SSK 1
Referat fra kampene:

7. runde: Nordre - SSK = 6½ - 1½ (Af:Steen S. Andersen).

Vi fik de forventede (af mig) bank!
Jeg havde egentlig en fornemmelse af at Århus ville snyde Nordre på stregen i oprykningskampen, men Nordre viste sig at være noget stærkere end jeg troede.
Det var derfor et stort, men reelt nederlag vi løb ind i.

1.Per Knudsen var vist den eneste der på papiret var favorit på vores hold!
Nina er dog ikke sådan at tumle, så efter et ret udramatisk parti endte det med remis.
Per kan være rigtig godt tilfreds med sæsonen og passerer igen 2300 i rating (opad, forstås!).

2. Steen S. Andersen. Jeg tabte først stillingen, derefter materiale og til sidst point - helt som man kunne frygte; spil til et mål. Jeg tillod en lang taktisk afvikling, men måtte indse at modstanderen havde regnet lidt længere. Ingen god sæson for mig, hvor spillet har været lidt for løst. Modstanden har dog været meget hård, så jeg har "kun" scoret 0.75 under forventet.

3. Flemming Hundebøll sad på den hvide side af en franskmand, i en variant han spiller godt. Desværre spillede modstanderen tilsyneladende endnu bedre, så Flemming måtte ned. Alt ialt scorede Flemming ca sin forventede score og har spillet en god, solid sæson.

4. Michael Sørensen var ude i et positionelt rod mod Veng! Først troede jeg han ville tabe glat, senere mente jeg han var ovenpå. Jeg har sikkert ikke fattet en pind, men ved da at det endte med remis efter et meget langt parti. Michael har også ca scoret sin forventede score og kan være tilfreds.

5. Peter Poulsen fik ørerne i maskinen mod kometen Teplyi. En lang taktisk afvikling endte "forkert" for vores mand (ligesom i mit parti). Poulsen mener nok at det var en skidt sæson, men 3 af modstanderne har været meget giftige, så det er såmænd ikke så skidt endda!

6. Bjarne Jensen har erklæret sin afgang fra SSK, men desværre skete det med et nederlag. Det er dog ingen skam, når man ser på hvem modstanderen var. Bjarne har som altid været solid og har opnået ca sin forventede score. Tak for indsatsen Bjarne, jeg ønsker dig al mulig held og lykke - hvorenten du skal spille!

7. Peter Haaup fik sin anden hvide i denne sæson. Jeg forstår ikke helt hvorfor han han tabte mod en tilsyneladende dårlig hollænder, men fik ham ikke "forhørt" efterfølgende. Peter er en fremragende holdkaptajn med orden i tingene. Scoren har også været over forventet, på trods af de mange sorte partier. Flot arbejde Peter!

8. Tom Petersen er vores supermand! I dag spillede han remis mod en næsten-2100-mand, og har over hele sæsonen scoret 5 af 6, hvilket medfører hele 102 rating point! Det er simpelt hen fantastisk godt gået Tom!

Nå, men der skete jo meget andet denne dag!
Arrangementet forløb glat, godt styret af de mange frivillige hjælpere. Tak til alle jer der orker at bruge en så dejlig dag sammen med 64 små-svedige skakspillere!!

Oprykningskampen endte altså med at Nordre rykkede op, ½ point (og nogle matchpoint) foran Århus.
Tillykke til Nordre, det var meget fortjent!
Århus var faktisk aldrig tæt på, selvom slutstillingen ser sådan ud.

