for Silkeborg Skakklub

• Mindsk font størrelsen

Silkeborg 4 - Skanderborg 5

Email Udskriv PDF
Den 20. januar mødte Skanderborg 5 op til holdkamp mod Silkeborg 4. Silkeborg 4 var en smule bedre i rating, men det skulle ikke vise sig i resultatet.
Paul Richard Cook fik ikke udviklet sine officerer i samme tempo som sin modpart. Tårnet i dronningesiden kom slet ikke i spil!  Modparten fik hurtigt ribbet op i Pauls kongebønder så Paul måtte forsvare kongen med sine springere. Modparten satte et angreb i gang ned løberne og tårnene mod springerne og efter 29 træk var situationen så håbløs at Paul valgte at opgive.
Undertegnede fik en god udvikling i åbningsspillet. Da jeg gik i gang med angrebet fik jeg hurtigt en god høst af modpartens materiale. I slutspillet havde jeg dronningen, begge tårne, en løber og syv bønder. Modparten havde dronningen, en springer, en løber og fire bønder. I det 38 træk fik jeg skakket kongen med udsigt til en gratis dronning. Min modpart valgte nu at opgive.
Iver Liin fik et lige spil mod sin modpart. I slutspillet havde Iver et tårn, en springer og seks bønder. Modparten havde et tårn, en løber og fem bønder. Begge parter forsvarede sig så godt at det lignede et remis. Men så placerede Iver sin springer uden dækning og da det lykkedes modparten at lave en afdækker skak med udsigt til en gratis springer valgte Iver at opgive efter 40 ttæk.
Henrik Wang-Holm fik splittet sin stilling op så kongen fik en noget usikker placering. I slutspillet havde Henrik dronnigen, begge tårne,  en løber, en springer samt fire bønder. Modparten havde dronningen, begge tårne, en løber samt syv bønder. Efter 21 træk valgte parterne at tage remis. Det var nok lidt hurtigt da Henrik kunne tage en gratis løber og dermed føre med to officerer!
Resultatet blev 2½ - 1½ til Skanderborg 5. Efter rating skulle det være 2,10 – 1,90 til Silkeborg 4. Bagefter viser det sig at Skanderborg har lavet en fejlplacering af spillerne. Det giver Silkeborg 4 et brætpoint mere så vi har 8 point og dermed en delt 2. plads i rækken.
Næste holdkamp bliver torsdag den 10. februar i Lunden i Silkeborg, hvor vi skal møde Vejlby-Risskovs 3. hold.
Knud Mogens

Holdskak

Email Udskriv PDF

I den kommende uge er det atter tid til holdskak.

2. holdets modstander, Skanderborg 3, har dog ønsket at udsætte kampen så vi må vente lidt med at besøge dem.

Både 3. og 4. holdet har hjemmekamp. De møder henholdsvis SK 1968 5 og Skanderborg 5.

Der er fortsat krav om at bære mundbind i Lunden, når man ikke sidder ned og der er krav om Coronapas. Bortset fra det håber vi at kampene kan gennemføres.

Senest opdateret: Mandag, 17. januar 2022 17:13

Veni, vidi, vici

Email Udskriv PDF

Vort nye medlem John Hansen viste ingen nåde i gårsdagens lynmesterskab. Med 9 point af 9 udraderede han al modstand og er ny klubmester i Lyn.

Den forsvarende mester Steen Nielsen tog andenpladsen med 7 point på bedre korrektion end tilbagevendte Anton Strunge.

Alle resultater kan ses her.

Næste torsdag gælder det hurtigskak - tilmelding skal ske før rundestart. Der spilles over 3 torsdage - gruppelægning tilpasses antallet af tilmeldte.

Opstart i 2022

Godt Nytår!

Efter opfordring fra myndighederne har vi valgt at aflyse foreningsaktiviteter frem til 5. janur. Det betyder at træningsaftenen i morgen (d. 3 januar) er AFLYST.

Første klubaktivitet er derfor klubmesterskabet i Lyn på torsdag (d. 6. januar). Vi starter 19:30. Se indbydelsen her.
Bemærk at der er krav om at bære mundbind i Lunden (når man ikke sidder ned).

I næste uge starter klubmesterskabet i Hurtigskak - se indbydelsen her.

Senest opdateret: Søndag, 02. januar 2022 11:24

Silkeborg 4 - Århus/Skolerne 4, 1 - 3

Email Udskriv PDF

Den 16. december mødte Aarhus/Skolernes 4. hold op til holdkamp mod Silkeborgs 4. hold. Efter rating stod vi lige, men resultatet blev desværre ikke til Silkeborg fires fordel.

Paul Richard Cook fik et hurtigt parti. Springeren på f3 blev slået af Pauls løber og modsvaret af g2. Så var der hul ned til kongen. Straks efter blev f3 slået af Pauls springer med skak og så røg dronningen som var placeret uheldigt. Kort efter kom Pauls dronning, støttet af løberen, ned på h1 og så var der mat da kongen ikke kunne undslippe for tårnet som stod i vejen. Efter 17 træk og mindre end ½ time var pointet hjemme. Det blev det eneste point 4. holdet fik.

Undertegnede kom ikke så nemt afsted da modparten viste sig at være bedre end de 1000 rating han var tildelt. Kampen var lige I begyndelsen, men desværre fik jeg lavet et fejltræk som modparten udnyttede ved en skak at tage en springer. Jeg havde dog en fribonde som jeg næsten fik ned til forvandling. Med en officerer i undertal mistede jeg dog bonden. Derefter kunne jeg ikke hamle op mod modpartens bondeslutspil og måtte opgive efter 58 træk.

Iver Liin spillede en lang og sej kamp mod sin modpart og blev også sidst færdig. Længe var kampen lige, men så ofrede modpartens løberen på h-bonden. Det gjorde at dronningen kunne tage 3 bønder og ved skak også en springer. I slutspillet var det fribønderne som afgjorde kampen. Iver måtte opgive efter 47 træk.

Henrik Wang-Holm var efter lige spil kommet i angreb. Modparten havde dog placeret dronningen på b7 med sigteline mod Henriks kongestilling. Da modparten flytter kongen til f8 kan Henriks dronning komme på h7. Modparten flytter tårnet til e6 så kongen kan undslippe. Henrik skakker kongen og slår b7. Nu flytter modparten tårnet hen på b6. Henrik får nu et alvorligt problem, enten må han ofre dronningen eller gå mat. Han vælger at opgive efter 30 træk.

Resultatet blev 3 – 1 til Aarhus/Skolernes 4. hold. Efter rating skulle det være 2,06 – 1,94 til Silkeborgs 4. hold.  Silkeborgs 4. hold har nu 5½ point og er nummer 3 i rækken.

Næste holdkamp bliver i Silkeborg den 20. januar hvor vi skal møde Skanderborgs 5. hold.

God jul og godt nytår til alle som læser denne beretning

Knud Mogens

Side 1 af 162