Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - Skanderborg 3, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

Den 14. december mødte Skanderborgs 3. hold op i Silkeborg til holdkamp mod Silkeborgs 3. hold. Efter rating var holdene nogenlunde lige stærke, så det kunne kun blive en spændende holdkamp. Det blev det også.

Kim spillede en lang og lige kamp, han blev næstsidst færdig. I slutspillet havde Kim dronningen, en springer og to fribønder mod en dronning og et tårn. Modparten forsøgte et frontalangreb på kongen ved at placere tårn og dronning på 7. rrække, men Kims angreb var farligere og det kostede modpartens tårn. Kim havde stadig en fribonde på e-linien og den kunne ikke stoppes så modparten valgte at opgive efter 56 træk.

Peter Sehested havde også en lige kamp. I slutspillet havde Peter en hvid løber mod en springer, desuden havde begge parter to bønder på a- og b-linien plus fire bønder i kongesiden. Peter forsøgte at tage de to bønder ved at rykke a-bonden frem, han fik også taget den ene bonde, men den anden bonde kunne han ikke få uden at ofre løberen, så han måtte opgive efter 33 træk.

Stig Holten fik et farligt angreb i gang ved at rykke sine kongebønder frem. Modparten måtte i første omgang søge at standse stormangrebet som blev stadig farligere, men det lykkedes ham at få dronningen på 7. række og skakke kongen som måtte rykkes frem og tilbage. Stig fik placeret kongen så modparten kunne fremtvinge en dronningeafbytning, dermed kunne de to fremrykkede bønder ikke reddes og Stig måtte opgive efter 42 træk.

Stig Nørregaard havde en lang og sej kamp, han blev også sidst færdig. I slutspillet havde begge parter to tårne som tog bønder fra hinanden så begge efterhånden havde een fribonde. Naturligvis søgte begge få fribonden frem medens de jagtede hinandens konger. Fribønderne blev taget og da kongerne stod over for hinanden med hver sit tårn imellem sig, tog parterne remis efter 56 træk.

Carsten rokerede langt og satte omgående et bondestormløb igang mod modpartens konge som var rokeret kort. Modparten fik ikke sat et tilsvarende angreb mod Carstens konge, men havde nok at gøre med at forsvare sig. Carsten fik slået dronningen og en springer igennem  overfor kongen. Da modparten flyttede dronningen på grund af trussel fra springeren var der fri bane for et matangreb. Carsten blev dermed først færdig efter 24 træk.

Undertegnede havde lang kamp med lige spil. Et stykke inde i kampen fik jeg taget en gratis bonde. Det burde jeg kunne have udnyttet til mindst et remis! Desværre passede jeg ikke godt nok på mine bønder i kongesiden. Det resulterede i at jeg måtte ofre en løber på en fribonde. Derefter gik det ned ad bakke og efter 57 træk måtte jeg opgive. ØV.

Steen fik det længste parti, men spillede sikkert og stod stærkere og stærkere. I slutspillet havde hver part et tårn samt seks bønder til Steen og tre bønder til modparten. Tårnene og tre bønder blev byttet af. Steen havde nu tre sammenhængende bønder som modpartens konge stod magtesløs overfor og han opgav efter 67 træk.

Henrik havde god styr på udviklingen og fik dronningen for et tårn og en løber. I den videre udvikling fik Henrik et gratis tårn, så modparten valgte at opgive efter 36 træk.

Resultatet blev 4½ - 3½ til Silkeborgs 3. hold. Efter rating skulle det være 4,16 – 3,84. Vi fik altså en smule over forventning. I A-rækken har vi nu 5. pladsen med ½ point efter nummer 4.

Næste holdskak bliver den 18. januar i “Lunden”, hvor vi møder SK 1968 5. hold.

/Knud Mogens

 

Juleferie

Email Udskriv PDF

Nu holder skakklubben en (velfortjent?) pause henover julen for naturligvis at vende stærkt tilbage med Julehurtigturneringen d. 28. december (tilmeld dig her).

GLÆDELIG JUL!

 

Silkeborg – Randers, 7-1

Email Udskriv PDF

Førsteholdet sluttede året af med en kæmpesejr hjemme mod Randers. Vi havde afbud fra Søren, og fik igen hjælp af formanden.