Nedrykningskampen var til gengæld et stort drama!
Umiddelbart var Ribe dømt nede, idet de skulle møde Århus.
De rykkede da også ned, men den anden nedrykkerplads var der stor kamp om!
Viby havde tilsyneladende en taktik med hjemmefra: 3-4 hurtige remiser med de hvide - så kan de andre nok ikke nå os. Men det kunne de - i hvert fald næsten!!
På et tidspunkt var situationen den, at Viby manglede een kamp som så lidt ulden ud, men måske kunne holdes. Læseforeningen spillede mod SkolerneII, og der manglede 3 partier. Hvis skolerne kunne få sammenlagt 1 point mere en Viby i disse resterende kampe, så blev Viby sorteper! Der gik rygter om at LF og SkolerneII snakkede om at aftale 3 remiser på resten af brætterne. Havde de gjort det, var Viby rykket ned! Det gjorde de heldigvis ikke. Sådan mener jeg ikke tingene skal afgøres - ikke for det, jeg tror faktisk ikke Viby (eller så mange andre hold) ville have holdt sig tilbage, men det føltes nu alligevel forkert.
Det endte med at Hougaard hold remis for Viby, samtidig med at Skolerne kun fik ½ point i de 3 sidste.
Dermed må Ribe og SkolerneII ned i 2. div.

Næste år slipper vi således for Nordre, men får til gengæld SK68 I, som rykkede ned - velbekomme!

Tak for i år til mine holdkammerater, reserver og til alle de, der har ydet en frivillig indsats i løbet af sæsonen!

6. runde: SSK - SkolerneII = 2½ - 5½ (Af:Steen S. Andersen).

Optimismen var i top, vi skulle møde bundholdet! Men efter en turnering hvor vi har haft nogen medvind, gik tingene lidt i hårknude i dag. Det kunne endda være blevet endnu værre!

1.Per Knudsen sad (igen) på den sorte side af en yderst spændende franskmand (måske skulle man til at spille fransk!?). Partiet endte remis efter den obligatoriske tidnød. Per og Poul Rewitz sad og analyserede længe og bedømt udefra var Per tæt på at opnå gevinststilling undervejs, men remis var nok ok.

2. Steen S. Andersen. Jeg er ikke helt så skarp denne sæson, jeg foretager forkerte strategiske valg lidt oftere end jeg plejer. I dag tabte jeg efter et interessant parti hvor Tettinek modsat mig valgte de rigtige træk! Lukket siciliansk skal jeg vist have kigget lidt nærmere på...

3. Flemming Hundebøll. Her var et eksempel på hvor kedeligt skak kan være, når hvid ikke vil noget. Bytte-bytte-remis efter få træk i en 100% steril stilling.

4. Michael lavede et virkelig smart træk i åbningen (trompowsky). Det var den slags der træk der vinder hurtigt mod siciliansk, men her duede det åbenbart ikke, for selvom sort fik kongen op på e7 med løberen stadig på f8, så blev Michael simpelt hen myrdet på k-fløjen i 20 træk! Usædvanligt at Michael taber på den måde!

5. Peter Poulsen mangler lidt selvtillid. Det har ikke været nogen god sæson. Måske har han for travlt, han har det jo med at rode sig ud i alle mulige slags forpligtelser! Som sort i en Hollænder troede jeg ellers han var ved at stable et typisk kongeangreb på benene, men da det ikke rigtig blev til noget, blev sort bare kørt ned på d-fløjen.

6. Steen Nielsen var med som reserve. Jeg har ikke fået noteringslisten med hjem, men jeg så da lidt af analyserne, hvoraf det vist bare fremgik at Steen tabte en bonde uden kompensation. Rustent spillet af Steen der ellers altid lyser af spillelyst.

7. Bjarne Jensen var i mine øjne spillet helt ned helt frem til man tog remis! I slutstillingen synes hvid at have gode muligheder på begge fløje. Nå, det er sikkert smag og behag - jeg blev i hvert fald glad da jeg erfarede at partiet blev remis!

8. Peter Haarup fik for første gang hvid. Han fik den tvivlsomme ære af den talentfulde purk Bjørn Ochsner. Men i Peter har vi en rigtig god holdkaptajn der kan lidt af hvert, også psyke børn; hvad mener i om denne hilsen: "Hej, jeg har engang banket din far"!! Den trak naturligvis udbredt latter, men faktisk burde Bjørn have leet sidst, for efter et forgæves k-angreb lå den lige til højrebenet (d-fløjen) for vor unge ven, men af uransagelige årsager tvivlede han og begyndte at træde vande. Det betød at Peter fik gang i angrebet igen, og efter et meget langt parti kunne vi endelig notere os en sejr.

