Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Viby 2 - Silkeborg 3, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 14-03 2017 havde 3. holdet sin sidste kamp, hvor vi mødte Vibys 2. hold. Bortset for 1. brættet var deres rating gennemsnit ca. 50 højere end vores, men vi fik alligevel spillet lige op mod dem.

Lasse Emil med hvid på 1. brættet fik en modstander med mere end 500 i rating end ham. Efter 15 træk var dronningen, en løber, en springer og en bonde byttet af. Lasses konge blev ikke rokeret, tværtimod blev kongen skakket ud på brættet så Lasse valgte at opgive den håbløse kamp. Trods de meget krævende kampe på 1. brættet fik Lasse alligevel 4 point af 7 kampe og en rating-gevinst på 29. Flot klaret Lasse!!

Kim havde sort på 2. brættet. Efter 18 træk hvor der var byttet to lette officerer og en bonde af, valgte parterne at tage remis i en lukket stilling.
I de næsten lige så krævende kampe på 2. brættet fik Kim 4½ point i 6 kampe og en rating-gevinst på 44. Flot klaret Kim!!.

Peter Sehested spillede hvid på 3. brættet. Det blev en hård kamp med mange afbytninger. Efter 33 træk hvor parterne havde et tårn, en løber og 5 bønder tilbage, valgte de at tage remis. Det blev til 4 point i 7 kampe, dog med et lille ratingtab på 13. Pænt klaret Peter.

Carsten med sort på 4. brættet spillede (som sædvanlig) en hidsig kamp mod sin modstander med mange afbytninger. Efter 26 træk hvor begge parter havde begge tårne og 6 bønder tilbage, enedes de om remis. Desværre fik Carsten ikke meget bonus for sin ihærdige indsats. 1½ point i 6 kampe er sikkert mindre end Carsten havde håbet på.

Stig Holten med hvid på 5. brættet var med på afbud. Tak for det. Stig rokerede langt med tilhørende bondestorm for begge parter. Efter 24 træk havde begge deres to tårne, en løber, en spinger samt 5 bønder tilbage. De valgte her at tage remis. Efter at have deltaget i 3 holdkampe og scoret 2½ point fik Stig en rating-gevinst på 59. Flot klaret Stig!!

Stig Nørregård spillede sort på 6. brættet. Også han rokerede langt med tilhørende bondestorm. En af bønderne nåede frem til f3, hvad der var stærkt generende for modparten som havde dronningen og begge tårne på baglinien. Stig fik doblet tårnene op plus dronningen på den fri e-linie. Modparten kunne ikke klare de efterfølgende afbytninger og Stig var dermed den eneste som fik et helt point! Det blev til 2½ point i 6 kampe med et ratingtab på 13. Pænt klaret Stig.

Steen havde hvid på 7. brættet. Der blev gået hårdt til det med en del afbytninger. Efter 34 træk havde begge parter dronningen, begge tårne, en springer plus 6 bønder tilbage. Da ingen af dem kunne finde nogen gevinstttræk tog de remis. Desværre fik Steen ikke meget bonus for sin ihærdige indsats. 1½ point i 6 kampe er sikkert mindre end Steen havde håbet på.

Undertegnede spilede sort på 8. brættet. Min modpart fik lavet et stormløb på kongestillingen. Kongens bønder gik tabt, men jeg fik alligevel stoppet angrebet. I slutspillet havde min modpart 5 bønder, heraf de to dobbelt, en springer og dronningen. Jeg havde dronningen, to løbere og to bønder. Efter 40 træk blev jeg tilbudt remis som jeg modtog. En af holdkampene mødte modparten ikke op, men i de øvrige 6 holdkampe fik jeg 4 point med en rating-gevinst på 43. Det er jeg godt tilfreds med.

Resultatet af holdkampen blev 4 - 4. I alt blev det til 29½ point. Efter rating skulle vi i teorien have 26,34 point. 3. holdet har dermed spillet en solid sæson! Vi sluttede på 5. pladsen i A rækken.

Til slut vil jeg takke alle mine kolleger på 3. holdet for deres indsats.

/Knud Mogens

 

Åbyhøj - Silkeborg 2, 3½-4½

Email Udskriv PDF

I går var det 2. holdets tur til at spille sidste runde i sæsonens holdturnering.

Resultaterne skulle arte sig meget mærkværdigt hvis vi ikke skulle ende på den 4. plads vi havde inden runden. Det skete ikke og den knebne sejr på 4½ - 3½ var omtrent hvad der var forventet jævnfør ratingtallene (4.56 - 3.44).

Jack gav for gud ved hvilken gang en gambit bonde i åbningen uden dog for alvor at få et gennembrud. Partiet blev afsluttet som det næst-sidste i hele turneringen med et tårnslutspil, hvor Jack havde en bonde mindre. Alt blev dog afviklet og da der til sidst kun var 2 konger tilbage blev det remis.

