Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Syddjurs - Silkeborg 2, 5-3

Email Udskriv PDF

Inden mandagens runde lå vi nummer 2 i Mesterrækken. Alligevel var vi tættere på nedrykning end oprykning. Hele 4 hold skulle rykke ud af Mesterrækken - men vi klarede dog akkurat skærene selvom vi fik det første nederlag i sæsonen. Skanderborg 2 rykker op mens Viby 2, Aros, Rokaden og Åbyhøj må en tur ned i A-rækken.

Vi havde igen hårdt brug for reserver - tak til Poul-Erik, Tom, John og Søren Westergaard for at træde til.

Syddjurs var ratingfavoritter (4.62 - 3.38) og det levede de (desværre) op til.

Jack forsøgte sig med en gambit men modstanderen ville dog ikke havde bonden. Det blev dog stadig en åben stilling med mange muligheder, hvor Jack desværre trak det korteste strå til sidst.

Poul-Erik kom (igen) ud i et let suspekt tårnslutspil men det blev holdt remis.

Peter Poulsen tog en hurtig remis.

Birger fik et spændende og afslog et par remis-tilbud undervejs. På et tidpunkt valgte han dog desværre at slå tilbage med en forkert brik og så gik det ned af bakke og han måtte opgive.

Jeg selv fik en lige stilling i midtspillet. Her var min modstander dog så flink at undlade at bytte en officer, hvorefter lidt taktik svingede fordelen (og en bonde) over på min side. Han ofrede herefter også en kvalitet for at få bonden tilbage. Jeg kunne dog ikke finde ud af slutspillet og i tidnøden accepterede jeg et remistilbud.

Tom kom ud for en række afbytninger mod en huirtigt spillende modstander (han sluttede med mere tid end da han startede!). Det afsluttende tårnslutspil endte remis.

John kom igen fint fra åbningen og modstanderens konge blev holdt i centrum. Han fik dog ikke sat et afgørende gennembrud ind. Modstanderen kunne derimod presse på og til sidst måtte John opgive.

Søren Westergaard fik klaret åbningsforberedelser i bilen på vej mod Hornslet i form af en ny gambit! Den kom på brættet og sandelig om ikke Søren fik en god stilling. Som sidste parti af samtlige 32 der blev spillet blev Søren færdig og det med holdets eneste sejr. Flot kæmpet!

Med resultatet gled vi ned på en 4. plads men det var nok til at blive i rækken. Næste år bliver det hårdt da 3 stærke mandskaber (Randers 1, Århus/Skolerne 2 og Viby 1) kommer fra divisionsturneringen men de skal da få kamp til stregen!

Årets topscorer blev Lars Bøgedal med 5 point af 6.