Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - VRS 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF
Den 2-3 2017 mødte VRS 2  op i Lunden til holdskak mod Silkeborg 3. De havde ca. 30 mere i rating end os i gennemsnit. Vi var altså nogenlunde jævnbyrdige. Sådan skulle det også gå.

Lasse-Emil med sort på 1. brættet  spillede en lige kamp mod modparten. Løberne og en bonde blev byttet af. Efter 24 træk i en lukket stilling valgte parterne at tage remis.

Kim havde hvid på 2. brættet. Han spillede en lang kamp på mere end 50 træk. I slutspillet havde Kim tårn, konge og en bonde på c-linien. Modparten havde konge og en løber. Han kunne ikke stoppe bonden uden at ofre løberen og opgav.

Peter Sehested spillede sort på 3. brættet. I slutspillet havde parterne 5 bønder, en dronning samt en løber til Peter og en springer til modparten. Efter dronningeafbytning fik Peter taget to bønder og fik dermed 2 fribønder. Efter 39 træk opgav modparten.

Søren Westergaard med hvid på 4. brættet fik en nem og kedelig kamp. Modparten mødte ikke op. Det betød 1 point til Silkeborg.

Carsten havde sort på 5. brættet. Det blev en hidsig kamp med mange afbytninger. Dog tog modparten mest, så Carsten måtte til sidst opgive.

Stig Holten spillede hvid på 6. brættet på afbud, tak for det. I slutspillet ofrede modparten sin sidste springer på kongestillingen, men Stig fik taget en bonde, skakket og byttet dronningerne af. Med to tårne og en springer mod to tårne fik Stig afgjort kanpen til egen fordel.

Nils med hvid på 7. brættet spillede også på afbud, tak for det. Desværre havde Nils ikke nogen heldig aften. Kongestillingen blev slået i stykker og hurtigt efter blev kongen skakket så Nils måtte opgive. Han var dermed den første der blev færdig.

Undertegnede havde sort på 8. brættet. Det blev en lang og sej kamp. Jeg  blev sidst færdig – det ligner ellers ikke mig. Selv om jeg faktisk førte med en bonde lykkedes det min modpart at lave en mat-trussel med dronningen og en springer, som jeg ikke kunne parere og måtte opgive.

Resultatet blev 4½ - 3½ til Silkeborg. Efter rating skulle det være 3,67 – 4,33 til VRS 2. Da de havde een som ikke kom, blev vi vinder. Silkeborg 3 er nu igen på 3. pladsen i A-rækken.

Næste og sidste holdkamp bliver den 14. marts i Skanderborg.

/Knud Mogens
Senest opdateret: Søndag, 05. marts 2017 21:52
 

Nordre 3 - Silkeborg 2, 2½ - 5½

Email Udskriv PDF

Sidste gang 2. holdet besøgte Nordre (for et par sæsoner siden) fik vi læsterlige klø af deres 2. hold. I går mødte vi så deres 3. hold og det gik noget bedre. Faktisk gik det præcist som ratingtallene forudså - en sejr til os på 5½-2½. Vi var favoritter på alle brætter - mest udtalt på bræt 3-7.

Jack spillede naturligvis en gambit da han fik chancen. Det blev en "uklar" stilling med chancer til begger sider men Jack kom igen i voldsom tidsnød. Heldigvis var modstanderen så flink at gå ind i en springergaffel hvilket gav et helt point.

Peter Poulsen kom også ind i en kompliceret stilling og medfølgende gensidig tidsnød. Da røgen var lettet kom Peter ind i et tårnslutspil med to bønder mere hvilket blev konverteret til en sejr.

David fik et tryk mod modstanderens kongestilling via en halvåben g-linje mens David lod kongen blive i centrum. Også dette parti kom ind i gensidig tidnød. Med Dronning+Tårn+Bønder til hver side så Davids noget luftige stilling med Kongen i centrum ubekvem ud men som dagens sidste parti blev der taget remis.

Lars Bøgedal ofrer jo gerne bønder men i dagens parti var det en officer (for at par bønder) der blev sat på højkant i åbningen. Det blev et spændende parti men modstanderen kunne desværre give officeren tilbage om kom i et tårnslutspil med to bønder mere. En unøjagtighed gjorde dog at Lars kunne bide sig fast i bordkanten og holdt remis.

Jeg selv fik ikke noget specielt ud af åbningen men pludselig brugte min modstander 40 minutter på et lidt unøjagtigt træk efterfulgt umiddelbart efter af et bondetab. Herefter gik det hurtigt ned af bakke og pointet kom i hus.

Steen vandt en bonde i åbningen og kunne på et tidspunkt have taget en officer, hvor resultatet dog ville være en noget kompliceret stilling. Som det kom i partiet løb Steens fordel ud i sandet og det endte remis.

Per Sønderskov fik et stærkt angreb mod den sorte kongestilling og det så hurtigt vindende ud. Jeg fik ikke afslutningen med men håndklædet blev kastet i ringen og endnu en sejr til Per.

Ove var med som reserve (tak for hjælpen) og kom hurtigt ud i ubehageligeder. Han fik ikke rokeret og grimme bindinger og trusler kostede først en kvalitet og senere partiet.

Med resultatet er vi nu på 4. pladsen inden sidste runde 13. marts - med sikker afstand til nedrykningsstregen men også med 4 point op til nr. 3. Det skal naturligvis ikke afholde os fra at forsøge at slutte turneringen fornuftigt af mod Åbyhøj.

 

Silkeborg 1 - SK 1968-3, 4-4

Email Udskriv PDF

Øv bøv det blev en rigtig skidt fastelavns søndag for førsteholdet. Efter storsejren i Haderslev, måtte vi nemlig nøjes med 4-4, i hjemmekampen mod tredje holdet fra SK 68 Århus.

Hvordan kunne det dog gå så galt?

Tja... Vi misbrugte 3 gode stillinger, der gav nederlag til Michael og Jens, mens Flemming trods alt fik remis. Når ret skal være ret, så vandt Peter H. til gengæld en yderst tvivlsom stilling.

I de sidste 4 partier, vandt Per og Torben. Peter K. spillede remis, og Søren tabte.

Nå men da Fredericia vandt med 5,5 - 2,5 - så vi skal nu score 2 point mere end dem i sidste runde for at rykke op. Det bliver rigtig svært, men vi vil gøre et forsøg, når vi om 14 dage skal spille mod Skanderborg 2.

/Torben Bødskov

 

 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

I går fik vi - på trods af snevejret - afviklet de fleste partier i 2. runde af klubmesterskabet.
Tabellerne er opdateret og 3. runde i monradgruppen er lagt.

På søndag tager 1. holdet imod SK 1968 3 - matchen starter kl. 12 og tilskuere er som sædvanligt velkomne.
Næste torsdag skal 2. holdet en tur til Aarhus hvor vi møder Nordre 3 mens 3. og 4. holdet har hjemmebane mod henholdsvis VRS 2 og Viby 3.

 

Klubmesterskabet starter i morgen!

Email Udskriv PDF

De 33 deltagere i klubmesterskabet er blevet inddelt i grupper og der er trukket lod om placeringerne.

Gruppeinddelingen kan ses via linket i venstre side.

Vi starter i morgen kl. 19:00.

 


Side 15 af 125