Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Opstart i 2022

Email Udskriv PDF

Godt Nytår!

Efter opfordring fra myndighederne har vi valgt at aflyse foreningsaktiviteter frem til 5. janur. Det betyder at træningsaftenen i morgen (d. 3 januar) er AFLYST.

Første klubaktivitet er derfor klubmesterskabet i Lyn på torsdag (d. 6. januar). Vi starter 19:30. Se indbydelsen her.
Bemærk at der er krav om at bære mundbind i Lunden (når man ikke sidder ned).

I næste uge starter klubmesterskabet i Hurtigskak - se indbydelsen her.

Senest opdateret: Søndag, 02. januar 2022 11:24
 

Silkeborg 4 - Århus/Skolerne 4, 1 - 3

Email Udskriv PDF

Den 16. december mødte Aarhus/Skolernes 4. hold op til holdkamp mod Silkeborgs 4. hold. Efter rating stod vi lige, men resultatet blev desværre ikke til Silkeborg fires fordel.

Paul Richard Cook fik et hurtigt parti. Springeren på f3 blev slået af Pauls løber og modsvaret af g2. Så var der hul ned til kongen. Straks efter blev f3 slået af Pauls springer med skak og så røg dronningen som var placeret uheldigt. Kort efter kom Pauls dronning, støttet af løberen, ned på h1 og så var der mat da kongen ikke kunne undslippe for tårnet som stod i vejen. Efter 17 træk og mindre end ½ time var pointet hjemme. Det blev det eneste point 4. holdet fik.

Undertegnede kom ikke så nemt afsted da modparten viste sig at være bedre end de 1000 rating han var tildelt. Kampen var lige I begyndelsen, men desværre fik jeg lavet et fejltræk som modparten udnyttede ved en skak at tage en springer. Jeg havde dog en fribonde som jeg næsten fik ned til forvandling. Med en officerer i undertal mistede jeg dog bonden. Derefter kunne jeg ikke hamle op mod modpartens bondeslutspil og måtte opgive efter 58 træk.

Iver Liin spillede en lang og sej kamp mod sin modpart og blev også sidst færdig. Længe var kampen lige, men så ofrede modpartens løberen på h-bonden. Det gjorde at dronningen kunne tage 3 bønder og ved skak også en springer. I slutspillet var det fribønderne som afgjorde kampen. Iver måtte opgive efter 47 træk.

Henrik Wang-Holm var efter lige spil kommet i angreb. Modparten havde dog placeret dronningen på b7 med sigteline mod Henriks kongestilling. Da modparten flytter kongen til f8 kan Henriks dronning komme på h7. Modparten flytter tårnet til e6 så kongen kan undslippe. Henrik skakker kongen og slår b7. Nu flytter modparten tårnet hen på b6. Henrik får nu et alvorligt problem, enten må han ofre dronningen eller gå mat. Han vælger at opgive efter 30 træk.

Resultatet blev 3 – 1 til Aarhus/Skolernes 4. hold. Efter rating skulle det være 2,06 – 1,94 til Silkeborgs 4. hold.  Silkeborgs 4. hold har nu 5½ point og er nummer 3 i rækken.

Næste holdkamp bliver i Silkeborg den 20. januar hvor vi skal møde Skanderborgs 5. hold.

God jul og godt nytår til alle som læser denne beretning

Knud Mogens

 

3 blev til 2

Email Udskriv PDF

Holdkampen mellem Silkeborg 2 og VRS 1 er blevet udsat til engang i 2022.

Det er stadigvæk planen at spille de 2 resterende holdkampe i morgen. Silkeborg 3 mod Skanderborg 4 samt Silkeborg 4 mod Århus/Skolerne 4.

 

Førsteholdet udbyggede førstepladsen. Silkeborg – Skive(1), 6 - 2

Email Udskriv PDF

Med en sikker 6-2 sejr over 1. holdet fra Skive udbyggede vi vores 1. plads i 2. division gruppe 4.

Jeg fejrede min kamp nr. 250 på 1. holdet ved at være først færdig.
Min modstander kom helt galt afsted i åbningen og partiet blev vundet efter 1½ time og 21 træk.

Per K vandt i sikker stil.

Flemming overså at hans Dronning stod i slag.

Peter K fik en god stilling, der sikkert blev omsat til et helt point.

Per S. der var med i stedet for Søren, pressede godt på og vandt i tidnøden en officer, og kort efter partiet.

Rene og Peter H. spillede to meget korrekte og lige partier. Begge partier sluttede da også remis.

Til sidst sad Michael med dagens længste parti. Begge spillere fik forvandlet en bonde til Dronning, men Michael havde dog 3 bønder mere end modstanderen og da Michaels Konge kom i sikkerhed, vandt han partiet.

Vi fører gruppen med 17½ point. Den 16. januar skal vi spille udekamp mod Holstebro, der sammen med Aalborg2 ligger på 2. pladsen med 14 point.

Vi krydser fingre for at turneringen kan spilles færdig efter jul!

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 13. december 2021 10:03
 

Julefrokost og Julehurtigturnering aflyses

Email Udskriv PDF

Set i lyset af myndighedernes udmeldinger og anbefalinger har bestyrelsen besluttet at aflyse årets julefrokost og julehurtigturnering.

Der er argumenter både for og imod afholdelsen, men samlet set vælges helt at aflyse arrangementerne.

Det forventes stadig at der spilles holdkampe i den kommende uge. 1. holdet spiller hjemme på søndag og 2., 3. og 4. holdet spiller hjemme næste torsdag.
Som det har været tilfældet under hele Coronatiden er der adgang til sprit (dog kun  til udvortes brug!).

 


Side 9 af 169