for Silkeborg Skakklub

• Mindsk font størrelsen

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

På torsdag er der indledende runder i pokalturneringen. De der er så dygtige / heldige at kvalificere sig til finalerunden spiller de afgørende kampe i næste uge.

I hele turneringen spilles der med tidshandicap alt efter rating.

For at deltage skal man blot møde op før lodtrækningen til grupperne kl. 19:30.

VRS 3 - Silkeborg 4, 3-1

Email Udskriv PDF
Den 22. november var Silkeborgs 4. hold i Vejlby Sognegård for at møde Vejlby-Risskovs 3. hold. Gennemssnitsratingen var lidt bedre for Silkeborgs 4. hold. Men det skulle desværre ikke vise sig i resultatet.
Paul Richard Cook havde længe en lige kamp mod sin modpart. Modparten fik efterhånden stablet tårnene og dronningen op på samme række. Paul fik dog stablet et forsvar op mod den farlige trussel. Parterne havde faktisk fået fastlåst deres officerer. Bønderne måtte så fremrykkes. Det endte med at Pauls bonde tog en springer, men straks efter lavede modpartens bonde skak og tog et tårn. Nu byttede modparten alle officererne af og i slutspillet havde han kongen og fire bønder mod konge og to bønder til Paul. Pauls konge kunne ikke klare overvægten så Paul måtte opgive efter 42 træk
Undertegnede førte med en bonde kort inde i partiet og stod stærkt. Det gjorde nok at jeg ikke tog modpartens angreb på kongestillingen alvorligt nok. Et fejltræk gjorde at min modpart fik revet min kongestilling op. Jeg førte dog med en officerer. men da det lykkedes modparten at jage min konge ind bag dronningen måtte jeg ofre min dronning på et tårn for redde kongen. I slutstillingen havde havde min modpart dronningen og 5 bønder mod mine to tårne og en bonde. Det var ikke nok til at redde kampen og jeg opgav efter 46 træk.
Iver Liin spillede solidt og det lykkedes ham at vinde en løber ved en bondeafbytning. Iver fik efterhånden overtaget i kampen. I slutspillet havde begge 5 bønder og en dronning samt en løber til Iver. Efter 46 træk fik Iver sit tårn frem til skak med dronningen i slag. Så opgav modparten. Det blev det eneste point 4. holdet fik.
Henrik Wang-Holm blev hurtigt klemt i skak af sin modpart. En skak blev afværget med det resultat at en fremtrængende bonde kunne true en springer og en løber. Det kostede løberen. I resten af kampen var Henrik en officer bagud så han kunne ikke klare sig i bondeslutspillet, men måtte opgive efter 37 træk.
Resultatet blev 3 –1 til Vejlby-Risskovs 3. hold. Efter rating skulle det være 2,20 –1,80 til Silkeborgs 4. hold. VRS 3 er nu foran os i point.
Næste holdkamp bliver torsdag den 16. december hvor vi på hjemmebane skal møde Århus/Skolernes 4. hold.
/Knud Mogens
Senest opdateret: Torsdag, 25. november 2021 07:55

Holdskak

Email Udskriv PDF

I denne uge står den på holdskak.

I aften skal 4. holdet forsøge at forsvare 1. pladsen på udebane mod VRS 3.

Torsdag tager 2. holdet en tur til Åbyhøj mens Silkeborg 3 tager imod VRS 2 på hjemmebane.

Første holdet op på førstepladsen! Silkeborg 6 – Randers 2

Email Udskriv PDF

Det hele startede stille og roligt, Torben accepterede remis i en dårlig stilling.
Flemming accepterede remis med dårlig tid på klokken, og Renes parti endteo gså med en pointdeling efter en gensidig aftale.

Men så kom der ellers gang i løjerne.
Michael vandt et fint angrebs afslutning.
Peter K. fik også sat et angreb op som hans modstander ikke kunne afværge.
Peter H. stod bedst fra start til mål og vandt, og det samme gjorde Per, han var heller ikke i problemer undervejs.

Skulle der være et langt parti udover 4 timer… Nej for inden kl. 16.00 blev Søren og hans modstander enige om remis.

Om 3 uger møder vi Skive 1 hjemme i Lunden. Det er absolut en af sæsonens nøglekampe, da Skive ligger på en delt andenplads og ligesom os kan mønstre et hold med 8 mesterspillere.

/Torben Bødskov

Julefrokost fredag den 17. december 2021

Email Udskriv PDF

Silkeborg Skakklub afholder julefrokost fredag den 17. december 2021 kl 18 i klubbens lokaler.

Tilmelding senest torsdag den 9. decmeber 2021 på tilmeldingslisten eller til email : Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Side 1 af 160