Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak mellelm Viby 3 og Silkeborg 4

Email Udskriv PDF

Den 13. november var Silkeborgs 4. hold Viby for at møde deres 3. hold. Efter rating var Vibys 3. hold bedst, men endnu engang klarede Silkeborg 4 sig dårligere end forventet.

Lars Peter Levin Olsen ofrede kort inde i kampen en løber på en bonde i modpartens kongestilling, men modparten dækkede for “hullet” med sine springere. I det videre forløb fik modparten ribbet op Lars Peters kongestilling så der til sidst kun var en randbonde tilbage. kongen fik hjælp af Lars Peters to sidste officerer: dronningen og et tårn. Modparten havde dronningen, et tårn, en løber og to bønder i angrebet. Kampen endte med at en fremrykket bonde lavede en afdækker skak og samtidig truede dronningen. Lars Peter opgav nu efter 39 træk.

Undertegnede kom ud for den samme åbning som i Vejlby, C-4, en springer på C-3 plus en løber på G-2, men åbenbart ikke taget denne åbning alvorligt nok. Ved senere afbytning mistede jeg en d-bonde som var blevet svag. Problemet var at jeg ikke kunne få startet et angreb. Senere mistede jeg et tårn for en løber. Derefter var jeg nærmest i tvangstræk. Efter 36 træk måtte jeg  opgive da modpartens to tårne gav en mattrussel jeg ikke kunne undgå.

Jørn Henning Andreasen rokerede langt medens modparten rokerede kort. Modparten fik det bedste angreb i de efterfølgende stormløb. Jørn mistede et tårn for en løber, derefter mistede han en bonde som sikrede en springer og dronningen kom i slag. Dronningen måtte så flyttes for at redde springeren, men nu var der en bonde som stod i slag da modparten havde to tårne til angrebet medens jørn kun havde et tårn til forsvaret. Nu valgte Jørn at ogpgive efter 25 træk.

Iver Liin blev som sædvanlig sidst færdig. Der blev byttet meget af. I slutspillet havde begge parter to tårne. Iver havde dertil en randbonde som stod over for modpartens bonde. Desuden havde modparten to sammenhængende fribønder. Ivers tårne og konge var gode stoppere for fribønderne, men efterhånden lykkedes det modparten at få byttet tårnene af. Ivers konge kunne ikke klare at stoppe begge bønder så efter mere end 50 træk opgav Iver.

Resultatet blev 4 – 0 til Vibys 3. hold. Efter rating skulle det være 2,88 – 1,12 til Viby 3. Silkeborgs 4. hold er røget ud i endnu et fatalt nederlag. Ikke overraskende er Silkeborg 4 nr. sidst af rækkens 8 hold.

Næste holdkamp bliver den 19. januar i Lunden, hvor vi skal møde Randers 3. hold.

Knud Mogens