Først vandt Jens. Derefter vandt Flemming, han var mentalt godt forberedt til partiet mod Aage Olsen. Han vidste, at hans modstander spillede dragevarianten i siciliansk, og at Aage ville tilbyde remis omkring træk 20. Flemming ofrede en bonde og vandt et fint parti. Derefter vandt Michael og undertegnede, jeg fik stor hjælp fra min modstander, der lavede en selvmat i 3. Lige omkring tidkontrollen kom vi foran med 5-0, da Peter H. også vandt. Vores topscorer Peter K. og mr. 100% Johnny spillede herefter remis, og så sluttede dagen med en lektion i slutspil af Per.

Stor interesse for dagens sidste og længste parti. Arne Christiansen mod Per.

Per har en vunden stilling, hvor en af hovedtruslerne er at rykke springeren fra c3 - b1 - a3 - c2 - a1 - xb3 - a5 – for endelig sætte den på c4. Derefter kan b-bonden rykke i mål. Det hele skal kombineres med at kongen står det rigtige sted.
I næste runde skal vi en tur til Rold Skov og møde Skørping!

/Torben Bødskov

 

Skanderborg 2 - Silkeborg 2, 3½ - 4½

Email Udskriv PDF

I går var 2. holdet en tur i Skanderborg, hvor vi mødte Skanderborg 2 i Mesterrækken.

Med et afbud i toppen var vi pludseligt svage ratingfavoritter (3.58 - 4.42) og med lidt afrunding blev det også resultatet.

Jack fik desværre ikke mulighed for at spille en gambit (det er vanskeligt når modstanderen holder bønderne på 6. række. Efterhånden fik han en lidt ubekvem stilling, specielt efter at modstanderen fik sneget et tårn ind der lavede ravage i stillingen. I slutspillet gav hvor mand en officer mod at få et par forbundne fribønder. Om Fritz kunne holde det er uvist men desværre gik det galt og Jack måtte kapitulere.

Peter Poulsen fik en spændende stilling med et vist pres mod modstanderens kongestilling mens han til gengæld var presset i centrum. Materialetab undervejs endte desværre ud i et tårnslutspil med 2 bønder i underskud. Det kunne ikke holdes og Peter opgav i aftenens sidste parti.

David var ude i et rent engelsk opgør så det måtte jo blive en London-åbning. Partiet udviklede sig udramatisk og man enedes om remis.

Drama var der derimod i Birger's parti. Birger mistede i nogle taktiske forviklinger en kvalitet men havde dog løberparret. Da han lidt efter vandt en bonde var der igen tro på mindst ½ point men pludselig lavede modstanderen en overseelse - det udnyttede Birger og sluttede elegant af med sejr til følge.

Lars Bøgedal spillede som sædvanligt frisk til og gav en officer for et par, ganske giftige, centrumbønder. Senere blev det et helt tårn der kom på højkant men til gengæld fik Lars endnu en bonde. De mange ekstra bønder pressede modstanderen baglæns og det så ret uafklaret ud da Lars vandt på tid.

Per Sønderskov fik en rimelig stilling efter åbningen og da modstanderen var fredeligt indstillet enedes man om remis.

Jeg selv kom ud for en lettere uortodoks åbning og brugte en del tid. Jeg spillede nu ikke det bedste men det gælder jo om ikke at lave den sidste fejl og lidt taktik gav 2 bønder i posen. Min modstanderen forsøgte at vinde den ene tilbage, hvilket kostede et tårn og så kom håndklædet i ringen.

Steen fik et fidus ind i åbningen, vandt en bonde og fik en fin stilling. Det burde kunne vinde men helt simpelt var det ikke. Desværre fandt Steen ikke den rigtige fortsættelse i slutspillet og måtte nøjes med en halv.

Alt i alt en fin sejr over en af forhåndsfavoritterne til oprykning. I det nye år har vi nu 3 hjemmekampe i træk - det må gerne udnyttes til yderligere point på kontoen!

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

I går blev finalerunden i årets pokalturnering spillet. De 16 spillere blev, som runderne gik, reduceret til Tom Petersen og Peter Poulsen, der således blev årets finalister.

Her trak Tom det længste strå og kunne således hjemtage (den store) pokal!

Alle resultater fra finalerunden kan ses her.

HUSK - det er stadigt muligt at tilmelde sig årets julefrokost (indtil tirsdag 12/12). Se indbydelsen her.


 


Side 6 af 125