Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak

Email Udskriv PDF

I torsdags var 2. holdet en tur i Åbyhøj, hvor vi mødte deres 1. hold.

Efter ratingtallene en meget lige kamp (4.06 - 3.94), men desværre kunne vi ikke leve op til dette og tabte 3-5.

Jack måtte ned mod den unge Jens Ramsdal. Partiet udviklede sig lidt ligesom sidste år - Jack kom bedst ud af åbningen men brugte megen tid. I det afsluttende tårnslutspil manglede Jack en bonde, men det burde kunne holdes. Jack gik dog - presset på klokken - galt i byen og måtte ned.

Arne kom op imod fremstødsvarianten i fransk. Arne havde visse terrænproblemer, hvilket kostede en kvalitet for en bonde. Måske pga. at det var Arnes fødselsdag fik han en ekstra bonde foræret - det var dog ikke nok og Arne mådte ned.

Peter gik som sædvanligt frisk til den og vandt en kvalitet. Hans kongestilling var dog temmelig usikker (det er ubehageligt af skulle spille Kf1 efter at have gennemført h4 og g5!) og i de efterfølgende komplikationer måtte også Peter indkassere et nederlag.

David kom rimeligt ud af starthullerne - modstanderen angreb på dronningefløjen mens David kom med det klassiske modstød i centrum. I begyndende tidsnød mistede David dog en bonde - han holdt dog slutspilltet med konge+springer+bonde mod konge+løber+2 bøndet og det blev remis. Godt kæmpet!

Jeg valgte selv en forkert plan og kom under pres. Det burde dog stadig kunne holdes men i tidsnøden gik det helt galt og jeg gik mat med 1 sekund tilbage på uret.

Anders spillede igen et spændende skarpt parti og fik et kraftigt kongeangreb. I de taktiske komplikationer vandt han materiale og det afsluttende slutspil blev vundet i fin stil.

Kim pressede på for at få det hele point men modstanderen forsvarede sig udmærket og det afsluttende løberslutspil kunne ikke vindes. Men ½ point på kontoen er jo også udemærket!

Søren er nu topscorer med 2 point! I et dronningeslutpil havde Søren terrænovervægt men det så dog stadig remis-agtigt ud. Søren filede dog videre, fandt en åbning og kørte partier hjem. Slutteligt blev han nød til at demonstrere at han kunne sætte mat med 2 dronninger - men det klarede han også!


På søndag har 1. holdet hjemmekamp mod Esbjerg - tilskuere er velkomne.