Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak - 4 gange 2½ - 5½

Email Udskriv PDF

Alle 4 hold har nu været i aktion. Og vi er i det mindste konsekvente. Alle opgør endte med et 2½ - 5½ nederlag!

1. holdet var ellers svage favoritter mod Esbjerg, der var ramt af et par afbud.
Vi havde også stillinger undervejs til en sejr, men det gælder jo om at stå bedst til sidst...
Per, Jakob, Peter K, Søren og Peter H fik remis mens Flemming, Rene og Michael alle måtte ned.

2. holdet var en tur i Randers. Vi havde 3 reserver med men var stadig marginalt ratingfavoritter.
Men lovende stillinger blev remis mens problematiske stillinger blev tabt. Med den vigtige undtagelse at Nicolai reddede en remis i land i et tabt tårnslutspil.
David, John, Johnny, Lasse-Emil og Nicolai fik hver et halvt point mens Peter P, Kim H og Henrik måtte tage hjem uden point.

3. holdet var i Skanderborg. Skanderborg var favoritter men fik alligevel lidt mere end Dr. Elo ville forudsige.
Niels Munch var med som reserve og fik et helt point. Herudover kom Birger, Kim K og Carsten på tavlen med ½ point.

4. holdet var oppe imod de altid farlige juniorer fra SK 1968 6 (gennemsnitsalder 23 mod vores på 72 i standardopstillingen!).
Desværre kunne vi kun mønstre 6 mand så 2 boller på de nederste brætter var udgangspunktet.

 

Holdskak - 3 gange 4-4

Email Udskriv PDF

Hold 1-3 har nu været i kamp (4. holdet venter til uge 47). Og alle 3 kampe endte 4-4!

1. holdet tog imod oprykkerne fra Viby. Vi havde et par reserver med men var stadig ratingfavoritter (4.89 - 3.11). Det blev dog stolpe-ud for holdet, hvor det længe så ud til at vi kunne hive en sejr i land. Søren vandt i fin stil i et vundet tårnslutspil (de findes!) mens Michael måtte ned efter et grumt samspil af modstanderens Dronning + Sprionger. Resten af partierne blev remis.

2. holdet var oppe imod Åbyhøj og også her var vi favoritter (4.86 - 3.14). Her havde vi ogås miissede chancer men til gengæld også lidt held den modsatte vej. David og Henrik, der var hidkaldt som reserve. Peter Poulsen var uheldig at måtte nøjes med en halv. I næste runde skal vi til Randers, der er gået i soloudbrud med en 7½ - ½ sejr over VRS.

3. holdets kamp mod Syddjurs 2 var symmetrisk. 2. Syddjurs vandt 3½-½ på de 4 første brætter med remis på bræt 1 mens vi vandt med samme cifre på bræt 5-8 med remis på bræt 8. Der var sejre til reserverne Peter Steentoft og Peter Sehested samt Carsten.

 

Holdskak programmet er klar

Email Udskriv PDF

Turneringsprogrammet for hovedkredsen (2-4 holdet) er klar og kan ses her eller i linksene for de enkelte hold i venstre side.

Vi har i år fire 8-mands hold med.

1. holdet spiller i 1. division. Som nogen måske har set omlægges divisionsturneringen fra næste sæson, så 2. division nedlægges og der bliver 4 grupper i 1. division.

2. holdet spiller i gruppe 1. Første kamp bliver på hjemmebane mod Åbyhøj torsdag d. 2. november. Holdet skal i alt spille 5 kampe mod Åbyhøj, Randers, Nordre 2, VRS og Syddjurs.

3. holdet spiller i gruppe 2. Første kamp bliver også på hjemmebane. Modstanderen er Syddjurs 2 og det er ligeledes torsdag d. 2. november. Holdet skal i alt spille 6 kampe - både ude og hjemme mod Syddjurs 2, Skanderborg 3 og Århus / Skolerne 3.

4. holdet spiller i gruppe 4. Første kamp bliver på udebane mod SK 1968 6 mandag d. 20. november. Holdet skal i alt spille 6 kampe - både ude og hjemme mod SK 1968 6, VRS 2 og Viby 2.

 

Bymatch mod Viborg

Email Udskriv PDF

ter afbud fra både Skive og Skanderborg var 4-by turneringen i år reduceret til en direkte match mellem Silkeborg og Viborg.

Det blev dog stadig til 3 kampe til hver deltager og kamp om æren og vandrepokalen.

Vi vandt 1., runde knebent med 8½ - 7½ men herefter gik det ned af bakke. Efter støvet havde lagt sig efter 2. runde måtte vi indkassere et nederlag på 5½ - 10½.

Der skulle derfor noget særligt til i 3. og sidste runde for at vi kunne tage den samlede sejr. Det var vi dog ikke i nærheden af og selvom der var fremgang tabte vi også 3. runde knebent med 7½ - 8½.

Dermed en fortjent samlet sejr til Viborg.

Topscorer for Silkeborg blev Peter Poulsen, der gjorde rent bord med 3 point af 3 mulige!

Hovederne bliver nu lagt i blød for at overveje turneringens fremtid, idet det er bekymrende at det har vist sig vanskeligt at få samlet 4 klubber til stævnet. Gode forslag modtages gerne!

Senest opdateret: Søndag, 01. oktober 2023 07:56
 

Bymesterskab og 4-by turnering

Email Udskriv PDF

I morgen er der udsatte kampe i Bymesterskabet (man kan også spille forud).

På lørdag skal vi forsøge at tilbageerobre pokalen i 4-byturneringen. 16 mand drager mod Viborg, der er arrangør af årets turnering.

 


Side 6 af 189