Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Julehurtigturnering

Email Udskriv PDF

Der var stor opbakning til gårsdagens julehurtigturnering - hele 112 deltagere kunne det blive til, hvilket er det højeste antal som nogle af de adspurgte veteraner kan huske har været til julestævnet!

Der var lidt køligt i spillesalen - men så måtte man jo spille sig til varmen!

Alle resultater fra turneringen kan ses her.

Mestergruppen (33 deltagere) var stærkt besat med 1 stk. GM, 4 IM'ere og 8 FM'ere.

Det lykkedes i sidste ende for IM Jan Sørensen at forsvare titlen fra sidste år. 6 point af 7 (uden nederlag) og med bedre korrektion end IM Uffe Vinther-Schou på andenpladsen.
Danmarksmester GM Allan Stig Rasmussen tog 3. pladsen efter at have skullet forsvare topbordet i samtlige runder.

Der var også præmier til bedst placerede under 2200 i rating (Torben Mølgaard Steffensen og Bent Sørensen) samt bedste under 2050 i rating (Niels Danstrup og Lars Foldager Pedersen).

I basis 1 var Frode Benedikt Nielsen suveræn og tog sejren med maksimumpoint.
Herefter fulgte Keld Johnny Olsen, Peter Riis, Søren Sørensen, Lars Garne Rasmussen og Kai Munk.

I basis 2 tog Philip Nielsen der tog sejren med maksimum.
Og herefter Kristen Hedelykke, Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen, Bjarne Berring Rasmussen og Søren Westergaard.

I basis 3 skulle der korrektionsberegning til for at finde vinderen, Mikael Frausing der sneg sig foran Emil Zander. Begge fik 6 point.
Herefter fulgte Jørgen Gyldendahl Christensen og Hans Jørgen Mikkelsen.
Der var præmie til bedst placerede under 1300 i rating til Hedayatullah Akbari, Hans Jensen, Kurt Nielsen og Shanne Hedegaaard Jakobsen.

 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

16 mand var klar til dagens finalerunde i pokalturneringen.

Det tyndede dog hurtigt ud i feltet idet halvdelen blev elimineret i hver runde.

Aftenens sidste opgør stod mellem Peter Sehested og Artem Reyzvikh og det blev et særdeles spændende og publikumsvenligt parti.
I den hektiske tidsnødsfase trak Artem dog det længste strå og han kunne kåres som sæsonens pokalvinder!

Se hele finalerunden her.

Der er nu juleferie - men vi er selvfølgelig klar med den traditionsbundne julehurtigturnering d. 28. december!

Glædelig jul til alle.

 

Skanderborg 3 - Silkeborg 3, 5½ - 2½

Email Udskriv PDF

I sidste uge var 3. holdet i Skanderborg. Vi var igen rating-underdogs (4.88 - 3.12) - men det skulle gå endnu værre. Kun 2½ point kunne vi skrabe sammen.

Modsat vores kamp i Randers var det toppen der svigtede.

Jeg selv dummede mig i et remis-slutspil, Kim spærrede sit eget tårn inde og Søren Westergårds angreb løb ud i sandet med et par bønder for lidt.

0 af 3 på de første 3 brætter.

Heldigvis gik det bedre på de resterende 5.

Stig Nørregård, Stig Holten samt Niels-Jørgen fik reddet remis'er i land mens Søren Ottesen desværre måtte ned.

Carsten fik fanget modstanderens konge på midten af brættet og vandt i effektiv stil.

De næste 3 runder står den på hjemmekampe - og forhåbentligt på flere point.

 

Silkeborg 2 - VRS 2, 6 - 2

Email Udskriv PDF

I torsdags tog andetholdet imod VRS 2. Efter en sejr på 6 - 2 ligger vi nu på andenpladsen i mesterrækken bag Skanderborg.

Nokolaj var med som reserve (tak for det). Jeg fik ikke set, hvad der skete, men næsten inden jeg fik sat mig til rette havde han sikret holdet det første point.

Der var også sikre sejre til Per, Lars, Peter, Birger og John.

Jack mistede en officer ret tidligt og selvom han kæmpede sig til lidt kompensation i form af to forbundne fribønder var det ikke nok.

Undertegnede dummede sig gevaldigt ved at røre ved den forkerte officer. Da der var ingen gode felter at flytte pågældende løber til, faldt hvad der ellers var et vindende angreb fra hinanden.

Næste gang tager vi imod førsteholdet fra VRS.

/David Glasscock

Senest opdateret: Tirsdag, 17. december 2019 15:13
 

Silkeborg 4 - Randers 3, 1½ - 6½

Email Udskriv PDF

Den 12. december mødte Randers 3. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Deres gennemsnits rating var ca. 165 mere end vores. Det ville nok blive en hård kamp for os – og det blev det.

Steen Konradsen skulle spille 1. bræt, men kom ikke. Det lykkedes ikke at komme i kontakt med ham over telefonen, han må have misforstået noget. Randers fik dermed et nemt point.

Paul R. Cook kom ret hurtigt i problemer. En løber kunne ikke flyttes selv om den var truet af en bonde, ellers ville dronningen komme i slag. Senere mistede Paul endnu en officer, dermed var situationen så håbløs at han valgte at ogive.

Jørn H. Andreasen fik en sej og lige kamp. Efterhånden fik modparten dog et angreb i gang mod Jørns kongestilling. Der blev kom nogle afbytninger hvorved modparten tjente et par bønder. Med modpartens fribonde og en bonde som ikke kunne reddes valgte Jørn at opgive efter 45 træk.

Flemming H. Jepsens spil fik jeg ikke set så meget af, men parterne var kommet i en stabil og nærmest fastlåst stilling og det endte også med remis.

Undertegnede havde i begyndelsen en lige kamp, men desværre mistede jeg en løber ved et uigennemtænkt træk. Modparten fik hermed overtaget og selv om jeg havde en bonde i overskud som var en fribonde fik han gjort mat efter 35 træk.

Iver Liin spillede en indædt kamp. Alt blev byttet af undtagen en bonde hos modparten. Det lykkedes modpartens konge at få bonden ned til forvandling. Iver måtte opgive efter 59 træk.

Niels Chr. Munch kom som den eneste på holdet i angreb for alvor. Begge rokerede langt. kongernes stilling var ret usikre, men da det var Niels som var i angreb blev modpartens stilling mere og mere usikker. Niels fik en løber og dronningen ned foran kongen. Da skakken begyndte at koste bønder opgav modparten efter 36 træk. Niels blev sidst færdig og den eneste som fik et helt point.

Henrik Wang-Holm fik svækket sin kongestilling ved at rykke f-bonden for tidligt frem. Det gav modparten mulighed at lave et angreb mod en spinger som dækkede for en skak. Det kostede springeren samt et par bønder og Henrik valgte at opgive efter 20 træk.

Resultatet blev 6½ - 1½ til Randers 3. hold. Efter rating skulle resultatet være 6,58 – 1,42 til Randers. Vi fik altså det forventede, men det må alligevel betegnes som en nedsabling! Silkeborgs 4. hold er nu nummer 3 med 11 point i B-rækken.

Næste holdkamp bliver den 6. februar i Silkeborg, hvor vi skal møde Vejlby-Risskovs 3. hold.

 

Glædelig jul og godt nytår.

Knud Mogens

 


Side 9 af 151