Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Randers 2 - Silkeborg 3, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 21-11 2016  var vi Randers for at møde deres 2. hold. I rating var vi nogenlunde jævnbyrdige. Heldigvis viste resultatet det samme.

Lasse Emil spillede hvid på 1. brættet. Kampen var jævnbyrdig til sidste træk, dog med Lasse i angreb. I slutspillet havde begge parter dronningen, en hvid løber og 4 bønder. Lasses dronning fik jaget kongen frem på brættet og modparten overså at hans dronning på et tidspunkt stod i slag. 
Det kostede naturligvis dronningen og dermed var sejren hjemme.

Peter Sehested havde sort på 2. brættet. Kampen var lige i lang tid og han blev næstsidst færdig. Peter fik ikke taget sig i agt for at en bonde kunne rykke frem og skakke kongen og tage en løber. Modparten kunne nu bytte dronningerne af og med en sort løber til forhindre at Peters fribonde kunne rykke frem og selv få en fribonde frem, måtte Peter opgive.

Tommy Andersen spillede hvid på 3.brættet. Han var med på afbud, tak for det. Det blev en åben stilling for begge. Tommy mister alle bønderne på dronningefløjen, men får til gengæld slået hul på kongefløjen. Med dronningen slår han det ene tårn på f6 og skakker kongen på h8. Nu kan modparten ikke slå igen med det andet tårn, da han så ville gå mat i bunden, grundet tårne på de åbne g- og d-linjer. Flot gjort!

Carsten havde sort på 4. brættet. Ret tidligt i spillet mister han en løber. Det kommer til at præge resten af spillet. Han forsvarer sig ihærdigt og bliver sidst færdig. Han får regelmæssigt byttet af, men til sidst lykkes det modparten med kongen og en springer at tage Carstens sidste bonde.
Carstens konge kan ikke stille noget op mod modpartens sidste bonde og opgiver.

Stig Holten spillede hvid på 5. brættet, også han var med på afbud, tak for det. Han satte sig hurtigt på midten af brættet med en bonde på c5 og e5 støttet af d5. G-linien blev også hurtigt åben med dronnigen og et tårn på.  Med løberen på h6 og true modpartens dronning var det slut. Ligemeget hvad dronningen gjorde ville han gå mat efter bare 20 træk. Flot gjort!

Stig Nørregård havde sort på 6. brættet. Han fik jaget modpartens konge frem på 3. række med afbytninger og rokerede derefter langt til en åben kongestilling. Desværre overså han at en løber kunne true det ene tårn som ikke kunne flyttes da det andet tårn så kunne slås gratis med skak og dermed vil dermed vil der også ryge en gratis løber. Da Stig ikke kunne undgå at modparten fik et tårn i overskud valgte han at opgive.

Steen Spillede hvid på 7. brættet. Desværre fik Steen ikke rokeret. Det udnyttede modparten med at låse Steens konge fast med dronningen, et tårn og en løber. Han forsøgte at lukke hullet med en springer, men modparten ofrede tårnet på springeren og så kunne modpartens dronning og løber gøre resten, efter 20 træk var slut. Steen måtte opgive.

Undertegnede havde sort på 8. brættet. Det slap jeg nemt om ved - modparten mødte ikke op. Det betød naturligvis et point til Silkeborg.

Resultatet blev 4 - 4. Det passer fint med ratingen på 4,07 - 3,93. Der er endnu en kamp tilbage i rækken. Resultatet af den kamp afgør om vi beholder 5. pladsen eller må ned på 6. pladsen.

Næste holdkamp bliver i "Lunden" den 15. december, hvor vi møder Syddjurs 2. hold.

 

/Knud Mogens