Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

3. holdet i aktion

Email Udskriv PDF

Den 15-12 2016 mødte Syddjurs 2. hold op til holdkamp. Vores rating lå ca. 90 i gennemsnit over deres så vi håbede et godt resultat. Det skulle gå over forventning.

Lasse Emil havde sort på 1. brættet. Han rokerede langt og modparten kort. Det fører naturligvis til frontal angreb fra begge sider. Lasses angreb viste sig i længden at være bedst. Modpartens kongestilling blev åbnet og hvid konge blev efterhånden så truet at modparten valgte at opgive.

Kim spillede hvid på 2.brættet. Det blev en lang og sej kamp og han blev også sidst færdig. Kim kongestilling var meget åben, men modparten kunne dog ikke komme igennem til et farligt angreb. Kampen udviklede sig mere og mere til at blive remis. Det endte det også med.

Peter Sehested havde sort på 3. brættet. Åbningen var Siciliansk og modparten rokerede langt og fik egentlig også et farligt angreb mod Peters kongestiling. Men da Peter fik byttet dronningerne af ebbede modpartens angreb ud og Peter fik overtaget. Modparten måtte til sidst opgive.

Søren Westergaard spillede hvid på 4. brættet. Han brugte sit speciale med at spille g4 og forberde en lang rokade. Derefter fik han et frontalt angreb igang på modpartens kongestiling efter at han havde rokeret kort. Det lykkedes Søren at slå sig igennem og få sejren hjem.

Carsten havde sort på 5. brættet. Han blev næstsidst færdig efter en lang kamp. Han fik efterhånden 2 fribønder på kongesiden, men til gengæld et tårn i klemme. Modstanderen fik skakket Carstens konge i skjul. Carsten kunne derefter gøre modpartens konge mat med dronningen efter en uheldig placering.

Stig Nørregård spillede hvid på 6. brættet. Kampen var lige til slutspillet. Her havde Stig en springer og modparten en løber, desuden 4 bønder til hver. Modpartens konge fik taget Stigs bønder på dronningesiden, dermed var det umuligt at stoppe modpartens to fribønder. Stig måtte opgive.

Steen havde sort på 7. brættet. Åbningen var noget som lignede siciliansk. I al fald fik Steen hurtigt klart den bedste stilling. I det 22. træk blev modpartens konge skakket af en springer og så røg dronningen. Modparten fortsatte nogle træk, men kunne naturligvis ikke forhindre Steen i at vinde.

Undertegnede spillede hvid på 8. brættet. Kampen var lige længe. Vi fik begge en bonde frem til forvandling, men ved afbytninger forsvandt dronningerne. I slutspillet havde min modpart 3 bønder og jeg 4 bønder. Det lykkedes mig at få modparten i træktvang. Dermed fik jeg hans 3 bønder for 1 bonde. Modparten forsøgte nu at komme i en pat stilling. Det undgik jeg og vandt.

Resultatet blev 6½ - 1½ til Silkeborg. Efter rating skulle det være 4,94 – 3,06 så vi fik en flot sejr. Vi har nu 3. pladsen i rækken med 14 point – det samme som 1. og 2. pladsen.

Næste holdkamp bliver i Skanderborg den 17. januar, hvor vi skal møde deres 3. hold.

/Knud Mogens

 

Fredericia - Silkeborg 4 1/2 - 3 1/2

Email Udskriv PDF

Vandreholdet dvs Flemming, Torben, og Peter H. spillede remis. Det samme kunne Per have gjort, men han afslog et remistilbud og tabte. Det blev også til nederlag til Søren, og Michael. Sidstnævnte kiksede i en plus 7 stilling - øv - men kom igen Michael. Tilgengæld vandt Jens, selvom han undervejs havde en minus 6 stilling. Og dermed er Jens vores topscore med 3 af 3! Dagens mand var Peter K., der vandt ret sikkert.

Øv et slag er tabt, og vi er nu 2 point efter Fredericia, men der mangler heldigvis stadig 4 runder.

 

Vi satser på at rejse os igen hjemme mod Viby den 15/1, også selvom vi tit har haft det svært - netop mod dem.

/Torben Bødskov

 

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I torsdags fandt vi en ny pokalmester - Morten Kjær Poulsen.

Morten slog bl.a. den forsvarende mester Peter Poulsen i semi-finalen og Lars Bøgedal i finalen. I den anden semifinale vandt Lars over stærkt spillende Nikolaj.

I morgen tager 1. holdet til Frederecia og spiller topopgør og i næste uge skal 2., 3. og 4. holdet i aktion.

Næste fredag er der julefrokost - der er ved at være sidste udkald for tilmelding. Kontakt formanden hurtigst muligt hvis du gerne vil med!

 

Æresmedlem i Dansk Skoleskak

Email Udskriv PDF

I forbindelse med det netop afsluttende DM i Skoleskak fik Dansk Skoleskak 4 nye æresmedlemmer, deriblandt Stig Holten som i dag spiller i Silkeborg Skakklub.

Stig har været en markant lederskikkelse igennem flere årtier organisatorisk såvel som i trænergerningen.

Han har været kredsleder i en årrække, og Stig har i adskillige år været fast inventar til DM for Skolehold.

Samtidig har han været flittig i rollen som turneringsleder til det individuelle DM, senest ved det netop overstået DM.

Stig har derudover en afgørende betydning for organisationens ledende skikkelser i nyere tid.

Det var Stig, som i sin tid fik engageret den nuværende formand for Dansk Skoleskak, Jakob Rathlev.

I dag benytter Midtjysk Skoleskak sig af Stig Holten’s erfaringer ved de årlige stævner i Silkeborg.

Hjertelig tillykke.

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I torsdags fik vi fundet de 16 der gik videre fra de indelende puljer.
Birger Poul Møller, Jørn Andreasen og Anton Krogh var de "heldige 3'ere" der gik videre sammen med nummer 1 og 2 fra hver indledende pulje.
Der er trukket lod til finalerunden. Bemærk at der fortsat spilles med tidshandicap - farverne i opgørene findes ved lodtrækning.

På mandag har vi igen en træningsaften - formanden kunne hvis godt bruge et bedre slutspil f.eks...

Alle er velkomne.

 


Side 15 af 121