for Silkeborg Skakklub

• Mindsk font størrelsen

Dramatisk start på kampen i Nr. Sundby

Nr. Sundby - Silkeborg, 4 - 4

På turen mod Nr. Sundby var den ene bil med 4 skakspillere ved at kapitulere på motorvejen.  Heldigvis kunne den lige akkurat tøffe afsted med 60 km i timen. For anden kamp i træk blev vi reddet af sympatiske nordjyder, der først startede vores ure kl 12.10, derfor kom vores 4 mand kun 20 minutter for sent til kampen. Men det er dog et handicap, når nu betænkningstiden er 1½ time til 40 træk.

Nå vi har jo et rutineret hold, der har prøvet lidt af hvert gennem tiden, så kampen kom godt i gang og blev meget lige.

Søren spillede et flot parti og vandt i sikker stil. Desværre tabte Peter K. Mens Per, Jakob, Flemming, Rene, og Peter H alle spillede remis. Altså 3½ - 3½. Tilbage sad Michael der i et omskifteligt parti først havde stået bedst, men han kom i modvind og måtte til sidst kæmpe for remis. Missionen blev heldigvis fuldført. Så 4 - 4 og et dejligt matchpoint der kan vise sig at være vigtigt.

Det blev en lang dag for de 4 mand, der måtte tage toget retur til Århus og Silkeborg.

Om 4 uger spiller vi hjemme i Lunden mod topholdet Fredericia.

/Torben Bødskov

Silkeborg 4 - Randers 3, 4-4

Email Udskriv PDF
Den 19. januar mødte Randers 3. hold op til skak mod Silkeborgs 4. hold. Efter rating var Randers 3. hold bedst. Silkeborgs 4. hold klarede sig dog lidt bedre end de to forrige gange.
Kent Uhre Knudsen kom med på afbud. Tak for det. Kent spillede en lang og sej kamp og blev også sidst færdig. Længe var kampen jævnbyrdig, men efterhånden fik modparten angreb i gang. Kent fik placeret officerer på 7. række så da modpartens dronning gik til angreb på kongebønderne fik Kents konge svært ved at undvige og gik mat i bunden. Det blev til 60 træk.
Undertegnede spillede også en lang og jævnbyrdig kamp og blev næstsidst færdig. Efter en masse afbytninger havde vi i slutspillet hver et tårn, min modpart havde en bonde på A,B og G-linien. Jeg havde en bonde på A og G linien. Min konge var nået frem til G-bønderne og da jeg fik byttet tårnene af fik min konge ram på modpartens G-bonde. Nu kunne min G-bonde gå ned til forvandling uden forhindring og min modpart opgav efter 64 træk. En heldig sejr til mig da min modpart jo havde en bonde mere.
Jørn Henning Andreasen fik et uheldigt åbningsspil. Modparten fik et tårn for en løber og byttet dronningerne af så Jørns konge ikke kunne rokere. I slutspillet havde Jørn en løber og fem bønder hvoraf et par var dobbelt. Modparten havde et tårn og seks bønder. Da Jørn ikke kunne forhindre at miste flere bønder valgte han at opgive efter 31 træk.
Iver Liin rokerede langt. Det samme gjorde modparten. Derefter rykkede begge bønder frem mod modpartens konge stilling. Begge havde fem afbytninger. Modpartens fremrykning var efterhånden mest effektiv så Iver valgte at opgive efter 46 træk.
Resultatet blev 3 – 1 til Randers 3. Efter rating skulle det være 2,78 – 1,22 til Randers 3. Silkeborg 4 fik næsten som efter rating. Holdet er nu på 8. pladsen med i alt 1½ point. Mindre end det burde være!
Næste holdkamp bliver Torsdag den 9. februar i Lunden, hvor vi skal møde Århus/Skolernes 4. hold.
Knud Mogens

Tilbage på rette vej. Silkeborg 3 - SK 1968 5, 4-4

Email Udskriv PDF

I går havde vi besøg af SK 68's 5. hold der skulle op mod vores 3. hold.

Ratingmæssig var SK 68 svage favoritter (3,59 - 4,41) og det blev da også en lige match der endte 4-4.

Steen Konradsen og Flemming Jepsen stod for dagens sejre mens Søren Ottesen, Peter Stentoft, Carsten Mogensen og Martin Andersen alle fik remis.

Nogle stod måske til lidt mere - andre måske lidt mindre så alt i alt er fornuftigt resultat.

Der resterer nu kun 1 runde i gruppen - i fællesstævnet hos VRS mandag d. 6. februar.

Vi indtager i øjeblikket 5. pladsen og skal møde nr. 6, VRS 2.

Endnu et knebent nederlag, Syddjurs - Silkeborg 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I går var 2. holdet på besøg hos Syddjurs. Der var ratingmæssigt lagt op til en lige kamp og det endte da også tæt med mindst mulige nederlag til Silkeborg.
John vandt mens Kim og Kim tabte.

På torsdag spiller 3. og 4. holdet på hjemmebane mod henholdsvis SK 1968 5 og Randers 3.

Knebent nederlag i Aalborg, Aalborg - Silkeborg, 4,5 - 3,5

Email Udskriv PDF

Søndag tabte førsteholdet knebent i Aalborg, der for første gang i sæsonen stillede i deres stærkeste opstilling.
Efter 1 times tid spillede Rene remis og kort efter delte Torben også. Efter ca 2 timer spillede først Peter K. og kort efter Flemming ligeledes remis. Altså 2-2.
Omkring tidkontrollen vandt Michael i flot stil. Desværre tabte Jakob og Søren. Per sad tilbage med det eneste lange parti, men han måtte desværre nøjes med remis.
Den 29/1 skal vi en tur over på den anden side af Limfjorden og møde Nr. Sundby.

/ Torben Bødskov

Side 1 af 174