Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Julehurtigturnering

Email Udskriv PDF

Ingen jul uden julehurtigturnering i Silkeborg den 28. december. Heller ikke i år!

Se indbydelsen (og tilmeld dig) til årets julehurtigturnering her.

 

Pokalturnering og Træningsaften

Email Udskriv PDF

I torsdag fik vi spillet de indledende runder i pokalturneringen. 16 mand gik videre til de afgørende "knald-eller-fald" kampe på næste torsdag.

Inden da er der træningsaften på mandag - alle er velkomne og vi starter kl. 19:00.

 

Skak med Teknisk Gymnasium

Email Udskriv PDF

Det blev i dag et besøg i det nye Campus Bindslev Plads i Silkeborg som åbnede i september måned.

I tilknytning til Campus Bindslevs Plads er oprettet et ambassadørnetværk med repræsentanter fra Th. Langs Skole, Folkeskolen i Silkeborg Kommune, Business College Silkeborg, Th. Langs HF & VUC, Silkeborg Bibliotekerne, Den Kreative Skole og Medborgerhuset.

I netværket arbejder man sammen om at udvikle nye, kreative læringsmiljøer på tværs af campus.

Teknisk Gymnasium afholdt i dag en læringsdag med temaet ” Skak i gymnasiet”.

Programmet i dag var følgende:

Kl. 8.10-12.15:
Oplæg af forfatterne bag bogen "Skak - Alle fag på et bræt"

Kl. 8.10-8.50:
Underviser Jesper Breining ”Skak i gymnasiet – Hvordan kan skak styrke fagligheden?”

Kl. 9.00-9.50:
Rektor Hanne Hautop ”Skak og talentudvikling”

Kl. 10.00-10.50:
Forfatter/underviser Martin Knudsen ”Matematikken i skak”

Kl. 11.00-11.45:
Forfatter Erik André Andersen ”Skak i teknologihistorisk lys, og skak som propagandaværktøj under Den kolde krig”
Kl. 11.45-12.15:
Frokost

Kl. 12.15-14.00:
Workshops
Programmering ved Gorm Drachmann
Matematik ved Martin Knudsen
Engelsk/dansk ved Jesper Breining
Teknologihistorie og historie ved Erik Andre Andersen

Kl. 14.00-15.30:
Fælles afrunding på dagen på Scenen med skakopvisning af Peter Poulsen, Silkeborg Skakklub.

Peter er underviser i klubben og underviser torsdag eftermiddag de unge mennesker i Midtjysk Skoleskak.

Peter spillede mod 12 elever på en gang (kaldes simultanskak) og der blev ikke taget hensyn.

Peter vandt 11 partier og tabte 1.

En forrygende dag i et nyt banebrydende uddannelses- og bymiljø i Silkeborg med Teknisk Gymnasium er afsluttet.

Tak fordi Silkeborg Skakklub / Midtjysk Skoleskak måtte deltage.

 

Silkeborg 2 - Åbyhøj, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I anden runde i holdturneringen havde vi besøg af Åbyhøj. Vi var svage favoritter (4.63 - 3.37) og vi hev da også en lille sejr hjem.

Jack kom under pres med de sorte brikker uden at det dog så kritisk ud. På et tidspunkt vendte krigslykken og Jack vandt en bonde i slutspillet. Det rakte dog ikke til en sejr og man enedes om remis.

Peter Poulsen fik også en fin stilling men meget over remisgrænsen kom det vist ikke og pointet blev delt.

David vandt en bonde i åbningen og det så lovende ud. Det gik dog helt galt i slutspillet og David måtte opgive efter at modstanderen fik gennemført en bondeforvandling.

Birger gav en bonde for aktivt spil og fik også en god stilling. Fortsættelsen blev dog ikke helt optimal og pointet blev delt efter en del afbytninger.

Lars Bøgedal er derimod flyvende og vandt i fin stil. Også Lars ofrede en bonde for aktivt spil og det gav pote da det ofrede materiale kom tilbage med renter (og mere end de giver i banken!). Herefter blev pointet kørt sikkert i hus.

Jeg selv fik en rimelig stilling efter åbningen men balancen blev holdt indtil tidnøden. Her fik jeg erobret en bonde og Fritz var pludselig optimistisk på hvids vegne. Jeg fulgte dog ikke godt nok op og vi tog remis.

