Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Julefrokost

Email Udskriv PDF

Fredag d. 15. december er det tid til årets JULEFROKOST i skakklubben!

Se indbydelsen her og tilmeld dig allerede nu!

 

Kvalifikation til DM i Skoleskak

Email Udskriv PDF

Lørdag den 4. november 2017 stod Midtjysk Skoleskak som arrangør af årets 1. Grandprixstævne som samtidig gjaldt ”Kvalifikation til DM i Skoleskak 2017”.

52 deltagere deltog.

Midtjysk Skoleskak havde selv 16 spillere med, hvoraf 6 spillere kvalificerede sig til DM i Skoleskak 2017.

De 6 spillere er

Gruppe A:
Andreas Magnus Busch

Gruppe D:
Nicolaj Aggerbeck Lauritzen
Artem Reyzvikh
Carl Emil Richter Thyssen

Gruppe E:
John Christoffer Højstrup Christensen
Philip Uhre Knudsen

Hjertelig tillykke med jeres flotte indsats. :-)

 

3. holdets kamp mod Randers 2. hold

Email Udskriv PDF

Den 2-11 2017 mødte Randers 2. hold op til kamp i Silkeborg. Holdet havde 4 reserver med, som havde knap så stor spillestyrke som det oprindelige hold. Det skulle vise sig i resultaterne.

Kim havde et lige spil i kampen. Begge parter koncentrerede sig især om midtspillet hvor de fik opstillet tårnene og Dronningen på E- og D-linien. I slutspillet havde Kim desuden en sort løber og modparten en springer, dertil 7 bønder for begge parter. Da ingen af dem kunne finde noget afgørende at slå sig igennem med, tog de remis efter 24 træk.

Peter Sehested kom ud for et hårdt angreb fra modparten på kongestillingen. Kongebønderne blev også taget med i angrebet. Det medførte en åben kongestilling for begge parter. Peter fik efterhånden et solidt styr på sine officerer så han fik taget en løber, en bonde og et tårn for en løber. Med den overvægt som Peter nu havde valgte modparten at opgive efter 26 træk.

Stig Holten kom hurtigt ud for en slagudveksling over for kongen. Kongen måtte flyttes, men modparten fortsatte angrebet. Stig fik ikke sine tårne i spil så hans konge blev efterhånden så presset at Stig valgte at opgive efter 21 træk.

Kurt var med på afbud, tak for det. Modparten fik hurtigt lagt en linie med bønder fra b7 til e4. Kurt søger at bryde linien  med f4. Modparten slår med e.p. og dermed kan modpartens dronning slå bonden på e3, skakke og udsigt til en gratis springer. Kurt vælger at opgive efter 24 træk.

Carsten spillede en lang og sej kamp og blev sidst færdig. Begge byttede af til de i slutspillet havde kongen samt tre bønder som stod over for hinanden. Ved et forsøg at tage en bonde kom modpartens konge i træktvang og Carsten kunne nu tage modpartens bonde og dermed få en fribonde som ikke kunne stoppes. Modpartens opgav naturligvis efter 43 træk.

Undertegnede spillede en lige kamp hvor vi byttede af til vi i slutspillet hver havde to springere, en sort løber og næsten alle bønderne. Dem forsvarede vi hårdnakket. Da vi ikke kunne se nogen muligheder for at slå os igennem valgte vi at tage remis efter 25 træk.

Steen fik sig en gratis springer ret hurtigt i spillet. Det gjorde at han efterhånden fik overtaget i kampen. I slutspillet havde Steen en sort løber, en springer og 6 bønder. Modparten havde en hvid løber og 6 bønder hvoraf et par var dobbelt. Steen fik efterhånden taget så mange bønder at modparten valgte at opgive efter godt 50 træk.

Henrik Havde et lige spil mod modparten med mange afbytninger. I slutspillet havde begge et tårn, en hvid løber og 7 bønder. Begge passede ihærdigt på deres bønder og valgte at tage remis efter 40 træk.

 

Resultatet blev 4½ - 3½ til SIlkeborg. Efter rating skulle det være 4,14 – 3,86 så vi fik en smule over forventning og har 4. pladsen i A-rækken efter 1. runde.

 

Næste holdkamp bliver i Aarhus, hvor vi skal møde Nordres 3. hold torsdag den 23. november.

