Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

DM i Svendborg

Email Udskriv PDF

I går sluttede DM i Svendborg - meget passende med en spændende omkamp mellem Sune Berg Hansen og Mads Andersen, hvor Mads med en afsluttende sejr med sort kunne kalde sig danmarksmester 2016!

I de lavere rækker fik Peter Kristensen en remis - han forblev dermed ubesejret og med 4½ point fik han en fornem 3. plads (seedet 14). Det gav en ratinggevinst på 40 og Peter kom dermed over 2000 i rating.

Peter "Giri" Poulsen afsluttede også med en remis og kan med en lille ratinggevinst også være rimeligt tilfreds med præstationen.

Jeg selv sluttede af med (endnu) en remis. Det gav samlet et ratingtab på 19 point. Specielt den missede gevinststilling i 4. runde er ærgerlig - der må arbejdes med skarpheden!

Steen Konradsen sluttede af med et nederlag efter en taktisk overseelse. Samlet et ratingtab på 56 - spillet var fint men fine stillinger blev forspildt i de afgørende situationer.

"Lille John" sluttede med en fornem sejr mod en modstander med en rating på 1598 (forventet score 0.02!). John spillede flot og gik ikke i modstanderens sidst fusk (en patfælde). Fornemt! Samlet gav det en ratinggevinst på 16 for turneringen.

Næste år er DM i Rebild - så må vi jo se hvor mange Silkeborg spillere der skal med!

 

DM i Svendborg

Email Udskriv PDF

I påsken er der som sædvanligt DM i skak - i år i Svendborg.

Silkeborg Skakklub har en delegation på 5 spillere med - alle spiller 7 runder.

Peter Kristensen og Peter Poulsen spiller med i G7-1 og kan hver dag følges live (gå ind via hjemmesider her og klik på "G7" under "liveskak").
Peter Kristensen har spillet 3 remis'er mod stærk modstand, så en fin start af Peter.
Peter Poulsen tabte i første runde efter en lang og udmarvende kamp i et remisslutspil (løber mod 4 bønder!) men er kommet fint igen med 2 remis'er (selvom uglerne vil mene at han burde have vundet gårsdagens parti).

Jeg selv spiller med i G7-2 og tabte lidt unødvendigt i 1. runde efter en grov fejl. I anden runde var jeg desværre oversidder mens jeg i 3. runde kom "rigtigt" igang med en spændende remis hvor jeg for vist første gang spillede lukket sicaliensk (via trækomstilling i bird) med sort!

Steen Konradsen og John Christoffer Højstrup Christensen spiller med i G7-3.
Steen har 1 point efter sejr i et "lokalopgør" mod John, men kan ikke være helt tilfreds- bla.  efter at have tabt i en klart vundet stilling i 2. runde.
John har ½ point efter en fin remis i første runde - og hermed har han faktisk opnået sin forventede score - inkl. runden i dag!

Der resterer 4 runde og selvom regnen har indfundet sig er humøret stadig højt - så har man jo endnu en undskyldning for at sidde og forberede sig!

 

Holdskak - 4. holdet

Email Udskriv PDF

Den 10-3 2016 var der holdafslutning i Silkeborg. Vi skulle møde Malling som havde ca. 135 mere i rating end os i gennemsnit. Vi kunne heller ikke hamle op med dem.

Henrik som havde sort på 1. brættet, spillede en lang kamp mod modparten næsten uden afbytninger. Efter ca 40 træk var stillingen så indviklet at ingen vist kunne finde på noget afgørende uden trækgentagelser. De tog remis.
I holdturneringen har Henrik optjent rating på i alt 77. Flot gjort Henrik!

Undertegnede med hvid på 2. brættet fik en solid stilling som lignede en remis. Da jeg ville doble tårnene op lykkedes det desværre modparten en true dronningen og det ene tårn med en springer. det kostede en kvalitet. Efter mere end 50 træk , hvor det stadig gik ned af bakke måtte jeg til sidst opgive. Holdturneringen gav mig et minus på 20 i rating. Med andre ord, jeg fik et halvt point for lidt. Det er ikke så godt.

