Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Springeren – Silkeborg, 6-2

Email Udskriv PDF

Stort nederlag til førsteholdet i Kolding

Da jeg efter 3-kvarters spil, gik rundt i 8.As klasse lokale og kiggede på mine holdkammeraters stillinger, var den suveræn største overraskelse at Per stadig havde 1 time og 30 minutter tilbage på klokken! Desværre kunne turneringslederen ikke give mig dispensation til at tage et mobilbillede, af dette særsyn ????

Vi kom generelt godt fra start, og det så lovende ud flere steder, som Michael skrev i en mail rundt til holdet efter kampen, så lignede det da en lille sejr til os midtvejs i kampen.

I toppen tabte Per, mens Flemming og Peter K. spillede remis. Flemming er vores topscore med 2/3!
På bræt 4-6 stod Søren, Michael og undertegnede undervejs alle på et eller andet tidspunkt klart bedst i vores partier.

Som illustration på en god stilling der bliver misbrugt, vælger jeg i mangel af bedre mit eget parti.
Jeg havde hvid mod Jens Ingemann Madsen. Vi kommer ind i partiet, hvor Jens lige har spillet 23. - , Sf8-d7 kan han det?
Nej den går ikke for nu spillede jeg: 24. Se5Xf7!, Kg8Xf7 25. e4-e5, Db7-b8 26. De3-f4+, Kf7-g8 27. e5Xd6, Te8-f8 28.Df4-e4?
(Jeg skal skulle selvfølgelig have spillet 28.Df4-g4,Db8Xd6 29. d4-d5 der truer mat på g7 og bondegevinst og en +2 stilling) partiet fortsatte 28.-, Db8Xd6 29. Td1-e1?, Lb5-c4
Efter 2 svage hvide træk er stillingen igen nogenlunde lige. I øvrigt vandt jeg heldigt partiet efter 70 træk.
Ellers blev gode stillinger desværre forvandlet til nederlag til John, Peter H., Søren, og Michael. Øv men op på hesten igen gutter. Måske ville det være en ide med lidt skak ved klubbens juleturnering den 28. december.
Vores næste kamp er den 13. januar hjemme i Lunden mod Skanderborg2.
/Torben Bødskov
 

Bymesterskabet afgjort

Email Udskriv PDF

I torsdags blev Bymesterskabet afgjort.

Per Sønderskov blev ny bymester efter 6 point af 7. Lars Bøgedal tangerede dette men Per havde vundet det indbyrdes opgør og havde derfor bedre korrektion.

I basis 2 var der tæt opløb. Steen Konradsen, Carsten Mogensen og Søren Westergaard delte sejren - alle med 5 point.

I basis 3 endte topopgøret remis og dermed kunne Nils Tjellden tage en sikker sejr med 6 point mens Jørn Andreasen blev nummer 2 med 5 point.

I basis 4 var der også deling på toppladserne idet både Nicolai Jakobsen og Niels Munch fik 6 point.

 

I aften er der atter træningsaften - vi starter kl. 19:00.

På torsdag er der indledende runder i pokalturneringen - med start 19:30.

På fredag er der julefrokost - en travl uge sluttes af med førsteholdets kamp på udebane mod Springeren på søndag!

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

Den 22. november mødte Vejlby-Riskovs 2. hold op for at møde Silkeborgs 3. hold. Efter rating havde VRS. ca. 80 mere end os i gennemsnit, men det lykkedes os alligevel at spille lige op mod dem.

Stig Holten, A holdets 1. mand, har “fornøjelsen” af at møde modpartens stærkeste spiller og det var heller ingen undtagelse denne gang. Modparten satte et hårdt angreb ind på dronningesiden. Stig forsvarede sig ihærdigt, men gennembruddet skred langsomt frem og modparten fik placeret et tårn på 7. række og en springer på 6. række. I slutspillet Stig dronning, et tårn, en løber og 5 bønder. Modparten havde dronning, et tårn, en springer og 6 bønder. I kampens hede flyttede Stig sin løber, det gjorde at modparten kunne skakke kongen med springeren og slå dronningen. Så var den kamp forbi efter 50 træk.

Steen Konradsen åbnede spillet med sin b3 specialitet. Kampen var hård med mange afbytninger. I slutspillet havde Steen 6 bønder og modparten havde 4 bønder hvor to var dobbelt, samt desværre også en løber. Det gjorde at Steen ikke kunne få en bonde ned til forvandling da hans konge jævnligt blev skakket. Desuden begyndte modpartens konge at “spise” Steens bønder så Sten opgav efter 54 træk.

