Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

SK 1968 4 - Silkeborg 3, 7-1

Email Udskriv PDF

Den 5. februar mødte Silkeborgs 3. hold op i Studenternes Hus for at møde Sk.1968 4.hold. De fører i A-rækken og har mere end 200 i rating i gennemsnit end os. Som frygtet fik vi tæv – mange tæv, på skakbrættet forstår sig.

Kim kom ud i en skarp udvikling. Han mistede hurtigt b-bonden og det lykkedes ham ikke at få kompensation for tabet, selv om han var i angreb det meste af spillet. Modparten fik efterhånden placeret dronningen og en springer foran kongestillingen og selv om Kim spærrede for modpartens løber med sin løber fik modpartens springer slået en bonde og taget et tårn og Kim måtte opgive.

Peter Sehested fulgte godt med udviklingen i lang tid. Han blev sidst færdig. I slutspillet ofrede Peter dronningen på sin konngestilling for at få to tårne. Han havde nu et tårn, en løber, springer og fire bønder og modparten en dronning, en løber og tre bønder. Peter brugte tårnet til at få en bonde ned til forvandling, men inden det kom så vidt fik modparten splittet Peters kongestilling ad så han måtte opgive.

Stig Nørregaard havde en jævn udvikling i spillet, men kom dog efterhånden to bønder bagud. Det gjorde at han måtte koncentrere sig om forsvaret. I slutspillet havde Stig to tårne, en springer og tre bønder. Modparten havde to tårne, en løber og fem bønder. Efter nogle omrokeringe af officererne lykkedes modparten at skakke kongen og udsigt til at vinde springeren. Det fik Stig til at opgive.

Carsten havde en udvikling i en lukket stilling. I slutspillet havde begge 7 bønder, begge tårne og dronningen, dertil en løber til Carsten og en springer til modparten. Da ingen af dem kunne se nogen fordel ved at fortsætte tog de remis.

Undertegnede fik ikke udviklet officererne hurtigt nok. Det gjorde at modparten fik en bonde og et tårn for en springer. Senere stod jeg til at miste en løber eller det sidste tårn. Det fik mig til at opgive – overmagten var for stor.

Nils kom hurtigt i vanskeligheder, modparten lavede et hurtigt angreb på dronningefløjen. Nils fik dog rokeret, men de mange afbytninger der fulgte efter var fortrinsvis til ugunst for Nils så hans stilling blev efterhånden så dårlig at han valgte at opgive.

Steen mistede ret hurtigt en løber, men fik dog slået hul på modpartens kongestilling så kongen kun var dækket med en løber. Steen måtte koncentrere sig om forsvaret da han jo var en officer bagud. Uheldigvis stod Steens konge i linie med modpartens dronning kun dækket af hans springer. Det gjorde at springeren kunne vindes ved en skak . Det skete og Steen måtte opgive.

Henrik havde en jævn udvikling. Modparten rokerede langt, men ikke noget særligt ud af det. Henrik fik et tårn for en springer. I slutspillet havde begge dronningen, en løber og fem bønder. Dertil to tårne til Henrik og en springer plus et tårn til modparten. Da ingen kunne finde noget afgørende at slå sig igennem med tog de remis.

Resultatet blev 1 – 7 til Sk.1968 4. hold. Efter rating skulle det være 6,15 – 1,85. Vi fik altså under det forventede. I  A-rækken har vi nu 8. pladsen, dog kun ½ point efter nr. 7 og 1 point efter nr. 6.

Næste holdkamp bliver den 1. marts hjemme i Lunden, hvor vi skal møde Syddjurs 2. hold.

/Knud  Mogens