Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klubmesterskaber

Email Udskriv PDF

I kommende måneder afvikles som sædvanligt klubmesterskaberne i lyn (på torsdag), hurtigskak (fra 12. januar) og "fuld" betænkningstid (fra 16. februar).

Se indbydelserne i venstre side, hvor man også kan tilmelde sig, se datoer og starttidspunkter mv.

Bemærk at lynmesterskabet som noget nyt rates (lynrating) og spilles med "ny" betænkningstid (3 min + 2 sek/træk).

 

Julehurtigturnering

Email Udskriv PDF

Gårsdagens resultater fra julehurtigturneringen kan nu ses her.

66 spillere deltog i turneringen. Mestergruppen var stærkt besat og blev vundet af hollandske FM Joost Van Ruitenburg. Pelle Rødkjær Bank blev nummer 2 mens Jackie Andersen blev nr. 3.

Per Sønderskov vandt basis 1, Phong van Nguyen vandt basis 2 og Mark Philip Trønning vandt basis 3.

Tillykke til alle præmietagerne, tak til alle deltagere og hjælpere og godt nytår til alle!

Allerede 2. januar er der træningsaften kl. 19:00.

Torsdag den 5. januar er der klubmesterskab i lyn - der startes kl. 19:30.

Senest opdateret: Torsdag, 29. december 2016 15:37
 

Nu er det jul

Email Udskriv PDF

...næsten da.

Som sædvanlig afholder Silkeborg Skakklub en julehurtigturnering d. 28. december.

Se indbydelsen og tilmeld dig her.

Turneringen indgår i Østjysk Grandprix (reglement).

Bemærk at pga. grandprix reglerne bliver gruppeinddelingen efter hurtigskakrating pr. 1. november 2016 - ratingberegningen bliver selvølgelig med det aktuelle tal.

Næste grandprix turneringen er i Skanderborg (se her).

Glædelig jul til alle!

 

Holdskak - 2. holdet

Email Udskriv PDF

Med godt en uges forsinkelse skal 3. runde i holdskaksæsonen lige rundes af med beretningen om en smal sejr på 4½ - 3½ til vores 2. hold over VRS 1.

Med sejren rykkede vi op i rækkerne til en 4. plads - hvor vi i de første runder har mødt holdene fra 1 til 3 (om det så er fordi de har mødt os at de ligger i toppen er en anden sag...).

VRS var svækket af et par afbud men var alligevel ratingfavoritter (3.74 - 4.26) så vores sejr var et fint resultat.

Jack var sidst færdig - der blev skabt chancer begge veje med lettere luftige kongestillinger og fremskudte bønder. Til sidst blev fredpiben tændt da der kom et remis-agtigt slutspil på brættet.

Peter Poulsen havde den lavest forventede score af alle - men det tog han sig ikke af, fik et gevaldigt angreb sat ind og fik en sejr i fin stil. Fornemt og Peter har nu med 1 af 3 scoret over forventet!

David kom desværre under tung beskydning af det hårde artilleri (dronning + 2 tårne) imod sin kongestilling. Der kunne ikke holdes sammen på det og han måtte opgive.

Birger fik dronningen lidt på afveje på dronningefløjen - det udnyttede modstanderen desværre på det skammeligste og satte et knusende angreb ind.

Lars Bøgedal gik "all in" i et angreb og det gav heldigvis gevinst! Efter at røgen var lettet fra de taktiske forviklinger valgte modstanderen at opgive.

Jeg selv fik en fornuftig stilling uden at der dog var noget afgørende. Jeg valgte dog en noget passiv plan og efter en del afbytninger tog vi remis.

Steen Nielsen mødte en fremadstormende udgave af både Harry og Garry (for de uindviede - h og g bønderne) men han holdt dog kontrollen og til sidst blev der taget remis i et tårnslutspil.

Per Sønderskov fik driblet sin modstanderen ud af brættet i midtspillet og kørte et sikkert point hjem.

 

 

3. holdet i aktion

Email Udskriv PDF

Den 15-12 2016 mødte Syddjurs 2. hold op til holdkamp. Vores rating lå ca. 90 i gennemsnit over deres så vi håbede et godt resultat. Det skulle gå over forventning.

Lasse Emil havde sort på 1. brættet. Han rokerede langt og modparten kort. Det fører naturligvis til frontal angreb fra begge sider. Lasses angreb viste sig i længden at være bedst. Modpartens kongestilling blev åbnet og hvid konge blev efterhånden så truet at modparten valgte at opgive.

Kim spillede hvid på 2.brættet. Det blev en lang og sej kamp og han blev også sidst færdig. Kim kongestilling var meget åben, men modparten kunne dog ikke komme igennem til et farligt angreb. Kampen udviklede sig mere og mere til at blive remis. Det endte det også med.

Peter Sehested havde sort på 3. brættet. Åbningen var Siciliansk og modparten rokerede langt og fik egentlig også et farligt angreb mod Peters kongestiling. Men da Peter fik byttet dronningerne af ebbede modpartens angreb ud og Peter fik overtaget. Modparten måtte til sidst opgive.

Søren Westergaard spillede hvid på 4. brættet. Han brugte sit speciale med at spille g4 og forberde en lang rokade. Derefter fik han et frontalt angreb igang på modpartens kongestiling efter at han havde rokeret kort. Det lykkedes Søren at slå sig igennem og få sejren hjem.

Carsten havde sort på 5. brættet. Han blev næstsidst færdig efter en lang kamp. Han fik efterhånden 2 fribønder på kongesiden, men til gengæld et tårn i klemme. Modstanderen fik skakket Carstens konge i skjul. Carsten kunne derefter gøre modpartens konge mat med dronningen efter en uheldig placering.

Stig Nørregård spillede hvid på 6. brættet. Kampen var lige til slutspillet. Her havde Stig en springer og modparten en løber, desuden 4 bønder til hver. Modpartens konge fik taget Stigs bønder på dronningesiden, dermed var det umuligt at stoppe modpartens to fribønder. Stig måtte opgive.

Steen havde sort på 7. brættet. Åbningen var noget som lignede siciliansk. I al fald fik Steen hurtigt klart den bedste stilling. I det 22. træk blev modpartens konge skakket af en springer og så røg dronningen. Modparten fortsatte nogle træk, men kunne naturligvis ikke forhindre Steen i at vinde.

Undertegnede spillede hvid på 8. brættet. Kampen var lige længe. Vi fik begge en bonde frem til forvandling, men ved afbytninger forsvandt dronningerne. I slutspillet havde min modpart 3 bønder og jeg 4 bønder. Det lykkedes mig at få modparten i træktvang. Dermed fik jeg hans 3 bønder for 1 bonde. Modparten forsøgte nu at komme i en pat stilling. Det undgik jeg og vandt.

Resultatet blev 6½ - 1½ til Silkeborg. Efter rating skulle det være 4,94 – 3,06 så vi fik en flot sejr. Vi har nu 3. pladsen i rækken med 14 point – det samme som 1. og 2. pladsen.

Næste holdkamp bliver i Skanderborg den 17. januar, hvor vi skal møde deres 3. hold.

/Knud Mogens

 


Side 20 af 127