for Silkeborg Skakklub

• Mindsk font størrelsen

Genåbning!

Email Udskriv PDF

Den seneste genåbningsaftale muliggør igen en lang række aktiviteter i samfundet. Herunder indendørs idræt, forenings og kulturliv - og også skak!

Der vil derfor være ÅBENT i skakklubben i morgen fra kl. 19:00.

Der er dog stadig visse restriktioner:

1) Der skal forevises et gyldigt coronapas (se mere om coronapas her)

2) Der skal bæres mundbind, når du bevæger dig rundt i huset. Du må tage det af, når du sidder på din plads.

3) Der er et forsamlingsloft på 25 personer

Planen for de kommende torsdage:

6. maj: Hyggeskak og udsat / forudspillet kamp i bymesterskabet

13. maj: Hyggeskak og udsat / forudspillet kamp i bymesterskabet

20. maj: Sidste runde i bymesterskabet (basis 1 og 2)

27. maj: Klubmesterskab i Lyn

3. juni, 10. juni og 17. juni: Klubmesterskab i hurtigskak

24: juni: Generalforsamling

Senest opdateret: Onsdag, 05. maj 2021 17:02

Konsultationsskak mod Skanderborg lørdag 8/5 kl. 11

Email Udskriv PDF

Skanderborg Skakklub har indbudt os til endnu en omgang konsultationsskak - for et par år siden spillede vi den hidtil første dyst, hvor det blev til et nederlag så vi har revanche til gode.

Matchen finder sted Lørdag d. 8/5 kl. 11 – 15 foran Kulturhuset, Adelgade i Skanderborg.

Se mere på Skanderborgs hjemmeside.

Mens vi venter

Email Udskriv PDF

Mens vi venter på at få lov til at mødes over brættet er der masser af skak online.

I dag genoptages kandidatturneringen, hvor vinderen skal møde Magnus Carlsen om verdensmestertitlen.

Turnering kan følges flere steder - bl.a. på chess24 og chess.com

Genåbning?

Email Udskriv PDF

Regeringen og de fleste af folketingets partier har vedtaget en "rammeaftale om plan for genåbning af Danmark".

Heri skitseres rækkefælgen for genåbning. Der gives også konkrete datoer men disse er ikke "endegyldige" idet de afhænger af smitteudviklingen og udrulningen af vaciner.

For Skakklubben er der 2 datoer i spil - 6. maj og 21. maj - hvilken der er relevant er ikke klar endnu. Som der står:

"Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne."

Det er heller ikke klart under hvilke forhold aktiviteterne kan genoptages (om der fortsat skal bruges mundbind, antal deltagere mv.).
Samtidigt er der lagt vægt på et "Coronapas" - altså en dokumentation for at man er vacineret eller en negativ test der højest er 72 timer gammel.
Det kunne meget vel komme i spil for at vi får lov at starte igen.

Men alt i alt er der håb om at vi kan få lov til at flytte brikkerne igen inden sommerferien.

Sker der snart noget?

Email Udskriv PDF

Siden midt i december har der været dømt nedlukning frem for skak (og andre aktiviteter).

Det er nu forår og der er så småt håb om en genåbning. Der forhandles i folketinget netop nu om den langsigtede genåbningsplan som skulle blive præsenteret senest næste tirsdag.

Det bliver så spændende hvornår klublivet står for tur - og under hvilke betingelser.

Bestyrelsen har prioriteret hvad vi gerne vil sætte gang i - når vi får lov!

Først og fremmest skal bymesterskabet færdiggøres - der resterer 2 kampe i basis 2 og 5 kampe i basis 1.
Hernæst skal vi have afholdt generalforsamling - hvis der forsat er begrænsninger på antal deltagere (f.eks. 10 som i efteråret) må vi dog udsætte den.
Og så skal vi have spillet noget skak! Lyn- og hurtigskakmesterskaberne vil blive forsøgt afviklket. Evt. inddelt i mindre grupper om nødvendigt.

Til sommer vil vi forsøge at flytte udendørs til lidt hyggeskak - det fordrer dog godt vejr som kan være vanskeligt at planlægge på forhånd. Men en lørdag eller søndag i juni / juli vil være et godt bud.

Så snart vi får nogle mere konkrete meldinger fra myndighederne vil kalenderen blive opdateret.

Side 1 af 154