Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 2 - Rokaden 1 (3-5) 4-4

Email Udskriv PDF

Silkeborg 2 har tidligere haft (store) problemer når vi skulle møde Rokaden og det samme var tilfældet i torsdags. Den forventede score var 4.55 - 3.45 og bortset fra bræt 1 var vi favoritter på alle brætter.

Jack havde for 3. gang i denne turnering sort mod en 2100+ mand. Han kom hurtigt ud i noget frygteligt snavs med bindinger mod dronningen. Det kostede et par vitale bønder og gav en frygtelig stilling så han opgav.

Peter Poulsen var ude i et drama! Han var (medgav han selv) ved at blive udspillet positionelt og så måtte han jo ty til at kaste sig ud i vilde komplikationer. Det blev til ofre, gensidige trusler og andet underholdende inden det blev til gensidig tidsnød. Stillingen måtte rekonstrueres efter tidsoverskridelsen - dette lykkedes efter en del besvær. Peter manglede en kvalitet men havde dog løberparret. Rokadens mand tilbød dog generøst remis hvilket Peter tog imod.

David fik udlignet med sort men heller ikke mere og man enedes om remis.

Birger lagde op til kongeangreb men modstanderen slog kontra og fik spist en bonde. Sorts kongestilling var lidt "løs" men det kunne ikke rigtig udnyttes og efter tab af yderligere materiale kunne Birger opgive.

Lars Bøgedal fik sat gang i "Harry" (h-bonden - h7-h5-h4-hxg3) men det var nu hvid der fik mest ud af den åbne linje. Hvid var dog tilfreds med remis og efter lidt forsøg på komplikationer accepterede Lars denne udgang på partiet.

Jeg selv kom ud i dagens andet tidsnøddrama. Efter en helt lige åbning på partiet fik jeg hapset en bonde - i den gensidige tidnød havde jeg flere chancer for at afgøre tingene uden at jeg fik dem udnyttet. I slutstillingen var jeg dog stadig foran med en bonde og med gode muligheder men ved rekonstruktionen nåede vi frem til at jeg havde tabt på tid og så er det jo underordnet. Efterfølgende er resultatet så ændret til 1-0.

Steen kom under kraftigt angreb - modstanderen ofrede en officer men fik til gengæld 3 bønder - oven i købet bønderne der "burde" forsvare kongestillingen. Det så mildt sagt livsfarligt ud men Steen holdt sammen på det og man enedes om remis.

Tom var med som reserve (tak for det!) og fik en "let dag på kontoret". Modstanderen overså at Tom kunne tage en officer helt gratis - der blev kæmpet videre men da der røg en officer mere blev håndklædet kastet i ringen.

Samlet set lidt i underkanten men det kunne have været (meget) værre som kampen forløb.
Vi ligger nu på en lun 4. plads med 7½ point ned til Nordre 3 (som vi møder næste gang) under nedrykningsstregen.