Steen Nielsen fik en bonde foræret i åbningen (det lignede i det mindste ikke et offer) men noget gik galt og Steen måtte give en kvalitet for yderligere en bonde. Stillingen var dog stadig acceptabel og rakte da også til remis.

Tom var med som reserve (tak for det) og gik fra en fin åbning over i et lovende midtspil til et godt slutspil. Med et fikst lille springeroffer fik Tom en fribonde der ikke kunne stoppes. Modstanderen gav dog ikke op af den grund - men så måtte han jo sættes mat!

Med lidt held havde vi fået flere point men en sejr rakte indsatsen dog til og alt i alt et fint resultat.

Senest opdateret: Søndag, 03. december 2017 09:40
 

Nordre 3 - Silkeborg 3, 6-2

Email Udskriv PDF

Den 23. november var vi i Aarhus for at spille mod Nordres 3. hold. Holdet havde i gennemsnit ca. 160 mere i rating end os, så det ville sikkert blive “opad bakke” at score point hos dem. Det fik vi også at mærke.

Kim fik en hård kamp og han blev også sidst færdig. Hans modpart havde over 1900 i rating, alligevel spillede Kim i lang tid lige op mod ham og det lignede faktisk et remis. I slutspillet havde begge et tårn, en sort løber og de fleste bønder. Til sidst i det komplicerede spil, stod Kim til at miste løberen uden tilstækkelig kompensation og han måtte opgive.

Peter Sehested havde lige spil i lang tid med mange afbytninger, dog mistede han et stykke inde i spillet en bonde. I slutspillet havde begge parter to tårne, fire bønder til Peter samt fem bønder til modparten. Det lykkedes modparten at få den “ekstra” bonde ned og tvinge Peter til at opgive efter næsten 50 træk.

Stig Holten, som blev næstsidst færdig, fik et godt greb om spillet, Han fik taget flere af modpartens bønder. I slutspillet havde begge parter et tårn, fem bønder til Stig og to bønder til modparten. Modparten havde en fribonde på h-linien, dog med kongen foran. Stigs tårn spærrede på g-linien. Stig havde fribønder på a- og b-linien, dem kunne modpartens tårn ikke stoppe, han måtte opgive.

Stig Nørregaard fik hurtigt et godt angreb i gang og stod bedst. I Slutspillet havde Stig en hvid løber, en springer, et tårn, dronningen samt fire bønder. Modparten havde begge løbere, et tårn, dronningen samt tre bønder. I kampens hede hvor modparten konge blev jaget lykkedes det Stigs løber at true dronningen og tage tårnet. Det fik modparten til at opgive efter 29 træk.

Undetegnede fik opstillet en solid stilling, dog var det modparten som var i angreb, men stillingen blev holdt længe. Modparten fik sat et bondeangreb i gang, der kom en masse afbytninger. Til sidst havde jeg et tårn til at stoppe en nedrykket bonde. Tårnet blev truet af en løber og da modparten yderligere havde en fribonde måtte jeg opgive efter mere end 50 træk.

Nils var med på afbud tak for det. Modparten rokerede modsat og satte et stormløb i gang mod Nils kongestilling. Nils fik ikke sat et tilsvarende angreb i gang mod modparten. Nils konge fik en mere og mere usikker stilling. Nils forsvarede sig hårdnakket med mange afbytninger. Efter 39 træk var kongestillingen så håbløs at Nils valgte at opgive.

Steen fik den bedste udvikling og havde et farligt angreb mod modpartens konge. Det lykkedes dog modpartens springer at true dronningen og tage et tårn. I slutspillet havde begge 6 bønder og dronningen, Steen desuden en springer og et tårn, modparten havde to tårne. Modparten tog en bonde og Steen gjorde det samme, men overså at modparten nu kunne tage en gratis springer. Steen opgav naturligvis efter 38 træk.

Henrik kom hurtigt i vanskeligheder. Jeg fik ikke set ret meget af spillet, men Henrik måtte opgive og blev den første som blev færdig.

Resultatet blev at vi tabte 2 - 6 til Nordre. Efter rating skulle det være 2,31 – 5,69. Vi fik lidt under det forventede og er nu på 7. pladsen i A-rækken. Dog er vi kun ½ point efter nummer 5 og 6.

Næste holdkamp bliver i “Lunden” torsdag den 14. december hvor vi møder Skanderborgs 3. hold.

/Knud Mogens

 


Side 9 af 127