Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - SK 1968 5, 4-4 (3-5)

Email Udskriv PDF

Den 7. februar mødte SK68 5. hold op til kamp mod Silkeborgs 3. hold. Gennemsnittet i rating var nogenlunde det samme for begge hold - altså en jævnbyrdig kamp. Det blev det knap nok.

Stig Holten fik en jænbyrdig udvikling, især midt på brættet. Stig fik afbyttet en løber, en springer og en bonde. Modparten afbyttede de 2 springere og en bonde. Da ingen af parterne kunne finde noget afgørende at slå sig igennem med tog de remis efter 20 træk.

Steen Konradsen havde i begyndelsen en god udvikling, han fik fire bønder for en springer. Efterhånden fik han problemer, der kom en mattrussel på G2 selvom han fik en løber placeret foran. Steen måtte ofre en bonde og et tårn på en løber for at afværge mattrusselen. Derved kom han i defensiven. I slutspillet havde han tre bønder foran kongen samt en løber. Modparten havde tre bønder hvoraf den ene var en fribonde på A-linien, plus et tårn. Steen kunne ikke stoppe fribonden uden at ofre løberen, så han opgav efter 43 træk og blev næstsidst færdig. Bagefter viser det sig at modparten var hentet fra et højere rangerende hold. SK68 5. hold straffes herfor med 1 point som tildeles Silkeborgs 3. hold. (Steen får derimod ingen kompensation for “kløene”).

Stig Nørregaard spillede en kort kamp med nogle slagudvekslinger. Stig afbyttede de to springere, en løber og to bønder. Modparten fik afbyttet en springer, de to løbere og 2 bønder. Begge tog remis efter 16 træk.

Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen var med på afbud, tak for det. Der blev spillet en lang kamp hvor det meste blev byttet af. I Slutspillet havde Nikolaj en springer og modparten en løber, dertil havde de nogle få bønder. Da ingen kunne få en bonde ned til forvandling tog de remis efter 46 træk.

Philip Uhre Knudsen var også med på et afbud, tak for det. Begge parter havde en rolig udvikling i begyndelsen. Men ret pludselig lykkedes det modparten at trænge igennem til Philips konge. Kongen blev skakket ud på brættet til en uundgåelig mat. Efter 29 træk var det slut.

Carsten Mogensen fik bønderne i dronningesiden trængt langt frem. De lette officerer og et par bønder blev byttet af. Herefter var stillingen nærmest fastlåst. Efter 30 træk tog parterne så remis.

Iver Liin spillede en lang og sej kamp og blev sidst færdig. Iver fik en bonde helt frem til forvandling, men modparten ofrede en springer på bonden. I slutspillet gik kongerne i gang med at “æde“ hinandens bønder og Ivers løber tog modpartens sidste bonde inden den nåede frem til forvandling. Efter 64 træk havde Iver kongen og en løber tilbage og modparten havde blot kongen, så der var god plads på brættet. Men det kunne jo ikke blive andet end remis.

Undertegnede havde en lige kamp mod modstanderen. Vi byttede officerer af og skiftedes til at tage en bonde. I slutspillet havde vi hvert et tårn og to bønder. Da ingen af os kunne få bønderne ned til forvandling uden at miste dem tog vi remis efter 45 træk.

Resultatet blev 5 – 3 til SK68 5. hold. Efter rating skulle det være 4,06 – 3,94 til Silkeborgs 3.hold. Det “manglende” point fik vi som nævnt under Steen. Silkeborgs 3. hold beholder 4. pladsen i A-rækken med 18½ point.

Næste og sidste holdkamp bliver tirsdag den 12. marts i Skanderborg, hvor vi møder Skanderborgs 3. hold.

/Knud Mogens

 

Silkeborg 2 - Nordre 3, 5 - 3

Email Udskriv PDF

I går startede klubmesterskabet - der var dog mange udsatte kampe grundet sygdom og så 2. holdets udsatte opgør mod Nordre 3.

Vi var svagt favoritter (4.62- 3.38) og levede op til dette og tog en 5 - 3 sejr.

Jeg selv tog en hurtig halv ved stillingsgentagelse men ellers blev der kæmpet hårdt ved alle brætter.
Lars vandt i vanlig aggresiv stil, David udnyttede de tunge officerer til at vinde efter et hårdt pres mod den sorte kongestilling og Jesper gaflede en officer og kørte pointet sikkert i land.
Per og Kim fik begge remis mens Peter Poulsen til sidst måtte opgive efter at have været presset det meste af aftenen.

Med sejren rykker vi akkurat op på 1. pladsen (1 matchpoint foran Nordre og ½ brætpoint foran Randers 1). Der er dermed udsigt til endnu et topopgør når vi møder Randers 1 i næste uge.

I næste uge har vi ikke mindre end 3 hjemmekampe idet både 2., 3. og 4. holdet skal i kamp.

 

 

 

Klubmesterskab

Email Udskriv PDF

Det blev til 35 deltagere i klubmesterskabet.

Grupperne er inddelt og der er trukket lod om startnumre - se tabellerne via linket i venstre side.

 

Klubmesterskab og udsat kamp i holdturneringen

Email Udskriv PDF

Klubmesterskabet starter på torsdag kl. 19:00. Foreløbig er der 34 tilmeldte men det kan nås endnu - tilmeldingsfristen udløber ved midnat i dag!

Grupperne vil blive lagt i morgen.

Der vil blive nogle udsatte kampe idet 2. holdet (efter planen i det mindste) spiller den udsatte kamp mod Nordre 3.

 

Esbjerg - Silkeborg, 4-4

Email Udskriv PDF

Der blev ikke brug for snekæderne da vi i søndags var en tur i Esbjerg, for de varslede store mængder sne udeblev heldigvis ????

Vi spillede uafgjort 4-4 mod Esbjerg, et hold der inden i søndags ikke havde tabt et eneste parti af 32 mulige i årets divisionsturnering.

Det har de nu, for vi vandt to flotte partier. Vores holdkaptajn Peter H., spillede et rigtig fint parti og vandt stensikkert. Det samme gjorde vores stærke 3. bræt Peter K. Han fik et par bønder for en kvalitet og kørte fint sejren i hus.

Desværre blev det nederlag til Michael og Peter P. De var også hårdt matchet mod Esbjergs topscorere, og divisionens eneste 2 spillere med maksimumpoint.

Vores topscorer Flemming, der har scoret 3½ af 5, spillede søndag remis, ligesom Per, Søren, og Torben.

Et par af os var så heldige, at vi lige præcis var færdige tidlig nok, til også at nå hjem til den flotte VM finalekamp i håndbold.

Så alt i alt blev det en fin søndag.

Nu glæder vi os til sæsonens sidste to kampe der begge spilles hjemme i Lunden den 24/2 mod Viby og den 10/3 mod Evans2.

Peter K. har opbygget en stærk stilling, og får løst opgaven.

/Torben Bødskov
 


Side 5 af 137