Jesper var med som reserve og gik frisk til sagen. Han tog testamentebonden, holdt hovedet koldt og fik dronningen hjem igen. Der blev dog brugt for meget tid og hen imod træk 40 fik modstanderen et vindende mellemtræk sat ind. Ærgerligt - stillingen var ellers bestemt til mindst en halv.

Peter Poulsen kom ud i grumme problemer efter at modstanderen ofrede en officer i åbningen. Peters konge blev fanget i centrum og da forsvaret brød sammen måtte han opgive.

David kom lidt akavet fra start om måtte brug en del tid på at få konsolideret stillingen. Det lykkedes og han fik skabt nogle modchancer men partiet kom ikke ud over remisgrænsen.

Lars Bøgedal fik endelig chancen med de hvide brikker (efter at have haft sort i 5 runder) og det udnyttede han optimalt. Ganske vist blev fremmarchen for Harry og Garry (h og g-bonden) blokeret af egne officerer men Freddie (f-bonden) skabte ravache - og til slut fik Lars lov til at sætte mat!

Jeg selv kom til at stå noget passivt mod en ellers ikke specielt aggresiv hvid opstilling. Jeg satte dog en lille fælde som min modstander var så flink at gå ind i og derfra blev pointet sikkert kørt hjem.

Tom var vores anden reserve (tak til både Jesper og Tom for at træde til!) - alle 4 løbere blev lynhurtigt byttet af og partiet kom ud i et dronning+springer+bønder slutpil hvor Tom længe pressede på men til sidst måtte acceptere remis.

Per Sønderskov fik i kraft af bla. nogle gode løbere et kraftigt tryk mod modstanderens kongestilling. Til sidst brød forsvarsværkerne sammen og Per fik sin femte holdskak sejr i træk.

Alt i alt en godkendt sæson (men så heller ikke mere) - vi fik 30½ point (forventet 32.3) og en samlet 4. plads. Per Sønderskov (5 point af 6) og Formanden (5 point af 7) blev topscorere.

Århus / Skolerne 2 vandt rækken suverænt med 39½ point - (mindst) lige så imponerende var dog Syddjurs præstation - de tog andenpladsen med 35 point og scorede over forventet i samtlige af deres matcher!

 

Skanderborg 2 - Silkeborg 3,5 - 4,5

Email Udskriv PDF

Til sidste runde i årets holdturnering mødte vi Skanderborg 2, der til dagens kamp stillede med en flok højt ratede spillere. Skanderborg 2 er heldigvis ikke nær så gode som deres ratingtal ellers kunne antyde - ja inden runden lå de faktisk på 6. pladsen, hvilket betyder en nedrykningskamp mod nr. 6 fra gruppe 4. Og da vi efter sidste rundes blamage, ikke længere kunne rykke op, gjalt det om at slutte sæsonen af med en sejr.

Med hiv og sving lykkes missionen. Flemmings modstander glemte at noterer træk 15, og tabte på tid, da han troede han havde lavet 40 træk! Stillingen var ellers ret lige. Peter K. vendte en trykket stilling til en sejr i tidnøden. Min modstander førte med en bonde, men tabte på tid, da han ikke nåede at udføre træk 70. Per, Peter H., og Jens spillede remis. Michael og Søren tabte. Til almindelig underholdning kan vores partier fra sidste runde findes på skak.dk.

Sæsonens topscorere blev Per, Flemming, og Torben der alle scorede 5,5 af 7. Lige efter fulgte Peter K., Peter H., og Jens der scorede 5 af 7. Michael og Søren kæmpede godt men spillede 3. - 4. bræt. Det ville være svært for ligemeget hvem af de 6 nederste vi placerede på disse 2 brætter.

Summa vi blev nr. 2, og tager en tørn mere i 2. division. Skanderborg 2 skal næste søndag en tur til Aalborg og spille nedrykningskamp mod Aalborg2.

Personligt er jeg ikke i tvivl. - Jeg holder 100% med Aalborg, - for jeg er godt gammeldags træt af, at Skanderborg år efter år skal ødelægge vores holdturnering.

/Torben Bødskov


Sæsonen er slut, og 1. holdet fejre 2. pladsen med pizza

Sæsonen er slut og 1. holdet fejrer 2. pladsen med pizza.
Fra venstre mod højre Jens, Torben, Peter K, Søren, Flemming, Michael, Per, og Peter H.

 

 

 

Silkeborg 3 - VRS 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF
Den 2-3 2017 mødte VRS 2  op i Lunden til holdskak mod Silkeborg 3. De havde ca. 30 mere i rating end os i gennemsnit. Vi var altså nogenlunde jævnbyrdige. Sådan skulle det også gå.

Lasse-Emil med sort på 1. brættet  spillede en lige kamp mod modparten. Løberne og en bonde blev byttet af. Efter 24 træk i en lukket stilling valgte parterne at tage remis.