Det overraskende, men fortjente nederlag medførte trods alt én positiv ting: Nedrykningskampen er blevet virkelig spændende. De tre nederste hold ligger indenfor 2 point. Ribe er nok dømt nede, idet de skal møde Århus. Den sidste nedrykker skal nok findes mellem Skolerne II og Viby.
I sidste runde skal vi møde topholdet Nordre. De er nok nødsaget til at vinde stort, idet Århus er lige i hælene. Vi kan hverken rykke op eller ned, så det skal blive en stor ære at spille en hovedrolle i dét drama!

5. runde: Læseforeningen - SSK = 3½ - 4½ (Af:Steen S. Andersen).

Vi forsvarede vores 3. plads med dette resultat. Det var en jævnbydrig match, og jeg synes resultatet var helt rimeligt.

1.Per Knudsen er inde i en stime! De fleste havde nok regnet med at Carsten Bank ville være lidt mere solid end tilfældet var - men det gik galt i åbningen, hvor manglende teorikundskab blev afgørende. Se tju-bang partiet her.

2. Steen S. Andersen. Det kan godt være partiet virkede lidt kedeligt set udefra, men det var faktisk meget interessant. Morten T. Rud spiller vist nærmest altid 1.e4, så da han spillede 1.d4 måtte jeg lige en tur til psykologen - skulle jeg spille det jeg plejer og få en forberedelse i hovedet, eller afvige? Jeg mandede mig op og spillede hollandsk. Morten fyrede hurtigt åbningstrækkene af, men gik heldigvis ret hurtigt i stå! Jeg vandt/fik en bonde, men Mortens officerer var meget aktive, så det endte med remis ved trækgentagelse. PS: Morten, jeg spillede åbningen rigtigt, ifølge mine bøger!

3. Flemming Hundebøll fortsatte det gode spil, og har generelt en flot sæson. I en franskmand, fremkom en stilling der godt kan gøre mig ængstelig på hvids vegne. Flemming rokerede lige ud i en åben g-linie, hvor sort rokerede langt. Ifølge Flemming er det dog ret ufarligt og ender tit med at hvid vinder på de sorte felter. Om det skete i dag så jeg ikke, men Flemming indkasserede sorts h-bonde, og sort følte sig nødsaget til at ofre en kvali - men uden kompens, så en sikker sejr til vores mand - flot!

4. Peter Poulsen var lidt betænkelig ved at skulle møde den stærke Stentebjerg. Alligevel var han vist skuffet over at tabe, for Peter mente selv at det lige så godt kunne have gået stik modsat. Det skal jeg ikke kunne sige, men det var en afsindig vild franskmand, hvor Peter spillede det usædvanlige (men spilbare) f6 i en Winawer. Slutspillet det endte ud i, var vist ikke holdbart, selvom vi var flere der troede det.

5. Bjarne Jensen spillede som sædvanligt sit solide Katalanske stativ, og Vollertsen spillede vist for uambitiøst til at partiet kom ud over remisgrænsen. En hurtig halv, men det var fint nok mod en stærk modstander.

6. Peter Haarup spillede sin 5. sorte i træk, men det går bedre og bedre! I en underlig spanier (4.De2 mod berlineren) var det vist Peter der havde bedst greb om styret. Efter endt udvikling opbyggede sort et knusende kongeangreb, men lige som Peter var klar til gennembruddet, lavede hvid en kæmpe fejl i centrum. Peter skulle lige have overstået den obligatoriske rablende tidnød, så var et meget sikkert point i hus.

7. Tom Petersen var en lettet mand efter dagens parti - jah, det er ikke let at have maksimum! Tom kunne godt mærke presset, så dagens remis var kærkommen, men der skulle også kæmpes for den. Sort spillede originalt, men ikke ueffent, så Tom skulle træde varsomt - men det ved vi jo han kan, så han kom vist aldrig i reel tabsfare.

