Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 1 – Aalborg 2 5-3

Email Udskriv PDF

Så er divisionsturneringen endelig i gang igen.

Alt er næsten som det plejer. Johnny er igen vores kompetente kampleder ved hjemmekampene, og Peter H. er som sædvanlig vores indpisker og holdkaptajn. Mange tak til Jer begge!

1. holdet består for 3. år i træk af de samme 8 spillere. Bræt 1 og 2, Per og Flemming, samt bræt 7 og 8, Peter H. og Jens sidder på de samme pladser, som de plejer, mens bræt 3 til 6 roterer i forhold til nogle små rating forskydninger der sker.

Men noget er alligevel anderledes. I år spillede vi første runde søndag den 19. november. Altså omkring 3 uger senere end normalt. Vi skal herefter spille hver anden søndag frem til jul. Og derefter skal vi spille 4 kampe efter jul, i et ligeledes særdeles komprimeret program. Dette tætte program har været nødvendigt, fordi turneringsledelsen har taget hensyn til, at nogle ganske få spiller har mulighed for at spille, og måske få nogle lommepenge i fortrinsvis svenske og tyske klubber. Problematikken er bare, at den bredde masse af spillere, på de 58 forskellige divisionshold, bliver taget som gidsler i en situation, hvor DSU ønsker at nurse de få. Rundt omkring i landet og også i Silkeborg Skakklub, er der spillere, der næsten udelukkende, kun spiller årets 7 holdkampe. Derfor frygter jeg, at årets tætte program, kan medføre en slags `metaltræthed`, der måske kan betyde mange afbud.

Vores forventede score, mod et stærkt afbudsramt 2. hold fra Aalborg, var 6½ -1½. så resultatet 5-3 var en skuffelse for os. Vi tabte 1½-2½ på bræt 1-4, hvor vi havde en forventet score på 3-1. Og vi vandt 3½-½ på bræt 5-8, hvilket svarede nogenlunde til den forventede score.

Per lavede en for ham, sjælden set stor fejl, da han snubbede en forgiftet bonde, hvilket kostede en officer, og partiet. Flemming, Torben, Søren, og Peter H. spillede alle remis. Michael, Peter K. og Jens var vores sikre vindere. Men alt i alt bar præstationen præg af, at sommer rusten ikke rigtig banket af holdet. Det har vi så 2 uger til at få gjort, for i næste runde, den 3. december, skal vi en tur til Viborg, og møde de lokale storfavoritter til at rykke op.

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 20. november 2017 21:56
 

Bymesterskab, Holdskak og Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I går blev Bymesterskabets afsluttende runde afviklet.

I basis 1 vandt begge titelaspiranter og dermed blev David Glasscock bymester foran Lars Bøgedal.
I basis 2 havde Ove Jelling allerede sikret sig sejren inden sidste runde. Andenpladsen blev delt af Steen Konradsen og Nils Tjellden.
Basis 3 blev efter en hårdt tilkæmpet sejr i sidste runde vundet af Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen. Mogens Jensen blev nr. 2 mens Tim Halvorsen blev nr. 3.

På søndag spiller 1. holdet den første runde i årets divisionsturnering - vi har hjemmebane mod Aalborg 2. Tilskuere er velkomne - kampen starter 12:00.
I næste uge skal 2., 3. og 4. holdet i aktion i 2. runde af hovedkredsturneringen - alle torsdag (2. og 4. holdet på hjemmebane mens 3. holdet møder Nordre 3 i Aarhus).

Torsdag d. 30. november spilles de indledende grupper i Pokalturneringen - se indbydelsen her.

 

Julefrokost

Email Udskriv PDF

Fredag d. 15. december er det tid til årets JULEFROKOST i skakklubben!

Se indbydelsen her og tilmeld dig allerede nu!

 

Kvalifikation til DM i Skoleskak

Email Udskriv PDF

Lørdag den 4. november 2017 stod Midtjysk Skoleskak som arrangør af årets 1. Grandprixstævne som samtidig gjaldt ”Kvalifikation til DM i Skoleskak 2017”.

