for Silkeborg Skakklub

• Mindsk font størrelsen

Skak med Teknisk Gymnasium

Email Udskriv PDF

Det blev i dag et besøg i det nye Campus Bindslev Plads i Silkeborg som åbnede i september måned.

I tilknytning til Campus Bindslevs Plads er oprettet et ambassadørnetværk med repræsentanter fra Th. Langs Skole, Folkeskolen i Silkeborg Kommune, Business College Silkeborg, Th. Langs HF & VUC, Silkeborg Bibliotekerne, Den Kreative Skole og Medborgerhuset.

I netværket arbejder man sammen om at udvikle nye, kreative læringsmiljøer på tværs af campus.

Teknisk Gymnasium afholdt i dag en læringsdag med temaet ” Skak i gymnasiet”.

Programmet i dag var følgende:

Kl. 8.10-12.15:
Oplæg af forfatterne bag bogen "Skak - Alle fag på et bræt"

Kl. 8.10-8.50:
Underviser Jesper Breining ”Skak i gymnasiet – Hvordan kan skak styrke fagligheden?”

Kl. 9.00-9.50:
Rektor Hanne Hautop ”Skak og talentudvikling”

Kl. 10.00-10.50:
Forfatter/underviser Martin Knudsen ”Matematikken i skak”

Kl. 11.00-11.45:
Forfatter Erik André Andersen ”Skak i teknologihistorisk lys, og skak som propagandaværktøj under Den kolde krig”
Kl. 11.45-12.15:
Frokost

Kl. 12.15-14.00:
Programmering ved Gorm Drachmann
Matematik ved Martin Knudsen
Engelsk/dansk ved Jesper Breining
Teknologihistorie og historie ved Erik Andre Andersen

Kl. 14.00-15.30:
Fælles afrunding på dagen på Scenen med skakopvisning af Peter Poulsen, Silkeborg Skakklub.

Peter er underviser i klubben og underviser torsdag eftermiddag de unge mennesker i Midtjysk Skoleskak.

Peter spillede mod 12 elever på en gang (kaldes simultanskak) og der blev ikke taget hensyn.

Peter vandt 11 partier og tabte 1.

En forrygende dag i et nyt banebrydende uddannelses- og bymiljø i Silkeborg med Teknisk Gymnasium er afsluttet.

Tak fordi Silkeborg Skakklub / Midtjysk Skoleskak måtte deltage.