Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak

Email Udskriv PDF

Jeg har fået følgende referat fra 3. holdets kamp i går.


Sidste gang vi mødte Hadsten vandt vi  5 - 0. Hadsten var sikkert opsat på revanche, det fik de også - desværre.

 

Henrik på 1. brættet kom rimeligt godt igang, men fik desværre lavet en for åben stilling i kongesiden. Modparten forstod at udnytte den åbne stilling, så Henrik kom i svære problemer. Til sidst var stillingen så håbløs at han måtte opgive.

 

Ole på 2. brættet kom også rimeligt godt igang, men ligesom hos Henrik blev kongestillingen for åben, som modparten også forstod at udnytte. Efter et ihærdigt forsvar, hvor det kun gik ned af bakke måtte Ole også opgive. 

 

Jeg havde 3. brættet. Det blev en lang kamp med over 80 træk. Stillingen var længe lige. Men så lavede min modpart et dårligt træk og han måtte ofre en springer for at undgå en mat. Det gjorde at jeg fik overtaget. Til sidst havde min modpart et tårn mod mit tårn, en springer og fire fribønder. Stillingen var håbløs for ham og han opgav.

 

Steen på 4. brættet kom godt igang og havde en solid stilling i hele spillet. Til sidst havde Steen et tårn, en springer og fire bønder. Modparten havde et tårn og tre bønder. Ved en smart kombination satte Steen mat med tårnet og springeren og fik dermed en sejr på sin 65 års fødselsdag. Til lykke.

 

Iver på 5. brættet stod pænt indtil rokaden. Men så rykkede Iver bønder frem for jage modpartens officerer. Det gjorde at modpartens dronning støttet af løberen, kunne trænge igennem til Ivers konge. Så var det spil færdig.

 

Slutstillingen blev altså 3 - 2 til Hadsten. I gruppen deler vi nu 1. pladsen med Vejlby-Risskov. Det bliver spændende at se hvordan det går os de sidste to holdkampe.

 

Knud Mogens. Â