Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak

Email Udskriv PDF

Den 22. november mødte Vejlby-Riskovs 2. hold op for at møde Silkeborgs 3. hold. Efter rating havde VRS. ca. 80 mere end os i gennemsnit, men det lykkedes os alligevel at spille lige op mod dem.

Stig Holten, A holdets 1. mand, har “fornøjelsen” af at møde modpartens stærkeste spiller og det var heller ingen undtagelse denne gang. Modparten satte et hårdt angreb ind på dronningesiden. Stig forsvarede sig ihærdigt, men gennembruddet skred langsomt frem og modparten fik placeret et tårn på 7. række og en springer på 6. række. I slutspillet Stig dronning, et tårn, en løber og 5 bønder. Modparten havde dronning, et tårn, en springer og 6 bønder. I kampens hede flyttede Stig sin løber, det gjorde at modparten kunne skakke kongen med springeren og slå dronningen. Så var den kamp forbi efter 50 træk.

Steen Konradsen åbnede spillet med sin b3 specialitet. Kampen var hård med mange afbytninger. I slutspillet havde Steen 6 bønder og modparten havde 4 bønder hvor to var dobbelt, samt desværre også en løber. Det gjorde at Steen ikke kunne få en bonde ned til forvandling da hans konge jævnligt blev skakket. Desuden begyndte modpartens konge at “spise” Steens bønder så Sten opgav efter 54 træk.

Stig Nørregaard blev hurtigt udsat for et hårdt angreb. Modparten ofrede en bonde i Siciliansk og tog et gratis tårn samt forpurrede Stigs rokade. Stig var nærmest færdig her, men valgte at gå til angreb på partens konge som var rokeret kort. B-linien blev åbnet og modparten måtte ofre de fleste af sine officerer for at undgå en mat. I slutspillet havde Stig sin dronning mod et tårn så modparten valgte at opgive efter 40 træk. Et meget dramatisk spil som vil være velegnet til fremvisning på en social aften.

Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen var med på et afbud, tak for det. Modparten rokerede langt, men mistede et tårn for en springer, ellers høstede de godt i hinandens rækker. Nikolaj fik ikke rokeret, men stod godt alligevel. Afgørelsen kom da modparten fik placeret sit sidste tårn så det stod gratis i slag af Nikolajs løber. Efter blot 25 træk opgav modparten så Nikolaj var den første som blev færdig,

Peter Sehested havde et langt parti hvor man byttede officerer af. I slutspillet havde begge en løber, en springer og 7 bønder. Herefter blev der jagtet bønder, men ingen af parterne opnåede nogen afgørende fordel, så efter 70 træk valgte de at tage remis.

Carsten Mogensen blev den sidste som blev færdig i et langt parti med mange afbytninger. I slutspillet havde Carsten Kongen, en springer og 3 bønder. Modparten havde kongen, en løber og 3 bønder. Begge parter passede særdeles godt på deres spredte bønder. Ingen bonde fik mulighed for at trænge ned til forvandling. Efter 49 træk tog parterne remis.

Iver Liin havde et jævnt spil hvor begge parter “varmede op” til angreb på hinandens kongestilling. Angrebet kom faktisk samtidig for begge parter. Ivers angreb var det farligste så modparten opgav efter ca. 40 træk.

Undertegnede gik hen og mistede en bonde i begyndelsen af spillet, det er ikke første gang det er sket, desværre vandt jeg ikke bonden tilbage. I slutspillet havde jeg kongen og to bønder og min modpart kongen og tre bønder. Det lykkedes min modpart at spærre for adgangen til sin fribonde så jeg måtte opgive efter 57 træk.

Resultatet blev 4 – 4. Efter rating skulle det være 3,15 – 4,85 til Vejlby Risskov. Altså et godt resultat for Silkeborgs 3. hold som nu har 4. pladsen i A-rækken.

Næste holdkamp bliver tirsdag den 11. december i Viby.

Knud Mogens


4. holdet havde også hjemmekamp og spillede 2-2 mod Viby 3.

2. holdet skulle også have været i kamp men Nordre måtte melde fra så kampen er udsat.