Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

3. holdet i aktion

Email Udskriv PDF

Den 15-12 2016 mødte Syddjurs 2. hold op til holdkamp. Vores rating lå ca. 90 i gennemsnit over deres så vi håbede et godt resultat. Det skulle gå over forventning.

Lasse Emil havde sort på 1. brættet. Han rokerede langt og modparten kort. Det fører naturligvis til frontal angreb fra begge sider. Lasses angreb viste sig i længden at være bedst. Modpartens kongestilling blev åbnet og hvid konge blev efterhånden så truet at modparten valgte at opgive.

Kim spillede hvid på 2.brættet. Det blev en lang og sej kamp og han blev også sidst færdig. Kim kongestilling var meget åben, men modparten kunne dog ikke komme igennem til et farligt angreb. Kampen udviklede sig mere og mere til at blive remis. Det endte det også med.

Peter Sehested havde sort på 3. brættet. Åbningen var Siciliansk og modparten rokerede langt og fik egentlig også et farligt angreb mod Peters kongestiling. Men da Peter fik byttet dronningerne af ebbede modpartens angreb ud og Peter fik overtaget. Modparten måtte til sidst opgive.

Søren Westergaard spillede hvid på 4. brættet. Han brugte sit speciale med at spille g4 og forberde en lang rokade. Derefter fik han et frontalt angreb igang på modpartens kongestiling efter at han havde rokeret kort. Det lykkedes Søren at slå sig igennem og få sejren hjem.

Carsten havde sort på 5. brættet. Han blev næstsidst færdig efter en lang kamp. Han fik efterhånden 2 fribønder på kongesiden, men til gengæld et tårn i klemme. Modstanderen fik skakket Carstens konge i skjul. Carsten kunne derefter gøre modpartens konge mat med dronningen efter en uheldig placering.

Stig Nørregård spillede hvid på 6. brættet. Kampen var lige til slutspillet. Her havde Stig en springer og modparten en løber, desuden 4 bønder til hver. Modpartens konge fik taget Stigs bønder på dronningesiden, dermed var det umuligt at stoppe modpartens to fribønder. Stig måtte opgive.

Steen havde sort på 7. brættet. Åbningen var noget som lignede siciliansk. I al fald fik Steen hurtigt klart den bedste stilling. I det 22. træk blev modpartens konge skakket af en springer og så røg dronningen. Modparten fortsatte nogle træk, men kunne naturligvis ikke forhindre Steen i at vinde.

Undertegnede spillede hvid på 8. brættet. Kampen var lige længe. Vi fik begge en bonde frem til forvandling, men ved afbytninger forsvandt dronningerne. I slutspillet havde min modpart 3 bønder og jeg 4 bønder. Det lykkedes mig at få modparten i træktvang. Dermed fik jeg hans 3 bønder for 1 bonde. Modparten forsøgte nu at komme i en pat stilling. Det undgik jeg og vandt.

Resultatet blev 6½ - 1½ til Silkeborg. Efter rating skulle det være 4,94 – 3,06 så vi fik en flot sejr. Vi har nu 3. pladsen i rækken med 14 point – det samme som 1. og 2. pladsen.

Næste holdkamp bliver i Skanderborg den 17. januar, hvor vi skal møde deres 3. hold.

/Knud Mogens