Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Holstebro – Silkeborg, 3½-4½

Email Udskriv PDF

Til udekampen mod Holstebro, var der sæsondebut til Peter Poulsen, der var med i stedet for Søren.

Efter en halv times tid vandt Peter K. en officer, og hans modstander gav straks op. På dette tidspunkt var Michaels modstander på bræt 4 endnu ikke mødt op. Det gjorde han med 50 min. forsinkelse. Havde hans modstander ventet 10 minutter mere, havde vi ført med 5-0, for hvis en spiller ikke møder op inden 1 time, så taber han og holdet på brættet, plus på alle de efterfølgende pladser.

Nå men efter de første partier, så det alligevel lovende ud. Per og Peter H. vandt. Flemming og Peter P. spillede remis. Altså 4-1 til os ved tidkontrollen.

Desværre stod vi i underkanten i de 3 lange partier. Jens og Michael tabte, mens jeg lige nøjagtig spillede remis.

Om 14 dage - søndag den 11. februar - skal vi spille sæsonens sidste hjemmekamp, når vi i Lunden tager imod vores naboer fra Kjellerup.

/Torben Bødskov

 

Silkeborg 3 - SK 1968 5, 3½-4½

Email Udskriv PDF

Den 18-01-2018 mødte Sk. 1968 5. hold op til kamp mod 3. Holdet. Vores modstandere var unge mennesker fra 12 til 20 år. Deres gennemsnits rating var en smule lavere end vores. Det skulle vel betyde at vi kunne spille lige op mod dem. Sådan skulle det ikke gå.

Kim mødte holdets yngste deltager, en lille talentfuld fyr. Kim ofrede en bonde for få et angreb i gang på a- og b-linien. Modparten beholdt bonden på a-linien. Kim fik ikke slået sig igennem og da han alligevel forsøgte kom der en masse afbytninger af officerer. I slutspillet stod Kim til at miste en springer og så kunne a-bonden ikke stoppes. Kim måtte opgive efter 34 træk.

Peter Sehested havde en lang og sej kamp og blev sidst færdig. I slutspillet havde begge parter dronningen og tårnene plus 6 bønder til Peter og fem til modparten. Selv om begge parter fik taget yderligere et par bønder kunne de ikke få noget gennembrud med bønderne og valgte til sidst at tage remis efter 41 træk.

Stig Holten spillede solidt og forsigtigt. Ingen af parterne rokerede. Da et tårn og to bønder var byttet af valgte begge parter at tage remis efter 18 træk.

Stig Nørregaard havde i begyndelsen et lige spil mod moparten, men kom efterhånden bagud i materiale. Dog fik Stig en bonde ned på 7. række kun stoppet af modpartens konge. Stig havde kun dronningen og en løber tilbage, det var ikke nok til at jage kongen væk. Modparten havde yderligere begge tårne og kunne dermed lave et matangreb på Stigs konge selvom kongen var skjult bag et par bønder og løberen. Efter 36 træk var det slut.

Carsten rokerede kort og modparten rokerede langt. Modparten kom først med modangrebet og fik slået hul på Carstens kongestilling. Carsten forsvarede sig ihærdigt, men kongstillingen blev stadig dårligere. Det lykkedes modstanderen at tage en gratis springer og en mat lå lige for. Carsten valgte at opgive efter 26 træk.

Undertegnede fik en isoleret bonde at forsvare. Det lykkedes, men til gengæld havde modparten held til at placeret et tårn, dronningen og en springer foran min kongestilling. Naturligvis et meget farligt angreb, men jeg havde dog fået opstillet et forsvar og da min dronning kunne tvinge modpartens dronning til afbytning kunne der ikke laves et matangreb på min konge. Min modpart tog derfor mod et remis tilbud efter 28 træk.

Steen blev ret hurtigt lukket inde af sin modpart. Der var dog svagheder på dronningesiden så Steen fik en løber og en bonde for en springer. Modparten søgte at lukke hullet med dronningen, tårnene og et par bønder foran. Steen placerede dronningen så der var skak ved bonde fremrykning. Det skete da modparten placerede det ene tårn så bonden kunne true det ved skak. Modparten valgte nu at opgive efter 38 træk.

Henrik og modparten fik en meget åben kongestilling da ingen af dem rokerede. Efter en masse afbytninger havde begge parter et tårn, en springer og fire bønder. Modparten fik placeret sin springer så den ikke kunne flyttes på grund af skak. Springeren gik tabt og modparten tabte på tid efter 32 træk.

Resultatet blev at 3. holdet tabte med 3½ - 4½ til SK. 1968 5. hold. Efter rating skulle det være 4,15 – 3,85 til os. Vi fik under det forventede. I A-rækken er vi nu nr. 7 med 14½ point – et halvt point efter nr. 5 og nr. 6.

