Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Endnu en sæson i 1. division! Silkeborg - Århus/Skolerne2, 3,5 - 4,5

Email Udskriv PDF

Per, Rene, Søren, Michael og Peter spillede remis i løbet af en times tid. Dermed havde vi klart sikret os endnu en sæson i 1. division. Efter 2 1/2 time havde undertegnet vundet, men desværre tabte Peter K og Flemming kort efter. Så kl 14.30 var vores sæson slut.

Det fejrede vi uden øl, på et Kinesisk spisested.

Det har været en fin sæson hvor vi kun har spillet tætte og meget spændende kampe. Vores styrke har været vores bredde og stabilitet. Alle mand har kæmpet godt og ingen er for alvor faldet igennem. Michael har dog været særdeles stabil, og han blev for 2. år i træk vores topscorer. I år med 5 point ud af 7 mulige.

/ Torben Bødskov

 

Klubmesterskabet 2. runde

Email Udskriv PDF

I klubmesterskabet er 2. runde lagt i den store gruppe. Skulle der indløbe afbud kan runden dog blive lagt anderledes.

Opdatering: Der kom et afbud så et par enkelte kampe er omlagt.

Senest opdateret: Onsdag, 08. marts 2023 14:18
 

Holdkamp: Silkeborg 4 - Hadsten

Email Udskriv PDF

Den 2. marts mødte Hadsten op til holdkamp mod Silkeborgs 4. hold. Hadsten havde bedre rating end Silkeborg 4 hvad der også skulle vise sig i resultatet.

Lars Peter Levin Olsen havde længe en lige kamp. Dog kom han efterhånden et par bønder bagud. I slutspillet havde modparten en fribonde plus et tårn til drive bonden frem og Lars Peter havde en springer og en løber til at stoppe bonden. Det lykkedes modparten ved en skak at tage løberen Lars Peter valgte nuat opgive efter 59 træk da modparten ved afbytning kunne få en fribonde mere.

Undertegnede rokerede kort medens min modpart rokerede langt. Jeg forsøgte at rykke frem på kongesiden, men mistede en springer der var kommmet for langt frem. Desuden mistede et tårn for en springer ved uforsigtighed. Derefter blev jeg mere og mere presset. I slutspillet havde jeg et tårn og en bonde.  Min modpart havde to tårne og to fribønder jeg ikke kunne stoppe og måtte opgive efter 70 træk. En elendig spillet skakkamp af mig!

Jørn Henning Andreasen og modparten spillede agressivt mod hinanden med mange afbytninger. I slutspillet havde begge to tårne og seks bønder. Modparten havde desuden en hvid løber. Modparten havde en bonde på F-6, løberen på D-5 og tårnet på E-7 med mattrussel da Jørns tårne var på H-linien uden at kunne komme til hjælp. Jørn opgav efter 37 træk.

Iver liin fik ret hurtigt overtaget i skakkampen. En bonde og en springer fik Iver gratis. Desuden fik han en bonde langt fremme på E-linien. I slutspillet havde begge dronningen , modparten desuden fem bønder. Iver havde dertil en springer og seks bønder, hvoraf een var nået frem til E-7. Modparten forsøgte at lave evig skak, men det blev der hurtigt lukket af for og han opgav efter 35 træk.

Resultatet blev 3 –1 til Hadsten. Efter rating skulle det være 2,22 – 1,78 til Hadsten. Silkeborgs 4. hold fik altså mindre det skulle efter rating. Silkeborg 4 har nu 4½ point og er stadigvæk på 8. pladsen.

Næste og sidste holdkamp bliver i Skanderborg tirsdag den 14. marts, hvor vi skal møde Hørning.

Knud Mogens

 

Vi ligger nr. 1 !!

Email Udskriv PDF

2. holdet var ude i hele 2 opgør i denne uge og det blev til 2 sejre.

I mandags var vi på besøg hos SK 1968 3.

David vandt en flot sejr på 1. bræt mod en 2100-mand. 2 x Kim og Frank vandt også mens det kneb mere i toppen hvor Peter Poulsen og formanden måtte ned.
Niels Munch fik en officer foræret i åbningen - desværre overså han senere en mat i een og måtte indkassere et ærgerligt nederlag.
Tilbage sad John, der reddede et ½ point i et tårnslutspil med en bonde under.
Samlet gav det en 4½ - 3½ sejr.

I går havde vi så hjemmebane i den udsatte kamp mod VRS.

David, Peter Poulsen, Kim Hardlei og Birger tog alle remis. Og resten vandt!
Så sejr til John, Lars Bøgedal, Frank og Kim Kristensen.

Det gav en 6-2 sejr - den største i hele gruppen indtil videre. Det bragte os op på 1. pladsen i gruppen med 4 point ned til Syddjurs på 2. pladsen.
Vi sidder dog over i sidste runde så nu kan vi ikke selv gøre mere. En lille sejr til SK 68 over Syddjurs i sidste runde vil gøre det muligt at vi vinder rækken men under alle omstændigheder har 2. holdet haft en fin sæson.

Topscorer blev John med 4 point af 5.

 

Fint resultat mod topholdet Silkeborg - Fredericia, 3,5-4,5

Email Udskriv PDF

Med 3,5 point mod topholdet fra Fredericia, er vi næsten matematisk sikre på endnu et år i 1. division.

I søndagens kamp var Flemming og Per de første der var færdige, men desværre tabte de begge. Herefter vandt vores topscore Michael. Han har nu 4,5 point ud af 6 mulige. I de sidste 5 partier spillede Jakob, Rene, Søren, Peter H, og Torben alle remis.

Dette var årets sidste hjemmekamp. Formand Johnny har igen i år været en retfærdig og dygtig kampleder ved vores hjemmekampe. Om 2 uger skal vi spille sidste runde mod Skolerne fra Århus, ved slutstævnet, der skal spilles i Ålborg! Vi skal have 1 point for at være matematisk sikre på endnu et år i 1. division.

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Søndag, 26. februar 2023 21:05
 


Side 9 af 184