Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 2 - Åbyhøj, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I anden runde i holdturneringen havde vi besøg af Åbyhøj. Vi var svage favoritter (4.63 - 3.37) og vi hev da også en lille sejr hjem.

Jack kom under pres med de sorte brikker uden at det dog så kritisk ud. På et tidspunkt vendte krigslykken og Jack vandt en bonde i slutspillet. Det rakte dog ikke til en sejr og man enedes om remis.

Peter Poulsen fik også en fin stilling men meget over remisgrænsen kom det vist ikke og pointet blev delt.

David vandt en bonde i åbningen og det så lovende ud. Det gik dog helt galt i slutspillet og David måtte opgive efter at modstanderen fik gennemført en bondeforvandling.

Birger gav en bonde for aktivt spil og fik også en god stilling. Fortsættelsen blev dog ikke helt optimal og pointet blev delt efter en del afbytninger.

Lars Bøgedal er derimod flyvende og vandt i fin stil. Også Lars ofrede en bonde for aktivt spil og det gav pote da det ofrede materiale kom tilbage med renter (og mere end de giver i banken!). Herefter blev pointet kørt sikkert i hus.

Jeg selv fik en rimelig stilling efter åbningen men balancen blev holdt indtil tidnøden. Her fik jeg erobret en bonde og Fritz var pludselig optimistisk på hvids vegne. Jeg fulgte dog ikke godt nok op og vi tog remis.

Steen Nielsen fik en bonde foræret i åbningen (det lignede i det mindste ikke et offer) men noget gik galt og Steen måtte give en kvalitet for yderligere en bonde. Stillingen var dog stadig acceptabel og rakte da også til remis.

Tom var med som reserve (tak for det) og gik fra en fin åbning over i et lovende midtspil til et godt slutspil. Med et fikst lille springeroffer fik Tom en fribonde der ikke kunne stoppes. Modstanderen gav dog ikke op af den grund - men så måtte han jo sættes mat!

Med lidt held havde vi fået flere point men en sejr rakte indsatsen dog til og alt i alt et fint resultat.

Senest opdateret: Søndag, 03. december 2017 09:40
 

Nordre 3 - Silkeborg 3, 6-2

Email Udskriv PDF

Den 23. november var vi i Aarhus for at spille mod Nordres 3. hold. Holdet havde i gennemsnit ca. 160 mere i rating end os, så det ville sikkert blive “opad bakke” at score point hos dem. Det fik vi også at mærke.

Kim fik en hård kamp og han blev også sidst færdig. Hans modpart havde over 1900 i rating, alligevel spillede Kim i lang tid lige op mod ham og det lignede faktisk et remis. I slutspillet havde begge et tårn, en sort løber og de fleste bønder. Til sidst i det komplicerede spil, stod Kim til at miste løberen uden tilstækkelig kompensation og han måtte opgive.

Peter Sehested havde lige spil i lang tid med mange afbytninger, dog mistede han et stykke inde i spillet en bonde. I slutspillet havde begge parter to tårne, fire bønder til Peter samt fem bønder til modparten. Det lykkedes modparten at få den “ekstra” bonde ned og tvinge Peter til at opgive efter næsten 50 træk.

Stig Holten, som blev næstsidst færdig, fik et godt greb om spillet, Han fik taget flere af modpartens bønder. I slutspillet havde begge parter et tårn, fem bønder til Stig og to bønder til modparten. Modparten havde en fribonde på h-linien, dog med kongen foran. Stigs tårn spærrede på g-linien. Stig havde fribønder på a- og b-linien, dem kunne modpartens tårn ikke stoppe, han måtte opgive.

Stig Nørregaard fik hurtigt et godt angreb i gang og stod bedst. I Slutspillet havde Stig en hvid løber, en springer, et tårn, dronningen samt fire bønder. Modparten havde begge løbere, et tårn, dronningen samt tre bønder. I kampens hede hvor modparten konge blev jaget lykkedes det Stigs løber at true dronningen og tage tårnet. Det fik modparten til at opgive efter 29 træk.

Undetegnede fik opstillet en solid stilling, dog var det modparten som var i angreb, men stillingen blev holdt længe. Modparten fik sat et bondeangreb i gang, der kom en masse afbytninger. Til sidst havde jeg et tårn til at stoppe en nedrykket bonde. Tårnet blev truet af en løber og da modparten yderligere havde en fribonde måtte jeg opgive efter mere end 50 træk.

Nils var med på afbud tak for det. Modparten rokerede modsat og satte et stormløb i gang mod Nils kongestilling. Nils fik ikke sat et tilsvarende angreb i gang mod modparten. Nils konge fik en mere og mere usikker stilling. Nils forsvarede sig hårdnakket med mange afbytninger. Efter 39 træk var kongestillingen så håbløs at Nils valgte at opgive.

