Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holdskak: Silkeborg 4 - Skanderborg 5

Email Udskriv PDF

I D-rækken spiller man med 4-mandshold. Vi kan altså I holdskak med 8 mand og Johnny som kampleder lige netop holde os under “corona-radaren”.

Den 29. oktober mødte Skanderborgs 5. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Gennemsnits ratingen var lidt over 50 større for Silkeborg 4, så vi måtte have gode chancer for et godt resultat, hvad vi også fik.

Flemming Harregaard Jepsen fik en lang og hård kamp og blev også sidst færdig. Det lykkedes Flemming at få en bonde og et tårn for en løber. Modparten vandt dog bonden igen. I slutspillet havde Flemming dronningen, begge tårne og en springer. Modparten havde dronningen, et tårn, en løber og en springer. Desuden havde parterne 4 bønder over for hinanden. Modparten stod til et farligt angreb på kongestillingen, men det lykkedes Flemming at jage kongen over til dronningen og gennemtvinge en dronninge afbytning og derefter at fange løberen med begge tårne. Løberen kunne ikke flyttes da det ville koste tårnet. Modparten valgte at opgive efter 30 træk.

Undertegnede havde et mere rolig udvikling, men fik efterhånden gang i afbytningerne. Jeg fik c-bonden og straks efter b-bonden da modparten flyttede en springer som vogtede dem. Nu havde jeg to fribønder. Den ene springer måtte ofres på min ene fribonde. Den anden springer fik jeg gratis, da den blev stillet uheldigt. Den sidste fribonde var min a-bonde som jeg kunne dække med et tårn og begge løbere. Min modpart havde blot et tårn til at stoppe fribonden. Det var naturligvis håbløst og han valgte at opgive efter 52 træk.

Iver Liin spillede en lige kamp mod modparten. De fleste officerer blev byttet af og i slutspillet havde parterne et tårn og en løber samt fem bønder. Begge parter forsøgte at få en bonde ned til forvandling med kongernes hjælp, men med en del skak gik processen i stå, så efter 42 træk valgte parterne at tage remis.

Paul Richard Cook og modparten gik langsomt til værks. Den første brik blev slået ved det 24. træk, men så kom der gang i sagerne. Paul fik slået ialt 10 brikker. Modparten scorede lidt over det halve. efter 45 træk havde modparten kongen, et tårn og 4 bønder tilbage og opgav kampen.

Resultatet blev 3½ – ½ til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 2,29 – 1,71 til Silkeborg. Vi fik en meget komfortabel sejr. I D-rækken (1) har vi 1. pladsen efter 1. runde.

Næste holdkamp bliver hjemme i “Lunden” torsdag den 19. november, hvor vi skal møde Vibys 3. hold.

 

Knud Mogens

 

Sikker sejr til førsteholdet!

Email Udskriv PDF

Skørping – Silkeborg, 2½-5½

Dagen før de nye skrappe corona restriktioner trådte i kraft indledte vi sæsonen med en udekamp mod Skørping. Vi var relativt store favoritter, og det blev da også til en ret sikker sejr på 5½-2½, over det meget sympatiske hjemmehold.

På 1. holdet stiller vi op i rating orden, og i år er der blevet byttet godt rundt på pladserne, i forhold til sidste sæson. Per S. er nu fast mand på holdet. Han har tidligere med stor succes været med som reserve. I første runde havde han dog meldt afbud.

Vores sejr burde nok have være 1½-2 point større.

Per K. satte et tårn i slag i en gunstig stilling og tabte. Flemming og Søren missede nogle gode stillinger og måtte nøjes med remis, mens Rene spillede en mere regulær remis. Til gengæld vandt Peter H., Torben, og Michael sikkert på bræt 6 til 8, og her var vores større bredde udslagsgivende. Sidste mand til at køre sejren hjem var Peter K., der sikkert vandt et gunstigt slutspil.

Næste gang skulle vi efter planen have spillet topkamp mod Randers, men den kamp bliver sikkert udsat, og måske var sæsonens første kamp også den sidste. Men vi får ser hvad fremtiden byder.

De bedste hilsner til alle i skakklubben fra 
Torben Bødskov

 

Corona - holdskak

Email Udskriv PDF

I går skærpede myndighederne retningslinjerne. Der må fra på mandag maksimalt forsamles 10 personer.

Hovedkredsen har som konsekvens valgt at udsætte alle holdkampene i Mester- og A-rækkens to første runder til et senere tidspunkt.
Kampe i D-rækken kan afvikles, da antallet af spillere er 8 og så er der plads til en kampleder også.

Det betyder at 2. og 3. holdet IKKE skal spille i næste uge.
4. holdet spiller som planlagt hjemme på torsdag mod Skanderborg 5. Der er IKKE plads til tilskuere og man kan heller ikke spille hyggeskak mv.

Det igangværende bymesterskab vil også blive påvirket - bestyrelsen vil i de kommende dage beslutte hvordan dette håndteres.

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

Sæsonens holdskak bliver snart sparket i gang. Linksene i venstre side er opdateret med den nye sæson.

1. holdet spiller i 2. division gruppe 4. Den første kamp er på udebane mod Skørping søndag d. 25. oktober.

2. holdet spiller i Mesterrækken og starter også på udebane - mod VRS 1 mandag d. 26. oktober.

3. holdet spiller i A-rækken og har hjemmebane mod Viby 2 torsdag d. 29. oktober.

4-holdet spiller i D-række 1 og starter også på hjemmebane - mod Skanderborg 5.

 

4-by turnering og dyre åbninger

Email Udskriv PDF

På torsdag får vi besøg af IM Jens Ove Fries Nielsen.

Han vil fortælle om alle hans opfundne åbninger og dem er der mange af! Den senest opfundne er Kølledinosauer (ankylosaurus).

Alle er velkomne - og det er gratis! Tilmedling er ikke nødvendig - bare mød op til start kl. 19:30.

 

Corona trækker desværre igen spor henover skakaktiviteterne. DM er begrænset til Landsholdsklassen og Kandidatklassen

Desværre går vi heller ikke ram forbi idet vi nødtvunget har måttet udsætte 4-by turneringen, der skulle have været spillet 21. oktober.

Der er endnu ikke fastlagt en ny dato.

 

 


Side 8 af 157