Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klubmesterskab i hurtigskak

Email Udskriv PDF

Så er vi 2/3 igennem klubmesterskabet i hurtigskak.

Per Knudsen er ikke helt overraskende (dog med lidt "uldne" stillinger undervejs) i spidsen med 6 af 6.

Næste runde er lagt (kan ses via linket til venstre) - de 3 sidste runder spilles næste torsdag.

 

Silkeborg 2 - SK 1968 4, (4-4) 5-3

Email Udskriv PDF

I går var 2. holdet i aktion mod SK 1968 4 i Lunden. Sk 1968 havde indhentet forstærkning i toppen men vi var ratingfavoritter på bræt 3 til 8 og den forventede score var stadig i vores favør, 5.1 - 2.9. Sådan skulle det dog ikke gå - vi havde mestendels "stolpe ud" i opgøret.

Jack kom under pres og brugte megen tid og kom +1 time bagud på klokken. Til slut fik han noget modspil men da uret nærmede sig 0 satte Jack et tårn i slag og han opgav.

Peter Poulsen kom godt ud af åbningen og fik en fin stilling. Han gav 2 lette officerer for tårn og bonde samt angreb. Endnu en bonde kom ind på kontoen men nu var begge kombetanter i tidnød. Peter fandt ikke det rette angreb (hvis det var der) og i træk 40 gik han ind i en springergaffel og han opgav.

David kom også godt ud af åbnignen. Officererne var bedre koordinerede og der var pres mod modstanderens kongestilling. David fandt dog ikke den skarpeste fortsættelse og det endte ud i et tårnslutspil, hvor David havde en bonde mere. Dette kunne ikke vindes og der blev taget remis.

Birger fandt et flot dronningeoffer, der burde have givet et helt point. Desværre blev der ikke spillet præcist nok i fortsættelsen og han måtte nøjes med remis.

Lars Bøgedal gav, ikke helt uventet, en bonde i åbningen (så er der bedre plads til tårnene!) og satte modstanderen under pres. Han holdt dog sammen på stillingen og selvom Lars vandt bonden tilbage kom det ikke ud over remisgrænsen i det tårnslutspil der fulgte.

Jeg selv fik i dagens korteste parti et behageligt overvægt i centrum. Efter lidt taktik var der pludselig mat i 3 og pointet kom i hus.

Steen Nielsen kom ud i (endnu et) tårnslutspil. Der var stadig en del bønder på brættet og Steen forsøgte ihærdigt at få en sejr men måtte til slut affinde sig med remis.

Per Sønderskov havde en forventet score på 0.99 og levede op til favoritværdigheden. Der blev spist materiale og sejren kom sikkert i land!

Samlet ligger vi nu på en 4. plads - med 8½ point op til Århus/Skolerne 2 skal vi nu koncentrere os om at holde 6. pladsen på afstand - vi mangler nu nr. 5, 6 og 7 i turneringen. Næste gang (om 3 uger) er det nummer 5 - Rokaden, der skal på besøg i Lunden.

 

Opdatering:
Det lader til at SK1968 brugte en "ulovlig" spiller (1. bræt har spillet 4 kampe i divisionsturneringen) så foreløbig er resultatet ændret til en 5-3 sejr til os.

Senest opdateret: Fredag, 20. januar 2017 12:25
 

Skanderborg 3 - Silkeborg 3, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 17-03 2017 var vi i Skanderborg for at møde deres 3. hold. De havde ca. 50 mere i rating i gennemsnit end os. Men vi håbede alligevel på en lige kamp. Det lykkedes.

Lasse Emil med hvid på 1. brættet havde en hård kamp mod een med mere i rating end ham. De skiftedes til at være i angrebet. Lasse fik taget et tårn for en løber på en smart finesse. I slutspilet, hvor næsten alle officererne var byttet af, ofrede Lasse sit sidste tårn på modpartens løber. Det gav en fribonde til dem begge. Modpartens fribonde på B-linien kunne Lasses konge nå. Derimod kunne Lasses fribonde på A-linien ikke stoppes så modparten opgav. Flot klaret Lasse!

Kim havde sort på 2. brættet. Det blev (som sædvanlig) en lang og sej kamp hvor han blev sidst færdig. I slutspillet havde Kim en løber og 5 bønder, hvoraf den ene var fribonde på B-linien. Modparten havde 4 bønder plus en springer. Det lykkedes ikke at få fribonden ned. Kims konge måtte gå efter de andre bønder. Det lykkedes at få taget dem alle til trods for en masse skak af springeren. H-bonden kunne nu rykke frem uden at springeren kunne nå den og modparten opgav.

Peter Sehested spillede hvid på 3. brættet. Modparten rokerede langt, det medførte naturligvis et stormløb mod kongestillingerne. Modparten fik det bedste angreb igennem. Efter et hårdnakket forsvar, hvor kongens stilling stadig blev mere usikker, valgte Peter til sidst at opgive.

Carsten med sort 4. brættet. Modparten fik efterhånden en dominerende stilling på C-linien med det resultat at bonden kun kunne stoppes ved et officersoffer. Dertil da Carsten ikke havde fået noget angreb i gang som kunne modsvare offeret, valgte han at opgive.

Stig Nørregård havde sort på 4. brættet havde et jævnbyrdig spil overfor modparten. De byttede regelmæssig af. I slutspillet havde begge 5 bønder, 1 tårn og dronningen. Modparten dertil 2 løbere, medens Stig havde en løber og en springer. Da kongerne var noget udsatte på grund af fremrykkede bønder valgte begge parter at tage remis.

