Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 4 - Viby 3

Email Udskriv PDF

Den 19. november mødte Vibys 3. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Silkeborgs 4. hold har en gennemsnits rating på lidt over 200 mere end Vibys 3. hold. Vi måtte kunne få et godt resultat ud af kampen, hvad vi også fik.

Flemming Harregaard Jepsen tænker sig godt om inden han trækker, det betyder han bliver sidst færdig og begynder at komme i tidsnød!  Parterne fik efterhånden byttet alle officererne af så de i slutkampen hver havde 7 bønder, dog med en dobbeltbonde hos modparten. Kongerne skulle nu tage slæbet med at få en bonde frem til forvandling. Modparten forsøgte med sin h-bonde som efterhånden blev til en g-bonde. Flemming trak så behændigt at modparten kom i træktvang og stod til at miste bonden. Han kunne ikke rykke de øvrige bønder frem til afbytning uden at det blev til Flemmings fordel. Modparten valgte så at opgive efter 46 træk.

Undertegnede fik en ret solid stilling da modparten tidigt måtte ofre en fremrykket springer på en bonde. Til gengæld fik jeg ikke rokeret da min konge deltog i en dronningeafbytning. Med en officer mere fik jeg efterhånden en fribonde på e-linien. Min konge skulle så hjælpe med at få bonden frem til forvandling. Det blev farligt for det lykkedes modparten at klemme min konge med tårnene og med risiko for evig skak. Modparten valgte at tage min løber gratis og min konge slap ud af klemmen og kom til baglinien. Her måtte modparten ofre et tårn på e-bonden. Min konge sørgede for at jeg også fik en fribonde på c-linien som modparten ofrede sit andet tårn på. Nu havde jeg to tårne og to bønder mod konge og fire bønder. Modparten valgte at opgive efter 57 træk.

Iver Liin vinder en løber for en bonde ret hurtigt i partiet. Han holder en officers overvægt hele partiet og høster desuden flere bønder. I slutspillet har Iver et tårn, en springer og 6 bønder. Modparten har et tårn og tre bønder og vælger at opgive efter 29 træk.

Paul Richard Cook fik en rolig udvikling. Ved træk nr. 10 vinder han b-bonden og fortsætter med at konsulidere sig. I det 29. træk får han en fribonde på d-linien ved en springerafbytning. Bonde fremrykningen gør at modparten vælger at opgive efter 32 træk.

Resultatet blev 4 – 0 til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 3,06 – 0,94 til 4. holdet. Igen en komfortabel sejr til 4. holdet. Vi har stadigvæk 1. pladsen i D-rækken (1) med 7½ point.

Næste holdkamp bliver torsdag den 10. december på Møllevangs Alle 148 A, Aarhus N. hvor vi skal møde Nordres 3. hold.

/Knud Mogens

 

Corona og plan for resten af året.

Email Udskriv PDF

Der er stadig usikkerhed om hvordan Corona vil påvirke klublivet. Men bestyrelsen har lagt en plan for resten af året - og den kan så eventuelt blive justeret undervejs.

Vi har desværre måtte træffe den beslutning at aflyse pokalturneringen, julefrokosten og julehurtigturneringen d. 28. december.

I morgen spiller basis 1 og 2 6. runde i bymesterskabet.

Torsdag d. 19. november spiller 4. holdet hjemmekamp - der vil være mulighed for at spille udsatte kampe (i sal 3 i stueetagen).

Torsdag d. 26. november kan der spilles udsatte kampe.

Torsdag d. 3. december spiller basis 3 og 4 sidste runde i bymesterskabet.

Mandag d. 7. december kan der spilles udsatte kampe.

Torsdag d. 10. december er der holdskak (om turneringen genoptages for 2. og 3. holdet er endnu uvist).

Torsdag d. 17. december spiller basis 1 og 2 sidste runde i bymesterskabet.

Da der er begrænsninger for deltagerantal skal man aftale med formanden, hvis man ønsker at spille en udsat kamp.

 

Bymesterskab i en Corona tid

Email Udskriv PDF

Som de fleste nok har bemærket sætter Corona fortsat sine spor i det meste af verden.

Som følge af forsamlingsfobuddet på nu 10 personer er det nødvendigt at justere afviklingen af bymesterskabet.
Bemærk i øvrigt at der er påbud om masker i Lunden - dette gælder fra man går ind i Lunden.
Der er ikke krav om at bære maske så længe man sidder ned. Dvs. man kan tage masken af når man sidder ved brættet men skal tage den på igen hvis man går rundt i lokalet, går på toiletet mv. (tilsvarende som på en restaurent).

6. runde:
Basis 3 og basis 4 spiller torsdag 5. november.
Basis 3 spiller på 1. sal (vores normale spillelokaler) og basis 4 spiller i stueetagen (sal 3).
Herved får vi 2 adskilte grupper på maksimalt 10 personer (med seperate toileter mv.).
Det er et krav at man IKKE besøger den anden gruppe før, under og efter runden.

