Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Nederlag til Aalborg 2

Email Udskriv PDF

Silkeborg – Aalborg2, 3-5

Det blev en rigtig dårlig dag på kontoret for førsteholdet i søndagens hjemmekamp mod Aalborg2.

Per, Torben, og Michael tabte.

Flemming, Peter H. og Rene spillede remis. Peter K var dagens mand med en flot sejr.

Dagens fighter pris gik til Søren, der holdt et svært slutspil remis, hvor han på et tidspunkt var nede med 2 bønder.


Søren fighter sig til et halvt point.

Kjellerup tabte hjemme 6½-1½ til Aalborg1. Det betyder at vi i sidste runde – om 14 dage - skal steppe op og slå Aalborg1 med mindst 5½-2½, for at rykke op.

Det bliver svært – men der er altså sket større overraskelser i skakhistorien!

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 24. februar 2020 16:19
 

Klubmesterskabet

Email Udskriv PDF

I morgen starter klubmesterskabet.

Der er 38 tilmeldte der fordeler sig i 4 grupper - se grupperne her.

 

Åbyhøj - Silkeborg 2, 3½ - 4½

Email Udskriv PDF

I torsdags spillede andet holdet deres første udekamp i denne sæson, hvor vi var på besøg hos Åbyhøj. Vi kom hjem med en smal sejr på 4,5 - 3,5, præcis som forventet ifølge ratingtallene.

Peter Poulsen blev hurtigt færdig. Som så ofte er tilfældet gik han meget aggresivt til værks, og allerede inden 20 træk havde han ødelagt modstanderens kongestilling og truede med mat, hvorved første point kom i hus.

Der var også en flot sejr til Jack på første bræt. Han dominerede brættet gennem det meste af partiet med to tårne samt dronning i en åben d-linje.

Tak til Nikolaj, som igen var med som reserve. Han fik desværre en ret passiv stilling og begrænset bevægelsesrum og måtte opgive til sidst. Vi andre (Per, David, Jesper, John og Birger) spillede remis.

Vi ligger lunt på anden pladsen med 3,5 point ned til VRS 1. Vi er dog hele 9 point efter Skanderborg 2, som vi besøger i næste runde.

/David Glasscock

 

Silkeborg 4 - VRS 3, 5½ - 2½

Email Udskriv PDF

Den 6. februar mødte Vejlby-Risskovs 3. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Vi er jævnbyrdig i rating. I den første kamp vandt Silkeborg 7½ – ½, men så flot blev resultatet ikke i den anden kamp.Anvend

Steen Konradsen kom godt i gang og førte med to bønder. Der var rippet op modpartens dronningefløj. Desværre glemte Steen i kampens hede sin løber som modpartens dronning tog. Derefter blev det “op ad bakke” for Steen. I slutkampen havde Steen kongen og seks bønder, modparten havde kongen, fire bønder og en løber. Steen, som håbede på en remis, kunne ikke forhindre at modparten tog hans bønder een for een. Efter 50 træk valgte Steen at opgive.

Paul R. Cook fik også et godt spil i gang. Efterhånden førte han med en officer. I slutspillet havde begge parter fem bønder som stod over for hinanden, desuden hvert et tårn samt en løber til Paul. Takket være den ekstra officer fik Paul taget bonden på E-linien. Det gav ham en fribonde som modparten ikke kunne stoppe uden at ofre tårnet. Efter 45 træk havde Paul sejren hjemme.

Jørn H. Andreasen spillede længe en lige kamp. Jørn rokerede kort, modparten rokerede langt. Det gav ganske naturligt et livligt spil mod hinandens konger. I slutspillet havde begge fem bønder og Jørn to tårne medens modparten havde et tårn, en løber og en springer. Jørn fik slået sig igennem modparten kongestilling og begyndte at gå på rov. Desværre fik Jørn placeret sit ene tårn sådan at modparten med sin springer kunne skakke kongen med udsigt til et gratis tårn. Jørn opgav naturligvis efter 35 træk.