8. Peter Matzen var reserve, idet Michael (bræt 4) havde meldt afbud. Det positive fra det parti, var, at Peter som sort slaver fik gennemført e5 ret smertefrit. Desværre blev det fulgt op af en forfejlet plan med Lg4 + Lxf3 hvilket åbnede g-linien. Dette, sammen med hvids uhyggelige løberpar var for meget, og Peter måtte desværre ned.

Dagens store overraskelse kom i Århus, hvor SK68II slog Århus med 5-3! Nordre ligger dermed en cykellængde foran netop Århus i oprykningskampen.
Nedrykningsspillet er også uafklaret, så der venter to meget spændende runder!

4. runde: SSK - Ribe = 6½ - 1½ (Af:Steen S. Andersen).

Et fantastisk godt resultat af vores nærmeste redrykningsrivaler! Der blev leveret godt skak, men lad mig straks indrømme det; vi havde også heldet!

1.Per Knudsen leverede dagens største overraskelse - i hvert fald ifølge vores interne tipsklub. Vi forventede alle at Per tabte til Kyndel med sort - kun Tom troede på en halv! Det blev selvfølgelig Fransk, og en ultraskarp en af slagsen! Jeg har desværre ikke fået noteringslisten med hjem, for det var et seværdigt parti der endte med et vundet slutspil til Per. Rigtig flot, og vi er en del med røde ører!

2. Steen S. Andersen. Jeg skulle forsvare familiens ære mod min fætters jagtkammerat. Det blev et omskiftelig parti (Leningrad Hollænder) hvor vi begge overspillede vores chancer på skift. Wilton overspillede sidst, så jeg endte med at vinde - remis havde nok været et rimeligt resultat, set over hele partiet.

3. Flemming Hundebøll er ikke sådan at tromle i Grünfeld, men dagens modstander spillede vist også ret safe. Remis var et logisk udfald, det kunne vist ikke have endt anderledes.

4. Michael Sørensen fik i mine øjne en meget lovende stilling i en Benoni. Sort blev presset med aggresivt spil, og måtte opgive rokaden. Sort overlevede stormen, men prisen var et håbløst slutspil med bonde under. En sikker sejr.

5. Peter Poulsen har endelig lært at spille Lb4 i Hollandsk mod systemer uden g3! Via trækomstilling fik sort en gunstig udgave at en NimzoInder. Midtspillet blev spillet meget flot, og var et skoleeksempel på hvordan sort ofte vinder med en god springer mod hæmmede løbere og den svage c-dobbeltbonde. Flot Peter!

6. Bjarne Jensens parti har jeg ikke kunnet gennemspille, for noteringslisten er lidt kryptisk. Sort havde tilsyneladende godt styr på Meraneren, min fornemmelse siger mig at Bjarne var lidt på hælene det meste af partiet. Det endte med et klart tabt tårnslutspil med 2 bønder under. Alligevel lykkedes det Bjarne at holde slutspillet, hvilket fik uglerne til at snakke om uddeling af BronzeSpringeren!

7. Peter Haarup spillede det kedeligste parti nogensinde! Londonsystem - dronningafbytning - lukket stilling - gab - remis.

8. Tom Petersen er et kapitel for sig. Han vandt i dag det 4. parti på stribe, og har foreløbig optjent 90 ratingpoint! Dagens parti synes jeg er en perle, virkelig flot og sikkert spillet. Se partiet her.

Med dagens resultat lavede vi et kvantespring i tabellen og vi ligger såmænd til bronze!

3. runde: SSK - SK68 II = 4 - 4 (Af:Steen S. Andersen).

En rigtig "roller-coaster" af en match! Efter et par timer synes jeg det så endda meget lovende ud. Efter tidnøden så det skidt ud. At det endte 4-4 er måske meget rimeligt, set over hele dagen.
Man kan selvfølgelig også påstå at 4-4 er det eneste rimelige resultat, idet holdene jo har spillet lige længe :o)

1.Per Knudsen spillede godt og inspireret i dag, men brugte som altid oceaner af tid. I en slags lukket sicilianer fik Per et vist overtag, selvom der skulle holdes nøje øje med K-fløjen. Per vandt på tid (ja!) i en stilling med en merbonde. Om det ville have vundet hvis begge havde klaret tidnøden kunne jeg ikke afgøre.