Stig Nørregaard blev hurtigt udsat for et hårdt angreb. Modparten ofrede en bonde i Siciliansk og tog et gratis tårn samt forpurrede Stigs rokade. Stig var nærmest færdig her, men valgte at gå til angreb på partens konge som var rokeret kort. B-linien blev åbnet og modparten måtte ofre de fleste af sine officerer for at undgå en mat. I slutspillet havde Stig sin dronning mod et tårn så modparten valgte at opgive efter 40 træk. Et meget dramatisk spil som vil være velegnet til fremvisning på en social aften.

Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen var med på et afbud, tak for det. Modparten rokerede langt, men mistede et tårn for en springer, ellers høstede de godt i hinandens rækker. Nikolaj fik ikke rokeret, men stod godt alligevel. Afgørelsen kom da modparten fik placeret sit sidste tårn så det stod gratis i slag af Nikolajs løber. Efter blot 25 træk opgav modparten så Nikolaj var den første som blev færdig,

Peter Sehested havde et langt parti hvor man byttede officerer af. I slutspillet havde begge en løber, en springer og 7 bønder. Herefter blev der jagtet bønder, men ingen af parterne opnåede nogen afgørende fordel, så efter 70 træk valgte de at tage remis.

Carsten Mogensen blev den sidste som blev færdig i et langt parti med mange afbytninger. I slutspillet havde Carsten Kongen, en springer og 3 bønder. Modparten havde kongen, en løber og 3 bønder. Begge parter passede særdeles godt på deres spredte bønder. Ingen bonde fik mulighed for at trænge ned til forvandling. Efter 49 træk tog parterne remis.

Iver Liin havde et jævnt spil hvor begge parter “varmede op” til angreb på hinandens kongestilling. Angrebet kom faktisk samtidig for begge parter. Ivers angreb var det farligste så modparten opgav efter ca. 40 træk.

Undertegnede gik hen og mistede en bonde i begyndelsen af spillet, det er ikke første gang det er sket, desværre vandt jeg ikke bonden tilbage. I slutspillet havde jeg kongen og to bønder og min modpart kongen og tre bønder. Det lykkedes min modpart at spærre for adgangen til sin fribonde så jeg måtte opgive efter 57 træk.

Resultatet blev 4 – 4. Efter rating skulle det være 3,15 – 4,85 til Vejlby Risskov. Altså et godt resultat for Silkeborgs 3. hold som nu har 4. pladsen i A-rækken.

Næste holdkamp bliver tirsdag den 11. december i Viby.

Knud Mogens


4. holdet havde også hjemmekamp og spillede 2-2 mod Viby 3.

2. holdet skulle også have været i kamp men Nordre måtte melde fra så kampen er udsat.

 

DM i Skoleskak 2018

Email Udskriv PDF

DM i skoleskak som blev afviklet i weekenden fra 23. til 25. november 2018 på Den frie Lærerskole i Ollerup blev en succes for Midtjysk Skoleskak.

Weekenden har indskrevet sig i historien i Midtjysk Skoleskak da det var første gang vi havde 6 deltagere med.

Midtjysk Skoleskak er blandt de hyggeligste, største og stærkeste skoleskakklubber i Danmark.

Resultaterne blev:

Gruppe C:
Artem Reyzvikh.
½-0-1-0-1-0-0-1 ialt 3½ point i 8 kampe
Godkendt.

Gruppe D:
Nikolaj Aggerbeck Lauritzen
0-1-1-1-0-0-1-1 ialt 5 point i 8 kampe
Godkendt.

Gruppe E:
John Christopher Højstrup Christensen
1-1-1-½-1-0-1-1 ialt 6½ point i 8 kampe (2. plads!)
Godkendt .

Gruppe E:
Philip Uhre Knudsen
1-1-1-½-0-1-1-0 ialt 5½ point i 8 kampe (7. plads!)
Godkendt.

Gruppe F:
Alexander Lyngstad Sørensen
1-1-½-1-1-0-½-1 ialt 6 point i 8 kampe (3. plads!)
Imponerende.

Gruppe F:
Oskar Petersen Lennards
0-1-1-½-1-1-0-½ ialt 5 point i 8 kampe (9. plads!)
Imponerende.

Lyn-DM (fredag aften)

Gruppe D: Nikolaj Aggerbeck Lauritzen blev nr 2.
Gruppe E: Philip Uhre Knudsen blev nr 2.

Der er grund til at hejse flaget og det vil vi gøre på torsdag.

I har alle grund til at være stolte.

Tak for jeres indsats.

Hjertelig tillykke til jer alle 6.

Senest opdateret: Søndag, 25. november 2018 12:09
 

Julefrokost

Email Udskriv PDF

Fredag d. 7. december er det tid til årets JULEFROKOST i skakklubben!

Vi starter kl 18 med julemaden og slutter aftenen med lynturnering.

Tilmelding sker på tilmeldingslisten i klubben eller ved at sende en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. senest torsdag den 29. november.

Prisen er kun 185 kr for maden.

 

Senest opdateret: Onsdag, 21. november 2018 06:44
 


Side 8 af 137