Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klubmesterskabet - 5. runde

Email Udskriv PDF

5. runde i klubmesterskabet er lagt. Som sædvanligt tages der forbehold for afbud.

Opdatering: Et par enkelte kampe er lagt om pga. afbud.
Opdatering 2: Endnu et par omlægninger.

Opdatering 3: Hele runden omlagt pga. nye afbud.

 

 

 

Senest opdateret: Torsdag, 30. marts 2023 10:28
 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

4. runde i klubmesterskabet er lagt.

David og Henrik har stadig maksimumpoint og de skal ikke overraskende mødes.

Bemærk at der tages forbehold for evt. afbud som kan nødvendiggøre en omlægning af runden.

Opdatering: En enkelt ændring efter et afbud.

Senest opdateret: Onsdag, 22. marts 2023 21:49
 

Holdkamp: Hørning - Silkeborg 4

Email Udskriv PDF

Den 14. marts var der afslutningskamp i Skanderborg for rækkens 8 hold. Silkeborg 4 skulle møde rækkens førstehold, Hørning. For en gangs skyld klarede Silkeborg 4 sig bedre end forventet.

Kent Uhre Knudsen var med på afbud, tak for det. Modparten fik hurtigt et angreb i gang. Kents officerer blev klemt ned på baglinien. Kent fik dog byttet af så han ikke kom bagud i materiale. Dog blev der slået hul på Kent kongestilling så kongen måtte stå på H-8 med en enkelt bonde over sig. Modparten havde efterhånden fået en åben kongestilling. G-bonden var på vej mod Kents H-bonde. Men inden det kom så vidt gik Kents dronning og spinger til angreb på modpartens konge som blev jaget ind på H-1 og gik mat der! Efter 36 træk var sejren hjemme. Kent fik 1 point i tre holdkampe med en rating gevinst på 14.

Undertegnede fik en lige kamp mod min modpart. Mine springere blev byttet af mod modpartens løbere. Vores bønder stod næsten zig-zag linie over brættet så der skulle ofres for at trænge igennem. Ingen af os var indstillet på det så vi tog remis efter 26 træk. Jeg fik 3 point i syv holdkampe med en rating gevinst på 34.

Jørn Henning Andreasen fik en hidsig kamp hvor der blev byttet af indtil hver havde seks bønder som stod over hinanden. Kongerne på hver side vogtede at ingen bønder forsøgte at trænge igennem. Det kunne kun ende med remis og det gjorde det også efter 46 træk.

Iver Liin fik også en kamp med mange afbytninger. En overgang var han en bonde bagud men vandt den senere tilbage. I slutspillet havde begge parter tre bønder over for hinanden på kongesiden. På dronningesiden havde de en bonde skråt over for hinanden som kongerne vogtede. Det lignede et remis, men så rykkede Iver sin bonde frem til afbytning. Det gjorde at modpartens konge fik et forspring til Ivers bønder og Iver måtte opgive efter 62 træk.

Resultatet blev 2 – 2 til begge hold. Efter rating skulle det være 3,34 – 0,66 til Hørning. Det endte med 4½ point til Silkeborg 4 og stadigvæk en 8. plads. Efter rating skulle Silkeborg 4 have haft det dobbelte antal point, men det havde næppe ændret på placeringen.

Til slut vil jeg takke mine kolleger på 4. holdet for deres medvirken i holdkampene.

Knud Mogens

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

I mandags blev 2. holdets skæbne afgjort uden at vi selv var i kamp, da vi var oversiddere i sidste runde.

Hvis resultaterne flaskede sig kunne vi forblive på 1. pladsen men SK 1968 3 overhalede os med en storsejr på 6-2 over Syddjurs.
SK1968 rykker derfor op i 2. division mens vi indtager en fuldt ud godkendt 2. plads. Vi scorede samlet 2½ point over forventet.

I morgen spilles 3. runde i klubmesterskabet - runden er lagt idet der dog tages forbehold for afbud.
Opdatering: Rundelægningen korrigeret.

Opdatering: Efter et afbud er enkelte partier lagt om.

Senest opdateret: Torsdag, 16. marts 2023 15:24
 

DSU Pokalturnering

Email Udskriv PDF

Tirsdag den 25. april kl. 19 spilles kvalifikation til Eliterækken i Pokalturnering 2023 hos Aarhus / Skolerne. Indbydelse her.

Torsdag den 20. april kl. 19 spilles kvalifikation til Bredderækken i Pokalturnering 2023 hos Skanderborg. Indbydelsen her.

Begge kvalifikationsturneringer er for 4-mands hold. I bredderækken er der et maksimum på 1800 i gennemsnitsrating.

 


Side 8 af 184