Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I torsdags fik vi fundet de 16 der gik videre fra de indelende puljer.
Birger Poul Møller, Jørn Andreasen og Anton Krogh var de "heldige 3'ere" der gik videre sammen med nummer 1 og 2 fra hver indledende pulje.
Der er trukket lod til finalerunden. Bemærk at der fortsat spilles med tidshandicap - farverne i opgørene findes ved lodtrækning.

På mandag har vi igen en træningsaften - formanden kunne hvis godt bruge et bedre slutspil f.eks...

Alle er velkomne.

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I aften kl. 19:30 spilles de indelende runder i årets pokalturnering.

Det er derfor ved at være sidste udkald for at tilmelde sig - kontakt gerne formanden snarest muligt!

 

DM i Skoleskak

Email Udskriv PDF

DANSK MESTER I SKOLESKAK 2016 GRUPPE F: John Christoffer Højstrup Christensen.

Med 6 vundne kampe og en enkelt remis, 6½ point blev John for 1. gang Dansk Mester i Skoleskak gruppe F.

DM i skoleskak som blev afviklet i weekenden fra 25. til 27. november 2016 på Den frie Lærerskole i Ollerup blev en succes for Midtjysk Skoleskak og for John Christoffer Højstrup Christensen, Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen, Carl Emil Richter Thyssen i særdeleshed.

I gruppe E scorede Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen 5 point af 7 mulige fordelt på 5 sejre og kun 2 nederlag. En absolut godkendt præstation. En præstation der placerede ham kun 1 point fra førstepladsen.

Carl Emil Richter Thyssen deltog for første gang og med 4 point af 7 mulige fordelt på 3 sejre 2 remisser og kun 2 nederlag hører præstationen under ”Absolut Godkendt”.

Ved samme lejlighed benyttede John sig til at blive Dansk Mester i LYNSKAK i skoleskakkens gruppe F, som blev afviklet fredag aften.

Denne weekend har indskrevet sig i historien i Midtjysk Skoleskak og weekendens resultater gør det til et af de absolutte højdepunkter i Skoleskakkens historie i Silkeborg.

Der er grund til at hejse flaget og det vil vi gøre torsdag eftermiddag.

I har alle grund til at være stolte.

Hjertelig tillykke til jer alle 3.

 

Senest opdateret: Søndag, 27. november 2016 18:35
 

Silkeborg 2 - Århus / Skolerne 2, 3½-4½

Email Udskriv PDF

På forhånd ville det knebne nederlag mod det stærke hold fra Århus / Skolerne 2 været et rigtigt fint resultat, men vores modstandere var slemt ramt af afbud og jævnfør ratingtallene "burde" vi have haft 4.91 point.

På de to øverste brætter var vi klart underratede, bræt 3 og 4 var jævnbyrdige mens vi var favoritter på de sidste 4.

Jack fik ikke rigtigt gang i modspillet med de sorte brikker i en kongeinder - der blev kæmpet bravt men overmagten var for stor og han måtte ned.

Peter Poulsen eksperimenterede med en ny åbning men den skal vist en tur på værkstedet - 15 træk og håndklædet blev kastet i ringen. Men underholdende var det!

David vandt en springer for 2 bønder via tryk mod modstanderens kongestilling. Der var dog ikke mat og man enedes om remis efter lidt afviklinger.

Birger gav en bonde i åbningen for udviklingsforspring og fik også en fin stilling. Det endelige gennembrud udeblev dog og der blev taget remis.

Lars Bøgedal fik også en god stilling og kom ind i et slutspil med tårn+springer+bønder til begge parter. Modstanderen havde dog en isoleret dobbeltbonde og 3 "øer" mod Lars' 2 "øer" hvilket gav håb om sejr. Modstanderens forsvarede sig dog godt og pointet blev delt.

Jeg selv fik intet ud af åbningen og i midtspillet var det min modstanderen som var ovenpå uden at jeg dog direkte havde en tabsstilling. I en helt lige stilling hen mod træk 40 afslog jeg et remis tilbud for at se om jeg ikke kunne få lidt "fusk" ind. Det lykkedes med kraftig hjælp af sort, hvor jeg vandt 2 bønder og fik et vundet slutspil. Jeg brugte dog for meget tid og stillingen gik fra at være klart vundet, til vundet, til remis og til tabt! Suk!

