Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Skanderborg 3 - Silkeborg 3

Email Udskriv PDF

Den 12. marts mødte Silkeborgs 3. hold op i Skanderborg til kamp mod deres 3. hold. Modstanderens gennemsnits rating var ca 10 mere end vores. Det skulle betyde en nogenlunde jævnbyrdig kamp. Sådan gik det ikke. Slet ikke!

Stig Holten fik en hård kamp, men langt hen en jævnbyrdig udvikling mod modparten. I slutspillet havde begge parter dronningen, tårnene og de fleste bønder. Begge var i fuld gang med at angribe hinandens kongestilling. Modpartens angreb var det bedste så Stig valgte at opgive efter 39 træk.

Stig Nørregaard havde også en jævnbyrdig udvikling mod modparten. Begge byttede løberne og en bonde af og da ingen af parterne kunne finde på noget afgørende at slå sig igennem med, tog de remis efter 22 træk. Stig blev 3. holdets topscorer med 5 point i 6 holdkampe og en rating- gevist på hele 115. Særdeles flot!

Peter Sehested kunne ikke få sit ellers gode spil i gang. Modparten fik for meget plads på midten af brættet, hvilket svækkede Peters manøvre muligheder. I slutspillet havde begge dronningen, tårnene, en løber, en springer og fem bønder. Angrebet på Peters kongestilling blev stadig mere alvorligt uden at Peter kunne gøre gengæld. Efter 37 træk valgte Peter så at opgive.

Søren Rud Ottesen kom heller ikke godt i gang med sit spil. Modparten fik ret hurtig overtaget med et hård angreb på Søren kongestilling, det kostede et tårn. I Slutspillet havde Søren dronningen, et tårn, en springer og tre bønder. Modparten havde et tårn og en bonde mere. I kampens hede lykkedes det modparten at skakke sig til Sørens sidste tårn. Efter 39 træk var det så slut.

Carsten Mogensen havde minsandten heller ikke nogen god dag i sit skakspil. En uheldig åbning kostede hurtigt et tårn for en løber og da han kort efter mistede en bonde valgte han at opgive efter 22 træk. Han blev dermed den første som blev færdig. Carsten fik 2½ point i 5 holdkampe med uændret rating.

Iver Liin fik en rimelig god udvikling. I lang tid stod begge lige, men så fik modparten en fribonde på b-linien. Begge havde en løber og et tårn i slutspillet. Dertil kom der bønder i kongestillingen. Modparten gik så i gang med at bytte bønderne af i kongestillingen, hermed opnåede modpartens konge en bedre position end Ivers konge. Iver opgav som sidste mand efter 37 træk. Det blev til 2½ point i 6 holdkampe med en rating-gevinst på 29. Trods alt en god sæson for Iver.

Undertegnede havde for en gangs skyld en god skakdag så jeg kunne afslå et remis tilbud. Det lykkedes mig at få en fribonde på e-linien. I slutspillet havde vi begge dronningen og fem bønder. Min fribonde nåede efterhånden 7. række og min dronning kom og truede modpartens dronning på 8. række. Min modpart valgte at lade dronningen undvige for at lave evig skak mod min konge. Det fik mine to dronninger hurtigt forpurret. Min modpart opgav så efter næsten 50 træk. Det blev til 3 point i 6 holdkampe med et rating-tab på 4.

Mogens Højgaard Jensen kom med som reserve på kort varsel. Tak for det! Det blev et ret langt parti selv om Mogens ikke fik sin ønskede åbning. Det lykkedes modparten at lukke et tårn, en springer og en løber inde med sine bønder. Mogens havde derfor for lidt materiale til sit forsvar og måtte opgive som næstsidste mand efter 37 træk.

Resultatet blev 6½ - 1½ til Skanderborg! Det må siges at være tæt på en nedsabling! Efter rating skulle det være 3,89 – 4,11 til Skanderborg. Nå vi beholdt 4. pladsen i A-rækken med 20 point. Efter rating skulle det være 21 point så vi er tæt på det forventede.

