Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 4 - Skanderborg 5

Email Udskriv PDF

Den 20. januar mødte Skanderborg 5 op til holdkamp mod Silkeborg 4. Silkeborg 4 var en smule bedre i rating, men det skulle ikke vise sig i resultatet.
Paul Richard Cook fik ikke udviklet sine officerer i samme tempo som sin modpart. Tårnet i dronningesiden kom slet ikke i spil!  Modparten fik hurtigt ribbet op i Pauls kongebønder så Paul måtte forsvare kongen med sine springere.
Modparten satte et angreb i gang ned løberne og tårnene mod springerne og efter 29 træk var situationen så håbløs at Paul valgte at opgive.

Undertegnede fik en god udvikling i åbningsspillet. Da jeg gik i gang med angrebet fik jeg hurtigt en god høst af modpartens materiale. I slutspillet havde jeg dronningen, begge tårne, en løber og syv bønder.
Modparten havde dronningen, en springer, en løber og fire bønder. I det 38 træk fik jeg skakket kongen med udsigt til en gratis dronning. Min modpart valgte nu at opgive.

Iver Liin fik et lige spil mod sin modpart. I slutspillet havde Iver et tårn, en springer og seks bønder. Modparten havde et tårn, en løber og fem bønder. Begge parter forsvarede sig så godt at det lignede et remis.
Men så placerede Iver sin springer uden dækning og da det lykkedes modparten at lave en afdækker skak med udsigt til en gratis springer valgte Iver at opgive efter 40 ttæk.

Henrik Wang-Holm fik splittet sin stilling op så kongen fik en noget usikker placering. I slutspillet havde Henrik dronnigen, begge tårne,  en løber, en springer samt fire bønder.
Modparten havde dronningen, begge tårne, en løber samt syv bønder. Efter 21 træk valgte parterne at tage remis. Det var nok lidt hurtigt da Henrik kunne tage en gratis løber og dermed føre med to officerer!

Resultatet blev 2½ - 1½ til Skanderborg 5. Efter rating skulle det være 2,10 – 1,90 til Silkeborg 4. Bagefter viser det sig at Skanderborg har lavet en fejlplacering af spillerne.
Det giver Silkeborg 4 et brætpoint mere så vi har 8 point og dermed en delt 2. plads i rækken.
Næste holdkamp bliver torsdag den 10. februar i Lunden i Silkeborg, hvor vi skal møde Vejlby-Risskovs 3. hold.


Knud Mogens

Senest opdateret: Søndag, 30. januar 2022 08:57