Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Skakken sættes på pause

Email Udskriv PDF

Som følge af myndighedernes påbud vedrørende Corona virus udsættes 4. og 5. runde i klubturneringen for at mindske risikoen for smittespredning.

Klubben vil være LUKKET torsdag 19. marts, 26. marts og 2. april. Dette vil kunne udvides alt efter hvordan situationen udvikler sig.

Kalenderen vil blive opdateret snarest muligt - umiddelbart vil turneringen forlænges med et par uger ind i maj.

Læs også mere på www.skak.dk - f.eks. er DM stævnet i Svendborg også udsat.

 

OPDATERING: OGSÅ AFTENENS UDSATTE KAMPE MÅ AFLYSES.

Senest opdateret: Torsdag, 12. marts 2020 11:30
 

Randers 3 - Silkeborg 4, 5 - 3

Email Udskriv PDF

Den 9. marts var Silkeborgs 4. hold til den afsluttende holdturnering i Vejlbys sognegård, hvor vi skulle møde Randers 3. hold. Vores modstandere havde 200 mere i rating i gennemsnit end Silkeborgs 4.hold. Men vi klarede os alligevel godt.

Nils Tjellden var med på afbud, tak for det. Nils mødte 3. holdets stærkeste spiller. Det blev en hård opgave med mange afbytninger. I slutspillet havde Nils kongen og en springer, modparten det samme plus en bonde på d-linien. Nils spillede meget fornuftigt for at ungå at bonden kom ned til forvandling. Efter 47 træk gik modparten med til remis. Denne ene holdkamp som Niels deltog i gav ham en ratinggevinst på 11.

Steen Konradsen spillede en jævnbyrdig kamp som endte i en lukket stilling. En bonde blev byttet af og Steen fik to springere for en løber og en springer. Efter 25 træk tog de remis. I de 5 holdkampe Steen har deltaget i har han fået 1½ point og 11 i ratinggevinst.

Paul R. Cook spillede en hård kamp. I slutspillet havde begge parter en løber, tårnene og dronningen samt 4 bønder til Paul og 6 bønder til modparten. Selv om Paul var to bønder bagud stod han stadigvæk solidt. Paul tænker sig grundigt om inden han trækker, men denne gang blev omtanken for meget og efter 34 træk udløb tiden og han tabte. Paul fik 2 point i hans 6 holdkampe med et lille ratingtab på 2.

Jørn H. Andreasen spillede en jævnbyrdig kamp med farlige angreb af begge parter. I slutspillet havde begge parter en løber og et tårn samt 6 bønder til Jørn og 4 bønder til modparten. Her efter 43 træk enedes parterne om remis. Jørn fik 2 point i hans 6 holdkampe med en ratinggevinst på 18.

Undertegnede spillede en lang og jævnbyrdig kamp mod min modpart. I slutspillet havde vi 6 bønder over for hinanden plus en løber til min modpart og en springer til mig. Efter yderligere afbytning af 3 bønder enedes vi om remis efter næsten 60 træk. I mine 6 holdkampe fik jeg 2½ point med en ratinggevinst 9.

Iver Liin fik som næsten hver gang en lang og sej kamp og blev sidst færdig. I slutspillet havde begge parter 6 bønder over for hinanden. Iver havde løberne og modparten en løber og en springer. Det lignede en remis, desværre fik modparten ved afbytninger to sammenhængende fribønder som Iver ikke kunne stoppe og opgav efter mere end 60 træk. Iver fik 3½ point i de 6 holdkampe med en ratinggevinst på 72. Flot gået.

Niels Chr. Munch spillede en lige kamp mod modparten som endte i en lukket stilling. I slutspillet har parterne en hvid løber, begge tårne og 7 bønder. Den lukkede stilling gjorde at det blev remis efter 33 træk. Niels fik 5½ point i hans 6 holdkampe og en ratinggevinst på hele 239. Det er særdeles imponerende når man tænker på at alle hans modstandere havde en højere rating end Niels !!!

Henrik Wang-Holm spillede et moderat parti og blev først færdig. To bønder blev byttet af og Henrik fik to løbere for en løber og en springer. Parterne tog herefter remis efter 17 træk. I Henriks 4 holdkampe fik han 1 point og et ratingtab på 7.

