Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 1 - SK 1968-3, 4-4

Email Udskriv PDF

Øv bøv det blev en rigtig skidt fastelavns søndag for førsteholdet. Efter storsejren i Haderslev, måtte vi nemlig nøjes med 4-4, i hjemmekampen mod tredje holdet fra SK 68 Århus.

Hvordan kunne det dog gå så galt?

Tja... Vi misbrugte 3 gode stillinger, der gav nederlag til Michael og Jens, mens Flemming trods alt fik remis. Når ret skal være ret, så vandt Peter H. til gengæld en yderst tvivlsom stilling.

I de sidste 4 partier, vandt Per og Torben. Peter K. spillede remis, og Søren tabte.

Nå men da Fredericia vandt med 5,5 - 2,5 - så vi skal nu score 2 point mere end dem i sidste runde for at rykke op. Det bliver rigtig svært, men vi vil gøre et forsøg, når vi om 14 dage skal spille mod Skanderborg 2.

/Torben Bødskov

 

 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

I går fik vi - på trods af snevejret - afviklet de fleste partier i 2. runde af klubmesterskabet.
Tabellerne er opdateret og 3. runde i monradgruppen er lagt.

På søndag tager 1. holdet imod SK 1968 3 - matchen starter kl. 12 og tilskuere er som sædvanligt velkomne.
Næste torsdag skal 2. holdet en tur til Aarhus hvor vi møder Nordre 3 mens 3. og 4. holdet har hjemmebane mod henholdsvis VRS 2 og Viby 3.

 

Klubmesterskabet starter i morgen!

Email Udskriv PDF

De 33 deltagere i klubmesterskabet er blevet inddelt i grupper og der er trukket lod om placeringerne.

Gruppeinddelingen kan ses via linket i venstre side.

Vi starter i morgen kl. 19:00.

 

Silkeborg 2 - Rokaden 1 (3-5) 4-4

Email Udskriv PDF

Silkeborg 2 har tidligere haft (store) problemer når vi skulle møde Rokaden og det samme var tilfældet i torsdags. Den forventede score var 4.55 - 3.45 og bortset fra bræt 1 var vi favoritter på alle brætter.

Jack havde for 3. gang i denne turnering sort mod en 2100+ mand. Han kom hurtigt ud i noget frygteligt snavs med bindinger mod dronningen. Det kostede et par vitale bønder og gav en frygtelig stilling så han opgav.

Peter Poulsen var ude i et drama! Han var (medgav han selv) ved at blive udspillet positionelt og så måtte han jo ty til at kaste sig ud i vilde komplikationer. Det blev til ofre, gensidige trusler og andet underholdende inden det blev til gensidig tidsnød. Stillingen måtte rekonstrueres efter tidsoverskridelsen - dette lykkedes efter en del besvær. Peter manglede en kvalitet men havde dog løberparret. Rokadens mand tilbød dog generøst remis hvilket Peter tog imod.

David fik udlignet med sort men heller ikke mere og man enedes om remis.

Birger lagde op til kongeangreb men modstanderen slog kontra og fik spist en bonde. Sorts kongestilling var lidt "løs" men det kunne ikke rigtig udnyttes og efter tab af yderligere materiale kunne Birger opgive.

Lars Bøgedal fik sat gang i "Harry" (h-bonden - h7-h5-h4-hxg3) men det var nu hvid der fik mest ud af den åbne linje. Hvid var dog tilfreds med remis og efter lidt forsøg på komplikationer accepterede Lars denne udgang på partiet.

Jeg selv kom ud i dagens andet tidsnøddrama. Efter en helt lige åbning på partiet fik jeg hapset en bonde - i den gensidige tidnød havde jeg flere chancer for at afgøre tingene uden at jeg fik dem udnyttet. I slutstillingen var jeg dog stadig foran med en bonde og med gode muligheder men ved rekonstruktionen nåede vi frem til at jeg havde tabt på tid og så er det jo underordnet. Efterfølgende er resultatet så ændret til 1-0.