Jeg vil slutte med at takke alle mine kolleger på 3. holdet for deres indsats.

/Knud Mogens

 

VM Matchen

Email Udskriv PDF

I aften vil Peter Poulsen holde et foredrag om VM-matchen, hvor et par udvalgte (lærerige!) partier gennemgåes.

Det er i år desuden 25 år siden Peter startede med skoleskak så der bydes samtidigt på gratis kaffe, brød mv.

Alle er velkomne - vi starter kl. 19:30.

Der vil også være mulighed for at spille udsatte kampe i klubemsterskabet.

 

Nedtur i Hornslet

Email Udskriv PDF

Syddjurs 1 - Silkeborg 2, 5½ - 2½ (3.81 - 4.19).

Det blev kun lige-ved-og-næsten i en meget spændende afsluttende runde i Mesterrækken.

Vi fik en hjælpende hånd af Nordre 3 der spillede lige op med Randers 1. Dermed ville vi selv med et 3-5 nederlag tage 1. pladsen men det formåede vi akkurat ikke.

Jesper og Kim vandt, Jack fik en halv mens resten måtte give fortabt.
Kim blev i øvrigt topscorer for hele Mesterrækken (5½ af 7).

Den samlede 2. plads er dog stadig flot og bortset fra denne afgørende match har holdet præsteret stabilt.

 

Flot afslutning i Silkeborg

Email Udskriv PDF

Silkeborg – Evans2, 5½-2½

Johnny byder velkommen og de 8 hold er ved at være klar til søndagens kamp.

Tak til Peter P., Peter M., og Johnny for at stable et rigtig flot afslutningsarrangement på benene.

Som hold havde vi ikke meget at spille for, men flere af holdets spillere ville gerne pynte på deres individuelle score.
Dog ikke Flemming, Peter H., og Torben, der hurtigt tog remis. John og Søren fik nogle gode angrebs stillinger, som de hurtigt og overbevisende vandt.
Lige efter tidkontrollen sluttede Peter K. fred i en klar remis stilling. Tilbage sad Michael og Per. Michael stod længe godt, men måtte til sidst nøjes med remis. Per sled sin modstander op, og hans parti var sidst færdig af samtlige 32 partier.

I oprykningskampen tabte begge opryknings aspiranter. Esbjerg fik smæk og tabte 5½-2½ til Viby. Viby blev nr. 3, men tabte, som de eneste, ingen kampe. Springeren rykkede op, da de kun tabte 4½ - 3½ til skolerne.

Skanderborg2 slog et reservespækket Horsens hold med 6-2, men begge hold rykkede alligevel ud.

Slutstillingen i gruppen er lidt pudsig. 4 tophold og 3 bundhold. Og så er der os. Hel for os selv i et ingenmandsland langt fra top og bund. Vi startede sæsonen svagt, men reddede renommeet med 2 sejre og 2 uafgjorte kampe efter jul. Dermed nåede vi op på en score på 50%. Tak til holdet for sæsonen, og stor tak til vores altid retfærdige formand og kampleder Johnny.

Vi krydser fingre og håber på, at Silkeborg kommune får 3 hold i 2. division til næste år. Kjellerup blev nr. 5 i gruppe 4, og så skal Silkeborg2 lige gøre arbejdet færdig mandag aften i Hornslet. Go for it boys!

/Torben Bødskov
Senest opdateret: Mandag, 11. marts 2019 11:36
 

Divisionsafslutning søndag d. 10. marts

Email Udskriv PDF

På søndag spiller 1. holdet sin sidste kamp. Alle hold samles til afslutningen og det foregår i år i Silkeborg.
Der vil derfor være god mulighed for at se på skak d. 10. marts. Runden starter kl. 12:00 - vi spiller i Lunden i Sal 2 (stueetagen).

I aften er det atter den første mandag i måneden - der er derfor træning i Lunden - vi starter kl. 19:00.

 

 


Side 10 af 144