Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg - Kjellerup, 3½ - 4½

Email Udskriv PDF

Inden kampen talte vi over et rundstykke, om at holdet samlet set lige præcis havde spillet op til holdets forventede score. Det har vi så ikke mere, for endnu engang drillede vores naboer fra Kjellerup os. Vi tabte kampen, selvom vi var favorit i 7 ud af de 8 partier!

På bræt 1-3 spillede Per, Flemming, og Torben remis.
På bræt 4-6 tabte Michael, vores topscorer Peter K., og vicetopscorer Peter H.


På bræt 7-8 Vandt Jens, og Peter P.

Viborg fører gruppen 4 point foran os, og de skal i sidste runde møde det absolutte bundhold fra Randers. Vi skal i sidste runde, spille slutstævne i det dejlig centrale Pandrup midt i Vendsyssel, her skal vi møde Jetsmark, der er på 3. pladsen. De er 2½ point efter os. Om vi bliver nr. 2 eller 3 har kun akademisk betydning, men det vil nu være rart, hvis vi kunne slutte ordentligt af, for så vil stemningen være meget bedre ved vores afslutningsmiddag. De øvrige 5 hold, kæmper om at undgå nedrykning.
/Torben Bødskov
 

Silkeborg 2 - Aros, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I torsdag havde vi besøg af Aros som 2. holdet mødte i mesterrækken. Vi havde et par reserver med (tak til Kim og John) men Aros var også afbudsramt og vi var klare favoritter (5.8 - 2.2). Sådan skulle det desværre ikke gå, men sejren kom dog i hus.

Jack fik en fin stilling i midtspillet og gik over i slutspil med noget der lignede en marginal fordel. Det var sikkert optisk og man enedes om remis.

Peter Poulsen fik noget af en rutchetur. Åbningsfordel gik over i "noget rod" i midtspillet og han gik i slutspil med en bonde mindre. Herfra gik det dog opad igen og han endte med at sætte en studieagtig mat.

David fik også en behagelig stilling efter åbningen. Dette blev konverteret til kvalitetsgevinst og senere et helt point.

Birger gav en bonde i midtspillet men fik ikke helt det planlagte initiativ. Der var dog tilstrækkelige resource til en remis.

Lars Bøgedal gav også en bonde i åbningen. Det så dog ikke videre sundt ud og modstanderen var uden nåde og vandt i fin stil.

Min modstander ofrede en officer for et par centrumbønder. Ukorrekt ifølge Fritz men det var ubehageligt at spille imod. En simpel overseelse kostede sidenhen en kvalitet og selvom jeg forsøgte med diverse fusk var det ikke nok og jeg måtte ned.

Kim spillede derimod godt og var hurtigt færdig da han fik fanget modstanderens dronning. Dejligt med sådan en superreserve!

John fik debut på 2. holdet og kom på tavlen med et halvt point efter en godkendt indsats.

Vi ligger nu på en 5. plads - men mangler så også den udsatte kamp mod VRS.

 

SK 1968 4 - Silkeborg 3, 7-1

Email Udskriv PDF

Den 5. februar mødte Silkeborgs 3. hold op i Studenternes Hus for at møde Sk.1968 4.hold. De fører i A-rækken og har mere end 200 i rating i gennemsnit end os. Som frygtet fik vi tæv – mange tæv, på skakbrættet forstår sig.

Kim kom ud i en skarp udvikling. Han mistede hurtigt b-bonden og det lykkedes ham ikke at få kompensation for tabet, selv om han var i angreb det meste af spillet. Modparten fik efterhånden placeret dronningen og en springer foran kongestillingen og selv om Kim spærrede for modpartens løber med sin løber fik modpartens springer slået en bonde og taget et tårn og Kim måtte opgive.

Peter Sehested fulgte godt med udviklingen i lang tid. Han blev sidst færdig. I slutspillet ofrede Peter dronningen på sin konngestilling for at få to tårne. Han havde nu et tårn, en løber, springer og fire bønder og modparten en dronning, en løber og tre bønder. Peter brugte tårnet til at få en bonde ned til forvandling, men inden det kom så vidt fik modparten splittet Peters kongestilling ad så han måtte opgive.

