Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdkamp mod Tønder

Email Udskriv PDF

Silkeborgs førstehold startede med en smal sejr på 4 1/2 - 3 1/2 på udebane over Tønder efter hård kamp på samtlige brætter. For Silkeborg vandt Per, Michael og Peter Haarup mens Flemming, Søren og Torben spillede remis. Med meget lidt tid på urene måtte Hans og Peter Poulsen til sidst begge se sig slået (begge sort).

 

Midtjysk Skoleskak

Email Udskriv PDF

SÃ¥ lykkedes det! Kvalifikationsturneringen til DM i Skoleskak 2010 blev en succes for Midtjysk Skoleskak.

Lasse Emil Petersen blev nr 2 i sin aldersgruppe og fik derved en af de to pladser til DM i Skoleskak i Odense i slutningen af november måned.  Der er grund til at hejse flaget. Lasse startede forrygende med 4 point af 5 mulige, skabte spænding i 6. runde ved et uventet nederlag, holdt til nervepresset og vandt sidste runde. 5 af 7 point var lige præcis hvad der skulle til. Hjertelig tillyke til Lasse Emil og pøj pøj i Odense.

Martin Pallesen var længe med i topstriden, men måtte til sidst slippe. 4 point af 7 mulige og en flot præstation bragte ham en flot præmie.

Den kun 4-årige Nikolaj spillede bedre og bedre dagen igennem og kan med 2½ point af 7 mulige være fuldt tilfreds med indsatsen.

Anders Lauridsen, Rikke Petersen og Cecilie Nielsen havde ikke deres bedste dage, mens Alexander Tønder som førstegangsdeltager kan være fuld tilfreds.

Med 7 spillere af 13 aktive skoleskakspillere var vi pænt repræsenteret ved kvalifikationsstævnet.

     

Skakopgaver

Email Udskriv PDF

Så er november-opgaverne tilgængelige.

Du kan finde opgaverne i menuen til venstre eller her.

Hvis du vil løse tidligere opgaver eller se løsningerne kan du kigge her .

Senest opdateret: Lørdag, 04. december 2010 15:34
 

VRS 2 - Silkeborg 2

Email Udskriv PDF

Holdsæsonen blev indledt i mandags, hvor 2. holdet var på besøg hos VRS.

Sidste år tabte vi i Mesterrækken 3-5 til deres førstehold, men det blev hævnet med en 6-2 sejr over deres 2. hold (forventet 5-3 til os).

Dermed fik vi en god start med fortsatte forhåbninger om en topplacering.

De enkelte partier (de fleste "som set fra sidelinjen"):

1: Jack spillede som vanligt skarpt og kom til at stå fint i den franske åbning. Han fik en masse terræn og vandt en bonde. Slutningen fik jeg ikke med men pludselig havde Jack vundet som den første!

2: Arne's parti tog noget længere tid men resultatet var heldigvis det samme: 1 point til os. Hans modstander gav en officer for nogle bønder - men selvom de nåede langt frem havde Arne styr på det.

3: David spillede efter eget udsagn unøjagtigt i åbningen, men heldigvis spilte hans modstander nogle tempi og David kom til at stå fint. Modstanderens bondestruktur så lidt vakkelvorn ud og David vandt da også slutspillet sikkert.

4: Jeg selv kom fint fra start selvom jeg overså den bedste fortsættelse. Jeg fik derfor en officer for 2 bønder men noget unødvendigt kom jeg under kraftigt pres. Heldigvis fandt min modstander ikke det skarpeste og efter lidt afbytninger fik jeg et modangreb ind, der inkasserede de "manglende" bønder og pointet kom ind på kontoen.

5: Holdkaptajn Kim var også ude i et hidsigt spil med bindinger på kryds og tværs og brikker i slag. Desværre fik modstanderen en skak samt gaffel ind og Kim måtte ned - øv!

6: Søren vandt lidt mere stille og roligt med et godt eksempel på en rigtig stærk springer mod en dårlig løber i slutspillet.

7: Carsten spillede som altid optimistisk, men et-eller-andet må være gået galt. Jeg fik desværre (eller heldigvis?) ikke set hvad, men endnu et point til VRS her.

8: Nils Tjellden var med som reserve (tak for det!) og vandt i fornem stil. Nils er inde i en god stime og da han så ovenikøbet fik en officer foræret i slutspillet var sejren sikker.

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

Den 2. december spilles de indledende kampe i årets pokalturnering.
Se indbydelsen her.

Tilmelding til formanden på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller ved at skrive sig på listen der hænger på opslagstavlen i Lunden.

 


Side 111 af 129