Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 2 - Åbyhøj, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I anden runde i holdturneringen havde vi besøg af Åbyhøj. Vi var svage favoritter (4.63 - 3.37) og vi hev da også en lille sejr hjem.

Jack kom under pres med de sorte brikker uden at det dog så kritisk ud. På et tidspunkt vendte krigslykken og Jack vandt en bonde i slutspillet. Det rakte dog ikke til en sejr og man enedes om remis.

Peter Poulsen fik også en fin stilling men meget over remisgrænsen kom det vist ikke og pointet blev delt.

David vandt en bonde i åbningen og det så lovende ud. Det gik dog helt galt i slutspillet og David måtte opgive efter at modstanderen fik gennemført en bondeforvandling.

Birger gav en bonde for aktivt spil og fik også en god stilling. Fortsættelsen blev dog ikke helt optimal og pointet blev delt efter en del afbytninger.

Lars Bøgedal er derimod flyvende og vandt i fin stil. Også Lars ofrede en bonde for aktivt spil og det gav pote da det ofrede materiale kom tilbage med renter (og mere end de giver i banken!). Herefter blev pointet kørt sikkert i hus.

Jeg selv fik en rimelig stilling efter åbningen men balancen blev holdt indtil tidnøden. Her fik jeg erobret en bonde og Fritz var pludselig optimistisk på hvids vegne. Jeg fulgte dog ikke godt nok op og vi tog remis.

Steen Nielsen fik en bonde foræret i åbningen (det lignede i det mindste ikke et offer) men noget gik galt og Steen måtte give en kvalitet for yderligere en bonde. Stillingen var dog stadig acceptabel og rakte da også til remis.

Tom var med som reserve (tak for det) og gik fra en fin åbning over i et lovende midtspil til et godt slutspil. Med et fikst lille springeroffer fik Tom en fribonde der ikke kunne stoppes. Modstanderen gav dog ikke op af den grund - men så måtte han jo sættes mat!

Med lidt held havde vi fået flere point men en sejr rakte indsatsen dog til og alt i alt et fint resultat.

Senest opdateret: Søndag, 03. december 2017 09:40