Stig Nørregaard havde en jævn udvikling i spillet, men kom dog efterhånden to bønder bagud. Det gjorde at han måtte koncentrere sig om forsvaret. I slutspillet havde Stig to tårne, en springer og tre bønder. Modparten havde to tårne, en løber og fem bønder. Efter nogle omrokeringe af officererne lykkedes modparten at skakke kongen og udsigt til at vinde springeren. Det fik Stig til at opgive.

Carsten havde en udvikling i en lukket stilling. I slutspillet havde begge 7 bønder, begge tårne og dronningen, dertil en løber til Carsten og en springer til modparten. Da ingen af dem kunne se nogen fordel ved at fortsætte tog de remis.

Undertegnede fik ikke udviklet officererne hurtigt nok. Det gjorde at modparten fik en bonde og et tårn for en springer. Senere stod jeg til at miste en løber eller det sidste tårn. Det fik mig til at opgive – overmagten var for stor.

Nils kom hurtigt i vanskeligheder, modparten lavede et hurtigt angreb på dronningefløjen. Nils fik dog rokeret, men de mange afbytninger der fulgte efter var fortrinsvis til ugunst for Nils så hans stilling blev efterhånden så dårlig at han valgte at opgive.

Steen mistede ret hurtigt en løber, men fik dog slået hul på modpartens kongestilling så kongen kun var dækket med en løber. Steen måtte koncentrere sig om forsvaret da han jo var en officer bagud. Uheldigvis stod Steens konge i linie med modpartens dronning kun dækket af hans springer. Det gjorde at springeren kunne vindes ved en skak . Det skete og Steen måtte opgive.

Henrik havde en jævn udvikling. Modparten rokerede langt, men ikke noget særligt ud af det. Henrik fik et tårn for en springer. I slutspillet havde begge dronningen, en løber og fem bønder. Dertil to tårne til Henrik og en springer plus et tårn til modparten. Da ingen kunne finde noget afgørende at slå sig igennem med tog de remis.

Resultatet blev 1 – 7 til Sk.1968 4. hold. Efter rating skulle det være 6,15 – 1,85. Vi fik altså under det forventede. I  A-rækken har vi nu 8. pladsen, dog kun ½ point efter nr. 7 og 1 point efter nr. 6.

Næste holdkamp bliver den 1. marts hjemme i Lunden, hvor vi skal møde Syddjurs 2. hold.

/Knud  Mogens

 

Klubmesterskab i hurtigskak

Email Udskriv PDF

I aften spilles de sidste 3 runde i klubmesterskabet i hurtigskak.

I gruppe 1 er der 4 deltagere med 2½ af 3 mens der i gruppe 2 fortsat er 2 deltagere med maksimum.

På mandag er der træningsaften - vi starter kl. 19:00.

Der er også fuldt program i holdturneringen.
3. holdet spiller mandag på udebane mod SK 1968 4, 4. holdet spiller tirsdag ude mod Skanderborg 4 mens 2. holdet torsdag tager imod Aros.

Senest opdateret: Torsdag, 01. februar 2018 09:50
 

Holstebro – Silkeborg, 3½-4½

Email Udskriv PDF

Til udekampen mod Holstebro, var der sæsondebut til Peter Poulsen, der var med i stedet for Søren.

Efter en halv times tid vandt Peter K. en officer, og hans modstander gav straks op. På dette tidspunkt var Michaels modstander på bræt 4 endnu ikke mødt op. Det gjorde han med 50 min. forsinkelse. Havde hans modstander ventet 10 minutter mere, havde vi ført med 5-0, for hvis en spiller ikke møder op inden 1 time, så taber han og holdet på brættet, plus på alle de efterfølgende pladser.

Nå men efter de første partier, så det alligevel lovende ud. Per og Peter H. vandt. Flemming og Peter P. spillede remis. Altså 4-1 til os ved tidkontrollen.

Desværre stod vi i underkanten i de 3 lange partier. Jens og Michael tabte, mens jeg lige nøjagtig spillede remis.

Om 14 dage - søndag den 11. februar - skal vi spille sæsonens sidste hjemmekamp, når vi i Lunden tager imod vores naboer fra Kjellerup.

/Torben Bødskov

 


Side 6 af 127