Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 2 - VRS, 4-4

Email Udskriv PDF

I går fik vi afviklet den udsatte kamp mod VRS i Mesterrækken. Ifølge ratingtallene skulle det være et jævnbyrdigt opgør med en svag favoritværdighed til VRS (3.54 - 4.46). Heldigvis kunne vi "runde op" til 4-4 og 2. holdet har stadig ikke tabt i denne sæson.

Vi fik endnu engang brug for reserver - tak til Poul-Erik og John for at kunne træde til.

Jack kom for "en gangs skyld" ud i taktiske forviklinger. Modstanderen gav en officer men det var vist ukorrekt - i hvert tilfælde kunne Jack trække det længste strå.

Poul-Erik tabte en bonde i åbningen og kom ud i et lidt suspekt slutspil - stadig med en bonde for lidt. Men her vendte krigslykken - først vandt Poul-Erik bonden tilbage, herefter en til - og slutteligt fik han sat en nydelig mat ind!

Peter Poulsen var også ude i taktiske komplikationer. Han gav en officer for angrebet men fik den tilbage igen og havnede i et løberslutspil. Materielt var stillingen lige men modstanderen havde terrænovervægt og det viste sig at være afgørende og Peter måtte ned.

David gav en bonde og fik til gengæld initiativ. Det så længe lovende ud men noget gik galt og til sidst måtte David opgive da den ekstra bonde marcherede fremad.

Birger var også ude i noget tju-bang med trusler her, der og allevegne. Computeren ville sikkert kunne finde forbedringer undervejs men til sidst blev det remis ved stillingsgentagelse.

Lars Bøgedal var igen i hopla. Med modsatrettede rokader var der budt op til angreb. Og det passede Lars bedst - hans angreb tromlede igennem og det blev konverteret til et sikkert point.

Mit parti derimod var der ikke meget ophidsende over. Den ene officer efter den anden kom af brættet og uden åbenlyse svagheder i nogen af lejrene enedes vi om remis.

John kom godt ud af åbningen - men noget gik galt og han sad pludselig med en isoleret dobbeltbonde. I det efterfølgende spillede modstanderen stærk og til sidst måtte John opgive.

Med resultatet kneb vi os netop op på 2. pladsen med flere matchpoint end Syddjurs på 3. pladsen men med 3 brætpoint op til Skanderborg 2.

Allerede mandag er der sidste runde - her skal vi op mod netop Syddjurs mens Skanderborg skal op imod VRS.
Søndag skal vi desuden holde øje med nedrykningskampen mellem Viby og Skørping - denne afgør om der bliver 3 eller 4 (!) nedrykkere fra Mesterrækken.

Senest opdateret: Torsdag, 08. marts 2018 09:01
 

Jetsmark 2 - Silkeborg, 3½-4½

Email Udskriv PDF

Vores individuelle scorer i sæsonen:

1. Per 4/7
2. Flemming 3/7
3. Morten 1/1
4. Torben 4/7
5. Søren ½/1
6. Michael 3½/7
7. Peter K. 5/7 og topscorer!
8. Peter H. 4/7
9. Jens 3½/5
10. Poul Erik 1/1
11. Peter P. 1½/2
12. Lars ½/1
13. Johnny 2½/3

Sidste runde. Poul-Erik Petersen vinder med hvid over Tommy Clausen.

Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft så mange spiller med på holdet, som de 13 vi havde med i den netop afsluttede sæson.
Tak til jer alle, og som det fremgår af oversigten har reserverne gennemgående klaret sig aldeles strålende.
Det er også særdeles positivt, at holdet yngste spiller Peter K. blev topscorer, det lover godt fremadrettet!
Kampen i sidste runde blev flyttet til Aalborg, og her skulle vi spille mod det stærke 2. hold fra Jetsmark.
I løbet af en halv times tid havde Michael, Peter K., og Torben alle spillet remis. De sidste 5 partier blev derimod spillet helt ud. Først vandt Johnny, så vandt Poul-Erik, og inden tidkontrollen sikrede Per os match sejren. 4½-1½. Desværre tabte Flemming og Peter H. de sidste 2 lange partier.
Viborg vandt divisionen, og rykkede som forventet inden sæsonen op. Vi fik en sikker 2. plads.
Randers og Holstebro rykkede ned, og Skørping skal spille en play off kamp mod Viby om den sidste plads i 2. division.

Jeg håber at DSU fremover vil prioritere holdturneringen noget højere, end man har gjort i denne her sæson. F.eks. bør der så vidt muligt være 3 uger mellem runderne.
Bortset fra dette lille gylp ser jeg frem til næste sæson. Det er vist snart vores tur til at rykke op! ????

/Torben Bødskov
 

Silkeborg 2 - Viby 2, 5½-2½

Email Udskriv PDF

I torsdags fik vi besøg af Mesterrækkens agterlanterne, Viby 2. Vi havde 3 afbud men Poul-Erik, Jesper og John var velvilligt trådt til.

Vi var klare favoritter på alle brætter og havde en forventet score på 6.85. Sådan skulle det desværre ikke gå.

Poul-Erik satte en officer over styr og trods hårdnakket modstand var det for meget at give væk og han måtte til sidst opgive.

Peter Poulsen måtte bruge en del tid i åbningen for at finde den rette medicin mod modstanderens opstilling. Han fik lidt terrænovervægt men det blev vidst aldrig rigtigt farligt og der blev taget remis.

David fik derimod fint spil og da modstanderen pludselig overså en mat kom der et helt point på kontoen.

