Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Nordre 3 - Silkeborg 2, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

I tirsdags var der sidste runde i mesterrækken. Der var tæt løb om andenpladsen, som det lykkedes os at indtage, selvom vi måtte indkassere et snævret nederlag på 4½ - 3½ til Nordre 3.

John vandt en kvalitet tidligt i sit parti og kørte derefter sejren hjem. Lars fik to lette officerer for et tårn og endte med at sætte mat. Han afslog et remistilbud, da der var mat i 3. Peter Poulsen, Birger og David deltes om pointene. Jesper, Per og Jack tabte.

Alt i alt blev det en godkendt sæson, hvor vinderne fra Skanderborg var langt stærkere end resten. Lars blev topscorer med 5 point i 6 kampe. Nedrykningspladserne gik til Aros og VRS 2.

/David

 

Syddjurs 2 - Silkeborg 3, 3½ - 4½

Email Udskriv PDF

I går var det tid til sæsonens sidste opgør for 3. holdet. Opgaven var Syddjurs 2 - et på papiret helt lige opgør (3.93 - 4.07) hvilket vi levede op til med en sejr på 4½ - 3½.

På topbrættet var der sæsondebut til Poul-Erik, der desværre måtte ned i et ellers spændende parti.
Jeg måtte ligeledes bide i græsset efter et omskifteligt parti, hvor jeg efter en dårlig åbning vandt en kvalitet for en bonde for blot til sidst at blive overløbet af fremrullende centrumbønder.

Mere held (og dygtighed) havde Kim, Artem og Peter Steentoft der alle vandt.
Søren Westergaard, Stig Holten og Carsten fik alle remis.

Stig Holten blev topscorer med 4 point af 6 mulige. Også superreserven Artem gjorde det godt med 3 af 4.

Samlet endte vi på en rimelig isoleret 4. plads (findes det?) med 4 point op til nr. 3 og 3½ point ned til nr. 2.
Randers 2 og SK 1968 4 tog sig af de to oprykningspladser.

 

Ingen oprykning til førsteholdet. Aalborg1 – Silkeborg, 4-4

Email Udskriv PDF

Øv vores plan med at vinde 5½-2½ gik ikke, men undervejs i kampen havde vi faktisk flere gode muligheder for at sætte den nødvendige storsejr sammen, men det blev ved - lige ved og næsten.

Per K. og Peter H vandt. Per S. der var med i stedet for Michael spillede remis. Det samme gjorde Peter K., Søren og Flemming. Sidstnævnte for 7 gang i år. Torben og Rene tabte.

Vores holdkaptajn Peter Haarup spillede en super god sæson og blev vores topscore med 5½ point i de 7 kampe, og han må nok belave sig på at rykke lidt op på holdet til næste år.

I øvrigt var der indkaldt forstærkning til flere af holdene, der var involveret i nedrykningsslaget. Holstebro stillede således med Stormester Peter Heine Nielsen på 1. bræt. Jetsmark, der i flere kampe næsten ikke har kunnet stille hold, gravede pludselig et monster stærkt hold op. Det hele endte med at Kjellerup og Holstebro rykkede ned.

Jeg har allerede kigget lidt på hvordan grupperne kunne blive til næste år. Jeg vil tro at vi fortsat skal spille i gruppe 4. Aalborg1 bliver erstattet af Skive1, der rykkede ned fra 1. division. I 9. Hovedkreds bliver Kjellerup erstattet af Skive2 og i 7. Hovedkreds bliver Holstebro erstattet af Aars eller Aalborg3.

Og lige en stor tak til de gode venner fra Aalborg, der sørgede for at hele holdet fik rabatkuponer til vores afslutningsmiddag på det Italiensk spisested Dalle Valle.

/Torben Bødskov

 

Silkeborg 4 - Skanderborg 4, 4½ - 3½

Email Udskriv PDF

Torsdag den 27. februar mødte Skanderborgs 4. hold op til kamp mod Silkeborgs 4. hold. Vores modstandere havde ca. 150 i gennemsnit mere i rating end os. Men vi klarede os alligevel flot.