Iver havde sort på 3. brættet. Han spillede mere end 50 træk hvor parterne til stadighed byttede af. I Slutspillet havde modparten kun kongen, medens Iver havde kongen og en bonde på H-linien. Det lykkedes modparten at placere kongen på  H-1 så det kunne kun blive remis. I holdturneringen opnåede Iver en ratinggevinst på 9. Godt Iver.

Lars Peter spillede hvid på 4. brættet. Han opnåede mere end 70 træk og blev dermed sidst færdig. I lang tid stod parterne lige, men så begyndte det at skride for Lars Peter. Han kom en officer bagud og efterhånden også tre bønder bagud. Det betød at modparten kunne få en bonde ned til forvandling og Lars Peter måtte opgive. I holdturneringen ville Lars Peter tabe 54 i rating, men da han ligger i nærheden af 1000 i rating, har det ingen betydning.

Resultatet blev 1 - 3 til Malling. Efter rating skulle det være 1,28 - 2,72. Resultatet er i underkanten af hvad vi skulle have haft.
Holdturneringen gav os 9½ point mod 9,44 i teorien. Det er tilfredsstillende.

Til slut vil jeg takke mine kolleger for deres holdindsats.

/Knud Mogens

 

Undervisning og Træning

Email Udskriv PDF

På mandag afholdes den udsatte Undervising og Tæningsaften. Teamet er denne aften "Taktik".

Alle er velkomne - og kaffen er som sædvanligt gratis!

Så kom med til en forhåbentlig lærerig aften.

 

Holdskak - 2. holdet

Email Udskriv PDF

I mandags spillede 2. holdet sidste runde mod SK 1968 3. Det blev desværre som forventet en vanskelig kamp. Sk 1968 skulle kun bruge 4 point for at være helt sikre på oprykning - men det lod de sig ikke nøje med!

Jack spillede (naturligvis) en gambit og fik også fin kompensation for bonden. Pludselig røg der dog en dronning og så var kampen ovre. 3 point af 5 er dog absolut godkendt og gav også 24 ratingpoint for sæsonens holdkampindsats!

Peter Poulsen "glemte" at rokere og fik aldrig Lc8 med i spil. Der blev kæmpet bravt, men forgæves og Peter måtte ned i slutspillet.

Jesper kom ud i et forrygende tidnøddrama. Da røgen havde lagt sig og de 40 træk nået manglede der dog for meget materiale og Jesper måtte opgive.

Jeg selv kom egentligt hæderligt ud af åbningen, hvor hvids opstilling lignede noget jeg selv kunne finde på at spillle... Jeg forsømte dog at få det rette modstød ind og kom under pres. I en kritisk stilling brugte jeg næsten al min tid - jeg fandt så også det eneste der logenlunde holdt sammen på stillingen. Jeg havde dog for lidt tid og herefter gik det hurtigt ned af bakke og jeg tabte på tid.

Steen var første lyspunkt. Der blev hurtigt byttet nogle officerer af og det efterfølgende slutspil blev holdt i fin stil.

Peter Sehested var den første af 3 reserver (tak for hjælpen til alle 3!). Det så længe acceptabelt ud men også Peter måtte ud i et tidnøddrama og igen måtte vi konstatere at SK68'erne var bedre til at håndtere dette.

Per Sønderskov var det andet lyspunkt. Per fik en fin stilling og et vist tryk uden dog at få det endelig stød ind. Remis mod stærk modstand (forventet på 0.17) er dog også fornemt.

Steen Konradsen forsøgte sig med Budapestergambit men bonden ville hvid dog ikke have. Steen fik dog (set fra sidelinjen) en fin stilling. Pludselig var der dog et grumt officersoffer der rev Steens stilling op og han måtte ned. Øv!

Samlet 1-7 nederlag (forventet 2.62 - 5.38) og vi kunne ønske SK 1968 tillykke med oprykningen. Aros og SK 1968 4 må en tur ned i A-rækken.

Vi endte på 6. pladsen - det må vi prøve at forbedre i næste sæson, hvor Syddjurs, Skanderborg 3 og Nordre 3 er oprykkere.

 

I mandags sikrede 3. holdet sig, uden at spille, 1. pladsen i B-rækken med et ½ points forspring til SK 1968 7. Tillykke!

I morgen afholdes sidste runde i D-rækken. 4. holdet skal op imod Malling.

 


Side 21 af 118