Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Bymesterskabet nærmer sig afslutningen

Email Udskriv PDF

På torsdag er det blevet tid til sidste runde i bymesterskabet.

I øverste gruppe er John Hansen ½ point fra at være sikker på en udelt førsteplads. Kun John C. H. Christensen har en chance for at nå op.

I basis 1 ser det også lyst ud for David Glasscock med foreløbig 5½ point på kontoen.

I basis 2 har Nicolai afgjort sagerne ved at spille forud og dermed  sikret sig sejren med i alt 6½ point.

I basis 3 fører Peter Stentoft med 5 point men der er stadig spænding idet både Carsten og Paul har 4½ point.

I basis 4 har Martin foreløbig gjort rent bord og er sikker på sejren.

 

Pokalen bliver i Silkeborg

Email Udskriv PDF

Pokalen til 4-by turneringen bliver i Silkeborg i (mindst) en omgang mere.

Efter 1. runde førte Skanderborg knebent med 11 point foran vores 10½ mens Viborg havde en forfærdelig runde med 2½ point (de kom dog stærkt igen i de næste runder).

Men vi overtog føringen efter 2. runde og da de 3 runder var spillet var sejren i hus. Samlet fik vi 29½ point, Skanderborg 25 og Viborg 17½.

Alle resultater kan ses her.

Søren Mejrup og David Glasscock scorede maksimum for Silkeborg.
Jacob Graves (Viborg), Filip Boe og Mads Boe (Skanderborg) fik også 3 af 3.

Her ses vinderholdet (undtagen Peter Stentoft), hvor topscorer Søren Mejrup har medbragt pokalen.

Senest opdateret: Tirsdag, 09. november 2021 16:42
 

4 (3) by-turnering mandag

Email Udskriv PDF

I morgen spilles den traditionelle 4-by turnering. Det foregår i år på hjemmebane i Lunden kl. 19.
Tilskuere er velkomne!

Udover Silkeborg deltager Viborg og Skanderborg. Herning kommer desværre ikke men der bliver stadig 3 hurtigskakpartier til alle deltagerne - 16 spillere fra hver klub.

Sidste år måtte turneringen aflyses pga. Corona men vi har passet godt på pokalen i mellemtiden!

Silkeborgs hold (efter hurtigskakrating):

1: Per Knudsen
2: Flemming Hundebøll
3: Michael D. F. Sørensen
4: Peter Haarup
5: Søren Mejrup
6: Peter Poulsen
7: Per Sønderskov
8: Lars Bøgedal
9: Peter Kristensen
10: David Glasscock
11: Peter Matzen
12: Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen
13: Niels Munch
14: Knud Mogens Jakobsen
15: Martin Lange Hansen
16: Viktor Skolota

 

Hæderligt nederlag til 2. holdet. Viby 1- Silkeborg 2, 5-3

Email Udskriv PDF

I tirsdags var 2. holdet en tur i Aarhus hvor vi skulle møde nedrykkerne fra divisionsturneringen - Viby 1.

Viby er klare ratingfavoritter i gruppen og det gjorde det ikke bedre at vi havde afbud på bræt 1 til 4.
Vores samlede  forventede score var da heller ikke mere end 2.37 så 3 point var bestemt godkendt.

