Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

John blev ny pokalmester

Email Udskriv PDF

I går blev finalerunden i pokalturneringen afviklet med de resterende 8 spillere.

Efter kvart -og semifinaler var feltet reduceret til 2, David Glasscock og John C. H. Christensen.

Da John var højest ratet var fordringen klar - han skulle vinde. Det lykkedes og dermed er John ny pokalmester efter at Artem har haft titlen i 2 år (turneringen blev ikke spillet i 2020 pga. Corona).

 

Pokalturnering og Jul

Email Udskriv PDF

I morgen er det den første mandag i måneden og derfor er det atter tid til træningsaften - vi starter kl. 19.

8 spillede sig videre fra de indledende puljer i pookalturneringen: Kim Hardlei, David, Niels Munch, John, Henrik, Peter Poulsen, Viktor og Johnny.

Det afgøres på torsdag hvem der løber med pokaltitlen.

Næste søndag spiller 1. holdet på hjemmebane mod Skive - urene startes kl. 12.

I næste uge spiller både 2., 3. og 4. holdet på hjemmebane.

Fredag d. 17 er det julefrokost - HUSK at tilmelde dig!

Herefter sænker julefreden sig  - lige indtil det igen går løs med den traditionelle julehurtigturnering. Tilmeld dig her.

Senest opdateret: Søndag, 05. december 2021 16:28
 

Pokalturnering

Email Udskriv PDF

På torsdag er der indledende runder i pokalturneringen. De der er så dygtige / heldige at kvalificere sig til finalerunden spiller de afgørende kampe i næste uge.

I hele turneringen spilles der med tidshandicap alt efter rating.

For at deltage skal man blot møde op før lodtrækningen til grupperne kl. 19:30.

 

VRS 3 - Silkeborg 4, 3-1

Email Udskriv PDF
Den 22. november var Silkeborgs 4. hold i Vejlby Sognegård for at møde Vejlby-Risskovs 3. hold. Gennemssnitsratingen var lidt bedre for Silkeborgs 4. hold. Men det skulle desværre ikke vise sig i resultatet.
Paul Richard Cook havde længe en lige kamp mod sin modpart. Modparten fik efterhånden stablet tårnene og dronningen op på samme række. Paul fik dog stablet et forsvar op mod den farlige trussel. Parterne havde faktisk fået fastlåst deres officerer. Bønderne måtte så fremrykkes. Det endte med at Pauls bonde tog en springer, men straks efter lavede modpartens bonde skak og tog et tårn. Nu byttede modparten alle officererne af og i slutspillet havde han kongen og fire bønder mod konge og to bønder til Paul. Pauls konge kunne ikke klare overvægten så Paul måtte opgive efter 42 træk
Undertegnede førte med en bonde kort inde i partiet og stod stærkt. Det gjorde nok at jeg ikke tog modpartens angreb på kongestillingen alvorligt nok. Et fejltræk gjorde at min modpart fik revet min kongestilling op. Jeg førte dog med en officerer. men da det lykkedes modparten at jage min konge ind bag dronningen måtte jeg ofre min dronning på et tårn for redde kongen. I slutstillingen havde havde min modpart dronningen og 5 bønder mod mine to tårne og en bonde. Det var ikke nok til at redde kampen og jeg opgav efter 46 træk.
Iver Liin spillede solidt og det lykkedes ham at vinde en løber ved en bondeafbytning. Iver fik efterhånden overtaget i kampen. I slutspillet havde begge 5 bønder og en dronning samt en løber til Iver. Efter 46 træk fik Iver sit tårn frem til skak med dronningen i slag. Så opgav modparten. Det blev det eneste point 4. holdet fik.
Henrik Wang-Holm blev hurtigt klemt i skak af sin modpart. En skak blev afværget med det resultat at en fremtrængende bonde kunne true en springer og en løber. Det kostede løberen. I resten af kampen var Henrik en officer bagud så han kunne ikke klare sig i bondeslutspillet, men måtte opgive efter 37 træk.
Resultatet blev 3 –1 til Vejlby-Risskovs 3. hold. Efter rating skulle det være 2,20 –1,80 til Silkeborgs 4. hold. VRS 3 er nu foran os i point.
Næste holdkamp bliver torsdag den 16. december hvor vi på hjemmebane skal møde Århus/Skolernes 4. hold.
/Knud Mogens
Senest opdateret: Torsdag, 25. november 2021 07:55
 

Holdskak

Email Udskriv PDF

I denne uge står den på holdskak.

I aften skal 4. holdet forsøge at forsvare 1. pladsen på udebane mod VRS 3.

Torsdag tager 2. holdet en tur til Åbyhøj mens Silkeborg 3 tager imod VRS 2 på hjemmebane.

 


Side 10 af 169