Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak - 4. holdet

Email Udskriv PDF

4-2 2015 mødte Vejlby-Risskovs 3. hold op til kamp i Silkeborg. Holdet havde et rating-gennemsnit på lidt over 200 mere end Silkeborgs 4. hold. Det gav os nogle betænkligheder om resultatet. Men det skulle gå over forventning.

Henrik havde sort på 1. brættet. Det blev en lang og sej kamp og han blev også sidst færdig. En bonde og en springer blev hurtigt byttet af, derefter gik der lang tid inden der igen blev byttet af. I slutspillet havde begge parter
dronning, et tårn og 4 bønder sami en springet til Henrik og en løber til modparten. Henrik tvang modparten til trækgentagelser da han ellers ville miste en bonde så det endte med remis.

Undertegnede havde hvid på 2. brættet. Spillet var lige, der skete jævnligt afbytninger. I slutspillet havde vi begge en bonde på A-linien samt en løber der dækkede dem, desuden hver en springer samt fire bønder som stod
over for hinanden på den anden side af brættet. Trods adskillige trækomstillinger lykkedes det ikke for nogen af os at få noget afgørende igennem, så vi tog remis.

Iver havde sort på 3. brættet. I den første spilletid havde modparten den bedste udvikling, men langsomt fik Iver udviklet spillet til sin fordel. I slutspillet havde begge dronning, et tårn samt 4 bønder overfor hinanden. Iver
havde desuden en springer og en fribonde. Da modpartens officerer stod i linie med kongen gennemtvang Iver afbytninger af dem. Derefter valgte modparten at opgive. Flot gjort Iver!

Lars Peter havde hvid på 4. brættet. I løbet af kampen fik Lars Peter en dårlig bondestilling. Det gjorde at modparten fik fribønder på A- og B-linien. Desuden kom Lars Peter efterhånden en officerer i undertal. I slutspillet havde
han et tårn mod et tårn, en løber og to fribønder. Det ville selv en stormester ikke kunne klare så Lars Peter måtte opgive.

Resultatet blev 2 – 2. Efter rating skulle vi have 0,93, så det er et pænt stykke over forventning. Vi har nu 5 point efter 4 kampe. Efter rating skulle det være 4,98, dermed er vi godt med i “ræset”.

Næste kamp bliver den 23. februar hvor vi skal møde Aros 2 i Aarhus.

/Knud Mogens