 

/Knud Mogens

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

Så er den nye sæson i gang! I tirsdags var 2. holdet en tur i Randers hvor vi mødte Rokadens 1. hold. En jævnbyrdig match hvor vi var svage ratingfavoritter (4.52-3.48).

Vi startede som lyn og torden og kom foran 3½-½ men så begyndte det at gå ned af bakke og det endte med 4-4.

Jack spillede, ganske som forventet, en gambit og det blev hurtigt taktisk kompliceret. Desværre overså Jack noget taktisk og pludselig var gambit-bonden blevet til et gambit-tårn og selvom modstanderens konge var lidt udsat var det trods alt for meget og vi fik et nul.

Peter Poulsen fik en gunstig udgave i "Black Lion". Peter mente ikke at det var helt stilrent men det så nu overbevisende ud da modstanderens kongestilling blev løbet over ende og sejren kom i hus.

David kom, som jeg så det, også fint fra åbningen men på et tidspunkt måtte der være gået noget galt for David valgte at give en officer for at åbne modstanderens kongestilling - der var dog ikke tilstrækkeligt med angreb og til sidst måtte han strække våben.

Birger stod også længe fint men endte ud et løberslutspil der lignede remis. Pludselig fik Birger dog sat et fint løberoffer ind - den kunne ikke slås da Birger så ville få en dronning. Med udsigt til at hans stilling ville falde sammen valgte modstanderen at opgive.

Lars Bøgedal stod for aftenens festfyrværkeri. Hans lette officerer lavede et veritabelt overfald på dronningefløjen og 2 forbundne fribønder i a og b linjen udgjorde stormtropperne. Lars var første mand klar med en gevinst - og han har lovet at vise partiet til mandag aftens træningssesion så der er noget at glæde sig til!

Per Sønderskov var derimod sidste mand, der blev færdig. Per havde en gunstig stilling med tryk mod den hvide stilling. Der var dog lige akkurat tilstrækkeligt med forsvarsresourcer og man enedes om remis.

Jeg selv fik efter en lidt slingrende start en gunstig stilling, hvor modstanderen kun kunne afvente situationen uden udsigt til modangreb. Jeg kunne dog ikke finde en måde at skabe et afgørende gennembrud og vi tog remis. Fritz var dog ikke helt enig og anviste en mulighed jeg ikke havde overvejet - om det så ville have været tilstrækkeligt er en anden sag.

Steen Nielsen kom efter en del slagudvekslinger ind et et dronning+uligefarvet løber slutspil. Det ligende en pointdeling men pludselig lod Steen sin dronning stå i slag hvilket selvfølgelig afgjorde partiet øjeblikkeligt.

Et resultat lidt i underkanten både mht. rating og stillinger undervejs men heller ingen katastrofe.

I aften er det så 3. og 4. holdets tur - begge hold spiller på hjemmebane.

På mandag er det igen tid til træningsaften - bla. som omtalt ovenfor!

 

4 by turnering

Email Udskriv PDF

I onsdags deltog Silkeborg i den traditionelle 4 by turnering - i år arrangeret af Herning.

Som altid en hyggelig turnering selvom vi var forvist fra kantinen af diverse vampyrer, spøgelser og andre Halloween-udklædte børn.

Resultaterne kan ses her.

Med afbud fra det meste af 1. holdet var vi specielt i toppen kraftigt overmatchede på rating i alle matcher. Bræt 1 til 8 scorede da også kun 4 point (ud af 24 mulige, heraf 1 uden kamp). Men det passede nok også fint med den forventede score!

På det hårde 1. bræt gjorde Torben Bødskov en fin figur. Han tabte ganske vist til DM og GM Mads Andersen men fik 2 remis'er mod IM Jens Ove Fries Nielsen og Hernings Nr. 1 - Finn Pedersen.

I den nederste halvdel af holdet var ratingforskellen mere menneskelig og vi fik hentet hæderlige 12 af 24 point. Topscorer blev "lille" John med 2½ point af 3. Også Knud Mogens, Kurt og Henrik gjorde det fint med 2 point af 3.

Næste år går turen til Viborg - datoen er allerede fastlagt til onsdag 25. oktober så sæt kryds i kalenderen!

 


Side 20 af 136