Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak

Email Udskriv PDF

Så er den nye sæson i gang! I tirsdags var 2. holdet en tur i Randers hvor vi mødte Rokadens 1. hold. En jævnbyrdig match hvor vi var svage ratingfavoritter (4.52-3.48).

Vi startede som lyn og torden og kom foran 3½-½ men så begyndte det at gå ned af bakke og det endte med 4-4.

Jack spillede, ganske som forventet, en gambit og det blev hurtigt taktisk kompliceret. Desværre overså Jack noget taktisk og pludselig var gambit-bonden blevet til et gambit-tårn og selvom modstanderens konge var lidt udsat var det trods alt for meget og vi fik et nul.

Peter Poulsen fik en gunstig udgave i "Black Lion". Peter mente ikke at det var helt stilrent men det så nu overbevisende ud da modstanderens kongestilling blev løbet over ende og sejren kom i hus.

David kom, som jeg så det, også fint fra åbningen men på et tidspunkt måtte der være gået noget galt for David valgte at give en officer for at åbne modstanderens kongestilling - der var dog ikke tilstrækkeligt med angreb og til sidst måtte han strække våben.

Birger stod også længe fint men endte ud et løberslutspil der lignede remis. Pludselig fik Birger dog sat et fint løberoffer ind - den kunne ikke slås da Birger så ville få en dronning. Med udsigt til at hans stilling ville falde sammen valgte modstanderen at opgive.

Lars Bøgedal stod for aftenens festfyrværkeri. Hans lette officerer lavede et veritabelt overfald på dronningefløjen og 2 forbundne fribønder i a og b linjen udgjorde stormtropperne. Lars var første mand klar med en gevinst - og han har lovet at vise partiet til mandag aftens træningssesion så der er noget at glæde sig til!

Per Sønderskov var derimod sidste mand, der blev færdig. Per havde en gunstig stilling med tryk mod den hvide stilling. Der var dog lige akkurat tilstrækkeligt med forsvarsresourcer og man enedes om remis.

Jeg selv fik efter en lidt slingrende start en gunstig stilling, hvor modstanderen kun kunne afvente situationen uden udsigt til modangreb. Jeg kunne dog ikke finde en måde at skabe et afgørende gennembrud og vi tog remis. Fritz var dog ikke helt enig og anviste en mulighed jeg ikke havde overvejet - om det så ville have været tilstrækkeligt er en anden sag.

Steen Nielsen kom efter en del slagudvekslinger ind et et dronning+uligefarvet løber slutspil. Det ligende en pointdeling men pludselig lod Steen sin dronning stå i slag hvilket selvfølgelig afgjorde partiet øjeblikkeligt.

Et resultat lidt i underkanten både mht. rating og stillinger undervejs men heller ingen katastrofe.

I aften er det så 3. og 4. holdets tur - begge hold spiller på hjemmebane.

På mandag er det igen tid til træningsaften - bla. som omtalt ovenfor!

 

4 by turnering

Email Udskriv PDF

I onsdags deltog Silkeborg i den traditionelle 4 by turnering - i år arrangeret af Herning.

Som altid en hyggelig turnering selvom vi var forvist fra kantinen af diverse vampyrer, spøgelser og andre Halloween-udklædte børn.

Resultaterne kan ses her.

Med afbud fra det meste af 1. holdet var vi specielt i toppen kraftigt overmatchede på rating i alle matcher. Bræt 1 til 8 scorede da også kun 4 point (ud af 24 mulige, heraf 1 uden kamp). Men det passede nok også fint med den forventede score!

På det hårde 1. bræt gjorde Torben Bødskov en fin figur. Han tabte ganske vist til DM og GM Mads Andersen men fik 2 remis'er mod IM Jens Ove Fries Nielsen og Hernings Nr. 1 - Finn Pedersen.

I den nederste halvdel af holdet var ratingforskellen mere menneskelig og vi fik hentet hæderlige 12 af 24 point. Topscorer blev "lille" John med 2½ point af 3. Også Knud Mogens, Kurt og Henrik gjorde det fint med 2 point af 3.

Næste år går turen til Viborg - datoen er allerede fastlagt til onsdag 25. oktober så sæt kryds i kalenderen!

 

Holdskak og 4 by turnering

Email Udskriv PDF

SK 1968 har trukket deres hold fra D-række 2, så der er lagt en ny turneringsplan. 
4. holdet starter derfor nu på hjemmebane mod VRS 3 torsdag d. 3/11.

Holdet til 4 by turneringen er nu klar - her i hurtigskak rating orden:

1. Torben Bødskov
2. Peter Poulsen
3. David Glasscock
4. Per Sønderskov
5
. Jens Bæk
6. Steen Nielsen
7. Tom Petersen
8. Birger Poul Møller
9. Johnny Koust Rasmussen
10. Peter Sehested
11. Carsten Mogensen
12. Knud Mogens Jakobsen
13. John Christopher Højstrup Christensen
14. Stig Holten
15. Kurt Nielsen
16. Henrik Wang-Holm

Til dem der skal med fra Lunden: Afgang 18:15.
Og ellers er adressen: Vestervangskolens Kantine, P-adgang via Gl. Skolevej, Vestergade 82Senest opdateret: Fredag, 20. oktober 2017 07:15
 

Holdskak og 4 by turnering

Email Udskriv PDF

Sæsonens holdturnering er nu fastlagt - se grupperne via linksene i venstre side.

2. holdet (Mesterrækken) starter på udebane mod Rokaden tirsdag 31/10.

3. holdet (A-rækken) starter på hjemmebane mod Randers 2 torsdag d. 2/11.

4. holdet (D-række 2) starter på udebane mod Skanderborg 4 tirsdag 31/10.

 

Onsdag d. 25. oktober spilles der igen 4 by turnering - denne gang i Herning. I 3 hurtigskakpartier skal vi dyste mod Herning, Viborg og Skanderborg. Klubberne stiller med 16 mands hold.
Jeg mangler stadig nogle enkelte spillere for at vi kan være fuldtallige - har du lyst til at komme med så kontakt formanden!

 

Klubmesterskab i Parlyn

Email Udskriv PDF

Der var mødt 8 spillere op til klubmesterskabet i Parlyn - der var jo også konkurrence fra landskamp i fodbold!

Men det gjorde jo blot chancen for at vinde større. 3 hold endte med 2 sejre og 1 nederlag hver efter at have slået hinanden på kryds og tværs indbyrdes.

Efter "korrektion" (flest sejre med sort) kåredes Steen Nielsen og Tróndur som nye klubmestre.

Næste torsdag er vi tilbage i de vante omgivelser i Lunden, hvor 4. runde i bymesterskabet venter.

 


Side 15 af 130