Steen kom under kraftigt angreb - modstanderen ofrede en officer men fik til gengæld 3 bønder - oven i købet bønderne der "burde" forsvare kongestillingen. Det så mildt sagt livsfarligt ud men Steen holdt sammen på det og man enedes om remis.

Tom var med som reserve (tak for det!) og fik en "let dag på kontoret". Modstanderen overså at Tom kunne tage en officer helt gratis - der blev kæmpet videre men da der røg en officer mere blev håndklædet kastet i ringen.

Samlet set lidt i underkanten men det kunne have været (meget) værre som kampen forløb.
Vi ligger nu på en lun 4. plads med 7½ point ned til Nordre 3 (som vi møder næste gang) under nedrykningsstregen.

 

Silkeborg 3 - Aros 1, 3-5

Email Udskriv PDF

Den 9-2 2017 var Aros 1 i Silkeborg for at møde Silkeborg 3. Vore modstandere havde ca. 80 i rating mere end os i gennemsnit. Desuden spillede i mesterrækken sidste år, så de ville sikkert være svære at hamle op med. Det skulle også vise sig.

Lasse Emil spillede sort på 1. brættet. Kampen var lige. Lasse undlod at rokere og rykkede frem med kongebønderne, men fik ikke slået sig igennem. Efter 21 træk, hvor begge parter havde 5 officerer og 7 bønder, valgte parterne ved lige stilling at tage remis.

Kim med hvid på 2. brættet valgte at lave fremrykning på dronningefløjen. Det samme gjorde modparten. Ingen af dem fik slået sig igennem. Efter 20 træk, hvor begge parter havde 5 officerer og 6 bønder, valgte parterne ved lige stilling at tage remis.

Peter Sehested havde sort på 3.brættet. Det blev en lang og sej kamp og han blev sidst færdig. I slutspillet havde Peter 5 bønder og de 2 løbere. Modparten havde dronningen og tre bønder hvor ingen var fribønder. Da ingen af parterne kunne få en bonde ned til forvandling tog de remis.

Søren Westergaard spillede hvid på 4. brættet. Det var en lige kamp. I slutspillet havde begge parter en springer og 5 bønder. Modparten fik ved en skak med springeren taget a-bonden. Dermed fik modpartens a-bonde frit løb som Søren ikke kunne stoppe og han opgav.

Carsten med sort på 5. brættet fik en uheldig udvikling. Efter ca. 20 træk mistede han en løber ved en slagudveksling og ret hurtigt efter fik modparten en fribonde på d-linien. Den manglende officer gjorde at han ikke kunne tage den uden tab og opgav.

Stig Nørregård havde hvid på 6. brættet. Kampen var lige i lang tid. I slutspillet, hvor begge havde dronningen og 6 bønder lykkedes det Stig at få en bonde fri på e-linien. Modpartens konge rykkede frem til hjælp, men blev gjort mat af Stigs dronning. Hermed var Stig den eneste som vandt.

Steen spillede sort på 7. brættet. Parterne skiftedes til at være i angrebet. Det meste blev efterhånden byttet af. I slutspillet fik modparten placeret en springer på f6 støttet af et tårn. Desværre overså Steen at modpartens dronning kunne slå  h7, dermed gik han mat.

Undertegnede med hvid på 8. brættet. Modparten undlod at rokere og rykkede frem med kongebønderne. Jeg fik taget et tårn for en springer. modpartens fik en bonde frem på h2, min konge rykkede frem på h1 og jeg afværgede alle videre angreb. Efter 39 træk tog vi remis.

Resultatet blev 5 – 3 til Aros 1. Efter rating skulle det være stort set det samme. Vi kan endnu en gang være tilfredse med resultatet. I A-rækken er vi nu nr. 6, dog med samme antal brætpoint som nr. 4 og 5.

Næste gang 3. holdet spiller bliver torsdag den 2. marts i Lunden, hvor vi møder VRS 2.

/Knud Mogens

Senest opdateret: Mandag, 13. februar 2017 07:45
 


Side 16 af 126