Først færdig var Lars Bøgedal der var oppe imod ingen ringere end vores tidligere medlem, Bjarne Jensen. Der gik ikke lang tid før det ventede remis tilbud kom og Lars tog imod. Så var vi da på tavlen!
Næste mand færdig var reserve Nikolaj der desværre kom ind i en grim binding der kostede en officer. Han kæmpede videre men det var forgæves.
Frank kom ud for det drilske 2. Lg5 i Hollandsk og endte med en svag isolert e-bonde. Der blev kæmpet bravt men modstanderen havde trods alt også 2160 i rating så Frank måtte til sidste strække våben.
Også Peter Poulsen var oppe imod en knap 2200 mand og skulle forsøge at holde balancen. Peter spillede dog meget ukarakteristisk for passivt og måtte også ned.
Jeg mangle også selv et par hundrede point på ratingkontoen ift. min modstander. Jeg holdt længe partiet på remis-grænsen men i begyndende tidsnød lavede jeg en stor fejl der kostede en officer. Heldigvis var min modstanderer også presset på uret og jeg satte alt ind på et modangreb og sandelig om jeg ikke fik sat noget fusk ind der redede et halvt point!
David kom godt ud af åbningen og satte modstanderen under et konstant pres. Det gav pote idet der først blev spist en vigtig bonde og dernæst et vundet slutspil.
Kim Hardlei spillede rigtig godt og fik fordel med de sorte brikker mod sin højere ratede modstander. I slutspillet havde han et par bønder mere og det gav et helt point.
Sidste mand færdig var reserve Poul-Erik Petersen der havde kæmpet sig tilbage fra en kristisk stilling til et tårnslutspil med tårn og 2 bønder til hver. Desværre var modstanderens konge mest aktiv og Poul-Eriks bønder svage og han måtte til sidst opgive.

Næste opgave for 2. holdet bliver på udebane mod Åbyhøj torsdag d. 25. november.

 

Holdkamp: Skanderborg 5 - Silkeborg 4

Email Udskriv PDF

Den 2. november var Silkeborgs 4. hold i Skanderborg for at møde deres 5. hold. Ratinggennemsnittet var lidt højere for Silkeborg og det viste sig også i resultatet.

Paul Richard Cook spillede en lang og sej kamp og blev sidst færdig. Ingen fik overtaget. Modpartens konge rykkede fremad med sine bønder og stod efterhånden overfor Pauls konge. I slutspillet havde Paul konge, to tårne og fire bønder. Modparten havde konge, to tårne og fem bønder hvoraf den ene var en fribonde som efterhånden nåede ned på 7. række klar til forvandling. Pauls tårne var placeret sådan at modpartens konge ikke kunne undslippe, så der skulle blot en enkelt bonde frem til skak og mat inden modparten fik forvandlet en bonde. Det skete i 45. træk og sejren var hjemme.

Undertegnede blev hurtig klar over at min modpart spillede stærkere end sin rating. Jeg var derfor grundig med mine forberedelser til et angreb på modpartens kongestilling. Undervejs byttede vi en bonde af og jeg fik en springer og en løber for begge mine springere. Kort efter at jeg var begyndt angrebet på kongestillingen placerede min modpart sin dronning sådan at jeg kunne lave en dronningefangst med min hvide løber. Min modpart opgav naturligvis og efter 29 træk var sejren hjemme.

Iver Liin kom dårligt fra start. Hurtigt mistede han en løber og en bonde. Senere fik modparten yderligere to bønder. Alligevel fik Iver to bønder frem til forvandling, men hans modpart ofrede sine sidste officerer på dem! I slutspillet havde Iver Konge, et tårn og to bønder. Modparten havde kongen og fem bønder. Ivers tårn tog fribonden som var en randbonde og derefter fik Iver to bønder for en bonde. Modparten opgav nu efter 55 træk.

Henrik Wang-Holm og modparten fik splittet hinandens stilling op til en noget flosset affære, hvor begge konger var meget udsatte. Henrik var først til at udnytte situationen med et angreb på kongestillingen med dronning og tårn. Blot et træk til var der mat! Modparten reddede situationen med evig skak af dronningen på Henriks udsatte konge. Det endte med remis efter 37 træk.

Resultatet blev 3½ – ½ til Silkeborgs 4. hold. Efter ratinng skulle det være 2,45 – 1,56 til Silkeborgs 4. hold. Vi fik altså en komfortabel sejr og er nummer et i gruppen.

Næste holdkamp bliver den 22. november i Vejlbys sognegård hvor vi skal møde VRS 3. hold.

/Knud Mogens

 


Side 2 af 160