2. Steen S. Andersen. Jeg var en af dem der kom rigtig godt afsted de første par timer. Klar fordel i en slags lukket sicilianer. Desværre havde jeg en af de dage hvor man tager et par forkerte positionelle beslutninger undervejs, og det smuldrede mellem fingeren på mig. Op mod tidnøden gik det galt i en stilling som muligvis kunne have holdt stand, svært at sige.

3. Flemming Hundebøll fortsatte med at imponere. Godt, solidt spil. Efter noget Grunfeldt, endte det med at hvid havde den tematiske isolerede fribonde i d-linien. Der var i mine øjne masser af spil tilbage i stillingen da Flemming tilbød remis - så måske var han lidt betænkelig?!

4. Michael Sørensen stod helt overvældende synes jeg. Kort efter åbningen stod den sorte konge på d7 og der var hul på de hvide felter. Hvordan det kunne gå til at det ikke vandt er et mirakel, men modstanderen kunne åbenbart hele tiden lige finde nogle ressourcer. Det endte som den slags ofte gør. Efter et kikset angreb så sidder den forsvarende part tilbage med et gunstigt slutspil. Jeg mener stadig det kunne have holdt stand for Michael efter ( -Tc6). Tb1!, istedet for Kd2 der tabte straks.

5. Peter Poulsen kan ikke rigtigt få det til at køre i år, men man skal også have lidt held i skak. I dag spillede han den klassiske variant i Hollandsk, men var vist ikke helt tilfreds efter åbningen. han brugte i hvert fald mere tid en sædvanligt. Modstanderen fik afviklet til et løberslutspil med merbonde. Poulsen har ofte imponeret mig med en rigtig god slutspilsforståelse, men i dag tog han godt nok et par omveje før remisen blev sikret i et ellers ret simpelt slutspil.

6. Bjarne Jensen fik en kanonstilling mod Kastberg. Man stod og kiggede efter forcerede gevinster, men istedet fusede det ud i et ret dødt slutspil. Kastberg var fræk nok til at afslå remis i en stilling hvor det faktisk kun var Bjarne der kunne håbe på at vinde. Stærke nerver og en prisværdig indstilling til spillet, men det var og blev nu remis.

7. Peter Haarup må efterhånden være meget kendt i de Tarrasch'ske varianter i d-gambit, for igen i dag en af slagsen. Positionelle plusser til hvid, mod dynamiske plusser til sort. Ikke til at finde ud af, men det føltes som om Peter sad lidt i baghånd. Det tror jeg også selv han mente, for da chancen bød sig, blev der sikret remis ved evig skak. Interressant parti!

8. Tom Petersen. Holdets suveræne topscorer!! Tom spiller solide åbninger og man synes ikke rigtig det kan blive andet end remis. Men så pludselig har han fået erobret sig c-linien. Så er der pludselig lidt taktiske problemer for modstanderen, og vupti - materialegevinst. Derefter er Tom sikkerheden selv. Gevinsten kom aldrig i fare, selvom han vistnok overså at han kunne have vundet en officer med Txf8 på et tidspunkt. Flot Tom!

Efter 3. runde ligger vi på en 6 plads, med god luft ned til Ribe og Skolerne2. Til gengæld er der kun 2½ point op til 3. pladsen. Næste gang er hjemmebane mod netop Ribe (14/1). Med et godt resultat der, kan vi begynde at håbe på endnu en sæson i 1.div - det bliver spændende!

Tak for i år til mine holdkammerater, husk nu at ønske jer skakbøger i julegave!

2. runde: Viby - SSK = 3 - 5 (Af:Steen S. Andersen).

