Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I torsdags mødte der 16 spillere op til den indledende runde i pokalturneringen. Det blev til 4 grupper og 8 spillere kom videre til finalerunden.

Peter Stentoft, Stig Holten, Peter Poulsen og Lasse gik videre som gruppevindere.

Henrik, Anton, Albert og David gik videre med en 2. plads.

 

SK 1968 6 - Silkeborg 4, 5½ - 2½

Email Udskriv PDF

Den  20. november mødte Silkeborgs 4. hold op i Studenternes Hus i Aarhus til skakkamp mod SK 1968's 6. hold. Efter erfaring fra tidligere år spiller de unge skakspillere bedre end den rating de har fået tildelt og det gik også sådan i år.

Flemming Harregaard Jepsen havde længe en solid stilling. Men efterhånden fik modstanderen sikret sik e-linjen med tårnene og dronningen blev placeret så den kunne trænge frem til h2. Det lykkedes modpartens springer at trænge frem og true kongen som måtte flyttes og dermed kunne modpartens dronning trænge frem og true med mat. Flemming måtte opgive efter 34 træk.

Undertegnede stod længe lige med modparten. Men så blev jeg fristet til at tage en "gratis" bonde som jeg straks herefter mistede ved en afdækker-skak. Det burde jeg have set! Men jeg fik dog et par bønder mere. I slutspillet havde min modstander dronningen, en og løber og to bønder hvoraf den ene var en fribonde på vej til forvandling. Jeg havde dronningen og fem bønder, men ingen langt fremme. Derimod fik muligheden for evig skak og redde ½ point efter 50 træk.

Paul Richard Cook havde en rolig udvikling og stod solidt. Men efterhånden lykkedes det dog modparten at få sin dronning gennem Pauils stilling og skabe plads til de andre officerer. Det resulterede i at Paul kom en officer bagud og måtte opgive efter 39 træk.

Kent Uhre Knudsen tænker længe inden han trækker og blev også sidst færdig. Begge parter havde bønderne langt fremme. Kents dronning fik muligheden for at trænge igennem modpartens stilling og skakke kongen op bag dronningen. Kents tårn tog en bonde og truede dronningen og konge, men dronningen slog tårnet og blev nu truet af en bonde. Kents dronningen blev truet af et tårn, men undgik ved at skakke kongen. Modparten opgav nu efter 33 træk. I øvrigt var Kent med på afbud. Tak for det!

Jørn Henning Andreasen spillede en kamp med en del afbytninger. I slutspillet havde Jørn fem bønder plus en løber og en springer. Modparten havde begge løbere samt seks bønder, hvoraf den ene var en fribonde på c-linien som Jørn ikke kunne stoppe og han måtte opgive efter 25 træk.

Iver Liin kom, efter åbningen, ret hurtigt til at dominere spillet. Modpartens forsvar blev optrævlet og Iver fik dronningen for en løber. Senere trængte Ivers dronning ned til modpartens konge, skakkede og tog et tårn. Modparten valgte nu at opgive efter 34 træk.

Desværre kom der 3 afbud og kun 1 blev erstattet så bræt 7 og 8 stod tomme. Det gav 2 point til vores modpart.

Resultatet blev 2½ point til Silkeborgs 4. Silkeborg 4 har nu 4. og sidste pladsen i gruppen.

Næste holdkamp bliver mandag den 11. december i Sognegården i Vejlby, hvor vi skal møde Vejlby-Risskovs 2. hold.

/Knud Mogens

 

Bymesterskabet afgjort

Email Udskriv PDF

I torsdags fik vi Bymesterskabet afgjort.

I gruppe 1 fik Lars Bøgedal den nødvendige remis til at sikre sig titlen som Bymester. Det blev med 1 points forspring til nr. 2, Peter Poulsen.
I gruppe 2 endte topopgøret remis og dermed tog Rajee sejren foran Albert.
I gruppe 3 blev det til en delt sejr mellem Stig Holten og Evelin-Lucian.
I gruppe 4 fortsatte Louis med det suveræne spil og fik maksimum 7 af 7. Jørn holdt 2. pladsen med 4½.

I morgen er der atter træning til alle der kan kæmpe sig gennem snemasserne. Vi starter kl. 19.

Og på torsdag starter pokalturneringen. Der spilles indledende grupper, hvor de bedste går videre til finalerunden d. 21. december.
Der spilles med tidshandicap. Som udgangspunkt 20 minutter per parti til hver, men for hver 100 i ratingforskel tillægges / fratrækkes 2 minutter.

HUSK også tilmelding til julefrokosten fredag den 15. december.

Og HUSK også tilmelding til Julehurtigturneringen d. 28 december. Se her.

 

Bymesterskabet afgøres på torsdag

Email Udskriv PDF

På torsdag er det tid til sidste runde i Bymesterskabet 2023.

I gruppe 1 har Lars Bøgedal 1 points forspring ned til Peter Poulsen så Lars ligger lunt i svinget til 1. pladsen.

I gruppe 2 har lodtrækningen artet sig således at der er et direkte opgør om 1. pladsen i sidste runde. Rajee har ½ point mere end Albert og kan derfor nøjes med remis for turneringssejren.

I gruppe 3 har både Evelin og Stig Holten 4½ point, så heller ikke her er der noget afgjort (endnu).

I gruppe 4 har Louis derimod gjort rent bord med 6 point af 6. Han er dermed sikker på 1. pladsen. Nr. 2 er Jørn med 4½ point. Netop de 2 mødes i sidste runde.

 

Julefrokost

Email Udskriv PDF

Fredag den 15. december kl. 18 er det tid til den traditionelle Julefrokost i Silkeborg Skakklub med julemad, juleøl og julelyn!

Se indbydelsen her.

PS: Der er mulighed for at få en vegetar menu.

 


Side 5 af 189