Basis 1 og basis 2 spiller torsdag d. 12. november.
Basis 1 spiller på 1. sal og basis 2 i stueetagen.

Udsatte kampe og 7. runde
Afviklingen af disse afhænger af om Coronarestriktionerne forlænges, skærpes eller lempes.

Bemærk at der pga. restriktionerne IKKE er plads til tilskuere - vi må desværre begrænse os til deltagerne i de enkelte grupper.

 

Holdskak: Silkeborg 4 - Skanderborg 5

Email Udskriv PDF

I D-rækken spiller man med 4-mandshold. Vi kan altså I holdskak med 8 mand og Johnny som kampleder lige netop holde os under “corona-radaren”.

Den 29. oktober mødte Skanderborgs 5. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Gennemsnits ratingen var lidt over 50 større for Silkeborg 4, så vi måtte have gode chancer for et godt resultat, hvad vi også fik.

Flemming Harregaard Jepsen fik en lang og hård kamp og blev også sidst færdig. Det lykkedes Flemming at få en bonde og et tårn for en løber. Modparten vandt dog bonden igen. I slutspillet havde Flemming dronningen, begge tårne og en springer. Modparten havde dronningen, et tårn, en løber og en springer. Desuden havde parterne 4 bønder over for hinanden. Modparten stod til et farligt angreb på kongestillingen, men det lykkedes Flemming at jage kongen over til dronningen og gennemtvinge en dronninge afbytning og derefter at fange løberen med begge tårne. Løberen kunne ikke flyttes da det ville koste tårnet. Modparten valgte at opgive efter 30 træk.

Undertegnede havde et mere rolig udvikling, men fik efterhånden gang i afbytningerne. Jeg fik c-bonden og straks efter b-bonden da modparten flyttede en springer som vogtede dem. Nu havde jeg to fribønder. Den ene springer måtte ofres på min ene fribonde. Den anden springer fik jeg gratis, da den blev stillet uheldigt. Den sidste fribonde var min a-bonde som jeg kunne dække med et tårn og begge løbere. Min modpart havde blot et tårn til at stoppe fribonden. Det var naturligvis håbløst og han valgte at opgive efter 52 træk.

Iver Liin spillede en lige kamp mod modparten. De fleste officerer blev byttet af og i slutspillet havde parterne et tårn og en løber samt fem bønder. Begge parter forsøgte at få en bonde ned til forvandling med kongernes hjælp, men med en del skak gik processen i stå, så efter 42 træk valgte parterne at tage remis.

Paul Richard Cook og modparten gik langsomt til værks. Den første brik blev slået ved det 24. træk, men så kom der gang i sagerne. Paul fik slået ialt 10 brikker. Modparten scorede lidt over det halve. efter 45 træk havde modparten kongen, et tårn og 4 bønder tilbage og opgav kampen.

Resultatet blev 3½ – ½ til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 2,29 – 1,71 til Silkeborg. Vi fik en meget komfortabel sejr. I D-rækken (1) har vi 1. pladsen efter 1. runde.

Næste holdkamp bliver hjemme i “Lunden” torsdag den 19. november, hvor vi skal møde Vibys 3. hold.

 

Knud Mogens

 

Sikker sejr til førsteholdet!

Email Udskriv PDF

Skørping – Silkeborg, 2½-5½

Dagen før de nye skrappe corona restriktioner trådte i kraft indledte vi sæsonen med en udekamp mod Skørping. Vi var relativt store favoritter, og det blev da også til en ret sikker sejr på 5½-2½, over det meget sympatiske hjemmehold.

På 1. holdet stiller vi op i rating orden, og i år er der blevet byttet godt rundt på pladserne, i forhold til sidste sæson. Per S. er nu fast mand på holdet. Han har tidligere med stor succes været med som reserve. I første runde havde han dog meldt afbud.

Vores sejr burde nok have være 1½-2 point større.

Per K. satte et tårn i slag i en gunstig stilling og tabte. Flemming og Søren missede nogle gode stillinger og måtte nøjes med remis, mens Rene spillede en mere regulær remis. Til gengæld vandt Peter H., Torben, og Michael sikkert på bræt 6 til 8, og her var vores større bredde udslagsgivende. Sidste mand til at køre sejren hjem var Peter K., der sikkert vandt et gunstigt slutspil.

Næste gang skulle vi efter planen have spillet topkamp mod Randers, men den kamp bliver sikkert udsat, og måske var sæsonens første kamp også den sidste. Men vi får ser hvad fremtiden byder.

De bedste hilsner til alle i skakklubben fra 
Torben Bødskov

 


Side 1 af 151