Flemming H. Jepsen havde et meget livligt spil med hurtige afbytninger. I slutspillet havde begge dronningen, tårnene, seks bønder, en løber til Flemming samt en springer til modparten. Springeren blev truet med f-bonden. Modparten svarede igen med at true løberen med g-bonden!!  Begge officerer blev slået og Flemmings tårn tog bonden på f-linien. Modparten dronning kom frem på g-linien for true det udækkede tårn. Men tårnet gik dækket ind på g-linien foran dronningen som dækkede for kongen. Efter blot 26 træk fik Flemming sejren hjem.

Undertegnede og modparten havde ikke noget hurtigt spil. Vi nærmest lurepassede på hinanden. Det kunne ikke blive ved at gå og vi fik også efterhånden gang i spillet. I slutspillet havde vi dronningen, tårnene og tre bønder. Vi kunne bytte tårnene af og derefter jagte hinandens konge med dronningen, eller tage remis efter 43 træk. vi blev enige om det sidste.

Iver Liin blev sidst færdig med mere end 60 træk. Iver måtte betale noget dyrt for at tage en randbonde. Til gengæld fik han sine kongebønder rykket helt frem til modpartens kongestilling. Iver havde dronningen og en løber. Modparten havde begge tårne og en spinger samt en fribonde. Det ene tårn måtte blive på baglinien for at undgå en mat og springeren måtte blive for at dække g7. Modparten mistede sit andet tårn til løberen ved et dårligt træk og så kunne fribonden ikke komme ned for løberen. Modparten valgte at flytte springeren for at hjælpe bonden. Nu kunne Ivers dronning gøre mat. En lidt heldig sejr, men det tæller jo også.

Niels Chr. Munch fik hurtigt overtaget i spillet. Modparten rykkede kongebønderne frem for at jage en løber væk. Det gjorde det muligt for Niels dronning og springer at tage kongebønderne inden modparten fik forsvaret på plads. Efter blot 24 træk blev modpartens konge gjort mat af Niels dronning og springer.

Henrik Wang-Holm Fik ingen modstander. Det er anden gang at Vejlby-Risskov ikke kunnne stille med fuldt hold. Silkeborgs 4. hold får naturligvis et point alligevel.

Resultatet 5½ - 2½ til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 3,48 – 3,52. En rigtig god sejr til os. Vi har 3. pladsen i B-rækken med 16½ point – ½ point efter Skanderborgs 4. hold.

Næste holdkamp bliver den 27. februar hvor vi skal møde Skanderborgs 4. hold.

/Knud Mogens

 

Silkeborg 3 - SK1968 4, 4 - 4

Email Udskriv PDF

I går skulle Silkeborg 3 igen op imod SK1968. Denne gang deres 4. hold.
Desværre kunne de pga. et sent afbud kun stille med 7 mand så Carsten fik et point for blot at møde op.
I de resterende opgør havde vi en forventet score på 4.58 - 2.42. Sådan skulle det desværre ikke gå og matchen endte 4-4.

Jeg havde samme modstander som mod deres 5. hold - det blev dog en anden åbning og et noget mere nervepirrende parti. Jeg rodede mig ind i en dårlig stilling med en bonde for lidt men havde dog visse taktiske fiduser. Og pludselig fik jeg bonden tilbage og et angreb som bonus. Jeg var dog kommet i tidnød og jeg tog mod remistilbuddet. Fritz påpeger dog skånsesløst sort gevinst men set over hele partiet et fornuftigt resultat.

Philip var med som reserve (tak for det) men overså desværre noget taktisk i en skarp stilling og måtte ned.
Det samme måtte Søren Westergaard efter at have overset en mat i een.

Kim, Stig Nørregaard og Niels-Jørgen fik remis'er (dog ikke i samme tempo!).

Stig Holten var derimod færdig næsten samtidigt med Carsten - efter at have vundet dronningen for 2 lette officerer i åbningen blev der gjort kort proces. Fornemt!

Hermed kravlede vi op på 4. pladsen i rækken - stilligen er dog stadig lidt rodet da der er en oversidder.

 


Side 9 af 153