Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - Syddjurs 2, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 1. marts mødte Syddjurs 2. hold op til kamp mod Silkeborgs 3. hold. Holdet har en rating på lidt over 150 i gennemsnit end 3. holdet. Trods overvægten klarede vi os over forventning.

Kim mødte Syddjurs 1. mand som har en rating på ca. 2000. Kim forsvarede sig ihærdigt. Modparten rokerede langt og satte et stormløb i gang mod Kims kongestilling. Kims dronning fik taget en bonde, men kunne ikke hindre at der blev hul på kongestillingen. Efter 24 træk var kongens stilling så usikker at Kim valgte at opgive.

Peter Sehested spillede en lige kamp mod modparten. I slutstillingen havde begge parter dronningen, begge tårne og syv bønder. Det lykkedes modparten at få dronningen igennem til dronninge afbytning, men stillingen var stadig låst så efter 66 træk gik modparten med til remis længe efter vi andre var færdige.

Stig Holten blev hurtigt angrebet af modparten med fremrykkede kongebønder. Stig fik dog efterhånden overtaget da han fik sine tårne frem overfor modparten åbne kongestilling. Tårnene fik taget en gratis løber og da modpartens konge blev jaget mellem sine tårne tog Stigs konge et gratis tårn, desuden fik han også taget flere bønder. Modpartens stilling nu så dårlig at han valgte at opgive efter 51 træk.

Kurt var med på afbud, tak for det. Det lykkedes Kurt at spolere modpartens rokade ved at lave en hurtig dronninge afbytning. Lidt senere fik Kurt et tårn for en løber. I slutspillet havde Kurt et tårn og fem bønder. Modparten havde en løber og fem bønder. Da Kurts konge kom frem kunne han tage bønder med gevinst, det fik modparten til at opgive efter 40 trøk.

Carsten fik hurtigt et angreb i stand. Modparten måtte ofre et tårn da en springer truede både kongen og dronningen. Lidt senere fik Carstens dronning en gratis springer. Modparten valgte nu at opgive efter 20 træk.

Undertegnede fik en lige kamp med mange afbytninger. I slutspillet mistede jeg en bonde ved et fejltræk. Det skulle desværre blive afgørende. I slutspillet havde jeg en springer og modparten en løber. Det lykkedes modparten konge at tage en bonde mere, så to frie bønder kunne ikke stoppes. Jeg opgav efter 60 træk.

Steen fik ikke rigtig noget angreb i gang. Tværtimod blev han klemt af modparten da han fik et tårn ned på 7. række bistået af en springer og en løber. Steens dronning måtte flyttes, det kostede en springer. Kongen blev truet af løberen og måtte hen på h-8. For at hindre at en springer skulle skakke kongen tilbage flyttede Steen løberen frem så den truede tårn og springer, men modparten gjorde mat da tårnet slog h-7 efter 31 træk.

Henrik spillede en lang kamp med mange afbytninger. I slutspillet havde Henrik en springer, modparten en sort løber, samt tre bønder til dem begge. Efter mange omstillinger med officererne og kongerne uden at få nogen afgørende stilling valgte de at tage remis efter 50 træk.

Resultatet af kampene blev til 4 – 4. Efter rating skulle det være 2,40 – 5,60 til Silkeborg. Vi fik altså noget mere end forventet.

I A-rækken er vi nu nummer 6 med 19½ point. Nummer 7 og 8 er begge 1 point efter os.

Næste og sidste holdkamp bliver mandag den 12. marts i Vejlby Sognegaard, Vejlby Centervej 25, Vejlby, hvor vi skal møde Vejlby- Risskovs 2. hold.

/Knud Mogens

Senest opdateret: Lørdag, 03. marts 2018 15:12
 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

De tilmeldte til klubmesterskabet er nu inddelt i grupper og der er trukket lod om startplaceringerne.

Grupperne fremgår af linket i venstre side.

Der er et ulige deltagerantal så der er stadig plads til en enkelt (eller 3!) mere i basis 4.

*Opdatering: Der er nu 34 deltagere og gruppe 4 er indsat med 1. runde lagt!

Senest opdateret: Onsdag, 14. februar 2018 11:14
 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til klubmesterskabet - tilmeldingen er åben til og med i morgen (tirsdag 13/2). Tilmeld dig her.

Der er også mulighed for at deltage i Aarhusmesterskabet - se her.

 

Silkeborg - Kjellerup, 3½ - 4½

Email Udskriv PDF

Inden kampen talte vi over et rundstykke, om at holdet samlet set lige præcis havde spillet op til holdets forventede score. Det har vi så ikke mere, for endnu engang drillede vores naboer fra Kjellerup os. Vi tabte kampen, selvom vi var favorit i 7 ud af de 8 partier!

På bræt 1-3 spillede Per, Flemming, og Torben remis.
På bræt 4-6 tabte Michael, vores topscorer Peter K., og vicetopscorer Peter H.


På bræt 7-8 Vandt Jens, og Peter P.

Viborg fører gruppen 4 point foran os, og de skal i sidste runde møde det absolutte bundhold fra Randers. Vi skal i sidste runde, spille slutstævne i det dejlig centrale Pandrup midt i Vendsyssel, her skal vi møde Jetsmark, der er på 3. pladsen. De er 2½ point efter os. Om vi bliver nr. 2 eller 3 har kun akademisk betydning, men det vil nu være rart, hvis vi kunne slutte ordentligt af, for så vil stemningen være meget bedre ved vores afslutningsmiddag. De øvrige 5 hold, kæmper om at undgå nedrykning.
/Torben Bødskov
 

Silkeborg 2 - Aros, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I torsdag havde vi besøg af Aros som 2. holdet mødte i mesterrækken. Vi havde et par reserver med (tak til Kim og John) men Aros var også afbudsramt og vi var klare favoritter (5.8 - 2.2). Sådan skulle det desværre ikke gå, men sejren kom dog i hus.

Jack fik en fin stilling i midtspillet og gik over i slutspil med noget der lignede en marginal fordel. Det var sikkert optisk og man enedes om remis.

Peter Poulsen fik noget af en rutchetur. Åbningsfordel gik over i "noget rod" i midtspillet og han gik i slutspil med en bonde mindre. Herfra gik det dog opad igen og han endte med at sætte en studieagtig mat.

David fik også en behagelig stilling efter åbningen. Dette blev konverteret til kvalitetsgevinst og senere et helt point.

Birger gav en bonde i midtspillet men fik ikke helt det planlagte initiativ. Der var dog tilstrækkelige resource til en remis.

Lars Bøgedal gav også en bonde i åbningen. Det så dog ikke videre sundt ud og modstanderen var uden nåde og vandt i fin stil.

Min modstander ofrede en officer for et par centrumbønder. Ukorrekt ifølge Fritz men det var ubehageligt at spille imod. En simpel overseelse kostede sidenhen en kvalitet og selvom jeg forsøgte med diverse fusk var det ikke nok og jeg måtte ned.

Kim spillede derimod godt og var hurtigt færdig da han fik fanget modstanderens dronning. Dejligt med sådan en superreserve!

John fik debut på 2. holdet og kom på tavlen med et halvt point efter en godkendt indsats.

Vi ligger nu på en 5. plads - men mangler så også den udsatte kamp mod VRS.

 


Side 3 af 125