En rigtig god sejr, i en af nøglekampene!
Det lovede ellers ikke så godt op til kampen, idet flere af mine holdkammerater nærmest kom lige fra fest! Jeg selv er på bagkant af en hård influenza.
Ydermere havde vi et enkelt afbud fra Bjarne, men Matzen trådte til og gjorde det fint.

1.Per Knudsen har haft sit hyr med Skjoldborg. Denne gang var Per hvid i en Symmetrisk Engelsk, med et tidligt sort e7-e5. Den sorte stilling har et godt ry blandt de bedste, og Per fik vist heller ingen nævneværdig åbningsfordel. Jesper tilbød remis efter kort tid, men Per afslog. Det skulle han nok ikke have gjort, for han kom vist slemt på hælene efterfølgende. Men så indtraf miraklet; Jesper tilbød igen remis i en stilling hvor Per kun havde 2 min. til 15-20 træk! Denne gang tog han imod!

2. Steen S. Andersen. Jeg har haft mange problemer med Hollandsk - fra begge sider af brættet. Men i dag gik det godt, se partiet her.

3. Flemming Hundebøll ser ud til at skulle have en rigtig god sæson! Han får muligvis ikke trænet så meget, men han spiller rigtig godt i holdkampene. Sidste gang var man tæt på at vinde, og i dag lykkedes det så mod Kristian K. Jensen. Jeg har aldrig nogensinde set sort rokere langt i en lukket sicilianer, men det fik jeg at se i dag! Om det var godt eller skidt kan jeg ikke sige, men pludselig vandt Flemming en bonde p.gr.a. en klassisk mellemskak. Derefter var det teknik, selvom Kristian (ifølge Flemming) kunne have sikret sig noget mere modspil undervejs end han gjorde. Jeg tror han var demotiveret efter fejlen der kostede en bonde, og så er det svært at mande sig op.

4. Michael Sørensen vandt et godt parti, hvor modstanderen (Steen Andersen) hjalp gevaldigt til med fejlen g2-g4. Derefter blev han flot løbet over ende. Se partiet her.

5. Peter Poulsen er jo nykronet bymester, og det kunne anes på spillet - g2-g4 ved først-kommende lejlighed! Det så tykt vundet ud - Morten K. Poulsen var pakket fuldstændig sammen, så man stod og kiggede efter kvalte matter! Peter burde nok have sikret sig den kvalitet der bød sig undervejs, men ville have mere. Problemet var bare at han ikke kunne finde noget, og så kom sort mere og mere med. Det endte med at Peters stilling kollapsede op mod træk 40.

6. Peter Haarups parti så jeg ikke så meget af. Hvid (Peter Grove) spillede Wiener med 3.f2-f4. Det kendet Peter tilsyneladende udemærket, selvom han alligevel brugte meget tid. Med modsatrettede rokader var der virkelig lagt i kakkelovnen her, men det fusede vist lidt ud og endte med at Peter havde en bonde for lidt. Grove spillede slutspillet sikkert i hus.

7. Tom Petersen 50 år, tillykke! Tom havde haft fest aftenen før, og så ærlig talt lidt klatøjet ud. Men med de hvide brikker han man som regel forvisse sig om, at han ikke sådan lige bliver blæst omkuld! Det lignede den sædvanlige London-opstilling, dog forvildede løberen sig helt ud på g5 i dag! Tom fik hurtigt en kanonstilling, som kastede materiale af sig. Jens Fogh forsøgte (lidt for længe) at fuske, men Tom var sikkerheden selv og satte modstanderen mat!

8. Peter Matzens parti var en af dem man ikke dvælede ved ret længe af gangen! Kedeligt så det ud, men remis med de sorte i en holdkamp er helt godkendt - tak for hjælpen Peter!

Man skal nok ikke lægge for meget i denne sejr. Alt kan stadig nå at ske, men det er selvfølgelig alligevel dejlig at slå de formodede nærmeste konkurrenter. En god dag for Silkeborg!

1. runde: SSK - Århus = 1½ - 6½ (Af:Steen S. Andersen).

