Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 2 - Viby 2, 5½-2½

Email Udskriv PDF

I torsdags fik vi besøg af Mesterrækkens agterlanterne, Viby 2. Vi havde 3 afbud men Poul-Erik, Jesper og John var velvilligt trådt til.

Vi var klare favoritter på alle brætter og havde en forventet score på 6.85. Sådan skulle det desværre ikke gå.

Poul-Erik satte en officer over styr og trods hårdnakket modstand var det for meget at give væk og han måtte til sidst opgive.

Peter Poulsen måtte bruge en del tid i åbningen for at finde den rette medicin mod modstanderens opstilling. Han fik lidt terrænovervægt men det blev vidst aldrig rigtigt farligt og der blev taget remis.

David fik derimod fint spil og da modstanderen pludselig overså en mat kom der et helt point på kontoen.

Jesper forsøgte sig med et pres mod modstanderens kongefløj men forsvaret holdt og man enedes om remis.

Birger fik kongestillingen under belejring men heldigvis var der lige nøjagtig ikke et gennembrud. Modstanderen ofrede tilmed en springer - det så også farligt ud men en skak reddede dagen da de efterfølgende afbytninger ville tage brodden af angrebet og Viby-manden valgte at opgive.

Lars Bøgedal ofrede, ikke uventet, en kvalitet og angrebet bragede lige igennem med hurtig gevinst til følge.

Jeg selv brugte en del tid i åbningen - jeg forsøgte, forgæves, at komme i tanke om min forberedelse mod den gambit min modstander spillede. Det hele endte ud i massive afbytninger. Til slut var vi i et tårnslutspil som blev remis.

John spillede kontrolleret og fik en fordel som langsomt blev konsolideret og udbygget. Da chancen bød sig spiste han et par bønder og kørte med sikker teknik slutspillet i land. En dejlig sikker sejr!

På onsdag skal vi allerede til brætterne igen hvor vi tager imod VRS i den udsatte kamp. Kort herefter følger sidste runde (mandag d. 12. marts).

Senest opdateret: Torsdag, 08. marts 2018 09:03