Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

4. holdets kamp mod VRS 3. hold

Email Udskriv PDF
Den 28. oktober var 4. holdet i Vejlby-Risskov for at møde deres 3. hold. Vores modstandere havde ca. 40 mere i rating i gennemsnit end os, så vi kunne håbe på en jævnbyrdig kamp. Men det skulle gå meget bedre!
PauL R. CooK spillede en lang kamp og blev også sidst færdig. Der var jævnbyrdighed i det meste af kampen. Sidst i kampen blev Paul skakket og mistede en springer plus en fremrykket bonde. Paul fik dog med sit sidste tårn skakket kongen væk så de sidste bønder kunne tages samt at tårnet blev byttet af med modpartens. Paul havde nu to bønder på g- og h-linien som modpartens konge og springer skulle stoppe. Springeren måtte ofres på h-bonden, men Pauls konge nåede så langt frem at g-bonden fremrykning kunne sikres og modparten opgav efter 71 træk.
Jørn H. Andreasen fik en usædvanlig kamp. Modparten ofrede sin springer på f-bonden og Jørns konge blev skakket ud på brættet, men Jørn fik dygtigt sine officerer og bønder med i forsvar og angreb. Efter 20 træk var fremrykningen så langt fremme at modpartens kongestilling blev usikker, han valgte derfor at opgive.
Flemming H. Jepsens kamp fik jeg ikke set så meget af, men et stykke inde i kampen var dronningerne, en løber, en spinger og et par bønder byttet af og Flemming stod solidt. Han vandt også kampen.
Undertegnede kom ud for et hurtigt anlagt angreb på kongestillingen. Jeg fik dog et forsvar på plads i tide. Efter lidt spredt fægtning valgte min modpart at gå til angreb, en løber slog en bonde i kongestillingen. Jeg slog igen hver gang der blev slået. Efterhånden havde min modpart et tårn, dronningen og 7 bønder tilbage. jeg havde to tårne, dronningen og 6 bønder tilbage. Min modpart sagde at han havde beregnet afbytningerne forkert og opgav efter 28 træk.
Iver Liin fik efterhånden overtaget. I slutspillet havde han taget 4 bønder, en springer og en løber. Modparten havde taget 3 bønder og en løber.  Iver havde dermed en springer og en fremrykket fribonde i overskud. Det fik modparten til at opgive efter efter 27 træk.
Niels Chr. Munch og modparten startede med siciliansk åbning. Niels var hurtigst med angrebet. Bønderne rykkede straks frem mod modpartens kongestilling og lykkedes at åbne stillingen med afbytninger. Modparten fik ikke tid til et modangreb, han havde nok at gøre med at redde kongen.
Det meste blev efterhånden byttet af. Stillingen for modpartens konge blev dog stadig mere usikker og han valgte at opgive efter 45 træk.
Tróndur R. Olsson var med på afbud. Tak for det. Tróndur lavede en lang rokade og modparten en kort rokade. De fik efterhånden afbyttet dronningerne, begge springere og 2 bønder. Herefter så begges stillinger lige ud. Parterne valgte derfor at tage remis efter 22 træk.
Henrik Wang-Holm fik ingen modstander. Det betød endnu et point til Silkeborg. Det er ellers sjældent at en skakklub ikke kan stille med fuldt hold på hjemmebane.
Resultatet 7½ – ½ til Silkeborgs 4. hold – langt mere end forventet! Vi har første pladsen i B-rækken. Humøret var højt hos alle Silkeborg-spillerne da de tog hjem.
Næste holdkamp bliver tirsdag den 19. november i Skanderborg , hvor vi skal møde deres 4. hold.
/Knud Mogens
 

Divisionsholdet kom godt i gang!

Email Udskriv PDF

Silkeborg – Randers, 6 - 2

Så er vi i gang igen!

Søndag spillede 2. divisionsholdet hjemme i Lunden mod Randers. Flemming, Torben, og Peter K. spillede nogle rimelig hurtige og korrekte remis partier.
Søren og Peter H. vandt nogle stensikre og flotte partier. Rene, der er tilbage på holdet efter 15 års fravær, sled sin modstander op. En fin comeback sejr! 
Michael kom skidt fra start, og mistede hurtigt en bonde og en kvalitet, men hans modstander blev for forsigtig, og samtidig udnyttede Michael ressourcerne i stillingen optimalt.

Hvid står til gevinst, der truer jo fælt på f7. Steen spillede Dd7. Michael fortsatte med Dh4, og Steen måtte slå tårnet på h3 for at afværge at gå mat i bunden. Herefter vandt vores mand hurtigt! 
Per forsøgte at slide sin modstander op i et langt lige Dronningeslutspil. Men undtagelsesvis mislykkes mission, og han måtte nøjes med remis efter 5 timers kamp.

6-2 er en fin sejr og vi fører gruppen foran Aalborg 1, der slog deres eget 2. hold med 5½-2½. Holstebro slog oprykningsfavoritterne fra Jetsmark med 5-3. Og endelig spillede Kjellerup og Skørping uafgjort 4-4. Om 3 uger skal vi en tur til Pandrup i Vendsyssel, og spille mod Jetsmark.

/Torben Bødskov

 

Efterårsferie - Holdskak

Email Udskriv PDF

I næste uge er det efterårsferie - men der er åbent i skakklubben.

Der kan spilles udsatte kampe i bymesterskabet - men herudover vil Peter Poulsen gennemgå tårnslutspil - de er jo altid remis (...eller er de?).

Programmet til sæsonens holdturnering er offentliggjort. Vi stiller med 4 hold (alle med 8 mand) i henholdsvis 2. division, Mesterrækken, A-rækken og B-rækken.
1. holdet er de første der skal i kamp - det bliver på hjemmebane mod Randers søndag 27/10.
2. holdet starter også hjemme - mod Syddjurs som i sidste sæson forhindrede os I at rykke op ved at nedspille os i sidste runde.
3. holdet sidder over i første runde så første kamp er på udebane mod Randers 2  den 19/11.
4. holdet spiller i den genopståede B-række - første kamp er på udebane 28/10 mod VRS 3.

 

Klubmesterskab i Parlyn

Email Udskriv PDF

Der var 12 deltagere i aftenens klubmesterskab i Parlyn, så det blev til 5 runders alle-mod-alle.
Bemærkelsesværdigt var det øjensynligt en fordel at have sort - 11 sejre og 4 nederlag blev det til.
Nye klubmestre blev Jesper Andreasen og Artem Reyzvikh efter 4 sejre og et enkelt nederlag.

På mandag er det den 1. mandag i måneden og der er derfor træningsaften - temaet er tårnslutspil!

Alle er velkomne - der afholdes to træninger. En fra kl. 17 og en fra kl. 19 (med ca. det samme indhold).

 

Par-Lyn

Email Udskriv PDF

På torsdag er der Klubmesterskab i Parlyn. I parlyn skiftes man med en makker til at trække - og der må ikke diskuteres undervejs.
Det kan let give rod i planerne - men stor underholdningsværdi. Betænkningstiden er 10 min. pr. hold pr. parti.
Der trækkes lod om holdene (efter rating).

Vi starter kl. 19:00- tilmelding er ikke nødvendig - bare mød op før starttidspunktet.

Der er også mulighed for at spille udsatte kampe i bymesterskabet.

 


Side 8 af 147