Steen spillede hvid på 6. brættet. Kampen i lang tid lige. I slutspillet havde begge 6 bønder. Steen havde desuden en løber medens modparten havde en springer. Springeren viste sig at være mest effektiv, den fik taget 2 bønder. Bondeunderskuddet fik Steen til at opgive.

Nils med hvid på 7. brættet var med på afbud. Tak for det. Kampen var lige, de byttede af til de begge havde en forskelligfarvet løber plus tre bønder til modparten og to bønder til Nils. Da ingen af dem kunne få bønderne længere frem valgte de at tage remis.

Undertegnede havde sort på 8. brættet. Modparten rokerede langt og vi satte begge et hårdt angreb i gang mod kongestillingerne. Vi fik byttet af til vi begge havde tårnene og dronningen samt 6 bønder i slutspillet. Efter en del flytten frem og tilbage fik jeg doblet tårnene op og skakket kongen som måtte rykkes frem. Der blev slået hul i kongestillingen med fremrykkede bønder og skakket forfra med et tårn. Kongen kunne ikke flyttes så dronningen måtte dække. Da modpartens tårne stod passivt fik jeg skakket med dronningen bagfra og så var der mat.

Resultatet blev 4 - 4. Efter rating skulle det være 4,57 - 3,43 til Skanderborg. Vi kan kun være tilfredse med resultatet. 3. pladsen i A-rækken er stadigvæk vores.

Næste holdkamp bliver den 9. februar i Lunden hvor vi skal møde Aros 1. hold.

/Knud Mogens

 

GP-stævne i Skoleskak i Silkeborg

Email Udskriv PDF

Lørdag stod Midtjysk Skoleskak som arrangør af årets 1. Grandprixstævne og vi er stolte af for 2. år i træk at kunne trække 97 deltagere til stævnet.

Midtjysk Skoleskak havde selv 9 spillere med.

 

Samlet resultatet for de 9 spillere: 2 førstepladser, 2 oprykninger, ingen nedrykninger og 2 fremragende resultater for førstegangs-deltagere.

I gruppe A scorede John Christoffer Højstrup Christensen 2½ point af 5 mulige. For et år siden i Silkeborg spillede han i gruppe D.

I gruppe D besatte vi 1. pladsen. Nicolaj Aggerbeck Lauritzen fik 6½ point med 6 sejre 1 remis (uafgjort) og ingen nederlag. Oprykning til gruppe C.

I gruppe E spillede Philip Uhre Knudsen for første gang og med 4 point af 8 mulige fordelt med 4 sejre og 4 tab viste han efter 2 oprykninger at han styrkemæssigt pt hører hjemme her. Artem Reyzvikh scorede 3 point af 8 mulige fordelt med 2 sejre, 2 uafgjorte og 4 nederlag. Minh Quang Cimarosa Son Heoksemafik scorede 2 point af 8 fordelt med 2 sejre og 6 nederlag. Hjalte Breindal Kragh scorede ligeledes 2 point af 8 fordelt med 2 sejre og 6 nederlag. Minh og Hjalte forbliver begge i gruppe E.

I gruppe F besatte vi 1. pladsen. Malthe Stubkjær Høxbro fik 6 point med 6 sejre og 1 tab og rykker op i E-gruppen.

I gruppe N havde vi 2 nye spillere med og de klarede sig begge fremragende. Asger Würtz Jensen scorede 4½ point fordelt med 4 sejre 1 remis og kun 2 nederlag. Rasmus Maschke Tingleff scorede ligeledes 4½ point fordelt med 4 sejre 1 remis og kun 2 nederlag.

Om der skal festes på torsdag?

Naturligvis.

 

 

Silkeborg 1 - Viby 1, 5-3

Email Udskriv PDF

Førsteholdet fik i søndags en lidt heldig, men fin sejr på 5-3 mod Viby, et hold vi ofte har skuffet imod.

Ved hjemmekampene mødes altid en lille time før kampstart. Her gør vi spillelokalet klar, og drikker morgenkaffe sammen.
Per kunne fortælle, at han ikke har vundet mod en Viby spiller siden 1995. Denne chok oplysning fik os til at rette fokus på kampen fremfor, den sidste fest, gårsdagens fodbold-, og håndboldkampe, og vores kommende sociale arrangementer! Hvem skal du spille imod - øhhhh? Nå ham. Spiller han ikke e4? - øhhhh? Bjarne var med sidste gang - øhhhh nå! Spil videre når han tilbyder remis!

Nå men klokken blev 12, og vi kom i gang! Søren havde afbud, et eller andet med en Messe i Tyskland. 
I stedet var der debut til Morten på bræt 3. Flemming og Jens lagde ud med en remis. Og to gange Peter vandt. Altså 3-1 til os. 
De sidste 4 partier lignede 1-3, indtil min modstander i en plus 1,5 stilling lavede et selvmål. 
Michael og Morten tabte desværre. Sidste mand tilbage var Per, der sikkert vandt et dronningeslutspil, og fik rettet op på hans score mod Viby.
Næste gang skal vi en tur til Haderslev, hvor vi skal møde deres andet hold. 
Vi ligger lige nu på 2. pladsen, 3½ point efter Fredericia, og et ½ point foran Nordre2. Disse to hold skal mødes i næste runde. 
Vi håber på, at vi selv kan lave et godt resultat i Haderslev, og så hepper vi selvfølgelig på Nordre!

/Torben Bødskov

 


Side 21 af 129