Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Skanderborg 4 - Silkeborg 4, 6 -2

Email Udskriv PDF

Den 19. november mødte Silkeborgs 4. hold op i skanderborg til kamp mod deres 4. hold. Vores modpart havde i gennemsnit ca. 125 mere i rating end os og resultatet blev næsten som forventet.

Steen Konradsen fik et godt angreb i gang. Desværre fik han i kampens hede placeret sin hvide løber sådan at den måtte ofres for at redde dronningen. Den blev taget af modpartens tårn. Steen fortsatte kampen, men nu kunne modparten med en officer i overskudd satse på afbytninger. Det kunne Steen ikke undgå så han valgte at opgive efter 30 træk.

Paul R. Cook havde ikke held med sit spil. Ret hurtigt mistede han en løber for en bonde. Han fortsatte dog kampen. Modparten fik en fribonde som Paul forgæves forsøgte at stoppe. Han skulle ofre en officer for at få ram på fribonden, det fik ham til at opgive efter 25 træk, dermed blev Paul den første som blev færdig.

Jørn H. Andreasen fik et solidt angreb i gang. han fik et tårn for en springer. Modparten ofrede sit andet tårn på Jørns springer for at slå hul på kongestillingen og fik også taget h-bonden med løberen. Jørn fik sit ene tårn frem og nu kunne løberen ikke reddes, Modparten forsøgte at skakke kongen med den anden løber, men mistede dem begge. Med dronningen tilbage måtte modparten lave evig skak og fik dermed remis efter 31 træk.

Flemming H. Jepsen havde en lang kamp med megen betænkningstid og han blev også sidst færdig. Inde i kampen mistede han en løber for en bonde. I bondeslutspillet med hver 5 bønder havde modparten desuden en hvid løber. Det afgjorde kampen, Flemming kunne ikke undgå at modparten fik en fribonde og han opgav efter 33 træk.

Undertegnede fik desværre en klemt stilling. Selvom stillingen var ret solid havde jeg ingen muligheder for at rette et angreb mod modparten. Min kongestilling blev efterhånden ret flosset selvom jeg fik byttet af stort set hver gang der blev lavet et angerb. Til sidst lykkedes min modpart at skakke kongen og min springer kunne ikke reddes. Jeg valgte at opgive efter 34 træk.

Iver Liin havde en lige kamp mod modparten. I slutspillet ofrede modparten sit tårn på en fribonde for at tage Ivers tårn. Begge havde nu 3 bønder over for hinanden plus en fribonde til Iver. Desuden droningerne. Modparten skakkede Iver konge adskillige gange så de til sidst tog remis efter 48 træk.

Niels Chr. Munch mødte noget forsinket op til skakkampen, så der skulle fart på. Niels fik lukket af med en bondekæde for modparten som ikke fik rokeret. På et tidspunnkt fik Niels lavet en afdækkerskak ved at rykke en bonde frem mod dronningen. Med droningen for en bonde fik Niels et solidt overtag i kampen. Mens modpartens løber begyndte at “spise” bønder blev hans kongestilling løbet over ende og han måtte opgive efter 47 træk. Niels blev således den eneste som vandt.

Henrik blev ret hurtigt presset i kampen. Modparten fik et tårn for en løber og fik desuden ved afbytninger tjent yderligere to bønder. Med den overvægt i materiale blev Henriks konge klemt mod baglinien samtidig med at en fribonde rykkede frem til forvandling. Efter 30 træk måtte Henrik opgive.

Resultatet blev 6 –2 til Skanderborg. Efter rating skulle det være 5,36 – 2,64. Vi fik ca. ½ point “for lidt”, men vi har dog 2. pladsen i B-rækken.

Næste holdkamp bliver i Silkeborg den 12. december, hvor vi skal møde Randers 3. hold.

/Knud Mogens