Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Silkeborg 3 - Aros 1, 3-5

Email Udskriv PDF

Den 9-2 2017 var Aros 1 i Silkeborg for at møde Silkeborg 3. Vore modstandere havde ca. 80 i rating mere end os i gennemsnit. Desuden spillede i mesterrækken sidste år, så de ville sikkert være svære at hamle op med. Det skulle også vise sig.

Lasse Emil spillede sort på 1. brættet. Kampen var lige. Lasse undlod at rokere og rykkede frem med kongebønderne, men fik ikke slået sig igennem. Efter 21 træk, hvor begge parter havde 5 officerer og 7 bønder, valgte parterne ved lige stilling at tage remis.

Kim med hvid på 2. brættet valgte at lave fremrykning på dronningefløjen. Det samme gjorde modparten. Ingen af dem fik slået sig igennem. Efter 20 træk, hvor begge parter havde 5 officerer og 6 bønder, valgte parterne ved lige stilling at tage remis.

Peter Sehested havde sort på 3.brættet. Det blev en lang og sej kamp og han blev sidst færdig. I slutspillet havde Peter 5 bønder og de 2 løbere. Modparten havde dronningen og tre bønder hvor ingen var fribønder. Da ingen af parterne kunne få en bonde ned til forvandling tog de remis.

Søren Westergaard spillede hvid på 4. brættet. Det var en lige kamp. I slutspillet havde begge parter en springer og 5 bønder. Modparten fik ved en skak med springeren taget a-bonden. Dermed fik modpartens a-bonde frit løb som Søren ikke kunne stoppe og han opgav.

Carsten med sort på 5. brættet fik en uheldig udvikling. Efter ca. 20 træk mistede han en løber ved en slagudveksling og ret hurtigt efter fik modparten en fribonde på d-linien. Den manglende officer gjorde at han ikke kunne tage den uden tab og opgav.

Stig Nørregård havde hvid på 6. brættet. Kampen var lige i lang tid. I slutspillet, hvor begge havde dronningen og 6 bønder lykkedes det Stig at få en bonde fri på e-linien. Modpartens konge rykkede frem til hjælp, men blev gjort mat af Stigs dronning. Hermed var Stig den eneste som vandt.

Steen spillede sort på 7. brættet. Parterne skiftedes til at være i angrebet. Det meste blev efterhånden byttet af. I slutspillet fik modparten placeret en springer på f6 støttet af et tårn. Desværre overså Steen at modpartens dronning kunne slå  h7, dermed gik han mat.

Undertegnede med hvid på 8. brættet. Modparten undlod at rokere og rykkede frem med kongebønderne. Jeg fik taget et tårn for en springer. modpartens fik en bonde frem på h2, min konge rykkede frem på h1 og jeg afværgede alle videre angreb. Efter 39 træk tog vi remis.

Resultatet blev 5 – 3 til Aros 1. Efter rating skulle det være stort set det samme. Vi kan endnu en gang være tilfredse med resultatet. I A-rækken er vi nu nr. 6, dog med samme antal brætpoint som nr. 4 og 5.

Næste gang 3. holdet spiller bliver torsdag den 2. marts i Lunden, hvor vi møder VRS 2.

/Knud Mogens

Senest opdateret: Mandag, 13. februar 2017 07:45
 

Klubmesterskaber og holdskak

Email Udskriv PDF

Sidste torsdag blev klubmesterskabet i hurtigskak afsluttet.

Ny klubmester blev Per Knudsen der kun satte ½ point til undervejs (mod Per Sønderskov der blev nummer 2).
Søren Westergaard og Jesper Ulsig vandt de 2 andre præmiegrupper.

I går var 4. holdet i aktion mod Aros 2 og fik en fin sejr på 3-1.
I morgen er det så 2. og 3. holdets tur når de tager imod henholdsvis Rokaden 1 og Aros 1.

I næste uge starter klubmesterskabet (selvom det er vinterferie!) - tilmelding via linket i venstre side, på opslaget i klubben eller via kontakt til formanden.

 

John vinder i Tata Steel / Wijk aan Zee

Email Udskriv PDF

Det er ikke hver dag at en spiller fra Silkeborg vinder en international turnering men netop det gjorde John Christoffer Højstrup Christensen i Tata Steel (Holland). Dog ikke i Masters gruppen med Magnus Carlsen, Wesley So etc. men 7½ / 9 og en ratingpræstation på 1584 rakte til en førsteplads i "Tienkampen 8Z" gruppen.

Tillykke til John med den fine præstation!

 

Haderslev2 – Silkeborg, 1-7

Email Udskriv PDF

Førsteholdet rykkede op på en delt førsteplads!!

I en match, hvor det nærmest var spil til et mål, vandt vi stensikkert 7-1 over Haderslev2. Vores forventede score var 6-2, så vi overpræsterede faktisk. Jeg overpræsterede nu ikke, men da alle andre vandt – tak for det gutter!! – fik vi sæsonens største sejr. Jens Bæk er vores topscorer med 4½ af 5. Og vi har 7 spillere på top 20 listen over de mest scorende i gruppen. Det er da en form for stabilitet.

En anden god nyhed var, at Nordre 2 slog Fredericia, 4½-3½. Det betyder, at vi nu deler førstepladsen med Fredericia. Næste kamp, i næstsidste runde skal vi spille mod Sk.68-3, og Fredericia skal møde Haderslev2.

Det er ved at udvikle sig til et spændende race om oprykningspladsen.

/Torben Bødskov

 

Klubmesterskab i hurtigskak

Email Udskriv PDF

Så er vi 2/3 igennem klubmesterskabet i hurtigskak.

Per Knudsen er ikke helt overraskende (dog med lidt "uldne" stillinger undervejs) i spidsen med 6 af 6.

Næste runde er lagt (kan ses via linket til venstre) - de 3 sidste runder spilles næste torsdag.

 


Side 9 af 118