Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak - 2. holdet

Email Udskriv PDF

Med godt en uges forsinkelse skal 3. runde i holdskaksæsonen lige rundes af med beretningen om en smal sejr på 4½ - 3½ til vores 2. hold over VRS 1.

Med sejren rykkede vi op i rækkerne til en 4. plads - hvor vi i de første runder har mødt holdene fra 1 til 3 (om det så er fordi de har mødt os at de ligger i toppen er en anden sag...).

VRS var svækket af et par afbud men var alligevel ratingfavoritter (3.74 - 4.26) så vores sejr var et fint resultat.

Jack var sidst færdig - der blev skabt chancer begge veje med lettere luftige kongestillinger og fremskudte bønder. Til sidst blev fredpiben tændt da der kom et remis-agtigt slutspil på brættet.

Peter Poulsen havde den lavest forventede score af alle - men det tog han sig ikke af, fik et gevaldigt angreb sat ind og fik en sejr i fin stil. Fornemt og Peter har nu med 1 af 3 scoret over forventet!

David kom desværre under tung beskydning af det hårde artilleri (dronning + 2 tårne) imod sin kongestilling. Der kunne ikke holdes sammen på det og han måtte opgive.

Birger fik dronningen lidt på afveje på dronningefløjen - det udnyttede modstanderen desværre på det skammeligste og satte et knusende angreb ind.

Lars Bøgedal gik "all in" i et angreb og det gav heldigvis gevinst! Efter at røgen var lettet fra de taktiske forviklinger valgte modstanderen at opgive.

Jeg selv fik en fornuftig stilling uden at der dog var noget afgørende. Jeg valgte dog en noget passiv plan og efter en del afbytninger tog vi remis.

Steen Nielsen mødte en fremadstormende udgave af både Harry og Garry (for de uindviede - h og g bønderne) men han holdt dog kontrollen og til sidst blev der taget remis i et tårnslutspil.

Per Sønderskov fik driblet sin modstanderen ud af brættet i midtspillet og kørte et sikkert point hjem.