Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak - 2. holdet

Email Udskriv PDF

I torsdags tog 2. holdet imod topholdet Århus / Skolerne 2. De havde dog nogle reserver med så deres forventede score var "kun" 4.57 - 3.43. Det kunne vi desværre ikke leve op til.

Jack kom under beskydning mod kongestillingen men han havde vist styr på det. I en gunstig (?) stilling tilbød han remis og det blev der taget imod. Et godt resultat mod en stærk modstander.

Peter Poulsen gik frisk til den og gik til angreb mod modstanderens lange rokade. Det blev kompliceret og i et spændende parti vandt Peter en kvalitet men til gengæld så centrum (hvor Peters konge stadig stod placeret) lidt vakkelvorent ud. Det endte desværre med en nedsmeltning i centrum og Peter måtte ned.

Jesper brugte en del tid og forsøgte at stille sig solidt op. Modstanden var desærre for hård, forsvaret blev dirket op og Jesper måtte strække våben.

Lars Bøgedal ofrede en bonde for angrebsmuligheder men desværre løb det lidt ud i sandet og også give op overfor overmagten.

David kom hurtigt i problemer da diverse trusler og bindinger gjorde at han kom bagud i udvikling. Til slut satte modstanderen et uimodståeligt kongeangreb ind og David opgav.

Min egen modstander havde indtil nu gjort rent bord med 4/4 men jeg fik stukket en kæp i hjulet og fik en remis. Efter at have kommet ind i en lettere ubehagelig stilling, hvor jeg tabte en bonde blev der afviklet til et uligefarvet løberslutspil som let kunne holdes remis.

Steen Nielsen fik hurtigt afviklet nogle brikker og efter at have påført modstanderen en dobbeltbonde og der ikke var de store muligheder for nogle af parterne blev der taget remis.

Tom Petersen var med som reserve (tak for at træde til med kort varsel!) og kom hurtigt ovenpå. Modstanderen var under kraftigt pres og forsøgte med lidt "fusk" - det hoppede Tom dog ikke på, vandt derimod et tårn og dermed partiet. Flot, flot flot!

 

Vi ligger nu nummer 6 med 5½ point ned til SK 1968 4 under nedrykningsstregen. Næste kamp bliver mod netop SK 1968 4 - her skulle vi gerne bevare forspringet, for i sidste runde venter det absolutte tophold, SK 1968 3.