Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 4 - Viby 3

Email Udskriv PDF

Den 19. november mødte Vibys 3. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Silkeborgs 4. hold har en gennemsnits rating på lidt over 200 mere end Vibys 3. hold. Vi måtte kunne få et godt resultat ud af kampen, hvad vi også fik.

Flemming Harregaard Jepsen tænker sig godt om inden han trækker, det betyder han bliver sidst færdig og begynder at komme i tidsnød!  Parterne fik efterhånden byttet alle officererne af så de i slutkampen hver havde 7 bønder, dog med en dobbeltbonde hos modparten. Kongerne skulle nu tage slæbet med at få en bonde frem til forvandling. Modparten forsøgte med sin h-bonde som efterhånden blev til en g-bonde. Flemming trak så behændigt at modparten kom i træktvang og stod til at miste bonden. Han kunne ikke rykke de øvrige bønder frem til afbytning uden at det blev til Flemmings fordel. Modparten valgte så at opgive efter 46 træk.

Undertegnede fik en ret solid stilling da modparten tidigt måtte ofre en fremrykket springer på en bonde. Til gengæld fik jeg ikke rokeret da min konge deltog i en dronningeafbytning. Med en officer mere fik jeg efterhånden en fribonde på e-linien. Min konge skulle så hjælpe med at få bonden frem til forvandling. Det blev farligt for det lykkedes modparten at klemme min konge med tårnene og med risiko for evig skak. Modparten valgte at tage min løber gratis og min konge slap ud af klemmen og kom til baglinien. Her måtte modparten ofre et tårn på e-bonden. Min konge sørgede for at jeg også fik en fribonde på c-linien som modparten ofrede sit andet tårn på. Nu havde jeg to tårne og to bønder mod konge og fire bønder. Modparten valgte at opgive efter 57 træk.

Iver Liin vinder en løber for en bonde ret hurtigt i partiet. Han holder en officers overvægt hele partiet og høster desuden flere bønder. I slutspillet har Iver et tårn, en springer og 6 bønder. Modparten har et tårn og tre bønder og vælger at opgive efter 29 træk.

Paul Richard Cook fik en rolig udvikling. Ved træk nr. 10 vinder han b-bonden og fortsætter med at konsulidere sig. I det 29. træk får han en fribonde på d-linien ved en springerafbytning. Bonde fremrykningen gør at modparten vælger at opgive efter 32 træk.

Resultatet blev 4 – 0 til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 3,06 – 0,94 til 4. holdet. Igen en komfortabel sejr til 4. holdet. Vi har stadigvæk 1. pladsen i D-rækken (1) med 7½ point.

Næste holdkamp bliver torsdag den 10. december på Møllevangs Alle 148 A, Aarhus N. hvor vi skal møde Nordres 3. hold.

/Knud Mogens