Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Hæderligt nederlag til 2. holdet. Viby 1- Silkeborg 2, 5-3

Email Udskriv PDF

I tirsdags var 2. holdet en tur i Aarhus hvor vi skulle møde nedrykkerne fra divisionsturneringen - Viby 1.

Viby er klare ratingfavoritter i gruppen og det gjorde det ikke bedre at vi havde afbud på bræt 1 til 4.
Vores samlede  forventede score var da heller ikke mere end 2.37 så 3 point var bestemt godkendt.

Først færdig var Lars Bøgedal der var oppe imod ingen ringere end vores tidligere medlem, Bjarne Jensen. Der gik ikke lang tid før det ventede remis tilbud kom og Lars tog imod. Så var vi da på tavlen!
Næste mand færdig var reserve Nikolaj der desværre kom ind i en grim binding der kostede en officer. Han kæmpede videre men det var forgæves.
Frank kom ud for det drilske 2. Lg5 i Hollandsk og endte med en svag isolert e-bonde. Der blev kæmpet bravt men modstanderen havde trods alt også 2160 i rating så Frank måtte til sidste strække våben.
Også Peter Poulsen var oppe imod en knap 2200 mand og skulle forsøge at holde balancen. Peter spillede dog meget ukarakteristisk for passivt og måtte også ned.
Jeg mangle også selv et par hundrede point på ratingkontoen ift. min modstander. Jeg holdt længe partiet på remis-grænsen men i begyndende tidsnød lavede jeg en stor fejl der kostede en officer. Heldigvis var min modstanderer også presset på uret og jeg satte alt ind på et modangreb og sandelig om jeg ikke fik sat noget fusk ind der redede et halvt point!
David kom godt ud af åbningen og satte modstanderen under et konstant pres. Det gav pote idet der først blev spist en vigtig bonde og dernæst et vundet slutspil.
Kim Hardlei spillede rigtig godt og fik fordel med de sorte brikker mod sin højere ratede modstander. I slutspillet havde han et par bønder mere og det gav et helt point.
Sidste mand færdig var reserve Poul-Erik Petersen der havde kæmpet sig tilbage fra en kristisk stilling til et tårnslutspil med tårn og 2 bønder til hver. Desværre var modstanderens konge mest aktiv og Poul-Eriks bønder svage og han måtte til sidst opgive.

Næste opgave for 2. holdet bliver på udebane mod Åbyhøj torsdag d. 25. november.