Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborgs 3. hold mod Syddjurs 2. hold

Email Udskriv PDF

Den 1. november mødte Syddjurs 2. hold op til kamp mod Silkeborgs 3. hold. Efter rating skulle holdene være nogenlunde jævnbyrdige, men sådan skulle det ikke ende.

Stig Holten havde en hård kamp om midten i brættet. der var mange afbytninger og ingen af parterne rokerede. Kongestillingerne blev mere og mere åbne. I slutspillet fik modparten det bedste angreb i gang, så Stig valgte at opgive efter 27 træk.

Steen Konradsen lavede et hurtigt angreb mod modparten og fik også et par bønder, men til gengæld fik han et tårn og en løber i slag. Tårnet måtte byttes af med en springer for at redde løberen. Modparten rokerede langt og fik et farligt angreb igang mod kongen med løber og tårn. Steen forsvarede sig med at flytte bonden til g7, men det gjorde at modparten fik dronningen ind foran løberen, så kunne matten ikke undgås. Efter 18 træk var det slut.

Stig Nørregaard fik en rolig udvikling af spillet. Efterhånden fik han det bedste angreb i gang og det lykkedes ham at true modpartens dronning og konge med sit tårn. Dronningen blev taget og efterhånden de fleste bønder. Modparten valgte at opgive efter 39 træk.

Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen var med på afbud. Tak for det! Spillet blev langtrukket hvor de fleste officerer og et par bønder blev afbyttet. I slutspillet havde begge parter to tårne, en springer og 6 bønder. Det udviklede sig til et bondeslutspil som modparten må have været bedst til. Efter 67 træk måtte Nikolaj opgive.

Peter Sehested spillede ret agressivt og fik efterhånden taget en bonde samt fik et tårn for en løber. I slutspillet havde han to tårne, en springer og 7 bønder. Modparten havde et tårn, to løbere og 6 bønder. Peter fik med sit spillemæsige overvægt det bedste angreb og modparten valgte at opgive efter 39 træk.

Søren Rud Ottesen tog hurtigt mange afbytninger i sit spil. I slutspillet havde begge parter to tårne og syv bønder. I den åbne d-linie fik begge parter placeret tårnene. Her valgte de at tage remis efter 25 træk.

Iver Liin og modparten spillede moderat med få afbytninger. Modparten blev dog efterhånden stærkest midt i brættet kunne true Ivers konge mere og mere så Iver valgte at opgive efter 37 træk.

Undertegnede blev sidst færdig med et langt parti. Spillet var jævnbyrdigt. Jeg fik en bonde ned til forvandling et træk før min modpart, dermed kunne jeg have skakket mig til remis. I stedet for fremtvang jeg en dronningeafbytning ved at tage en fremrykket bonde med skak. Efterfølgende kom min konge i træktvang og jeg tabte partiet efter næsten 90 træk. Ak ja – det var for dumt af mig!!

Resultatet blev at Silkeborgs 3. hold tabte 2½ - 5½ til Syddjurs 2. hold. Efter rating skulle det være 4,21 – 3,79 til Silkeborg. Det må vi gøre bedre fremover.

Næste holdkamp bliver den 22. november også hjemme i Lunden, hvor vi møder Vejlby-Risskovs 2. hold.

Knud Mogens