Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Nordre 3 - Silkeborg 3, 6-2

Email Udskriv PDF

Den 23. november var vi i Aarhus for at spille mod Nordres 3. hold. Holdet havde i gennemsnit ca. 160 mere i rating end os, så det ville sikkert blive “opad bakke” at score point hos dem. Det fik vi også at mærke.

Kim fik en hård kamp og han blev også sidst færdig. Hans modpart havde over 1900 i rating, alligevel spillede Kim i lang tid lige op mod ham og det lignede faktisk et remis. I slutspillet havde begge et tårn, en sort løber og de fleste bønder. Til sidst i det komplicerede spil, stod Kim til at miste løberen uden tilstækkelig kompensation og han måtte opgive.

Peter Sehested havde lige spil i lang tid med mange afbytninger, dog mistede han et stykke inde i spillet en bonde. I slutspillet havde begge parter to tårne, fire bønder til Peter samt fem bønder til modparten. Det lykkedes modparten at få den “ekstra” bonde ned og tvinge Peter til at opgive efter næsten 50 træk.

Stig Holten, som blev næstsidst færdig, fik et godt greb om spillet, Han fik taget flere af modpartens bønder. I slutspillet havde begge parter et tårn, fem bønder til Stig og to bønder til modparten. Modparten havde en fribonde på h-linien, dog med kongen foran. Stigs tårn spærrede på g-linien. Stig havde fribønder på a- og b-linien, dem kunne modpartens tårn ikke stoppe, han måtte opgive.

Stig Nørregaard fik hurtigt et godt angreb i gang og stod bedst. I Slutspillet havde Stig en hvid løber, en springer, et tårn, dronningen samt fire bønder. Modparten havde begge løbere, et tårn, dronningen samt tre bønder. I kampens hede hvor modparten konge blev jaget lykkedes det Stigs løber at true dronningen og tage tårnet. Det fik modparten til at opgive efter 29 træk.

Undetegnede fik opstillet en solid stilling, dog var det modparten som var i angreb, men stillingen blev holdt længe. Modparten fik sat et bondeangreb i gang, der kom en masse afbytninger. Til sidst havde jeg et tårn til at stoppe en nedrykket bonde. Tårnet blev truet af en løber og da modparten yderligere havde en fribonde måtte jeg opgive efter mere end 50 træk.

Nils var med på afbud tak for det. Modparten rokerede modsat og satte et stormløb i gang mod Nils kongestilling. Nils fik ikke sat et tilsvarende angreb i gang mod modparten. Nils konge fik en mere og mere usikker stilling. Nils forsvarede sig hårdnakket med mange afbytninger. Efter 39 træk var kongestillingen så håbløs at Nils valgte at opgive.

Steen fik den bedste udvikling og havde et farligt angreb mod modpartens konge. Det lykkedes dog modpartens springer at true dronningen og tage et tårn. I slutspillet havde begge 6 bønder og dronningen, Steen desuden en springer og et tårn, modparten havde to tårne. Modparten tog en bonde og Steen gjorde det samme, men overså at modparten nu kunne tage en gratis springer. Steen opgav naturligvis efter 38 træk.

Henrik kom hurtigt i vanskeligheder. Jeg fik ikke set ret meget af spillet, men Henrik måtte opgive og blev den første som blev færdig.

Resultatet blev at vi tabte 2 - 6 til Nordre. Efter rating skulle det være 2,31 – 5,69. Vi fik lidt under det forventede og er nu på 7. pladsen i A-rækken. Dog er vi kun ½ point efter nummer 5 og 6.

Næste holdkamp bliver i “Lunden” torsdag den 14. december hvor vi møder Skanderborgs 3. hold.

/Knud Mogens