeborg 3, 4-4

Email Udskriv PDF
Den 11. december var Silkeborgs 3. hold i Viby for at møde deres 2. hold. Holdene var jævnbyrdige i rating og resultatet blev det samme.
Stig Holten havde en rolig udvikling den første del af partiet, men så gik også løs. Stig rokerede langt og modparten rokerede kort. Stig havde derefter et bondeangreb på modpartens kongestilling og fik faktisk også slået hul på stillingen, men i kampens hede lykkedes det modpartens springer at true begge tårne. Kort efter valgte Stig at opgive. Efter 24 træk var det slut.
Steen Konradsen fik et kort parti hvor der blev byttet en sort løber og to bønder af. Efter 17 træk tilbød modparten remis som Steen tog imod.
Stig Nørregaard fik et hurtigt angreb i gang. En løber, en springer og dronningen truede F-7 bonden, den blev slået. Modpartens dronning kom til hjælp , men for sent, springeren slog h-6 bonden med dobbeltskak og modparten valgte at opgive efter 17 træk.
Peter Sehested rokerede kort og modparten rokerede langt samt satte en bondestorm i gang mod Peters kongestilling. Efter en hidsig kamp blev der slået hul på kongestillingen og Peter konge skakket. Kongen måtte flyttes og dermed stod Peters tårn gratis i slag. Efter 24 træk valgte Peter at opgive.
Søren Rud Ottesen havde et parti som faktisk svarede til Steens parti, afbytningerne var de samme. Der kom et remistilbud fra en af parterne, men spillet fortsatte og det endte med at Søren tabte.
Carsten Mogensens parti var derimod langt hvor næsten det hele blev byttet af. I slutspillet klarede Carsten sig bedst, da hans bonde var nået til g-2 og ikke kunne stoppes valgte modparten at opgive efter 44 træk.
Iver Liin rokerede kort og modparten langt. der var mange afbytninger. I slutspillet havde begge et tårn og en løber samt fire bønder. Iver havde en fribonde på h-linien, men den blev stoppet af modpartens løber. da ingen af parterne kunne få gennemført noget afgørende valgte de at tage remis efter 37 træk.
Undertegnede fik det længste parti med næsten 70 træk og jeg blev også sidst færdig. Jeg førte med en bonde da modparten valgte at ofre en springer på kongestillingen for at få sin anden springer og tårn igennem. De gik straks på bonderov. Modpartens konge stod på h-1. jeg sikrede mig g-linien med tårnet, min løber og springer kom frem til et matangreb. Jeg manglede kun et træk i mat da min modpart forsøgte at lave evig skak, men min konge tog hans springer og han opgav.
Resultatet blev 4 – 4. Efter rating skulle det være 4,01 – 3,99 til Viby, så begge parter må være tilfredse. Vi har nu 5. pladsen A-rækken.
Næste holdkamp bliver tirsdag den 15. januar hvor vi skal møde Aros 1 i Aarhus.
/Knud Mogens
 

Springeren – Silkeborg, 6-2

Email Udskriv PDF

Stort nederlag til førsteholdet i Kolding

Da jeg efter 3-kvarters spil, gik rundt i 8.As klasse lokale og kiggede på mine holdkammeraters stillinger, var den suveræn største overraskelse at Per stadig havde 1 time og 30 minutter tilbage på klokken! Desværre kunne turneringslederen ikke give mig dispensation til at tage et mobilbillede, af dette særsyn ????

Vi kom generelt godt fra start, og det så lovende ud flere steder, som Michael skrev i en mail rundt til holdet efter kampen, så lignede det da en lille sejr til os midtvejs i kampen.

I toppen tabte Per, mens Flemming og Peter K. spillede remis. Flemming er vores topscore med 2/3!
På bræt 4-6 stod Søren, Michael og undertegnede undervejs alle på et eller andet tidspunkt klart bedst i vores partier.

Som illustration på en god stilling der bliver misbrugt, vælger jeg i mangel af bedre mit eget parti.
Jeg havde hvid mod Jens Ingemann Madsen. Vi kommer ind i partiet, hvor Jens lige har spillet 23. - , Sf8-d7 kan han det?
Nej den går ikke for nu spillede jeg: 24. Se5Xf7!, Kg8Xf7 25. e4-e5, Db7-b8 26. De3-f4+, Kf7-g8 27. e5Xd6, Te8-f8 28.Df4-e4?
(Jeg skal skulle selvfølgelig have spillet 28.Df4-g4,Db8Xd6 29. d4-d5 der truer mat på g7 og bondegevinst og en +2 stilling) partiet fortsatte 28.-, Db8Xd6 29. Td1-e1?, Lb5-c4
Efter 2 svage hvide træk er stillingen igen nogenlunde lige. I øvrigt vandt jeg heldigt partiet efter 70 træk.
Ellers blev gode stillinger desværre forvandlet til nederlag til John, Peter H., Søren, og Michael. Øv men op på hesten igen gutter. Måske ville det være en ide med lidt skak ved klubbens juleturnering den 28. december.
Vores næste kamp er den 13. januar hjemme i Lunden mod Skanderborg2.
/Torben Bødskov
 


Side 11 af 141