Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 4 - Randers 3, 1½ - 6½

Email Udskriv PDF

Den 12. december mødte Randers 3. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Deres gennemsnits rating var ca. 165 mere end vores. Det ville nok blive en hård kamp for os – og det blev det.

Steen Konradsen skulle spille 1. bræt, men kom ikke. Det lykkedes ikke at komme i kontakt med ham over telefonen, han må have misforstået noget. Randers fik dermed et nemt point.

Paul R. Cook kom ret hurtigt i problemer. En løber kunne ikke flyttes selv om den var truet af en bonde, ellers ville dronningen komme i slag. Senere mistede Paul endnu en officer, dermed var situationen så håbløs at han valgte at ogive.

Jørn H. Andreasen fik en sej og lige kamp. Efterhånden fik modparten dog et angreb i gang mod Jørns kongestilling. Der blev kom nogle afbytninger hvorved modparten tjente et par bønder. Med modpartens fribonde og en bonde som ikke kunne reddes valgte Jørn at opgive efter 45 træk.

Flemming H. Jepsens spil fik jeg ikke set så meget af, men parterne var kommet i en stabil og nærmest fastlåst stilling og det endte også med remis.

Undertegnede havde i begyndelsen en lige kamp, men desværre mistede jeg en løber ved et uigennemtænkt træk. Modparten fik hermed overtaget og selv om jeg havde en bonde i overskud som var en fribonde fik han gjort mat efter 35 træk.

Iver Liin spillede en indædt kamp. Alt blev byttet af undtagen en bonde hos modparten. Det lykkedes modpartens konge at få bonden ned til forvandling. Iver måtte opgive efter 59 træk.

Niels Chr. Munch kom som den eneste på holdet i angreb for alvor. Begge rokerede langt. kongernes stilling var ret usikre, men da det var Niels som var i angreb blev modpartens stilling mere og mere usikker. Niels fik en løber og dronningen ned foran kongen. Da skakken begyndte at koste bønder opgav modparten efter 36 træk. Niels blev sidst færdig og den eneste som fik et helt point.

Henrik Wang-Holm fik svækket sin kongestilling ved at rykke f-bonden for tidligt frem. Det gav modparten mulighed at lave et angreb mod en spinger som dækkede for en skak. Det kostede springeren samt et par bønder og Henrik valgte at opgive efter 20 træk.

Resultatet blev 6½ - 1½ til Randers 3. hold. Efter rating skulle resultatet være 6,58 – 1,42 til Randers. Vi fik altså det forventede, men det må alligevel betegnes som en nedsabling! Silkeborgs 4. hold er nu nummer 3 med 11 point i B-rækken.

Næste holdkamp bliver den 6. februar i Silkeborg, hvor vi skal møde Vejlby-Risskovs 3. hold.

 

Glædelig jul og godt nytår.

Knud Mogens