Næste holdkamp bliver mandag den 5. februar, hvor vi skal møde SK. 1968 4. hold i Studenternes Hus, Nordre Ringgade 3 i Aarhus.

/Knud Mogens

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

I morgen skulle 2. holdet have spillet mod VRS i Mesterrækken. VRS er dog  blevet ramt af en massiv mængde afbud så kampen er blevet udsat til onsdag den 7. marts.

3. holdet spiller (så vidt vides!) som planlagt mod SK 1968 V.

Senest opdateret: Onsdag, 17. januar 2018 18:42
 

Skørping – Silkeborg, 2-6

Email Udskriv PDF

Årets divisionsturnering er ganske mærkelig sammensat. Først spillede vi ved juletid 3 runder på 4 uger. Herefter har vi holdt 4 ugers pauser, og søndag indledte vi en ny omgang med 3 kampe på 4 uger.

Søndag den 14. januar spillede vi i Støvring mod Skørping, en klub vi vist aldrig har mødt før. Spillestedet var en kantine i en virksomhed, der ligger i et Industrikvarter. Det lyder ikke særlig sexet, men faktisk var det rigtig gode spilleforhold i forhold til de kolde skoler, hvor vi ofte spiller. Skørping spillerne viste sig også, at være et vældig hyggelige. Vi havde afbud fra Søren og Jens, men fik Morten og Lars med. Morten hoppede ind på bræt 3.

Kampen startede som altid kl. 12. Og mellem kl. 14 – 15.30 fik vi det ene point efter det andet. Lars spillede remis med sort, og fik en fin debut på førsteholdet. Michael, Morten, Peter K. og Torben vandt alle rimelig stilsikkert, mens Flemming for første gang meget længe tabte. Kort efter fik Per et remistilbud han ikke kunne afslå, og så sad Peter H. tilbage som sidste mand.

Holdleder Peter H. gør arbejdet færdig, han udnytter fikst sin gode stilling og vinder, lige efter tidkontrollen ved træk 40.
Allerede ved 16 tiden var kampen færdig, og vi kunne drage hjem med 6 point og 2 matchpoint, og om 14 dage skal vi en tur til Holstebro.

/ Torben Bødskov
 

Skoleskak: GP-stævne i Silkeborg

Email Udskriv PDF

Lørdag stod Midtjysk Skoleskak som arrangør af årets 1. Grandprixstævne og vi er stolte af at kunne trække 77 deltagere til stævnet.

Der var live-dækning på 3 skakbrætter i den øverste gruppe.

Midtjysk Skoleskak havde 9 spillere med.

I gruppe C havde vi Nikolaj og Philip med.

Nikolaj Aggerbeck Lauritzen scorede 7 point af 7 mulige (Maksimum!)

Philip Uhre Knudsen scorede 5 point af 7 mulige fordelt med 5 sejre og 2 nederlag.

I gruppe D havde vi Carl-Emil og Artem med.

Carl-Emil Richter Thysson scorede 3 point af 7 mulige fordelt på 3 sejre og 4 nederlag.

Artem Reyzvikh scorede ligeledes 3 point af 7 mulige fordelt på 2 sejre , 2 uafgjorte og 3 nederlag i de 7 runder.

I gruppe E havde vi Asger og Frederik med.

Asger Würtz Jensen scorede 3 point af 7 mulige fordelt på 3 sejre og 4 sejre

Frederik Vestergård scorede 2 point af 7 mulige fordelt på 2 sejre og 5 nederlag

I gruppe F havde vi Rasmus med.

Rasmus Maschke Tingleff spillede 10 partier og scorede 5½ point fordelt med 5 sejre 1 uafgjort og 4 nederlag.

I gruppe N havde vi Axel med for første gang.

Axel Grøndahl Voetmann scorede 5 point af 7 mulige fordelt på 5 sejre og 2 nederlag. Et imponerende resultat for en førstegangsdeltager.

Som et nyt initiativ havde vi til gruppe N inviteret Vestre Skole, Kornmod Skole og Buskelund Skole i Silkeborg med til stævnet.

Silkeborg Skakklub havde til dagen sponsoreret 2 præmier til de stærkeste spillere fra hver af de 3 skoler.

Resultatet blev:

Vestre Skole:
1. Alexander Lyngstad Sørensen
2. Silas Karl Lunde Kust

Kornmod Skole:
1. Axel Grøndahl Voetmann
2. Lucas Larseenga

Buskelund Skole:
1. Magnus Dunser
2. Jonatan Lyngholm Lauridsen

Et godt netværk i Århus Skoleskak, i Silkeborg Skakklub og et godt forældreengagement kombineret med et perfekt spillested betyder at elementerne for et stævne er tilstede. Tak til alle for utrolig stor hjælpsomhed.

Endnu en dejlig dag for Midtjysk Skoleskak.

Om der skal festes på torsdag?

Naturligvis.

 


Side 10 af 130