Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Midtjysk Skoleskak

Email Udskriv PDF

Det 5. GrandPrixstævne i Århus Skoleskak afvikles på Morten Børup Skolen i Skanderborg lørdag den 12. december 2009 kl. 09.30.

Tilmelding foregår til Peter Poulsen senest torsdag den 10. december 2009.

Se Indbydelsen her.

Senest opdateret: Onsdag, 25. november 2009 05:10
 

Hjemmesiden

Email Udskriv PDF

På generalforsamlingen i foråret blev det foreslået at hjemmesiden "trængte til et løft". Hans Ulrich Christensen og Peter Poulsen har gennem den sidste tid arbejdet med dette og i morgen, tirsdag omkring kl.17.30 påbegynder jeg omlægningen. 

Det er min forventning at processen kan gennemføres i løbet af en lille time og derfor er afsluttet kl. 18.30. Tag godt imod initiativet. 

Senest opdateret: Tirsdag, 24. november 2009 16:15
 

Holdskak

Email Udskriv PDF

1. holdet skulle forsøge at følge op på den gode start vi fik mod Viborg Skakklub. Denne gang mod Nordre Skakklub. På forhånd virkede det som en større opgave da Per Knudsen havde meldt afbud på 1. bræt. Det betød, at hvis vores bedste mand Flemming Hundebøll spillede for Nordre Skakklub kunne Flemming få 8. brættet!! Der skal ikke herske tvivl om at Nordre Skakklub spillede bedst og det var fuld fortjent de vandt kampen. Men 7-1. Det var nok lige i overkanten.

Torben spillede forrygende og fik vores eneste sejr. Torben og tårnslutspil passer godt sammen.

Jeg spillede selv elendigt, stod skidt efter en times spil, men kæmpede faktisk udmærket trods materialeundervægt og da jeg så endelig fik chancen overså jeg gevinsten!

 Â

I ovennævnte stilling har min modstander lige spillet spillet 31. -, Dd6 og jeg spillede 32. Dxd6??.

32. Te8+ vinder omgående. Tårnet kan ikke slås da den sorte dronning hænger og efter 32. -, Kf7 33. Dxd6, Txd6 hænger det sorte tårn på c8. Temaet hedder "overbelastning" og jeg har for mindre end 14 dage siden undervist skoleskakspillere i temaet!

En sejr blev forvandlet til et nederlag i et træk!

Se stillingen og enkeltresultaterne her

Senest opdateret: Søndag, 20. november 2016 08:07
 

Midtjysk Skoleskak

Email Udskriv PDF

Midtjysk Skoleskak var med i Åbyhøj til 4. Grandprixstævne i denne sæson.

Midtjysk Skoleskak havde 9 skoleskakspillere med: Christopher Magnussen, Lasse Emil Petersen, Lasse Holten-Møller, Oliver Glasscock, Cecilie Nielsen,  Anders Lauridsen, Michelle Munk Mirza, Nina Lauridsen og Rikke Mie Petersen. Christopher Magnussen fik en flot 3.plads og oprykning, mens Cecilie Nielsen var mest uheldigt. Cecilie indkasserede 2 nederlag i de sidste 2 runder efter at have vundet de første 4 partier. Det gjorde ondt.

Der var præmier til Christopher, Cecilie, Nina og Rikke. 

Senest opdateret: Søndag, 22. november 2009 19:14
 

Holdskak

Email Udskriv PDF

2. holdet var i tirsdags i Århus og det blev endnu et "hæderligt" nederlag på 3½-4½. Se et referat på holdskaksiden.

3. holdet havde besøg af SK 1968's femtehold. Med en forventet score på 2.52 - 5.48 var det ligesom 2. holdet fint med det begrænsede nederlag på 3½-4½.

Carsten fik igen halet en remis i land mod en modstander med 300+ i rating (at vejen til remis'en så blev lidt "rodet" er en anden sag!). Knud Mogens kom denne gang godt ud af officer afbytningerne og fik en god sejr. Tommy's modstander ofrede en officer i åbningen, men selvom Tommy kom bagud i udvikling var der ikke noget konkret. Efter at have spist endnu en officer blev sejren kørt sikkert i land i slutspillet. Mogens havde en dronning og et par bønder mod tårn, løber og en hulens masse bønder... En dejlig masse skakker sikrede heldigvis remis'en. Henning's parti bølgede frem og tilbage og selvom Henning flere gange var ude over afgrunden blev der fightet til den bitre ende og remis'en var set over hele partier vel i orden. Kurt, Steen og Iver måtte desværre alle ned.

 

Senest opdateret: Fredag, 20. november 2009 18:38
 


Side 124 af 126