Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

April-måneds skakopgaver

Email Udskriv PDF

SÃ¥ er Peter Poulsen klar med 12 nye taktik-opgaver.

Opgaverne finder du under Aktuelt eller her.

Senest opdateret: Mandag, 05. april 2010 13:01
 

Hovedkredsmøde

Email Udskriv PDF

I går blev der afholdt møde i 6. hovedkreds, hvor bl.a. den tidligere omtalte eventuellse sammenlægning med 9. hk. var på dagsordenen.
Forslaget kom til afstemning og blev stemt ned, hvorfor der ikke bliver nogen sammenlægning med 9. hk i denne omgang.

På mødet fik Tom Petersen tildelt 6. hk. hæderstegn for sin mangeårige indsats for skakken - et stort tillykke til Tom for hæderen!

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

SK 1968 tabte desværre nedrykningskampen mod Tønder og må en tur ned i Mesterrækken.
Det betyder at der bliver en "ekstra" nedrykker ned igennem rækkerne og dermed står både vores 2. og 3. hold til nedrykning.
Det er dog før set at hold må trække sig eller at hold ikke ønsker oprykning så situationen er ikke helt afklaret endnu.

I aften spilles 3. runde i klubturneringen mens der næste torsdag (skærtorsdag) er lukket.

Senest opdateret: Torsdag, 25. marts 2010 12:38
 

Holdskak

Email Udskriv PDF

Alle vore hold har nu spillet sidste runde i holdskak.

1. holdet sluttede desværre af med et 1-7 nederlag til Skanderborg og må med en 7. plads en tur ned i 2. division. Topscorere blev Torben Bødskov (3½/6) og Hans Ulrich Christenen (3½/7).
Lad os håbe på snarlig tilbagevenden til 1. division!

2. holdet fik, trods det at vi kun kunne stille 7 mand, en 5-3 sejr over Nordre III i sidste runde. Dermed henviste vi Nordre III til 7. pladsen (med hårfin margin - bedre indbyrdes opgør).
Topscorer blev holdkaptajn Kim Kristensen med 5/7. Om 6. pladsen er nok til at sikre forbliven i mesterrækken må tiden vise...

3. holdet tabte bundopgøret mod Malling 3-5, men sluttede trods alt på en 7. plads foran netop Malling.
Topscorer blev "superreserven" Ove Jelling (3½/5).
Også 3. holdet må afvente den mulige sammenlægning med 9. hk og nedrykningskampen (fra 2. division mellem Tønder og SK 1968) om placeringen berettiger til forbliven i rækken.

 

Midtjysk Skoleskak

Email Udskriv PDF
9. og sidste Grandprixstævne i Århus Skoleskak i sæsonen 2009/2010 blev afviklet traditionen tro som det officielle Århusmesterskab.

Stævnet foregår normalt på Brobjergskolen i Århus, men var i anledning af Dansk Skoleskaks 50 års jubilæum henlagt til Rådhuset i Århus.

Stævne blev afviklet lørdag den 13. marts 2010 og havde med 130 deltagere rekorddeltagelse for et grandprixstævne i sæsonen. Et flot stævne blev afviklet og som et ekstra krydderi blev der spillet opvisningsmatch mellem borgmester Nicolai Wammen og en 7-årig skoleskakspiller. Nicolai Wammen er selv tidligere skoleskakspiller  - og tabte.  

Midtjysk Skoleskak havde 6 skoleskakspillere med.

Peter Kristensen og Lasse Emil Petersen deltog i A-klassen og scorede henholdsvis 3 og 2 point af 5 mulige, mens Cecilie Nielsen, Oliver Glasscock og Lasse Holten Møller deltog i C-klassen og scorede henholdsvis  4, 4 og 2 point af 7 mulige. Der var præmier til både Cecilie og Oliver.

Cecilie var milimeter fra at blive den bedste pigespiller ved Århusmesterskaberne, men måtte "nøjes" med en andenplads. Der blev brug for lommeregneren!

Rikke Petersen deltog i D-gruppen og scorede 1 point af 7 mulige.

Endnu en dejlig dag med skoleskakspillerne.

Senest opdateret: Onsdag, 17. marts 2010 05:56
 


Side 126 af 133