Jesper forsøgte sig med et pres mod modstanderens kongefløj men forsvaret holdt og man enedes om remis.

Birger fik kongestillingen under belejring men heldigvis var der lige nøjagtig ikke et gennembrud. Modstanderen ofrede tilmed en springer - det så også farligt ud men en skak reddede dagen da de efterfølgende afbytninger ville tage brodden af angrebet og Viby-manden valgte at opgive.

Lars Bøgedal ofrede, ikke uventet, en kvalitet og angrebet bragede lige igennem med hurtig gevinst til følge.

Jeg selv brugte en del tid i åbningen - jeg forsøgte, forgæves, at komme i tanke om min forberedelse mod den gambit min modstander spillede. Det hele endte ud i massive afbytninger. Til slut var vi i et tårnslutspil som blev remis.

John spillede kontrolleret og fik en fordel som langsomt blev konsolideret og udbygget. Da chancen bød sig spiste han et par bønder og kørte med sikker teknik slutspillet i land. En dejlig sikker sejr!

På onsdag skal vi allerede til brætterne igen hvor vi tager imod VRS i den udsatte kamp. Kort herefter følger sidste runde (mandag d. 12. marts).

Senest opdateret: Torsdag, 08. marts 2018 09:03
 

Silkeborg 3 - Syddjurs 2, 4-4

Email Udskriv PDF

Den 1. marts mødte Syddjurs 2. hold op til kamp mod Silkeborgs 3. hold. Holdet har en rating på lidt over 150 i gennemsnit end 3. holdet. Trods overvægten klarede vi os over forventning.

Kim mødte Syddjurs 1. mand som har en rating på ca. 2000. Kim forsvarede sig ihærdigt. Modparten rokerede langt og satte et stormløb i gang mod Kims kongestilling. Kims dronning fik taget en bonde, men kunne ikke hindre at der blev hul på kongestillingen. Efter 24 træk var kongens stilling så usikker at Kim valgte at opgive.

Peter Sehested spillede en lige kamp mod modparten. I slutstillingen havde begge parter dronningen, begge tårne og syv bønder. Det lykkedes modparten at få dronningen igennem til dronninge afbytning, men stillingen var stadig låst så efter 66 træk gik modparten med til remis længe efter vi andre var færdige.

Stig Holten blev hurtigt angrebet af modparten med fremrykkede kongebønder. Stig fik dog efterhånden overtaget da han fik sine tårne frem overfor modparten åbne kongestilling. Tårnene fik taget en gratis løber og da modpartens konge blev jaget mellem sine tårne tog Stigs konge et gratis tårn, desuden fik han også taget flere bønder. Modpartens stilling nu så dårlig at han valgte at opgive efter 51 træk.

Kurt var med på afbud, tak for det. Det lykkedes Kurt at spolere modpartens rokade ved at lave en hurtig dronninge afbytning. Lidt senere fik Kurt et tårn for en løber. I slutspillet havde Kurt et tårn og fem bønder. Modparten havde en løber og fem bønder. Da Kurts konge kom frem kunne han tage bønder med gevinst, det fik modparten til at opgive efter 40 trøk.

Carsten fik hurtigt et angreb i stand. Modparten måtte ofre et tårn da en springer truede både kongen og dronningen. Lidt senere fik Carstens dronning en gratis springer. Modparten valgte nu at opgive efter 20 træk.

Undertegnede fik en lige kamp med mange afbytninger. I slutspillet mistede jeg en bonde ved et fejltræk. Det skulle desværre blive afgørende. I slutspillet havde jeg en springer og modparten en løber. Det lykkedes modparten konge at tage en bonde mere, så to frie bønder kunne ikke stoppes. Jeg opgav efter 60 træk.

Steen fik ikke rigtig noget angreb i gang. Tværtimod blev han klemt af modparten da han fik et tårn ned på 7. række bistået af en springer og en løber. Steens dronning måtte flyttes, det kostede en springer. Kongen blev truet af løberen og måtte hen på h-8. For at hindre at en springer skulle skakke kongen tilbage flyttede Steen løberen frem så den truede tårn og springer, men modparten gjorde mat da tårnet slog h-7 efter 31 træk.

Henrik spillede en lang kamp med mange afbytninger. I slutspillet havde Henrik en springer, modparten en sort løber, samt tre bønder til dem begge. Efter mange omstillinger med officererne og kongerne uden at få nogen afgørende stilling valgte de at tage remis efter 50 træk.

Resultatet af kampene blev til 4 – 4. Efter rating skulle det være 2,40 – 5,60 til Silkeborg. Vi fik altså noget mere end forventet.

I A-rækken er vi nu nummer 6 med 19½ point. Nummer 7 og 8 er begge 1 point efter os.

Næste og sidste holdkamp bliver mandag den 12. marts i Vejlby Sognegaard, Vejlby Centervej 25, Vejlby, hvor vi skal møde Vejlby- Risskovs 2. hold.

/Knud Mogens

Senest opdateret: Lørdag, 03. marts 2018 15:12
 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

De tilmeldte til klubmesterskabet er nu inddelt i grupper og der er trukket lod om startplaceringerne.

Grupperne fremgår af linket i venstre side.

Der er et ulige deltagerantal så der er stadig plads til en enkelt (eller 3!) mere i basis 4.

*Opdatering: Der er nu 34 deltagere og gruppe 4 er indsat med 1. runde lagt!

Senest opdateret: Onsdag, 14. februar 2018 11:14
 


Side 8 af 130