52 deltagere deltog.

Midtjysk Skoleskak havde selv 16 spillere med, hvoraf 6 spillere kvalificerede sig til DM i Skoleskak 2017.

De 6 spillere er

Gruppe A:
Andreas Magnus Busch

Gruppe D:
Nicolaj Aggerbeck Lauritzen
Artem Reyzvikh
Carl Emil Richter Thyssen

Gruppe E:
John Christoffer Højstrup Christensen
Philip Uhre Knudsen

Hjertelig tillykke med jeres flotte indsats. :-)

 

3. holdets kamp mod Randers 2. hold

Email Udskriv PDF

Den 2-11 2017 mødte Randers 2. hold op til kamp i Silkeborg. Holdet havde 4 reserver med, som havde knap så stor spillestyrke som det oprindelige hold. Det skulle vise sig i resultaterne.

Kim havde et lige spil i kampen. Begge parter koncentrerede sig især om midtspillet hvor de fik opstillet tårnene og Dronningen på E- og D-linien. I slutspillet havde Kim desuden en sort løber og modparten en springer, dertil 7 bønder for begge parter. Da ingen af dem kunne finde noget afgørende at slå sig igennem med, tog de remis efter 24 træk.

Peter Sehested kom ud for et hårdt angreb fra modparten på kongestillingen. Kongebønderne blev også taget med i angrebet. Det medførte en åben kongestilling for begge parter. Peter fik efterhånden et solidt styr på sine officerer så han fik taget en løber, en bonde og et tårn for en løber. Med den overvægt som Peter nu havde valgte modparten at opgive efter 26 træk.

Stig Holten kom hurtigt ud for en slagudveksling over for kongen. Kongen måtte flyttes, men modparten fortsatte angrebet. Stig fik ikke sine tårne i spil så hans konge blev efterhånden så presset at Stig valgte at opgive efter 21 træk.

Kurt var med på afbud, tak for det. Modparten fik hurtigt lagt en linie med bønder fra b7 til e4. Kurt søger at bryde linien  med f4. Modparten slår med e.p. og dermed kan modpartens dronning slå bonden på e3, skakke og udsigt til en gratis springer. Kurt vælger at opgive efter 24 træk.

Carsten spillede en lang og sej kamp og blev sidst færdig. Begge byttede af til de i slutspillet havde kongen samt tre bønder som stod over for hinanden. Ved et forsøg at tage en bonde kom modpartens konge i træktvang og Carsten kunne nu tage modpartens bonde og dermed få en fribonde som ikke kunne stoppes. Modpartens opgav naturligvis efter 43 træk.

Undertegnede spillede en lige kamp hvor vi byttede af til vi i slutspillet hver havde to springere, en sort løber og næsten alle bønderne. Dem forsvarede vi hårdnakket. Da vi ikke kunne se nogen muligheder for at slå os igennem valgte vi at tage remis efter 25 træk.

Steen fik sig en gratis springer ret hurtigt i spillet. Det gjorde at han efterhånden fik overtaget i kampen. I slutspillet havde Steen en sort løber, en springer og 6 bønder. Modparten havde en hvid løber og 6 bønder hvoraf et par var dobbelt. Steen fik efterhånden taget så mange bønder at modparten valgte at opgive efter godt 50 træk.

Henrik Havde et lige spil mod modparten med mange afbytninger. I slutspillet havde begge et tårn, en hvid løber og 7 bønder. Begge passede ihærdigt på deres bønder og valgte at tage remis efter 40 træk.

 

Resultatet blev 4½ - 3½ til SIlkeborg. Efter rating skulle det være 4,14 – 3,86 så vi fik en smule over forventning og har 4. pladsen i A-rækken efter 1. runde.

 

Næste holdkamp bliver i Aarhus, hvor vi skal møde Nordres 3. hold torsdag den 23. november.

 

/Knud Mogens

 


Side 14 af 130