Sså kom vi endelig i gang med den nye sæson!
Og lad det være sagt med det samme - vi fik en varm velkomst i 1.div!
Vi skulle lægge ud på hjemmebane mod de klare gruppefavoritter fra Århus.
Så vidt jeg lige kunne se, så stillede de op i stærkeste opstilling, så det var på forhånd et spørgsmål om vi overhovedet kom på tavlen!
På den baggrund er 1½-6½ godkendt, vi havde vist ikke fortjent bedre end det.

1.Per Knudsen mødte Rasmus Skytte, og det blev som forventet en slaver.
Damerne blev ret hurtigt byttet af, og der fremkom en stilling som jeg undrer mig over kan blive andet end remis! Lige så det ud for en ikke-slaver som mig, men op til tidskontrollen havde Per en officer for lidt - for et par bønder, og måtte ned.

2. Steen S. Andersen. Jeg havde hvid mod Mads Boe, og regnede på forhånd med en eller anden slags hollænder. Mads har vist prøvet alle slags opstillinger og valgte i dag Leningrad med c7-c5! Ikke nogen god plan, det var vi enige om bagefter. At stillingen vendte lige så stille fra hvid til sort fordel hænger helt sikkert sammen med spillestyrke - jeg ved stadig ikke helt hvor jeg gik forkert i byen. Jeg endte med at have et tabt slutspil lige efter træk 40.

3. Flemming Hundebøll kom ud for en hjemmeforberedelse (lige som flere andre). Alle ved hvad Flemming spiller, men at dømme efter Daniel Pedersens hurtighed i åbningen, så havde han noget i ærmet. Jeg tror egentlig at Daniel fik det som han ville, men havde muligvis fejlbedømt stillingen for Flemming fik i mine øjne klar fordel! Efter lidt positionel fiksfakserier endte det i et slutspil der så meget lovende ud for vores mand, men det kunne tilsyneladende ikke vindes, så der blev taget remis til sidst. Dette var et eksempel på at det ikke altid betaler sig med forberedelse!

4. Michael Sørensen spillede Trompowsky i dag. Det mindes jeg ikke at have set ham spille før. Af dømme efter kropssprog og tidsforbrug, så var Michael ovenpå, og han vandt senere en bonde. Sund synes jeg den så ud, men når jeg her bagefter triller partiet igennem kan jeg godt se at der var visse problemer med et hav af sorte heste! Michael fik ikke løst de taktiske problemer og tabte.

5. Peter Poulsen spillede en underlig form for Fransk. Efter 10 træk lignede det mest af alt en helt kikset Caro Cann hvor løberen stadig stod på c8. Senere fik Peter pyntet på stillingen, men jeg tror ikke der var tvivl om resultatet.

6. Bjarne Jensen kom ud i en slags Drage Sicilianer uden e4! Det skulle han nok have prøvet. I stedet lavede han (ifølge ham selv) en rigtig dum dronningemanøvre der kostede meget tid. Derefter blev han trykket sikkert ud af banen.

7. Peter Haarup spillede igen Hennig Scara gambit, men Jakob Bjerre var tydeligvis forberedt til tænderne. Peter spillede originalt g7-g5-g4-g3 for at åbne ned til hvids konge, men det holdt ikke. Ifølge min bog spillede Peter rigtigt pånær lige g4-g3, mens Bjerre fulgte bogen meget langt. Dette var et eksempel på at forberedelse nogle gange betaler sig!

8. Tom Petersen er en solid mand, og man kunne på forhånd godt håbe på at hans London system kunne holde stand mod selv så stærk en spiller som Peter Husted.
Det kunne det, men på en anden måde end forudset!
Personligt synes jeg sort stod bedre og bedre selvom det måske ikke var alvorligt for Tom.
Men, så tabte Husted på tid i en stilling som jeg har fået beskrevet som ret lige! Et heldigt (helt) point, men det tager vi gerne med - tak for den Tom!

Som antydet kunne det være gået meget værre, men jeg synes trods alt at resultatet var ok.
Nu er de sværeste overstået - næste gang bliver det Viby på udebane. Der kan alt ske!