Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - Skanderborg 3, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

Den 14. december mødte Skanderborgs 3. hold op i Silkeborg til holdkamp mod Silkeborgs 3. hold. Efter rating var holdene nogenlunde lige stærke, så det kunne kun blive en spændende holdkamp. Det blev det også.

Kim spillede en lang og lige kamp, han blev næstsidst færdig. I slutspillet havde Kim dronningen, en springer og to fribønder mod en dronning og et tårn. Modparten forsøgte et frontalangreb på kongen ved at placere tårn og dronning på 7. rrække, men Kims angreb var farligere og det kostede modpartens tårn. Kim havde stadig en fribonde på e-linien og den kunne ikke stoppes så modparten valgte at opgive efter 56 træk.

Peter Sehested havde også en lige kamp. I slutspillet havde Peter en hvid løber mod en springer, desuden havde begge parter to bønder på a- og b-linien plus fire bønder i kongesiden. Peter forsøgte at tage de to bønder ved at rykke a-bonden frem, han fik også taget den ene bonde, men den anden bonde kunne han ikke få uden at ofre løberen, så han måtte opgive efter 33 træk.

Stig Holten fik et farligt angreb i gang ved at rykke sine kongebønder frem. Modparten måtte i første omgang søge at standse stormangrebet som blev stadig farligere, men det lykkedes ham at få dronningen på 7. række og skakke kongen som måtte rykkes frem og tilbage. Stig fik placeret kongen så modparten kunne fremtvinge en dronningeafbytning, dermed kunne de to fremrykkede bønder ikke reddes og Stig måtte opgive efter 42 træk.

Stig Nørregaard havde en lang og sej kamp, han blev også sidst færdig. I slutspillet havde begge parter to tårne som tog bønder fra hinanden så begge efterhånden havde een fribonde. Naturligvis søgte begge få fribonden frem medens de jagtede hinandens konger. Fribønderne blev taget og da kongerne stod over for hinanden med hver sit tårn imellem sig, tog parterne remis efter 56 træk.

Carsten rokerede langt og satte omgående et bondestormløb igang mod modpartens konge som var rokeret kort. Modparten fik ikke sat et tilsvarende angreb mod Carstens konge, men havde nok at gøre med at forsvare sig. Carsten fik slået dronningen og en springer igennem  overfor kongen. Da modparten flyttede dronningen på grund af trussel fra springeren var der fri bane for et matangreb. Carsten blev dermed først færdig efter 24 træk.

Undertegnede havde lang kamp med lige spil. Et stykke inde i kampen fik jeg taget en gratis bonde. Det burde jeg kunne have udnyttet til mindst et remis! Desværre passede jeg ikke godt nok på mine bønder i kongesiden. Det resulterede i at jeg måtte ofre en løber på en fribonde. Derefter gik det ned ad bakke og efter 57 træk måtte jeg opgive. ØV.

Steen fik det længste parti, men spillede sikkert og stod stærkere og stærkere. I slutspillet havde hver part et tårn samt seks bønder til Steen og tre bønder til modparten. Tårnene og tre bønder blev byttet af. Steen havde nu tre sammenhængende bønder som modpartens konge stod magtesløs overfor og han opgav efter 67 træk.

Henrik havde god styr på udviklingen og fik dronningen for et tårn og en løber. I den videre udvikling fik Henrik et gratis tårn, så modparten valgte at opgive efter 36 træk.

Resultatet blev 4½ - 3½ til Silkeborgs 3. hold. Efter rating skulle det være 4,16 – 3,84. Vi fik altså en smule over forventning. I A-rækken har vi nu 5. pladsen med ½ point efter nummer 4.

Næste holdskak bliver den 18. januar i “Lunden”, hvor vi møder SK 1968 5. hold.

/Knud Mogens