Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Julefrokost 2016

Email Udskriv PDF

Så nærrmer tiden sig til julefrokosten, som afholdes fredag den 16. december 2016 kl 18.00

Indbydelsen er her.

Indbydelsen og tilmeldingslister hænger på opslagstavlen i klubbens lokaler.

 

Kvalifikation til DM i Skoleskak 2016

Email Udskriv PDF

I dag stod Midtjysk Skoleskak som arrangør af årets 2. Grandprixstævne som samtidig gjaldt ”Kvalifikation til DM i Skoleskak 2016”.

37 deltagere deltog.

Midtjysk Skoleskak havde selv 7 spillere med.

Samlet resultatet for de 7 spillere: 2 førstepladser, 1 andenplads og 3 yderligere præmier. 3 med til DM i Skoleskak 2016.

Et sammenlagt højt præstationsniveau i Midtjysk Skoleskak.

I gruppe F var John Christoffer Højstrup Christensen favorit og levede i den grad op til forventningerne. 7 point af 7 mulige. 1 plads og deltagelse ved DM.

I gruppe E scorede Nicolaj Aggerbeck Lauritzen 5½ point af 8 mulige. 1 plads og deltagelse ved DM.

Artem Reyzvikh fik en 5. plads med 4 point af 8 mulige. Præmie.

Hjalte Breindal Kragh fik en 6. plads med 4 point af 8 mulige. Præmie.

Minh Quang Cimarosa Son Heoksemafik en 7.plads med 4 point af 8 mulige. Præmie.

Malthe Stubkjær Høxbro fik 3 point af 8 mulige.

I gruppe D scorede Carl Emil Richter Thyssen 5½ point af 8 mulige. 1 plads og deltagelse ved DM.

Hjertelig tillykke med jeres flotte indsats.

En historisk dag for Midtjysk Skoleskak.

 

Holdskak - 1. holdet

Email Udskriv PDF

Silkeborg/1 – Springeren Kolding/2,   6½-1½

Så er 1. holdet også kommet i gang med holdskakken – dejligtJ

I søndags vandt vi hjemme, i vores ny-renoverede flotte lokaler, med 6½-1½ over Springeren/2.

Vi var også rimelig fortrøstningsfulde inden kampen, for sidste år spillede vi uafgjort 4-4 i Kolding mod deres 1. hold, og endda uden Per Knudsen.

Men som altid inden en ny sæson, kunne man med rette være nervøse for vores holds forfatning og kampform. Silkeborg/1 er jo et hold med mange halvgamle lidt inaktive spillere.

Hvordan træner - forbereder vi os mellem de korte holdsæsoner??

Siden vi sluttede sidste sæson i marts, har nogle fra holdet spillet lidt socialt lynskak i Nordsminde og på Samsø. Mange spillede 3 kampe i fire-byturneringen. 3 mand deltog i en hurtigholdturnering i Århus. En anden spillede med i hurtigskak i Kjellerup. Flere spillede med i klubbens sommerskak, og udendørsturneringen. En spiller en del net-k-skak. Et par andre en del net-lyn. Et par stykker følger intens de forskellige store GM turneringen på nettet. En træner vores juniorer om torsdagen.

Af koordinerede turneringen med normal betænkningstid, spillede en med ved DM, og

jeg spillede med i Sondex Cup i Kolding. Da vi stiller skarpt op efter ratingtal, betød mit ½ point af 5 i Kolding, at jeg i år rykkede fra bræt 3 til bræt 6.

Holdet i år:

1. Per Knudsen (Forresten for 43. år i træk på bræt 1)
2. Flemming Hundebøll
3. Michael D.F. Sørensen
4. Søren Mejrup
5. Peter Kristensen
6. Torben Bødskov
7. Peter Haarup
8. Jens Bæk Nielsen

Kampleder: Vores altid kompetente og retfærdige formand!

Nå men på trods af rusten, gik det faktisk rigtig godt. Det blev remis til Michael, og to X Peter, mens resten af holdet vandt deres kampe!

Søndag den 20. november spiller vi hjemme mod Nordre/2, der i første runde slog Viby/1 med 5½ - 2½. En anden spændende kamp i næste runde er Fredericia/1 mod Skanderborg/2. Fredericia fik 6 point mod SK68/3, og Skanderborg fik 7 point mod Haderslev/2. Fredericia og Skanderborg er sammen med os, favoritter til at havne i den sjove ende af tabellen.