Kim havde hvid på 2. brættet. Han spillede en lang kamp på mere end 50 træk. I slutspillet havde Kim tårn, konge og en bonde på c-linien. Modparten havde konge og en løber. Han kunne ikke stoppe bonden uden at ofre løberen og opgav.

Peter Sehested spillede sort på 3. brættet. I slutspillet havde parterne 5 bønder, en dronning samt en løber til Peter og en springer til modparten. Efter dronningeafbytning fik Peter taget to bønder og fik dermed 2 fribønder. Efter 39 træk opgav modparten.

Søren Westergaard med hvid på 4. brættet fik en nem og kedelig kamp. Modparten mødte ikke op. Det betød 1 point til Silkeborg.

Carsten havde sort på 5. brættet. Det blev en hidsig kamp med mange afbytninger. Dog tog modparten mest, så Carsten måtte til sidst opgive.

Stig Holten spillede hvid på 6. brættet på afbud, tak for det. I slutspillet ofrede modparten sin sidste springer på kongestillingen, men Stig fik taget en bonde, skakket og byttet dronningerne af. Med to tårne og en springer mod to tårne fik Stig afgjort kanpen til egen fordel.

Nils med hvid på 7. brættet spillede også på afbud, tak for det. Desværre havde Nils ikke nogen heldig aften. Kongestillingen blev slået i stykker og hurtigt efter blev kongen skakket så Nils måtte opgive. Han var dermed den første der blev færdig.

Undertegnede havde sort på 8. brættet. Det blev en lang og sej kamp. Jeg  blev sidst færdig – det ligner ellers ikke mig. Selv om jeg faktisk førte med en bonde lykkedes det min modpart at lave en mat-trussel med dronningen og en springer, som jeg ikke kunne parere og måtte opgive.

Resultatet blev 4½ - 3½ til Silkeborg. Efter rating skulle det være 3,67 – 4,33 til VRS 2. Da de havde een som ikke kom, blev vi vinder. Silkeborg 3 er nu igen på 3. pladsen i A-rækken.

Næste og sidste holdkamp bliver den 14. marts i Skanderborg.

/Knud Mogens
Senest opdateret: Søndag, 05. marts 2017 21:52
 

Nordre 3 - Silkeborg 2, 2½ - 5½

Email Udskriv PDF

Sidste gang 2. holdet besøgte Nordre (for et par sæsoner siden) fik vi læsterlige klø af deres 2. hold. I går mødte vi så deres 3. hold og det gik noget bedre. Faktisk gik det præcist som ratingtallene forudså - en sejr til os på 5½-2½. Vi var favoritter på alle brætter - mest udtalt på bræt 3-7.

Jack spillede naturligvis en gambit da han fik chancen. Det blev en "uklar" stilling med chancer til begger sider men Jack kom igen i voldsom tidsnød. Heldigvis var modstanderen så flink at gå ind i en springergaffel hvilket gav et helt point.

Peter Poulsen kom også ind i en kompliceret stilling og medfølgende gensidig tidsnød. Da røgen var lettet kom Peter ind i et tårnslutspil med to bønder mere hvilket blev konverteret til en sejr.

David fik et tryk mod modstanderens kongestilling via en halvåben g-linje mens David lod kongen blive i centrum. Også dette parti kom ind i gensidig tidnød. Med Dronning+Tårn+Bønder til hver side så Davids noget luftige stilling med Kongen i centrum ubekvem ud men som dagens sidste parti blev der taget remis.

Lars Bøgedal ofrer jo gerne bønder men i dagens parti var det en officer (for at par bønder) der blev sat på højkant i åbningen. Det blev et spændende parti men modstanderen kunne desværre give officeren tilbage om kom i et tårnslutspil med to bønder mere. En unøjagtighed gjorde dog at Lars kunne bide sig fast i bordkanten og holdt remis.

Jeg selv fik ikke noget specielt ud af åbningen men pludselig brugte min modstander 40 minutter på et lidt unøjagtigt træk efterfulgt umiddelbart efter af et bondetab. Herefter gik det hurtigt ned af bakke og pointet kom i hus.

Steen vandt en bonde i åbningen og kunne på et tidspunkt have taget en officer, hvor resultatet dog ville være en noget kompliceret stilling. Som det kom i partiet løb Steens fordel ud i sandet og det endte remis.

Per Sønderskov fik et stærkt angreb mod den sorte kongestilling og det så hurtigt vindende ud. Jeg fik ikke afslutningen med men håndklædet blev kastet i ringen og endnu en sejr til Per.

Ove var med som reserve (tak for hjælpen) og kom hurtigt ud i ubehageligeder. Han fik ikke rokeret og grimme bindinger og trusler kostede først en kvalitet og senere partiet.

Med resultatet er vi nu på 4. pladsen inden sidste runde 13. marts - med sikker afstand til nedrykningsstregen men også med 4 point op til nr. 3. Det skal naturligvis ikke afholde os fra at forsøge at slutte turneringen fornuftigt af mod Åbyhøj.

 


Side 20 af 130