Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Pokalturnering og andre julegodter

Email Udskriv PDF

I torsdags kvalificerede 16 spillere sig til næste uges knock-out kampe.
Som gruppevinder: Flemming Jepsen, Lars Bøgedal, John, Henrik, Albert og Johnny
Som nr. 2 i gruppen: Steen Konradsen, David, Rajee, Knud Mogens, Peter Steentoft og Frank
Og som "lucky looser": Ove, Anni, Kai og Oliver.

I morgen tager 1. holdet imod Esbjerg - kampen starter kl. 12:00. Forhåbentlig kan vi fortsætte den imponerende sejrsstime!

Den 16. december er der som tidligere nævnt julefrokost - HUSK tilmelding!

Og den 28. december er der atter julehurtigturnering - se indbydelsen og tilmeld dig her.

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

I torsdags havde både 2. og 3. holdet hjemmebanefordel.

2. holdet var oppe imod nedrykkerne fra Nordre 2. 
Sidst vi mødte dem fik vi ørene i maskinen og tabte 1-7.
Det gik bedre denne gang - det gik op og ned i de forskellige partier men slutresultatet på 4-4 var rimeligt alt taget i betragtning og et fint resultat for os (forventet 3.28 - 4.72).

3. holdet var rating "underdogs" (2.94 - 5.06) men det lod vi os ikke påvirke af og halede en fin 5-3 sejr i land.

 

Julefrokost

Email Udskriv PDF

Fredag den 16. december kl. 18 er det tid til den traditionelle Julefrokost i Silkeborg Skakklub med julemad, juleøl og julelyn!

Se indbydelsen her.

 

VRS 3 - Silkeborg 4, 4-0

Email Udskriv PDF

Den 21. november mødte Silkeborgs 4. hold op på Vejlbys Sognegård for at møde Vejlby-Risskovs 3. hold i skak. Kampen endte fatalt for Silkeborgs 4. hold!

Kent Uhre Knudsen var med som reserve. Tak for det. Spillet begyndte godt for Kent, men modparten fik en løber godt placeret og en springer nåede frem og tog F-bonden og truede begge tårne. Springeren fik et gratis tårn. I kampens hede lykedes det modpartens konge at tage en springer. I slutspillet havde begge parter fem bønder + en løber. Kent havde desuden en springer og et tårn. Modparten havde dertil to springere og to tårne. Med to officerer i overskud var modparten for stærk og Kent opgav efter 32 træk.

Undertegnede fik etableret en solid åbning, men da min modpart gik til angreb holdt stillingen alligevel ikke så længe. Dronningerne blev byttet af, men min konge fik en svag stilling. Det lykkedes min modpart at tage en springer jeg havde placeret passivt. Derefter mistede jeg også en løber ved afbytninger. Nu kunne jeg ikke hindre min modpart i at tage mine bønder og måtte opgive efter 35 træk. Ærgeligt, men mit spil havde været for passivt.

Jørn Henning Andreasen rokerede langt og hans modpart rokerede kort. Jørn rykkede naturligvis sine bønder frem til angreb. Modparten fik åbnet D-linien og fik placeret et tårn der, desuden blev der placeret en løber på H-6. Tårnet blev stillet på D-2 ved dronningen som dækkede for kongen. Jørns dronning måtte ofres på tånet. Få træk efter fik modparten sin dronning ned og true kongen. En mat kunne ikke undgås og Jørn opgav efter 32 træk.

Iver Liin blev sidst færdig. Længe stod parterne lige. De fik lavet en zigzag linie af bønder hen over brættet, men begyndte at bryde den op igen. På et tidspunkt placerede modparten dronningen på skrå linie mod Ivers konge, kun dækket af springeren. Iver opdagede ikke risikoen. Springeren blev flyttet og slog en bonde. Ivers konge var nu i skak og måtte flyttes, men desværre sådan at springeren kunne skakke kongen og slå dronningen. Iver opgav nu efter 48 træk.

Resultatet blev 4 – 0 til VRS 3. hold. Efter rating skulle det være 2,23 – 1,77 til VRS 3. hold. En ordentlig bet til Silkeborgs 4. hold. Der er stadigvæk 5 holdkampe tilbage. Forhåbentlig gør Silkeborgs 4. hold det bedre fremover!

Næste holdkamp bliver tirsdag den 13. december i Viby hvor vi skal møde deres 3. mold.

/Knud Mogens

 

Bymesterskabet afgjort

Email Udskriv PDF

Bymesterskabet fandt i går sin afgørelse efter 7. hårdt kæmpede runder.

I mestergruppen var der spænding til det sidste parti i turneringen. Med remis i partiet mellem Peter Poulsen og David blev førstepladsen delt mellem John og Peter.
John havde dog en marginal bedre korrektion og er dermed ny Bymester!

Basis 1 blev sikkert vundet af Lars Bøgedal da han fik lov at sætte mat i et stærkt angreb. Rajee fulgte fint med og tog andenpladsen med 5 point.

I basis 2 var der trængsel om topplaceringerne. Hele 4 spillere delte 1. pladsen med 4½ point. Albert, Henrik, Paul og Martin kunne dermed alle kalde sig gruppevinder!

I basis 3 fik Jørn endnu en sejr til samlingen og dermed en suveræn 1. plads med 6½ point. Med en sejr i sidste runde kom Ole Boye-Hansen ind på 2. pladsen med 5 point.

 

I næste uge er der holdskak - 2. og 3. holdet spiller på hjemmebane mod henholdsvis Nordre 2 og Viby 2 mens 4. holdet mandag drager udenbys for at møde VRS 3.

Den 1. december er der indledende runder i pokalturneringen. Tilmelding sker ved at møde op inden starten kl. 19:30.

 


Side 1 af 172