Steen fik den bedste udvikling og havde et farligt angreb mod modpartens konge. Det lykkedes dog modpartens springer at true dronningen og tage et tårn. I slutspillet havde begge 6 bønder og dronningen, Steen desuden en springer og et tårn, modparten havde to tårne. Modparten tog en bonde og Steen gjorde det samme, men overså at modparten nu kunne tage en gratis springer. Steen opgav naturligvis efter 38 træk.

Henrik kom hurtigt i vanskeligheder. Jeg fik ikke set ret meget af spillet, men Henrik måtte opgive og blev den første som blev færdig.

Resultatet blev at vi tabte 2 - 6 til Nordre. Efter rating skulle det være 2,31 – 5,69. Vi fik lidt under det forventede og er nu på 7. pladsen i A-rækken. Dog er vi kun ½ point efter nummer 5 og 6.

Næste holdkamp bliver i “Lunden” torsdag den 14. december hvor vi møder Skanderborgs 3. hold.

/Knud Mogens

 

Silkeborg 1 – Aalborg 2 5-3

Email Udskriv PDF

Så er divisionsturneringen endelig i gang igen.

Alt er næsten som det plejer. Johnny er igen vores kompetente kampleder ved hjemmekampene, og Peter H. er som sædvanlig vores indpisker og holdkaptajn. Mange tak til Jer begge!

1. holdet består for 3. år i træk af de samme 8 spillere. Bræt 1 og 2, Per og Flemming, samt bræt 7 og 8, Peter H. og Jens sidder på de samme pladser, som de plejer, mens bræt 3 til 6 roterer i forhold til nogle små rating forskydninger der sker.

Men noget er alligevel anderledes. I år spillede vi første runde søndag den 19. november. Altså omkring 3 uger senere end normalt. Vi skal herefter spille hver anden søndag frem til jul. Og derefter skal vi spille 4 kampe efter jul, i et ligeledes særdeles komprimeret program. Dette tætte program har været nødvendigt, fordi turneringsledelsen har taget hensyn til, at nogle ganske få spiller har mulighed for at spille, og måske få nogle lommepenge i fortrinsvis svenske og tyske klubber. Problematikken er bare, at den bredde masse af spillere, på de 58 forskellige divisionshold, bliver taget som gidsler i en situation, hvor DSU ønsker at nurse de få. Rundt omkring i landet og også i Silkeborg Skakklub, er der spillere, der næsten udelukkende, kun spiller årets 7 holdkampe. Derfor frygter jeg, at årets tætte program, kan medføre en slags `metaltræthed`, der måske kan betyde mange afbud.

Vores forventede score, mod et stærkt afbudsramt 2. hold fra Aalborg, var 6½ -1½. så resultatet 5-3 var en skuffelse for os. Vi tabte 1½-2½ på bræt 1-4, hvor vi havde en forventet score på 3-1. Og vi vandt 3½-½ på bræt 5-8, hvilket svarede nogenlunde til den forventede score.

Per lavede en for ham, sjælden set stor fejl, da han snubbede en forgiftet bonde, hvilket kostede en officer, og partiet. Flemming, Torben, Søren, og Peter H. spillede alle remis. Michael, Peter K. og Jens var vores sikre vindere. Men alt i alt bar præstationen præg af, at sommer rusten ikke rigtig banket af holdet. Det har vi så 2 uger til at få gjort, for i næste runde, den 3. december, skal vi en tur til Viborg, og møde de lokale storfavoritter til at rykke op.

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 20. november 2017 21:56
 

Bymesterskab, Holdskak og Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I går blev Bymesterskabets afsluttende runde afviklet.

I basis 1 vandt begge titelaspiranter og dermed blev David Glasscock bymester foran Lars Bøgedal.
I basis 2 havde Ove Jelling allerede sikret sig sejren inden sidste runde. Andenpladsen blev delt af Steen Konradsen og Nils Tjellden.
Basis 3 blev efter en hårdt tilkæmpet sejr i sidste runde vundet af Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen. Mogens Jensen blev nr. 2 mens Tim Halvorsen blev nr. 3.

På søndag spiller 1. holdet den første runde i årets divisionsturnering - vi har hjemmebane mod Aalborg 2. Tilskuere er velkomne - kampen starter 12:00.
I næste uge skal 2., 3. og 4. holdet i aktion i 2. runde af hovedkredsturneringen - alle torsdag (2. og 4. holdet på hjemmebane mens 3. holdet møder Nordre 3 i Aarhus).

Torsdag d. 30. november spilles de indledende grupper i Pokalturneringen - se indbydelsen her.

 

Julefrokost

Email Udskriv PDF

Fredag d. 15. december er det tid til årets JULEFROKOST i skakklubben!

Se indbydelsen her og tilmeld dig allerede nu!

 


Side 12 af 129