Flemming H. Jepsen, som ikke deltog i denne holdkamp, fik 3 point i sine 5 holdkampe med en ratinggevinst på 54. Flot.

Reultatet blev 5 – 3 til Randers 3. hold. Eter rating skulle det være 1,95 – 6,05 til Randers. Silkeborgs 4. hold klarede sig endnu en gang over forventning. Vi beholdt 2. pladsen i B-rækken med 24 point. Efter rating skulle det have været 14,95. Vi kan altså være stolte af resultatet.

Til slut vil jeg takke alle mine kolleger på 4. holdet for deres kampiver.

/Knud Mogens

 

Nordre 3 - Silkeborg 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I tirsdags var der sidste runde i mesterrækken. Der var tæt løb om andenpladsen, som det lykkedes os at indtage, selvom vi måtte indkassere et snævret nederlag på 4½ - 3½ til Nordre 3.

John vandt en kvalitet tidligt i sit parti og kørte derefter sejren hjem. Lars fik to lette officerer for et tårn og endte med at sætte mat. Han afslog et remistilbud, da der var mat i 3. Peter Poulsen, Birger og David deltes om pointene. Jesper, Per og Jack tabte.

Alt i alt blev det en godkendt sæson, hvor vinderne fra Skanderborg var langt stærkere end resten. Lars blev topscorer med 5 point i 6 kampe. Nedrykningspladserne gik til Aros og VRS 2.

/David

 

Syddjurs 2 - Silkeborg 3, 3½ - 4½

Email Udskriv PDF

I går var det tid til sæsonens sidste opgør for 3. holdet. Opgaven var Syddjurs 2 - et på papiret helt lige opgør (3.93 - 4.07) hvilket vi levede op til med en sejr på 4½ - 3½.

På topbrættet var der sæsondebut til Poul-Erik, der desværre måtte ned i et ellers spændende parti.
Jeg måtte ligeledes bide i græsset efter et omskifteligt parti, hvor jeg efter en dårlig åbning vandt en kvalitet for en bonde for blot til sidst at blive overløbet af fremrullende centrumbønder.

Mere held (og dygtighed) havde Kim, Artem og Peter Steentoft der alle vandt.
Søren Westergaard, Stig Holten og Carsten fik alle remis.

Stig Holten blev topscorer med 4 point af 6 mulige. Også superreserven Artem gjorde det godt med 3 af 4.

Samlet endte vi på en rimelig isoleret 4. plads (findes det?) med 4 point op til nr. 3 og 3½ point ned til nr. 2.
Randers 2 og SK 1968 4 tog sig af de to oprykningspladser.

 

Ingen oprykning til førsteholdet. Aalborg1 – Silkeborg, 4-4

Email Udskriv PDF

Øv vores plan med at vinde 5½-2½ gik ikke, men undervejs i kampen havde vi faktisk flere gode muligheder for at sætte den nødvendige storsejr sammen, men det blev ved - lige ved og næsten.

Per K. og Peter H vandt. Per S. der var med i stedet for Michael spillede remis. Det samme gjorde Peter K., Søren og Flemming. Sidstnævnte for 7 gang i år. Torben og Rene tabte.

Vores holdkaptajn Peter Haarup spillede en super god sæson og blev vores topscore med 5½ point i de 7 kampe, og han må nok belave sig på at rykke lidt op på holdet til næste år.

I øvrigt var der indkaldt forstærkning til flere af holdene, der var involveret i nedrykningsslaget. Holstebro stillede således med Stormester Peter Heine Nielsen på 1. bræt. Jetsmark, der i flere kampe næsten ikke har kunnet stille hold, gravede pludselig et monster stærkt hold op. Det hele endte med at Kjellerup og Holstebro rykkede ned.

Jeg har allerede kigget lidt på hvordan grupperne kunne blive til næste år. Jeg vil tro at vi fortsat skal spille i gruppe 4. Aalborg1 bliver erstattet af Skive1, der rykkede ned fra 1. division. I 9. Hovedkreds bliver Kjellerup erstattet af Skive2 og i 7. Hovedkreds bliver Holstebro erstattet af Aars eller Aalborg3.

Og lige en stor tak til de gode venner fra Aalborg, der sørgede for at hele holdet fik rabatkuponer til vores afslutningsmiddag på det Italiensk spisested Dalle Valle.

/Torben Bødskov

 


Side 5 af 151