Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak - sejr til 2. holdet

Email Udskriv PDF

I går kom så også 2. holdet i aktion - på udebane mod Åbyhøj.

Det blev til den smallest mulige sejr - 4½-3½ men det er nok til at vi pt. ligger på en delt førsteplads. Dermed ser det foreløbigt ud til at min tidligere forudsigelse om en tæt række holder stik.

Jack var oppe imod en ung knægt (Jens Ramsdal som var med ved Ungdoms EM). Sådan nogle størrelser er jo ret giftige at være oppe imod men Jack spillede sit sædvanlige gambit spil og fik også en rigtig god stilling. Desværre kostede det for meget tid at regne på diverse ofringer og kombinationer og Jack tabte på tid.

Arne (som er ved at komme sig over sin badmintonskade) kom ind i en låst stilling, hvor modstanderen ganske vist havde terrænfordel men ikke kunne komme videre så længe Arne bare "stod stille". Det gjorde han og resultatet blev derfor remis.

David spillede sit sædvanlige system og fik et forrygende angreb på kongefløjen. Da tidnøden nærmede sig fik David sat et offer ind, der åbnede op for den sorte stilling. Partiet sluttede med at David drev den sorte majestæt helt over på dronningefløjen, hvor den blev fanget i et matnet. Dejligt at vinde på den måde!

Peter Poulsen var sidste mand færdig og det blev desværre til et nederlag. Efter en del forviklingen undervejs blev Poulsens springer fanget på den forkerte fløj - og da hvids dronning trængte ind i stillingen var det slut.

I modstanderens tidnød fik Tom sat en kombination ind - det kostede muligvis de afgørende sekunder. I hvert tilfælde nåede sort ikke at fuldføre sit fyrretyvende træk og Tom vandt på tid.

Peter Matzen kom under pres i en spanier - det endte ud i et tårnslutspil, hvor Matzen manglede en bonde. Der blev dog kæmpet bravt og Matzen hev remis'en hjem - flot!

Jeg selv kom ud i en skandinav'er og fik ikke rigtig noget ud af det. Efter en del afbytninger tog vi remis.

Peter Kristensen er tilbage på holdet efter et år på Tjele Efterskole og lagde ud med en sejr. Undervejs var Peter i begyndende tidnød men jeg tror ikke modstanderen fandt det bedste og herefter hev Peter pointet sikkert hjem.

Næste kamp er om 3 uger på hjemmebane mod Skødstrup.