Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - VRS 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF
Den 2-3 2017 mødte VRS 2  op i Lunden til holdskak mod Silkeborg 3. De havde ca. 30 mere i rating end os i gennemsnit. Vi var altså nogenlunde jævnbyrdige. Sådan skulle det også gå.

Lasse-Emil med sort på 1. brættet  spillede en lige kamp mod modparten. Løberne og en bonde blev byttet af. Efter 24 træk i en lukket stilling valgte parterne at tage remis.

Kim havde hvid på 2. brættet. Han spillede en lang kamp på mere end 50 træk. I slutspillet havde Kim tårn, konge og en bonde på c-linien. Modparten havde konge og en løber. Han kunne ikke stoppe bonden uden at ofre løberen og opgav.

Peter Sehested spillede sort på 3. brættet. I slutspillet havde parterne 5 bønder, en dronning samt en løber til Peter og en springer til modparten. Efter dronningeafbytning fik Peter taget to bønder og fik dermed 2 fribønder. Efter 39 træk opgav modparten.

Søren Westergaard med hvid på 4. brættet fik en nem og kedelig kamp. Modparten mødte ikke op. Det betød 1 point til Silkeborg.

Carsten havde sort på 5. brættet. Det blev en hidsig kamp med mange afbytninger. Dog tog modparten mest, så Carsten måtte til sidst opgive.

Stig Holten spillede hvid på 6. brættet på afbud, tak for det. I slutspillet ofrede modparten sin sidste springer på kongestillingen, men Stig fik taget en bonde, skakket og byttet dronningerne af. Med to tårne og en springer mod to tårne fik Stig afgjort kanpen til egen fordel.

Nils med hvid på 7. brættet spillede også på afbud, tak for det. Desværre havde Nils ikke nogen heldig aften. Kongestillingen blev slået i stykker og hurtigt efter blev kongen skakket så Nils måtte opgive. Han var dermed den første der blev færdig.

Undertegnede havde sort på 8. brættet. Det blev en lang og sej kamp. Jeg  blev sidst færdig – det ligner ellers ikke mig. Selv om jeg faktisk førte med en bonde lykkedes det min modpart at lave en mat-trussel med dronningen og en springer, som jeg ikke kunne parere og måtte opgive.

Resultatet blev 4½ - 3½ til Silkeborg. Efter rating skulle det være 3,67 – 4,33 til VRS 2. Da de havde een som ikke kom, blev vi vinder. Silkeborg 3 er nu igen på 3. pladsen i A-rækken.

Næste og sidste holdkamp bliver den 14. marts i Skanderborg.

/Knud Mogens
Senest opdateret: Søndag, 05. marts 2017 21:52