Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak - 2. holdet

Email Udskriv PDF

I går spillede 2. holdet sidste runde i sæsonens holdturnering. Vi lå på en sidsteplads inden runden så vi var pressede til sejr og skulle samtidigt holde øje med de andre kampe. Med kampvilje og det held vi har manglet i flere andre kampe kunne vi dog ånde lettet op efter sidste træk - med en sejr på 6½-1½ over Syddjurs fik vi sneget os helt op på 5. pladsen i sikker afstand af nedrykningsstregen.

Samtidigt røg Syddjurs under samme streg - en hård skæbne for vores modstandere der hidtil havde gjort det rigtig godt og scoret 4.28 over forventet i de første 6 kampe. De får følgeskab af SK 1968 4 (da SK1968 5 rykkede op fra A-rækken kan de dog formentlig blive i rækken). Nordre 2 sikrede sig oprykning med en smal sejr på 4½-3½ over SK 1968 3, selvom Århus / Skolerne 2 med en 5½-2½ sejr skar yderligere af forspringet.

Alt i alt i dramatisk sæson hvor dårlige resultater i en del runder satte os under gevaldigt pres - vi fik dog vist at vi kunne holde til dette pres. Noget vi må huske på i næste sæson, hvor Mesterrækken (som det ser ud lige nu) bliver noget svagere (rent ratingmæssigt).

Desværre ikke videre overraskende røg jeg ind i tidnød så der var nogle afslutninger jeg ikke fik med, men lidt så jeg da:

Peter Poulsen stillede op i sit London-system og fik lagt et tryk på den sorte stilling. Jeg fik desværre ikke eksekveringen med, men der kom 1 point ind på kontoen!

Jack spillede igen gambit - men denne gang havde modstanderen en hjemmeforberedelse med (meget "usportsligt" ;-) ). Jack fik da også en temmelig ubehagelig stilling og kom voldsomt bagud i udvikling. Han undgik dog at blive kørt helt over og halede sig langsomt ind i kampen igen. En fejl fra modstanderen kostede en bonde men det var dog stadig svært at vinde. Som stillingen så ud på det tidspunkt skulle Jack dog vinde for at vi skulle overleve så han knoklede videre og det blev belønnet da han vandt en officer på en fribonde. Herefter var det teknik og sejren var hjemme!

David blev hurtigt tilbudt remis men vi skulle jo gerne have en sejr så han kæmpede videre. "Som sædvanlig" var David en af de sidste der blev færdig - han havde et vundet tårnslutspil (jo, de findes!) men det skulle jo lige gøres færdigt. Holdlederen var i næsten bekymret men det var heldigvis uden grund og pointet kom i hus.

Peter Kristensen fik en -tidsyneladende- behagelig stilling og pressede på. Noget gik dog galt og han kom en officer bagud. Det så derfor meget svært ud, hvilket gjorde at David og Jack var nød til at spille på gevinst (de var de sidste 3 der spillede). Der var dog fusk-muligheder og sandelig om ikke Peter vandt officeren tilbage, fik en fribonde og vandt! Heldigt - og dermed fik vi faktisk eet point mere end absolut nødvendigt (men vi tager gerne det hele med).

Steen Nielsen fik en officer for 2 bønder - det var dog 2 giftige, forbundne fribønder så modstanderen holdt remis.

Tom kom ind i afbytningsvarianten i fransk - og selvom denne åbnings remis-rygte ikke er hele sandheden udviklede tingene sig dog ret fredeligt og man enedes om remis.

Jeg selv brugte for megen tid i en forholdsvis lige stilling. En unøjagtig manøvre gav min modstander mulighed for at igangsætte et knusende angreb og jeg var i en ubehagelig tidnød. Meget venligt (og vi er tilbage til det med heldet) satte han dog pludselig en officer i slag. I det efterfølgende spillede jeg ikke videre præcist men det var dog nok til at nå træk 40 med et tårn for en bonde i overskud. Her tabte min modstander så på tid - men selvom der stadig var lidt fusk tilbage så havde jeg nok stadig vundet stillingen (med de dejlige ekstra 30 minutter).

Anders fik adskillige gange tilbudt remis. Men selvom stillingen var helt lige kæmpede han dog videre. Modstanderen holdt dog balancen og det endte med remis.

Senest opdateret: Fredag, 13. marts 2015 10:45