Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Nordre 3 - Silkeborg 2, 2½ - 5½

Email Udskriv PDF

Sidste gang 2. holdet besøgte Nordre (for et par sæsoner siden) fik vi læsterlige klø af deres 2. hold. I går mødte vi så deres 3. hold og det gik noget bedre. Faktisk gik det præcist som ratingtallene forudså - en sejr til os på 5½-2½. Vi var favoritter på alle brætter - mest udtalt på bræt 3-7.

Jack spillede naturligvis en gambit da han fik chancen. Det blev en "uklar" stilling med chancer til begger sider men Jack kom igen i voldsom tidsnød. Heldigvis var modstanderen så flink at gå ind i en springergaffel hvilket gav et helt point.

Peter Poulsen kom også ind i en kompliceret stilling og medfølgende gensidig tidsnød. Da røgen var lettet kom Peter ind i et tårnslutspil med to bønder mere hvilket blev konverteret til en sejr.

David fik et tryk mod modstanderens kongestilling via en halvåben g-linje mens David lod kongen blive i centrum. Også dette parti kom ind i gensidig tidnød. Med Dronning+Tårn+Bønder til hver side så Davids noget luftige stilling med Kongen i centrum ubekvem ud men som dagens sidste parti blev der taget remis.

Lars Bøgedal ofrer jo gerne bønder men i dagens parti var det en officer (for at par bønder) der blev sat på højkant i åbningen. Det blev et spændende parti men modstanderen kunne desværre give officeren tilbage om kom i et tårnslutspil med to bønder mere. En unøjagtighed gjorde dog at Lars kunne bide sig fast i bordkanten og holdt remis.

Jeg selv fik ikke noget specielt ud af åbningen men pludselig brugte min modstander 40 minutter på et lidt unøjagtigt træk efterfulgt umiddelbart efter af et bondetab. Herefter gik det hurtigt ned af bakke og pointet kom i hus.

Steen vandt en bonde i åbningen og kunne på et tidspunkt have taget en officer, hvor resultatet dog ville være en noget kompliceret stilling. Som det kom i partiet løb Steens fordel ud i sandet og det endte remis.

Per Sønderskov fik et stærkt angreb mod den sorte kongestilling og det så hurtigt vindende ud. Jeg fik ikke afslutningen med men håndklædet blev kastet i ringen og endnu en sejr til Per.

Ove var med som reserve (tak for hjælpen) og kom hurtigt ud i ubehageligeder. Han fik ikke rokeret og grimme bindinger og trusler kostede først en kvalitet og senere partiet.

Med resultatet er vi nu på 4. pladsen inden sidste runde 13. marts - med sikker afstand til nedrykningsstregen men også med 4 point op til nr. 3. Det skal naturligvis ikke afholde os fra at forsøge at slutte turneringen fornuftigt af mod Åbyhøj.

 

Silkeborg 1 - SK 1968-3, 4-4

Email Udskriv PDF

Øv bøv det blev en rigtig skidt fastelavns søndag for førsteholdet. Efter storsejren i Haderslev, måtte vi nemlig nøjes med 4-4, i hjemmekampen mod tredje holdet fra SK 68 Århus.

Hvordan kunne det dog gå så galt?

Tja... Vi misbrugte 3 gode stillinger, der gav nederlag til Michael og Jens, mens Flemming trods alt fik remis. Når ret skal være ret, så vandt Peter H. til gengæld en yderst tvivlsom stilling.

I de sidste 4 partier, vandt Per og Torben. Peter K. spillede remis, og Søren tabte.

Nå men da Fredericia vandt med 5,5 - 2,5 - så vi skal nu score 2 point mere end dem i sidste runde for at rykke op. Det bliver rigtig svært, men vi vil gøre et forsøg, når vi om 14 dage skal spille mod Skanderborg 2.

/Torben Bødskov

 

 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

I går fik vi - på trods af snevejret - afviklet de fleste partier i 2. runde af klubmesterskabet.
Tabellerne er opdateret og 3. runde i monradgruppen er lagt.

På søndag tager 1. holdet imod SK 1968 3 - matchen starter kl. 12 og tilskuere er som sædvanligt velkomne.
Næste torsdag skal 2. holdet en tur til Aarhus hvor vi møder Nordre 3 mens 3. og 4. holdet har hjemmebane mod henholdsvis VRS 2 og Viby 3.

 

Klubmesterskabet starter i morgen!

Email Udskriv PDF

De 33 deltagere i klubmesterskabet er blevet inddelt i grupper og der er trukket lod om placeringerne.

Gruppeinddelingen kan ses via linket i venstre side.

Vi starter i morgen kl. 19:00.

 

Silkeborg 2 - Rokaden 1 (3-5) 4-4

Email Udskriv PDF

Silkeborg 2 har tidligere haft (store) problemer når vi skulle møde Rokaden og det samme var tilfældet i torsdags. Den forventede score var 4.55 - 3.45 og bortset fra bræt 1 var vi favoritter på alle brætter.

Jack havde for 3. gang i denne turnering sort mod en 2100+ mand. Han kom hurtigt ud i noget frygteligt snavs med bindinger mod dronningen. Det kostede et par vitale bønder og gav en frygtelig stilling så han opgav.

Peter Poulsen var ude i et drama! Han var (medgav han selv) ved at blive udspillet positionelt og så måtte han jo ty til at kaste sig ud i vilde komplikationer. Det blev til ofre, gensidige trusler og andet underholdende inden det blev til gensidig tidsnød. Stillingen måtte rekonstrueres efter tidsoverskridelsen - dette lykkedes efter en del besvær. Peter manglede en kvalitet men havde dog løberparret. Rokadens mand tilbød dog generøst remis hvilket Peter tog imod.

David fik udlignet med sort men heller ikke mere og man enedes om remis.

Birger lagde op til kongeangreb men modstanderen slog kontra og fik spist en bonde. Sorts kongestilling var lidt "løs" men det kunne ikke rigtig udnyttes og efter tab af yderligere materiale kunne Birger opgive.

Lars Bøgedal fik sat gang i "Harry" (h-bonden - h7-h5-h4-hxg3) men det var nu hvid der fik mest ud af den åbne linje. Hvid var dog tilfreds med remis og efter lidt forsøg på komplikationer accepterede Lars denne udgang på partiet.

Jeg selv kom ud i dagens andet tidsnøddrama. Efter en helt lige åbning på partiet fik jeg hapset en bonde - i den gensidige tidnød havde jeg flere chancer for at afgøre tingene uden at jeg fik dem udnyttet. I slutstillingen var jeg dog stadig foran med en bonde og med gode muligheder men ved rekonstruktionen nåede vi frem til at jeg havde tabt på tid og så er det jo underordnet. Efterfølgende er resultatet så ændret til 1-0.

Steen kom under kraftigt angreb - modstanderen ofrede en officer men fik til gengæld 3 bønder - oven i købet bønderne der "burde" forsvare kongestillingen. Det så mildt sagt livsfarligt ud men Steen holdt sammen på det og man enedes om remis.

Tom var med som reserve (tak for det!) og fik en "let dag på kontoret". Modstanderen overså at Tom kunne tage en officer helt gratis - der blev kæmpet videre men da der røg en officer mere blev håndklædet kastet i ringen.

Samlet set lidt i underkanten men det kunne have været (meget) værre som kampen forløb.
Vi ligger nu på en lun 4. plads med 7½ point ned til Nordre 3 (som vi møder næste gang) under nedrykningsstregen.

 


Side 17 af 127