Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 1 – Aalborg 2 5-3

Email Udskriv PDF

Så er divisionsturneringen endelig i gang igen.

Alt er næsten som det plejer. Johnny er igen vores kompetente kampleder ved hjemmekampene, og Peter H. er som sædvanlig vores indpisker og holdkaptajn. Mange tak til Jer begge!

1. holdet består for 3. år i træk af de samme 8 spillere. Bræt 1 og 2, Per og Flemming, samt bræt 7 og 8, Peter H. og Jens sidder på de samme pladser, som de plejer, mens bræt 3 til 6 roterer i forhold til nogle små rating forskydninger der sker.

Men noget er alligevel anderledes. I år spillede vi første runde søndag den 19. november. Altså omkring 3 uger senere end normalt. Vi skal herefter spille hver anden søndag frem til jul. Og derefter skal vi spille 4 kampe efter jul, i et ligeledes særdeles komprimeret program. Dette tætte program har været nødvendigt, fordi turneringsledelsen har taget hensyn til, at nogle ganske få spiller har mulighed for at spille, og måske få nogle lommepenge i fortrinsvis svenske og tyske klubber. Problematikken er bare, at den bredde masse af spillere, på de 58 forskellige divisionshold, bliver taget som gidsler i en situation, hvor DSU ønsker at nurse de få. Rundt omkring i landet og også i Silkeborg Skakklub, er der spillere, der næsten udelukkende, kun spiller årets 7 holdkampe. Derfor frygter jeg, at årets tætte program, kan medføre en slags `metaltræthed`, der måske kan betyde mange afbud.

Vores forventede score, mod et stærkt afbudsramt 2. hold fra Aalborg, var 6½ -1½. så resultatet 5-3 var en skuffelse for os. Vi tabte 1½-2½ på bræt 1-4, hvor vi havde en forventet score på 3-1. Og vi vandt 3½-½ på bræt 5-8, hvilket svarede nogenlunde til den forventede score.

Per lavede en for ham, sjælden set stor fejl, da han snubbede en forgiftet bonde, hvilket kostede en officer, og partiet. Flemming, Torben, Søren, og Peter H. spillede alle remis. Michael, Peter K. og Jens var vores sikre vindere. Men alt i alt bar præstationen præg af, at sommer rusten ikke rigtig banket af holdet. Det har vi så 2 uger til at få gjort, for i næste runde, den 3. december, skal vi en tur til Viborg, og møde de lokale storfavoritter til at rykke op.

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 20. november 2017 21:56