for Silkeborg Skakklub

• Mindsk font størrelsen

Nederlag til 1. holdet

Silkeborg - Aarhus / Skolerne 2, 2½ - 5½

Ikke lige det resultat vi havde forventet, men i denne match kendte vi ikke vores besøgelsestid, så i stedet for en 4,5 - 3,5 sejr, som vi havde stillinger til undervejs, tabte vi kampen uden at vinde et parti. Flemming, Søren, Michael, Peter H. og John spillede remis. Per, Peter K, og Torben tabte.

Om 3 uger skal vi en tur til Kolding og spille mod Springeren.

/Torben Bødskov
Senest opdateret: Mandag, 19. november 2018 09:34

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

Torsdag den 6. december spilles den indledende runde af årets pokalturnering. Der er finalerunder den 20. december.

Se indbydelsen her.

Afgørelsen nærmer sig

Email Udskriv PDF

Som det nok er gået op for de fleste er der gang i en turnering som har det meste af skakverdenens bevågenhed.

Der er naturligvis tale om Silkeborg Bymesterskab 2018.

I basis 1 er der tæt opløb. Lars Bøgedal har 5 point, David 4½ point og Per Sønderskov 4 point (og herudover en udsat kamp).
Lars og David mødes i øvrigt i sidste runde så intet er afgjort.

I basis 2 er Steen Konradsen i førertrøjen med 5 point med Carsten, Søren Westergaard og Peter Sehested som de nærmeste forfølgere.

I basis 3 består spændingen om Nils (5½ point) eller Jørn (4½) tager æren idet de meget belejligt mødes i sidste rundes topopgør.

Basis 4 toppes af Nicolai og Flemming Jepsen (5 point). Et udsat parti mellem Daniel (3½ point) og Niels (4 point) afgør hvem der evt. gå med i topkampen.

Silkeborgs 3. hold mod Syddjurs 2. hold

Email Udskriv PDF

Den 1. november mødte Syddjurs 2. hold op til kamp mod Silkeborgs 3. hold. Efter rating skulle holdene være nogenlunde jævnbyrdige, men sådan skulle det ikke ende.

Stig Holten havde en hård kamp om midten i brættet. der var mange afbytninger og ingen af parterne rokerede. Kongestillingerne blev mere og mere åbne. I slutspillet fik modparten det bedste angreb i gang, så Stig valgte at opgive efter 27 træk.

Steen Konradsen lavede et hurtigt angreb mod modparten og fik også et par bønder, men til gengæld fik han et tårn og en løber i slag. Tårnet måtte byttes af med en springer for at redde løberen. Modparten rokerede langt og fik et farligt angreb igang mod kongen med løber og tårn. Steen forsvarede sig med at flytte bonden til g7, men det gjorde at modparten fik dronningen ind foran løberen, så kunne matten ikke undgås. Efter 18 træk var det slut.

Stig Nørregaard fik en rolig udvikling af spillet. Efterhånden fik han det bedste angreb i gang og det lykkedes ham at true modpartens dronning og konge med sit tårn. Dronningen blev taget og efterhånden de fleste bønder. Modparten valgte at opgive efter 39 træk.

Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen var med på afbud. Tak for det! Spillet blev langtrukket hvor de fleste officerer og et par bønder blev afbyttet. I slutspillet havde begge parter to tårne, en springer og 6 bønder. Det udviklede sig til et bondeslutspil som modparten må have været bedst til. Efter 67 træk måtte Nikolaj opgive.

Peter Sehested spillede ret agressivt og fik efterhånden taget en bonde samt fik et tårn for en løber. I slutspillet havde han to tårne, en springer og 7 bønder. Modparten havde et tårn, to løbere og 6 bønder. Peter fik med sit spillemæsige overvægt det bedste angreb og modparten valgte at opgive efter 39 træk.

Søren Rud Ottesen tog hurtigt mange afbytninger i sit spil. I slutspillet havde begge parter to tårne og syv bønder. I den åbne d-linie fik begge parter placeret tårnene. Her valgte de at tage remis efter 25 træk.

Iver Liin og modparten spillede moderat med få afbytninger. Modparten blev dog efterhånden stærkest midt i brættet kunne true Ivers konge mere og mere så Iver valgte at opgive efter 37 træk.

Undertegnede blev sidst færdig med et langt parti. Spillet var jævnbyrdigt. Jeg fik en bonde ned til forvandling et træk før min modpart, dermed kunne jeg have skakket mig til remis. I stedet for fremtvang jeg en dronningeafbytning ved at tage en fremrykket bonde med skak. Efterfølgende kom min konge i træktvang og jeg tabte partiet efter næsten 90 træk. Ak ja – det var for dumt af mig!!

Resultatet blev at Silkeborgs 3. hold tabte 2½ - 5½ til Syddjurs 2. hold. Efter rating skulle det være 4,21 – 3,79 til Silkeborg. Det må vi gøre bedre fremover.

Næste holdkamp bliver den 22. november også hjemme i Lunden, hvor vi møder Vejlby-Risskovs 2. hold.

Knud Mogens

Åbyhøj - Silkeborg 2, 4-4

Email Udskriv PDF

2. holdet indledte sæsonen i torsdags på udebane mod Åbyhøj. På papiret et lige opgør (4.48 - 3.52), hvor kun den i sidste øjeblik indkaldte reserve, Nicolai, var kraftigt underratet.

Det lod Nicolai sig dog ikke påvirke af idet han vandt - ganske vidst i et omskifteligt parti men slutspilsteknikken fejlede bestemt ikke noget!
Herudover var der fine sejre - efter hård kamp - til David og Per Sønderskov. Kim og Formanden stod for et par halve mens Peter Poulsen, Lars Bøgedal og Niels-Jørgen måtte ned.

I morgen bliver der mulighed for at se på nogen af partierne - selvom de selv set fra sidelinjen så noget hårrejsende ud!
Det er nemlig atter den første mandag i måneden og der er derfor træningsaften - vi starter 19:00.

Side 1 af 129