Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

SK 1968 4 - Silkeborg 3, 7-1

Email Udskriv PDF

Den 5. februar mødte Silkeborgs 3. hold op i Studenternes Hus for at møde Sk.1968 4.hold. De fører i A-rækken og har mere end 200 i rating i gennemsnit end os. Som frygtet fik vi tæv – mange tæv, på skakbrættet forstår sig.

Kim kom ud i en skarp udvikling. Han mistede hurtigt b-bonden og det lykkedes ham ikke at få kompensation for tabet, selv om han var i angreb det meste af spillet. Modparten fik efterhånden placeret dronningen og en springer foran kongestillingen og selv om Kim spærrede for modpartens løber med sin løber fik modpartens springer slået en bonde og taget et tårn og Kim måtte opgive.

Peter Sehested fulgte godt med udviklingen i lang tid. Han blev sidst færdig. I slutspillet ofrede Peter dronningen på sin konngestilling for at få to tårne. Han havde nu et tårn, en løber, springer og fire bønder og modparten en dronning, en løber og tre bønder. Peter brugte tårnet til at få en bonde ned til forvandling, men inden det kom så vidt fik modparten splittet Peters kongestilling ad så han måtte opgive.

Stig Nørregaard havde en jævn udvikling i spillet, men kom dog efterhånden to bønder bagud. Det gjorde at han måtte koncentrere sig om forsvaret. I slutspillet havde Stig to tårne, en springer og tre bønder. Modparten havde to tårne, en løber og fem bønder. Efter nogle omrokeringe af officererne lykkedes modparten at skakke kongen og udsigt til at vinde springeren. Det fik Stig til at opgive.

Carsten havde en udvikling i en lukket stilling. I slutspillet havde begge 7 bønder, begge tårne og dronningen, dertil en løber til Carsten og en springer til modparten. Da ingen af dem kunne se nogen fordel ved at fortsætte tog de remis.

Undertegnede fik ikke udviklet officererne hurtigt nok. Det gjorde at modparten fik en bonde og et tårn for en springer. Senere stod jeg til at miste en løber eller det sidste tårn. Det fik mig til at opgive – overmagten var for stor.

Nils kom hurtigt i vanskeligheder, modparten lavede et hurtigt angreb på dronningefløjen. Nils fik dog rokeret, men de mange afbytninger der fulgte efter var fortrinsvis til ugunst for Nils så hans stilling blev efterhånden så dårlig at han valgte at opgive.

Steen mistede ret hurtigt en løber, men fik dog slået hul på modpartens kongestilling så kongen kun var dækket med en løber. Steen måtte koncentrere sig om forsvaret da han jo var en officer bagud. Uheldigvis stod Steens konge i linie med modpartens dronning kun dækket af hans springer. Det gjorde at springeren kunne vindes ved en skak . Det skete og Steen måtte opgive.

Henrik havde en jævn udvikling. Modparten rokerede langt, men ikke noget særligt ud af det. Henrik fik et tårn for en springer. I slutspillet havde begge dronningen, en løber og fem bønder. Dertil to tårne til Henrik og en springer plus et tårn til modparten. Da ingen kunne finde noget afgørende at slå sig igennem med tog de remis.

Resultatet blev 1 – 7 til Sk.1968 4. hold. Efter rating skulle det være 6,15 – 1,85. Vi fik altså under det forventede. I  A-rækken har vi nu 8. pladsen, dog kun ½ point efter nr. 7 og 1 point efter nr. 6.

Næste holdkamp bliver den 1. marts hjemme i Lunden, hvor vi skal møde Syddjurs 2. hold.

/Knud  Mogens

 

Klubmesterskab i hurtigskak

Email Udskriv PDF

I aften spilles de sidste 3 runde i klubmesterskabet i hurtigskak.

I gruppe 1 er der 4 deltagere med 2½ af 3 mens der i gruppe 2 fortsat er 2 deltagere med maksimum.

På mandag er der træningsaften - vi starter kl. 19:00.

Der er også fuldt program i holdturneringen.
3. holdet spiller mandag på udebane mod SK 1968 4, 4. holdet spiller tirsdag ude mod Skanderborg 4 mens 2. holdet torsdag tager imod Aros.

Senest opdateret: Torsdag, 01. februar 2018 09:50
 

Holstebro – Silkeborg, 3½-4½

Email Udskriv PDF

Til udekampen mod Holstebro, var der sæsondebut til Peter Poulsen, der var med i stedet for Søren.

Efter en halv times tid vandt Peter K. en officer, og hans modstander gav straks op. På dette tidspunkt var Michaels modstander på bræt 4 endnu ikke mødt op. Det gjorde han med 50 min. forsinkelse. Havde hans modstander ventet 10 minutter mere, havde vi ført med 5-0, for hvis en spiller ikke møder op inden 1 time, så taber han og holdet på brættet, plus på alle de efterfølgende pladser.

