Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Klubmesterskabet afgjort!

Email Udskriv PDF

Sidste runde i klubmesterskabet blev spillet i går.

David sørgede med en sejr for at han ikke kunne indhentes og blev dermed klubmester med 5½ point. Tillykke!
Nummer 2 i basis 1 blev Per Sønderskov med 5 point.

I basis 2 var Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen suveræn og vandt med 1½ points forspring til forfølgerne. Af disse tog Peter Sehested 2. pladsen med en bedre korrektion end Philip.

I basis 3 tog Kurt Nielsen sejren med 6 point. Nils Tjellden fulgte dog trop ligeledes med 6 point dog med en dårligere korrektion.

Også i basis 4 måtte der korrektion til idet 2 spillere endte på 5½ point. Her var Nicolai Hess Jakobsen bedst og tog sejren foran Artem Reyzvikh.

 

På mandag er der træningsaften - vi starter kl. 19:00 og alle er velkomne.

Næste torsdag er der generalforsamling - vi starter 19:30. Af hensyn til bestilling af smørebrød bedes der foretages tilmelding til formanden (men uanset tilmelding er man naturligvis velkommen til at dukke op).

 

DM i Skak 2019

Email Udskriv PDF

For første gang deltog 4 skoleskakspillere fra Midtjysk Skoleskak samtidig ved et DM i Skak og de fik i den grad sat præg på turneringen.

5 kampe blev spillet på kun 3 dage (lørdag, søndag og mandag).

John Christopher Højstrup Christensen scorede 2½ point (1 sejr - 3 uafgjorte og kun et nederlag) i gruppe 1 som var en meget stærk gruppe.

Nikolaj Aggerbeck-Lauritzen scorede 2 point (1 sejr, 2 uafgjorte og 2 nederlag) i gruppe 2.

I gruppe 3 dominerede Philip Uhre Knudsen og vandt gruppen med 4½ point (4 sejre 1 uafgjort og ingen nederlag) mens Artem Reyzvih vandt en ratingpræmie med 2½ point (1 sejr, 3 uafgjorte og kun et nederlag).

Kendetegnene for de 4 spillere var forberedelsen, koncentrationen, nysgerrigheden og en enestående evne til at bevare overblikket i de afgørende situationer.

Et stærkt firkløver fra Midtjysk Skoleskak er taget hjem efter et succesrigt DM.

Et tillykke til jer alle 4 for jeres fremragende indsats de sidste 3 dage i Svendborg.

 

Generalforsamling

Email Udskriv PDF

Torsdag den 9. maj afholdes den årlige generalforsamling.

Den foreløbige dagsorden fremgår af linket i venstre side samt her.

Der bestilles smørebrød til de medlemmer der tilmelder sig på forhånd. Enten på den liste der forefindes i klubben eller ved at kontakte formanden.

 

Klubmesterskabet nærmer sig afgørelsen

Email Udskriv PDF

I går var det tid til 6. og næstsidste runde i klubmesterskabet. Der er stadig en del udsatte kampe men det ser ud til at blive en spændende sidste runde.

Næste torsdag er der påskelukket, ugen efter er der udsatte kampe så sidste runde er den 2. maj.

I øverste gruppe er der 3 spillere med 3½ point - David, Jesper og Formanden. Alle har en udsat kamp - Per Sønderskov har 2½ point og har 2 udsatte så med et par sejre kan han også blande sig i topstriden.
Også i basis 2 er der tæt opløb. Peter Sehested og Philip fører i øjeblikket med 3½ point - begge har en udsat kamp - men er stærkt forfulgt af Nikolaj med 3 point og desuden 2 udsatte kampe.
Basis 3 er ikke afbudsramt - Kurt og Nils (5 point) og Knud Mogens (4½ point) kæmper om sejren.
I basis 4 kan nogle udsatte kampe også ændre på det øjeblikkelige billede men Flemming Jepsen, Artem, Nicolai og Karl sidder med de bedste muligheder.

I morgen starter DM i Svendborg - der er en del med fra Silkeborg så følg med på www.skak-dm.dk

 

Konsultationsskak mod Skanderborg Skakklub 30. marts

Email Udskriv PDF
Skak er om noget et spil for de små grå, men det behøver ikke altid at være kedeligt. Underholdningen skal i højsædet, og det er lige præcis, hvad der sker i Skanderborg Kulturhus’ foyer lørdag d. 30. marts. Dér vil et udvalgt femmandshold fra Skanderborg Skakklub nemlig dyste med et lige så udvalgt hold fra Silkeborg Skakklub.

Konceptet ved ”konsultationsskak” er præcis de samme, som vi har prøvet et par gankge i klubben. I stedet for en enkelt spiller på hver side af brættet er der to hold. Holdene (rating 1200-1700) vil så forsøge at finde de bedste træk og matte modstanderholdet. Holdleder for Silkeborg er Knud Mogens. Rent fysisk vil de to klubhold vil sidde ved hver deres bord et stykke vej fra hinanden, og så vil holdenes medlemmer (til tider højlydt) diskutere trækkene og derigennem håbe, at de finder træk, der er lidt bedre end de, modstanderholdet finder frem til.

Undervejs vil partistillingen være at finde på et demonstrationsbræt i foyeren, hvor forskellige til dagen udnævnte "eksperter" (bl.a undertegnede, Skanderborgs Claus Qvist og skakforfatteren Hernik Mortensen) ivrigt vil kommentere både stillingen og de enkelte træk. Hvem står bedst? Hvad er hvids plan? Hvad er sorts bedste træk? Hvorfor kan hvid ikke spille dronningen til d5? Der er altid hundredvis af mulige spørgsmål under et skakparti, og det er utroligt inspirerende og lærerigt at høre andre spillere tænke højt og diskutere stillingen og de mulige træk.

Modsat ”normal skak” er arrangementet derfor ikke lydløst, og alle kan deltage i diskussionen ved demonstrationsbrættet og komme med både kommentarer og spørgsmål. Så har man lyst til at opleve et spændende skakparti ”live” og samtidig få baggrunden at vide for de forskellige træk, er Skanderborg Kulturhus det helt rigtige sted at være lørdag d. 30. marts. Arrangementet starter kl. 11 og forventes afsluttet kl. ca. 16. Meget lærerigt.

Til de tilskuere, der undervejs har mere lyst til at låne bræt og brikker og spille et løst parti mod far eller brormand eller sågar et medlem af den lokale skakklub, er der også råd for det. Der vil være brætter og brikker klar til alle, der har lyst til det.

Hele eventet vil blive behørigt dækket af lokale fotografer assisteret af Dansk Skak Unions videotroldmand Rune Friborg, som hele dagen vil fange særlige øjeblikke og forvandle det til en video, der senere lægges på internettet.

 


Side 9 af 144