Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Nedtur i Hornslet

Email Udskriv PDF

Syddjurs 1 - Silkeborg 2, 5½ - 2½ (3.81 - 4.19).

Det blev kun lige-ved-og-næsten i en meget spændende afsluttende runde i Mesterrækken.

Vi fik en hjælpende hånd af Nordre 3 der spillede lige op med Randers 1. Dermed ville vi selv med et 3-5 nederlag tage 1. pladsen men det formåede vi akkurat ikke.

Jesper og Kim vandt, Jack fik en halv mens resten måtte give fortabt.
Kim blev i øvrigt topscorer for hele Mesterrækken (5½ af 7).

Den samlede 2. plads er dog stadig flot og bortset fra denne afgørende match har holdet præsteret stabilt.

 

Flot afslutning i Silkeborg

Email Udskriv PDF

Silkeborg – Evans2, 5½-2½

Johnny byder velkommen og de 8 hold er ved at være klar til søndagens kamp.

Tak til Peter P., Peter M., og Johnny for at stable et rigtig flot afslutningsarrangement på benene.

Som hold havde vi ikke meget at spille for, men flere af holdets spillere ville gerne pynte på deres individuelle score.
Dog ikke Flemming, Peter H., og Torben, der hurtigt tog remis. John og Søren fik nogle gode angrebs stillinger, som de hurtigt og overbevisende vandt.
Lige efter tidkontrollen sluttede Peter K. fred i en klar remis stilling. Tilbage sad Michael og Per. Michael stod længe godt, men måtte til sidst nøjes med remis. Per sled sin modstander op, og hans parti var sidst færdig af samtlige 32 partier.

I oprykningskampen tabte begge opryknings aspiranter. Esbjerg fik smæk og tabte 5½-2½ til Viby. Viby blev nr. 3, men tabte, som de eneste, ingen kampe. Springeren rykkede op, da de kun tabte 4½ - 3½ til skolerne.

Skanderborg2 slog et reservespækket Horsens hold med 6-2, men begge hold rykkede alligevel ud.

Slutstillingen i gruppen er lidt pudsig. 4 tophold og 3 bundhold. Og så er der os. Hel for os selv i et ingenmandsland langt fra top og bund. Vi startede sæsonen svagt, men reddede renommeet med 2 sejre og 2 uafgjorte kampe efter jul. Dermed nåede vi op på en score på 50%. Tak til holdet for sæsonen, og stor tak til vores altid retfærdige formand og kampleder Johnny.

Vi krydser fingre og håber på, at Silkeborg kommune får 3 hold i 2. division til næste år. Kjellerup blev nr. 5 i gruppe 4, og så skal Silkeborg2 lige gøre arbejdet færdig mandag aften i Hornslet. Go for it boys!

/Torben Bødskov
Senest opdateret: Mandag, 11. marts 2019 11:36
 

Divisionsafslutning søndag d. 10. marts

Email Udskriv PDF

På søndag spiller 1. holdet sin sidste kamp. Alle hold samles til afslutningen og det foregår i år i Silkeborg.
Der vil derfor være god mulighed for at se på skak d. 10. marts. Runden starter kl. 12:00 - vi spiller i Lunden i Sal 2 (stueetagen).

I aften er det atter den første mandag i måneden - der er derfor træning i Lunden - vi starter kl. 19:00.

 

 

Randers 2 - Silkeborg 2, 2 - 6

Email Udskriv PDF

I tirsdags var 2. holdet på besøg i Randers. Efter at have tabt knebent til Randers 1 kom vi godt igen og vandt 6 - 2 over Randers 2 (forventet 3.3 - 4.7).

Jeg var desværre selv forhindret i at deltage men tak til Niels-Jørgen og Nicolai for at tage endnu en reservetjans. Nicolai har nu scoret 3 af 3 i holdturneringen (2 i M-rækken og 1 i D-rækken) med en forventet score på 0.1!

Efter ugens runde ligger vi nu på 1. pladsen inden sidste runde der tegner til at blive rigtig spændende.

Vi har 1½ points forspring til Randers 1 og 2½ point ned til Nordre 3. Netop Randers og Nordre mødes i sidste runde hvor vi (som sædvanlig!) skal møde Syddjurs 1.

 

 

Silkeborg – Viby 4-4 igen – igen!

Email Udskriv PDF

Jamen den kamp skulle jo ende uafgjort, for tidligere på sæsonen har både vores A-rækkehold og D-rækkehold nemlig spillet uafgjort mod Viby.

Det mest dramatiske i søndags skete før kampen. Først havde vi ikke noget spillelokale, og så manglede vi en spiller. Stor tak til Per Sønderstrup for at træde til, og debutere med et så ultrakort varsel.

Dagen bød på en fin sejr til Michael, der holdt hovedet kold i en stilling med mange skarpe muligheder. Desværre tabte Søren sit parti. Alle øvrige partier endte uden vinder. Dvs. at Per K., Flemming, Torben, Peter H., Per S, og John spillede remis. Nogen fik for lidt og smed måske en gevinst væk, mens andre fik for meget og fightede sig til en remis, men alt i alt var resultatet retfærdigt og lige efter bogen.

Om 14 dage spiller vi sidste runde. Og igen skal vi spille hjemme i Lunden.  Springeren og Esbjerg kæmper om oprykning, og de skal spille mod henholdsvis Skolerne2 og Viby der ligger nr. 3 og 4. Vi skal møde Evans2, og er relativ sikker på at blive nr. 5. Evans2 er nogenlunde ligeså sikker på at blive nr. 6. I bunden skal Skanderborg2 og Horsens spille om 7 pladsen. Men begge hold har da mulighed for at vinde deres indbyrdes kamp med mindst 6½-1½, og så håbe på, at vi samtidig slår Evans2 med mindst de samme cifre. Vi vil i hvert tilfælde gøre vores bedste for at slutte pænt af.

God gang i analyserne efter kampen!

/Torben Bødskov
 


Side 6 af 140