Nå men efter de første partier, så det alligevel lovende ud. Per og Peter H. vandt. Flemming og Peter P. spillede remis. Altså 4-1 til os ved tidkontrollen.

Desværre stod vi i underkanten i de 3 lange partier. Jens og Michael tabte, mens jeg lige nøjagtig spillede remis.

Om 14 dage - søndag den 11. februar - skal vi spille sæsonens sidste hjemmekamp, når vi i Lunden tager imod vores naboer fra Kjellerup.

/Torben Bødskov

 

Silkeborg 3 - SK 1968 5, 3½-4½

Email Udskriv PDF

Den 18-01-2018 mødte Sk. 1968 5. hold op til kamp mod 3. Holdet. Vores modstandere var unge mennesker fra 12 til 20 år. Deres gennemsnits rating var en smule lavere end vores. Det skulle vel betyde at vi kunne spille lige op mod dem. Sådan skulle det ikke gå.

Kim mødte holdets yngste deltager, en lille talentfuld fyr. Kim ofrede en bonde for få et angreb i gang på a- og b-linien. Modparten beholdt bonden på a-linien. Kim fik ikke slået sig igennem og da han alligevel forsøgte kom der en masse afbytninger af officerer. I slutspillet stod Kim til at miste en springer og så kunne a-bonden ikke stoppes. Kim måtte opgive efter 34 træk.

Peter Sehested havde en lang og sej kamp og blev sidst færdig. I slutspillet havde begge parter dronningen og tårnene plus 6 bønder til Peter og fem til modparten. Selv om begge parter fik taget yderligere et par bønder kunne de ikke få noget gennembrud med bønderne og valgte til sidst at tage remis efter 41 træk.

Stig Holten spillede solidt og forsigtigt. Ingen af parterne rokerede. Da et tårn og to bønder var byttet af valgte begge parter at tage remis efter 18 træk.

Stig Nørregaard havde i begyndelsen et lige spil mod moparten, men kom efterhånden bagud i materiale. Dog fik Stig en bonde ned på 7. række kun stoppet af modpartens konge. Stig havde kun dronningen og en løber tilbage, det var ikke nok til at jage kongen væk. Modparten havde yderligere begge tårne og kunne dermed lave et matangreb på Stigs konge selvom kongen var skjult bag et par bønder og løberen. Efter 36 træk var det slut.

Carsten rokerede kort og modparten rokerede langt. Modparten kom først med modangrebet og fik slået hul på Carstens kongestilling. Carsten forsvarede sig ihærdigt, men kongstillingen blev stadig dårligere. Det lykkedes modstanderen at tage en gratis springer og en mat lå lige for. Carsten valgte at opgive efter 26 træk.

Undertegnede fik en isoleret bonde at forsvare. Det lykkedes, men til gengæld havde modparten held til at placeret et tårn, dronningen og en springer foran min kongestilling. Naturligvis et meget farligt angreb, men jeg havde dog fået opstillet et forsvar og da min dronning kunne tvinge modpartens dronning til afbytning kunne der ikke laves et matangreb på min konge. Min modpart tog derfor mod et remis tilbud efter 28 træk.

Steen blev ret hurtigt lukket inde af sin modpart. Der var dog svagheder på dronningesiden så Steen fik en løber og en bonde for en springer. Modparten søgte at lukke hullet med dronningen, tårnene og et par bønder foran. Steen placerede dronningen så der var skak ved bonde fremrykning. Det skete da modparten placerede det ene tårn så bonden kunne true det ved skak. Modparten valgte nu at opgive efter 38 træk.

Henrik og modparten fik en meget åben kongestilling da ingen af dem rokerede. Efter en masse afbytninger havde begge parter et tårn, en springer og fire bønder. Modparten fik placeret sin springer så den ikke kunne flyttes på grund af skak. Springeren gik tabt og modparten tabte på tid efter 32 træk.

Resultatet blev at 3. holdet tabte med 3½ - 4½ til SK. 1968 5. hold. Efter rating skulle det være 4,15 – 3,85 til os. Vi fik under det forventede. I A-rækken er vi nu nr. 7 med 14½ point – et halvt point efter nr. 5 og nr. 6.

Næste holdkamp bliver mandag den 5. februar, hvor vi skal møde SK. 1968 4. hold i Studenternes Hus, Nordre Ringgade 3 i Aarhus.

/Knud Mogens

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

I morgen skulle 2. holdet have spillet mod VRS i Mesterrækken. VRS er dog  blevet ramt af en massiv mængde afbud så kampen er blevet udsat til onsdag den 7. marts.

3. holdet spiller (så vidt vides!) som planlagt mod SK 1968 V.

Senest opdateret: Onsdag, 17. januar 2018 18:42
 


Side 4 af 125