Steen Nielsen kom godt fra start og da modstanderen måtte aflevere en officer blev det til et stensikkert point.

Per Sønderskov vandt en officer i midtspillet med en taktisk finte og kørte sikkert pointet i hus.

 

 

Randers 2 - Silkeborg 3, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 21-11 2016  var vi Randers for at møde deres 2. hold. I rating var vi nogenlunde jævnbyrdige. Heldigvis viste resultatet det samme.

Lasse Emil spillede hvid på 1. brættet. Kampen var jævnbyrdig til sidste træk, dog med Lasse i angreb. I slutspillet havde begge parter dronningen, en hvid løber og 4 bønder. Lasses dronning fik jaget kongen frem på brættet og modparten overså at hans dronning på et tidspunkt stod i slag. 
Det kostede naturligvis dronningen og dermed var sejren hjemme.

Peter Sehested havde sort på 2. brættet. Kampen var lige i lang tid og han blev næstsidst færdig. Peter fik ikke taget sig i agt for at en bonde kunne rykke frem og skakke kongen og tage en løber. Modparten kunne nu bytte dronningerne af og med en sort løber til forhindre at Peters fribonde kunne rykke frem og selv få en fribonde frem, måtte Peter opgive.

Tommy Andersen spillede hvid på 3.brættet. Han var med på afbud, tak for det. Det blev en åben stilling for begge. Tommy mister alle bønderne på dronningefløjen, men får til gengæld slået hul på kongefløjen. Med dronningen slår han det ene tårn på f6 og skakker kongen på h8. Nu kan modparten ikke slå igen med det andet tårn, da han så ville gå mat i bunden, grundet tårne på de åbne g- og d-linjer. Flot gjort!

Carsten havde sort på 4. brættet. Ret tidligt i spillet mister han en løber. Det kommer til at præge resten af spillet. Han forsvarer sig ihærdigt og bliver sidst færdig. Han får regelmæssigt byttet af, men til sidst lykkes det modparten med kongen og en springer at tage Carstens sidste bonde.
Carstens konge kan ikke stille noget op mod modpartens sidste bonde og opgiver.

Stig Holten spillede hvid på 5. brættet, også han var med på afbud, tak for det. Han satte sig hurtigt på midten af brættet med en bonde på c5 og e5 støttet af d5. G-linien blev også hurtigt åben med dronnigen og et tårn på.  Med løberen på h6 og true modpartens dronning var det slut. Ligemeget hvad dronningen gjorde ville han gå mat efter bare 20 træk. Flot gjort!

Stig Nørregård havde sort på 6. brættet. Han fik jaget modpartens konge frem på 3. række med afbytninger og rokerede derefter langt til en åben kongestilling. Desværre overså han at en løber kunne true det ene tårn som ikke kunne flyttes da det andet tårn så kunne slås gratis med skak og dermed vil dermed vil der også ryge en gratis løber. Da Stig ikke kunne undgå at modparten fik et tårn i overskud valgte han at opgive.

Steen Spillede hvid på 7. brættet. Desværre fik Steen ikke rokeret. Det udnyttede modparten med at låse Steens konge fast med dronningen, et tårn og en løber. Han forsøgte at lukke hullet med en springer, men modparten ofrede tårnet på springeren og så kunne modpartens dronning og løber gøre resten, efter 20 træk var slut. Steen måtte opgive.

Undertegnede havde sort på 8. brættet. Det slap jeg nemt om ved - modparten mødte ikke op. Det betød naturligvis et point til Silkeborg.

Resultatet blev 4 - 4. Det passer fint med ratingen på 4,07 - 3,93. Der er endnu en kamp tilbage i rækken. Resultatet af den kamp afgør om vi beholder 5. pladsen eller må ned på 6. pladsen.

Næste holdkamp bliver i "Lunden" den 15. december, hvor vi møder Syddjurs 2. hold.

 

/Knud Mogens

 


Side 11 af 116