Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Vinder af København Open i skoleskak 2020

Email Udskriv PDF

Frederiksberg Skakforenings har afholdt København Open i skoleskak lørdag den 2. maj. - online.

Turneringen blev i år udvidet med en Mester- og jubilæumsgruppe, hvori John Christoffer Højstrup Christensen deltog.

Han kan efter turneringen kalde sig ”Vinder af København Open i skoleskak 2020”.

John har igen skabt et fornemt resultat og spiller i øjeblikket forrygende.

Et stort og varmt tillykke.

 

København Open den 2. maj - online

Email Udskriv PDF

I anledning af Frederiksberg Skakforenings 100 års jubilæum i 2020 er København Open i skoleskak i år udvidet med en mester- og jubilæumsgruppe, hvor også voksne kan spille med. Selv stormestre er velkomne!

Turneringen foregår lørdag den 2. maj, og på grund af coronaen spilles den i år online på lichess.

Læs alt om turneringen og tilmeld på Københavns Skoleskaks hjemmeside.

 

God påske og forlængelse af Skak pausen

Email Udskriv PDF
Påsken i år er ikke som den plejer - f.eks. er der ikke fuld gang i DM i SKAK.
Men god påske til alle.
Efter myndighedernes seneste udmelding er skak pausen forlænget - næste klubaften bliver derfor tidligst 14. maj.
Det er endnu ikke besluttet hvad dette får af betydning for resten af sæsonen - herunder om klubmesterskabet udskydes eller aflyses.
Så snart bestyrelsen har lagt en plan vil denne blive lagt på hjemmesiden.
 

Skakken sættes på pause

Email Udskriv PDF

Som følge af myndighedernes påbud vedrørende Corona virus udsættes 4. og 5. runde i klubturneringen for at mindske risikoen for smittespredning.

Klubben vil være LUKKET torsdag 19. marts, 26. marts og 2. april. Dette vil kunne udvides alt efter hvordan situationen udvikler sig.

Kalenderen vil blive opdateret snarest muligt - umiddelbart vil turneringen forlænges med et par uger ind i maj.

Læs også mere på www.skak.dk - f.eks. er DM stævnet i Svendborg også udsat.

 

OPDATERING: OGSÅ AFTENENS UDSATTE KAMPE MÅ AFLYSES.

Senest opdateret: Torsdag, 12. marts 2020 11:30
 

Randers 3 - Silkeborg 4, 5 - 3

Email Udskriv PDF

Den 9. marts var Silkeborgs 4. hold til den afsluttende holdturnering i Vejlbys sognegård, hvor vi skulle møde Randers 3. hold. Vores modstandere havde 200 mere i rating i gennemsnit end Silkeborgs 4.hold. Men vi klarede os alligevel godt.

Nils Tjellden var med på afbud, tak for det. Nils mødte 3. holdets stærkeste spiller. Det blev en hård opgave med mange afbytninger. I slutspillet havde Nils kongen og en springer, modparten det samme plus en bonde på d-linien. Nils spillede meget fornuftigt for at ungå at bonden kom ned til forvandling. Efter 47 træk gik modparten med til remis. Denne ene holdkamp som Niels deltog i gav ham en ratinggevinst på 11.

Steen Konradsen spillede en jævnbyrdig kamp som endte i en lukket stilling. En bonde blev byttet af og Steen fik to springere for en løber og en springer. Efter 25 træk tog de remis. I de 5 holdkampe Steen har deltaget i har han fået 1½ point og 11 i ratinggevinst.

Paul R. Cook spillede en hård kamp. I slutspillet havde begge parter en løber, tårnene og dronningen samt 4 bønder til Paul og 6 bønder til modparten. Selv om Paul var to bønder bagud stod han stadigvæk solidt. Paul tænker sig grundigt om inden han trækker, men denne gang blev omtanken for meget og efter 34 træk udløb tiden og han tabte. Paul fik 2 point i hans 6 holdkampe med et lille ratingtab på 2.

Jørn H. Andreasen spillede en jævnbyrdig kamp med farlige angreb af begge parter. I slutspillet havde begge parter en løber og et tårn samt 6 bønder til Jørn og 4 bønder til modparten. Her efter 43 træk enedes parterne om remis. Jørn fik 2 point i hans 6 holdkampe med en ratinggevinst på 18.

Undertegnede spillede en lang og jævnbyrdig kamp mod min modpart. I slutspillet havde vi 6 bønder over for hinanden plus en løber til min modpart og en springer til mig. Efter yderligere afbytning af 3 bønder enedes vi om remis efter næsten 60 træk. I mine 6 holdkampe fik jeg 2½ point med en ratinggevinst 9.

Iver Liin fik som næsten hver gang en lang og sej kamp og blev sidst færdig. I slutspillet havde begge parter 6 bønder over for hinanden. Iver havde løberne og modparten en løber og en springer. Det lignede en remis, desværre fik modparten ved afbytninger to sammenhængende fribønder som Iver ikke kunne stoppe og opgav efter mere end 60 træk. Iver fik 3½ point i de 6 holdkampe med en ratinggevinst på 72. Flot gået.

Niels Chr. Munch spillede en lige kamp mod modparten som endte i en lukket stilling. I slutspillet har parterne en hvid løber, begge tårne og 7 bønder. Den lukkede stilling gjorde at det blev remis efter 33 træk. Niels fik 5½ point i hans 6 holdkampe og en ratinggevinst på hele 239. Det er særdeles imponerende når man tænker på at alle hans modstandere havde en højere rating end Niels !!!

Henrik Wang-Holm spillede et moderat parti og blev først færdig. To bønder blev byttet af og Henrik fik to løbere for en løber og en springer. Parterne tog herefter remis efter 17 træk. I Henriks 4 holdkampe fik han 1 point og et ratingtab på 7.

Flemming H. Jepsen, som ikke deltog i denne holdkamp, fik 3 point i sine 5 holdkampe med en ratinggevinst på 54. Flot.

Reultatet blev 5 – 3 til Randers 3. hold. Eter rating skulle det være 1,95 – 6,05 til Randers. Silkeborgs 4. hold klarede sig endnu en gang over forventning. Vi beholdt 2. pladsen i B-rækken med 24 point. Efter rating skulle det have været 14,95. Vi kan altså være stolte af resultatet.

Til slut vil jeg takke alle mine kolleger på 4. holdet for deres kampiver.

/Knud Mogens

 


Side 9 af 156