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 07. november 2016 10:21
 

Træning og Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I aften har vi igen træningsaften - bla. var 1. holdet i aktion i går, hvor der var flere spændende partier.
Alle er velkomne - og der er gratis kaffe og kage!

På torsdag er der afsat plads til udsatte kampe i bymesterskabet. Torsdag i næste uge spilles 7. og sidste runde - og inden da skal alle udsatte kampe være afviklet.

1. december spilles indledende runde i årets pokalturnering - se indbydelse via link i venstre side.
Tilmelding via henvendelse til formanden.

 

Holdskak - 3. holdet

Email Udskriv PDF

Den 03-11 2016 havde vi besøg af Sk1968 5.hold. De er i alderen fra 11 til 18 år. Efter rating har vi lidt over 100 mere end dem i gennemsnit. Men efter erfaring fra tidligere år spiller de bedre end deres rating. Det skulle også vise sig i år.

Lasse Emil havde sort på 1. brættet. Der skete en hurtig udvikling med stærk pres på Lasses kongestilling. Måske kunne en lang rokade havde været løsningen, men en sort løber forhindrede det. Modpartens kongestilling var også usikker, men presset var størst hos Lasse.

Efter 20 træk måtte Lasse opgive.

Kim med hvid på 2. brættet fik det bedste angreb som han bevarede hele spillet. I slutspillet havde begge en dronning og en springer. Kim fik taget flere bønder og modpartens konge fik en usikker stilling. Efter godt 30 træk valgte modparten at opgive.

Peter Sehested havde sort på 3. brættet. Han havde længe en lige kamp mod modparten, men efter nogen tryk på modpartens kongestilling ofrede han en springer for at slå hul på kongestillingen. Det lykedes modpartens konge at undslippe, men Peter havde nu fribønder til at prøve at trænge igennem. I slutspillet havde Peter to tårne og modparten to tårne + en springer. Det lykkedes modparten at tage fribønderne samt at bytte tårnene af. Efter mere end 70 træk valgte Peter at opgive.

Søren Vestergaard med hvid på 4. brættet spillede en lang og sej kamp og blev også sidst færdig. De skiftedes til at føre med en officer. I slutspillet havde Søren tre fribønder som dog ikke hang sammen. Modparten havde en springer og en fribonde. Søren rykkede en fribonde frem for at tvinge springeren til at tage sig af den. Sørens konge tog så fribonden og dermed kunne det kun blive remis.

Stig med sort på 5. brættet fik ikke nogen heldig kamp. Modparten rokerede langt i modsætning til Stig. Begge parter havde naturligvis stormløb på hinandens kongestillinger. Modparten nåede først frem og så gik det galt for Stig. Efter mindre end 30 træk måtte han opgive.

Steen med hvid på 6. brættet havde heller ikke nogen heldig kamp. Han mistede en springer fordi han ikke fik rokeret i tide, men havde overvægt i bønder. I slutspillet havde Steen 4 bønder (de to dog dobbeltbønder) i dronningesiden mod 1 bonde. Men det lykkedes modpartens konge og tårn at tage Steens bønder så han måtte opgive.

Nils var med med som reserve med sort på 7. brættet. Også her blev der rokeret modsat med stormløb. Nils var en overgang temmelig presset, men fik efterhånden overtaget. Med det ene tårn fik han taget bønder fra modparten. Det betød fribønder til Nils og modparten valgte til sidst at opgive.

Undertegnede havde Hvid på 8. brættet. Kampen var i begyndelsen jævnbyrdig. På et tidspunkt lavede jeg et dårligt træk, det gjorde at modpartens dronning kom frem foran min kongestilling. Situationen var farlig, men jeg fik vredet mig ud af det. Straks efter kunne jeg med løberen støttet af tårnet true hans dronning og dermed få både en gratis springer og tårn. Med to officerer i overvægt fik jeg taget modpartens bønder i dronningesiden så jeg fik to fribønder. Så opgav min modpart.

Resultatet blev at 3.holdet fik 3½ point mod 4½ til Sk1968 5.hold. Efter rating skulle vi have haft 5 point, men det var drengene fra Sk1968 for gode til!

Næste holdkamp bliver mandag den 21. november i Randers hvor vi skal møde Randers 2.hold.

 

/Knud Mogens

 


Side 21 af 125