Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 4 - Skanderborg 4, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

Torsdag den 27. februar mødte Skanderborgs 4. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Vores modstandere havde ca. 150 i gennemsnit mere i rating end os. Men vi klarede os alligevel flot.

Steen Konradsen blev først færdig ved at vinde efter bare 8 træk. Her er de: 1. d4-Sf6 2. c4-e5 3. dxe5-Sg4 4. Sf3-Sc6 5. Lf4-Lb4+ 6. Sd2-De7  7. a3-Sxe5 8. axL-Sd3 mat! Det er vistnok det man kalder en Budapest-gambit. I hvert fald meget flot klaret af Steen!!

Paul R. Cook fik en lang og nervepirrende kamp, og blev også sidst færdig. Paul stod længe solidt, men taber så en løber. Løberen bliver senere genvundet, men modparten er nu ved at bryde igennem Pauls kongestilling og får dermed en fribonde. Desværre lykkedes det ikke Paul at stoppe fribonden, som når ned til forvandling. Efter 50 træk går Paul mat.

Jørn H. Andreasen møder en reserve som også er den højest ratede på Skanderborgs 4. hold. Jørn kommer hurtigt i problemer. Han mister en løber og en bonde. I slutstillingen har begge dronningen og et tårn. Jørn har desuden 5 bønder. Modparten har desuden en løber og 6 bønder. Den ene bonde er en fribonde som Jørn forgæves må opgive at stoppe. Efter 28 træk opgiver Jørn.

Flemming H. Jepsen og modparten skaber et bolværk mod hinanden med alle 8 bønder. I slutstillingen har begge desuden dronningen og 2 tårne plus en løber til modparten og en springer til Flemming. Skal de videre skal der ofres, det er der åbenbart ingen af dem der vil. Efter 23 træk tager de remis.

Undertegnede spillede en lige kamp mod min modstander med en del afbytninger. I slutstillingen havde vi begge dronningen og 7 bønder overfor hinanden. Min modparts dronning havde den åbne linie, men kunne ikke udnytte det til noget som helst, da min konge og dronning havde fin styr på alle bønderne. Efter 35 træk tog vi remis.

Iver Liin havde en lang kamp og blev næstsidst færdig. Modparten stod en overgang solidt, men begyndte så “at solde”. En glemt springer fik Iver gratis. Bagefter kunne Iver skakke sig til et tårn for en springer. Modparten havde nu kongen og to fribønder som ikke hang sammen, dem havde Ivers konge og tårn fin styr på. Desuden havde Iver to bønder overfor modpartens sidste bonde. Modparten valgte at opgive efter 48 træk.

Niels Chr. Munch fik hurtigt dominans midt på brættet. Modparten fik ikke rokeret, men måtte flytte kongen med mellemrum medens Niels fik taget den ene brik efter den anden. Efter 31 træk var modpartens stilling så håbløs at han valgte at opgive.

Henrik Wang-Holm fik en kort kamp. Der blev byttet en løber, en springer og en bonde af. Efter 13 træk tog parterne remis, selv om Henrik faktisk havde dominans midt på brættet.

Resultatet 4½ - 3½ til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 5,48 – 2,52  til Skanderborgs 4. hold. Silkeborgs 4. hold fik altså en flot sejr og har nu 2. pladsen i B-rækken med 21 point – ½ point mere end Skanderborgs 4.hold.

Den næste og sidste holdkamp bliver mandag den 9. marts i Sognegården ved Vejlby kirke, hvor vi skal møde Randers 3. hold.

/Knud Mogens

 

Skanderborg 2 - Silkeborg 2, 6 - 2

Email Udskriv PDF

Så kom sæsonens første nederlag for Silkeborg II, som spillede ude mod Skanderborg II i tirsdags. Vi tabte 2 - 6, nogenlunde som forventede i forhold til rating.

Tak til Johnny og Nikolaj, som var med som reserver. Begge fik fine remiser. Også Lars og Per deltes om pointerne.
Per var sidst færdig og kæmpede længe i et komplicerede dronninge-slutspil med spredte og isolerede bønder. Han havde nok en lille fordel, men kunne ikke forhindre en evig skak.
Peter Poulsen, Jack, Birger og David måtte tage tomhændet hjem.

Skanderborg II ligger nu så langt foran på førstepladsen at de er garanteret oprykning allerede inden sidste runde. Vi er et af 4 hold adskildt af et point, som kæmper om andenpladsen.

/David

 

Silkeborg 3 - Viby 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I torsdagens opgør mod Viby 2 blev det til en kneben sejr - selvom vi var favoritter på alle brætter undtagen 1. bræt (5.72 - 2.28 samlet).

Det blev pointdeling mellem formanden og vort tidligere medlem Bjarne Jensen. Det samme udbytte fik Philip og Niels-Jørgen.

Søren Westergaard fik en officer foræret men modstanderen kæmpede videre. Da der røg en officer mere kom håndklædet dog i ringen. 
Stig Holten skulle bruge lidt længere end sidst men resultatet blev det samme - 1 point til os!
Artem måtte slide i det på bræt 8 - det holdt igen hårdt men til slut fik han lov til at sætte modstanderen mat.

Det blev desværre også til et par nederlag til Søren Ottesen og Carsten.

Inden sidste runde (mandag 9. marts) ligger vi nummer 4 med 5 point op til SK 68 4 på 3. pladsen mens der er 2 point ned til Viby 2 på 5. pladsen.
Vi møder Syddjurs 2 der ligger på sidstepladsen - så målsætningen må være at forsvare placeringen og slutte af med endnu en sejr!

 

Nederlag til Aalborg 2

Email Udskriv PDF

Silkeborg – Aalborg2, 3-5

Det blev en rigtig dårlig dag på kontoret for førsteholdet i søndagens hjemmekamp mod Aalborg2.

Per, Torben, og Michael tabte.

Flemming, Peter H. og Rene spillede remis. Peter K var dagens mand med en flot sejr.

Dagens fighter pris gik til Søren, der holdt et svært slutspil remis, hvor han på et tidspunkt var nede med 2 bønder.


Søren fighter sig til et halvt point.

Kjellerup tabte hjemme 6½-1½ til Aalborg1. Det betyder at vi i sidste runde – om 14 dage - skal steppe op og slå Aalborg1 med mindst 5½-2½, for at rykke op.

Det bliver svært – men der er altså sket større overraskelser i skakhistorien!

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 24. februar 2020 16:19
 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

I morgen starter klubmesterskabet.

Der er 38 tilmeldte der fordeler sig i 4 grupper - se grupperne her.

 


Side 2 af 147