Steen Konradsen blev først færdig ved at vinde efter bare 8 træk. Her er de: 1. d4-Sf6 2. c4-e5 3. dxe5-Sg4 4. Sf3-Sc6 5. Lf4-Lb4+ 6. Sd2-De7  7. a3-Sxe5 8. axL-Sd3 mat! Det er vistnok det man kalder en Budapest-gambit. I hvert fald meget flot klaret af Steen!!

Paul R. Cook fik en lang og nervepirrende kamp, og blev også sidst færdig. Paul stod længe solidt, men taber så en løber. Løberen bliver senere genvundet, men modparten er nu ved at bryde igennem Pauls kongestilling og får dermed en fribonde. Desværre lykkedes det ikke Paul at stoppe fribonden, som når ned til forvandling. Efter 50 træk går Paul mat.

Jørn H. Andreasen møder en reserve som også er den højest ratede på Skanderborgs 4. hold. Jørn kommer hurtigt i problemer. Han mister en løber og en bonde. I slutstillingen har begge dronningen og et tårn. Jørn har desuden 5 bønder. Modparten har desuden en løber og 6 bønder. Den ene bonde er en fribonde som Jørn forgæves må opgive at stoppe. Efter 28 træk opgiver Jørn.

Flemming H. Jepsen og modparten skaber et bolværk mod hinanden med alle 8 bønder. I slutstillingen har begge desuden dronningen og 2 tårne plus en løber til modparten og en springer til Flemming. Skal de videre skal der ofres, det er der åbenbart ingen af dem der vil. Efter 23 træk tager de remis.

Undertegnede spillede en lige kamp mod min modstander med en del afbytninger. I slutstillingen havde vi begge dronningen og 7 bønder overfor hinanden. Min modparts dronning havde den åbne linie, men kunne ikke udnytte det til noget som helst, da min konge og dronning havde fin styr på alle bønderne. Efter 35 træk tog vi remis.

Iver Liin havde en lang kamp og blev næstsidst færdig. Modparten stod en overgang solidt, men begyndte så “at solde”. En glemt springer fik Iver gratis. Bagefter kunne Iver skakke sig til et tårn for en springer. Modparten havde nu kongen og to fribønder som ikke hang sammen, dem havde Ivers konge og tårn fin styr på. Desuden havde Iver to bønder overfor modpartens sidste bonde. Modparten valgte at opgive efter 48 træk.

Niels Chr. Munch fik hurtigt dominans midt på brættet. Modparten fik ikke rokeret, men måtte flytte kongen med mellemrum medens Niels fik taget den ene brik efter den anden. Efter 31 træk var modpartens stilling så håbløs at han valgte at opgive.

Henrik Wang-Holm fik en kort kamp. Der blev byttet en løber, en springer og en bonde af. Efter 13 træk tog parterne remis, selv om Henrik faktisk havde dominans midt på brættet.

Resultatet 4½ - 3½ til Silkeborgs 4. hold. Efter rating skulle det være 5,48 – 2,52  til Skanderborgs 4. hold. Silkeborgs 4. hold fik altså en flot sejr og har nu 2. pladsen i B-rækken med 21 point – ½ point mere end Skanderborgs 4.hold.

Den næste og sidste holdkamp bliver mandag den 9. marts i Sognegården ved Vejlby kirke, hvor vi skal møde Randers 3. hold.

/Knud Mogens

 

Skanderborg 2 - Silkeborg 2, 6 - 2

Email Udskriv PDF

Så kom sæsonens første nederlag for Silkeborg II, som spillede ude mod Skanderborg II i tirsdags. Vi tabte 2 - 6, nogenlunde som forventede i forhold til rating.

Tak til Johnny og Nikolaj, som var med som reserver. Begge fik fine remiser. Også Lars og Per deltes om pointerne.
Per var sidst færdig og kæmpede længe i et komplicerede dronninge-slutspil med spredte og isolerede bønder. Han havde nok en lille fordel, men kunne ikke forhindre en evig skak.
Peter Poulsen, Jack, Birger og David måtte tage tomhændet hjem.

Skanderborg II ligger nu så langt foran på førstepladsen at de er garanteret oprykning allerede inden sidste runde. Vi er et af 4 hold adskildt af et point, som kæmper om andenpladsen.

/David

 


Side 10 af 156