Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klubmesterskabet afgjort

Email Udskriv PDF

Sidste runde i klubmesterskabet blev spillet i går. Ny klubmester blev Peter Poulsen der vandt topopgøret mod Lars Bøgedal. David Glasscock tog 2. præmien på bedst korrektion.

Også i basis 2 skulle der korrektionsberegning til og her var det Kim Kristensen der tog førstepræmien foran Peter Sehested efter at sidste rundes topopgør endte remis.

I basis 3 var der efter frafald kun 6 spillere - af disse var Søren Westergård skarpest og han vandt med maksimumpoint. Torben Gregersen tog sig af andenpladsen.

I basis 3 havde Jørn Andreasen en serie med 5 sejre i træk og det var nok til at indbringe 1. præmien selvom sejrsrækken blev brudt med en remis i sidste runde.
Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen fik selv med et nederlag i sidste runde 2. præmie på bedre korrektion end Tim Halvorsen.

 

På mandag er der træningsaften - alle er velkomne. Vi starter kl. 19:00. Husk også generalforsamlingen næste torsdag - vi starter kl. 19:30 (og husk at melde din ankomst senest mandag til formanden hvis du vi have smørebrød!)

 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

På torsdag spilles sidste runde i klubmesterskabet.

Hvem der skal blive klubmester er et åbent spørgsmål. Bedste kort på hånden har Lars Bøgedal der fører med 3½ point (af 5).
Peter Poulsen, David Glasscock og Formanden kan dog også nå titlen (alle med 3 point af 5).

I basis 2 afgør sidste rundes topopgør mellem Peter Sehested og Kim Kristensen præmiefordelingen (begge har 4½ af 6).

I basis 3 har Søren Westergaard gjort rent bord (6 af 6) og har sat sig på førstepladsen inden sidste runde.

Basis 4 føres af Jørn Henning Andreasen og Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen - begge med 5 point af 6.

 

Generalforsamling

Email Udskriv PDF

Årets generalforsamling er torsdag d. 4. maj kl. 19:30.

Som sædvanligt er der smørebrød til de medlemmer der på forhånd melder deres ankomst. Dette kan gøres ved at skrive sig på listen i klubben eller ved at kontakte formanden senest mandag d. 1. maj.

Dagsordenen kan ses her.

Senest opdateret: Onsdag, 19. april 2017 14:08
 

Plovjernet

Email Udskriv PDF

Mandag den 3. april kommer Morten Fabrin til Silkeborg. Anledningen er hans nye bog om Christian Poulsen "Plovjernet". Morten vil holde et foredrag med udgangspunkt i bogen men har lovet også at give det lidt "lokalt" kolorit ved at fortælle noget om Johs. Christensen og hans brødre fra Hauge.

Det er gratis at deltage i foredraget, hvor der også vil være gratis kaffe mv. så vi håber på stor opbakning!

Vi starter kl. 19:00 og foredraget vil vare ca. 2 x 45 minutter (og herudover en pause).

Se yderligere omtale om bogen på www.skak.dk og/eller DM-hjemmesiden.

 

 

Viby 2 - Silkeborg 3, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 14-03 2017 havde 3. holdet sin sidste kamp, hvor vi mødte Vibys 2. hold. Bortset for 1. brættet var deres rating gennemsnit ca. 50 højere end vores, men vi fik alligevel spillet lige op mod dem.

Lasse Emil med hvid på 1. brættet fik en modstander med mere end 500 i rating end ham. Efter 15 træk var dronningen, en løber, en springer og en bonde byttet af. Lasses konge blev ikke rokeret, tværtimod blev kongen skakket ud på brættet så Lasse valgte at opgive den håbløse kamp. Trods de meget krævende kampe på 1. brættet fik Lasse alligevel 4 point af 7 kampe og en rating-gevinst på 29. Flot klaret Lasse!!

Kim havde sort på 2. brættet. Efter 18 træk hvor der var byttet to lette officerer og en bonde af, valgte parterne at tage remis i en lukket stilling.
I de næsten lige så krævende kampe på 2. brættet fik Kim 4½ point i 6 kampe og en rating-gevinst på 44. Flot klaret Kim!!.

Peter Sehested spillede hvid på 3. brættet. Det blev en hård kamp med mange afbytninger. Efter 33 træk hvor parterne havde et tårn, en løber og 5 bønder tilbage, valgte de at tage remis. Det blev til 4 point i 7 kampe, dog med et lille ratingtab på 13. Pænt klaret Peter.

Carsten med sort på 4. brættet spillede (som sædvanlig) en hidsig kamp mod sin modstander med mange afbytninger. Efter 26 træk hvor begge parter havde begge tårne og 6 bønder tilbage, enedes de om remis. Desværre fik Carsten ikke meget bonus for sin ihærdige indsats. 1½ point i 6 kampe er sikkert mindre end Carsten havde håbet på.

Stig Holten med hvid på 5. brættet var med på afbud. Tak for det. Stig rokerede langt med tilhørende bondestorm for begge parter. Efter 24 træk havde begge deres to tårne, en løber, en spinger samt 5 bønder tilbage. De valgte her at tage remis. Efter at have deltaget i 3 holdkampe og scoret 2½ point fik Stig en rating-gevinst på 59. Flot klaret Stig!!

Stig Nørregård spillede sort på 6. brættet. Også han rokerede langt med tilhørende bondestorm. En af bønderne nåede frem til f3, hvad der var stærkt generende for modparten som havde dronningen og begge tårne på baglinien. Stig fik doblet tårnene op plus dronningen på den fri e-linie. Modparten kunne ikke klare de efterfølgende afbytninger og Stig var dermed den eneste som fik et helt point! Det blev til 2½ point i 6 kampe med et ratingtab på 13. Pænt klaret Stig.

Steen havde hvid på 7. brættet. Der blev gået hårdt til det med en del afbytninger. Efter 34 træk havde begge parter dronningen, begge tårne, en springer plus 6 bønder tilbage. Da ingen af dem kunne finde nogen gevinstttræk tog de remis. Desværre fik Steen ikke meget bonus for sin ihærdige indsats. 1½ point i 6 kampe er sikkert mindre end Steen havde håbet på.

Undertegnede spilede sort på 8. brættet. Min modpart fik lavet et stormløb på kongestillingen. Kongens bønder gik tabt, men jeg fik alligevel stoppet angrebet. I slutspillet havde min modpart 5 bønder, heraf de to dobbelt, en springer og dronningen. Jeg havde dronningen, to løbere og to bønder. Efter 40 træk blev jeg tilbudt remis som jeg modtog. En af holdkampene mødte modparten ikke op, men i de øvrige 6 holdkampe fik jeg 4 point med en rating-gevinst på 43. Det er jeg godt tilfreds med.

Resultatet af holdkampen blev 4 - 4. I alt blev det til 29½ point. Efter rating skulle vi i teorien have 26,34 point. 3. holdet har dermed spillet en solid sæson! Vi sluttede på 5. pladsen i A rækken.

Til slut vil jeg takke alle mine kolleger på 3. holdet for deres indsats.

/Knud Mogens

 


Side 15 af 126