Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Århus / Skolerne 4 - Silkeborg 4, 3½ - ½

Email Udskriv PDF

Den 28. februar mødte Silkeborgs 4. hold op i Vejlbys Sognegård til kamp mod Århus/Skolernes 4. hold. Efter rating stod vi nogenlunde lige, men i den 1. kamp tabte Silkeborgs 4. hold med 1-3.  Århus/Skolernes 4. hold var uden tvivl bedre end deres rating og det skulle også vise sig i den 2. kamp.

Paul Cook fik ikke nogen særlig heldig start i skakspillet. Det lykkedes modparten hurtigt at få placeret en fribonde på d-linien. Der blev byttet en del materiale af, men trods ihærdige forsøg lykkedes det ikke Paul at få ram på fribonden. Ingen af parterne havde lavet en ”smutvej” til deres konge. Paul forsøgte flere gange at få lavet en mat på modpartens bundlinie, dog uden held. I kampens hede lykkedes det derimod modparten at gøre Pauls konge mat ved at placere dronningen på bundlinien. Efter 34 træk var det slut.

Undertegnede fik en lang og sej kamp og blev for en gangs skyld sidst færdig. Min modpart spillede klart bedre en den rating han havde fået tildelt. Han havde også vundet de 5 tilligere holdkampe og ville nu også have sin 6. sejr, så han afslog et remis tilbud fra mig. Vi spillede så en opslidende kamp på brættet. I slutspillet havde vi begge kongen, en løber og fire bønder, hvoraf den ene var en fribonde. Desværre måtte jeg ofre min løber på modpartens fribonde, medens modparten blot kunne tage min fribonde med løberen. Derefter kom jeg i træktvang og måtte opgive efter 80 træk.

Iver Liin fik en god start og modparten måtte opgive at få rokeret, så Iver stod stærkt. Modparten måtte bruge flere træk for få kongen i sikkerhed. Derefter startede modparten et stormløb med kongebønderne støttet af tårnet mod Ivers kongestilling. Derfter kom også springer, løber og dronning til. Ivers tårne var dog kommet til hjælp, men problemet var at Ivers konge til sidst ikke kunne flyttes og blev gjort mat af en fremrykket bonde efter 31 træk.

Henrik Wang-Holm spillede en lige kamp, hvor alt blev byttet af. I slutspillet havde Henrik kongen og en bonde og modparten kun kongen. Men det lykkedes modparten at få placeret kongen så Henrik ikke kunne få sin bonde ned til forvandling. Kampen endte derfor med remis efter 61 træk.

Resultatet blev ½ - 3½ til Århus/Skolernes 4. hold. Efter rating skulle det være 2,03 – 1,97 til Silkeborgs 4. hold. Silkeborgs 4. hold sluttede med 10 point og en 3. plads i rækken.

I de 6 holdkampe skulle vi have 10,44 point efter efter rating og da holdet fik 10 point slap vi rimelig godt fra turneringen.

Henrik tjente 7 ratingpoint i turneringen. Vi andre 3 tabte i rating.

Til slut vil jeg takke mine kolleger for deres indsats – de mødte jo op til alle 6 kampe.

/Knud Mogens

 

Usikkert spil mod Aars. Aars – Silkeborg, 3 – 5

Email Udskriv PDF

Lige inden kampstart sagde min modstander til mig. 'Dejligt at se at i har unge spillere på holdet!' Det var selvfølgelig ikke mig, men Peter K. han talte om.

Og ja Peter K var klart yngste mand i spillelokalet og med ungdommelig fight spillede han også klart bedst af alle. Han vandt stensikkert og bragte os foran 4-3. Peter K har haft et par afbud, men hans score 4 af 4 er selvfølgelig godkendt!

Forud for Peter Ks sejr havde i rækkefølge - Rene spillet remis, Michael havde vundet – og han er nu på 6 af 6 !!, Flemming spillet remis, Peter H spillet remis, Søren spillet remis og Per havde tabt. Altså 3-3 efter meget usikkert spil. Jeg var sidst færdig og vandt lidt heldigt.

Om 14 dage skal vi en tur til Skive og spille slutstævne. Vi skal møde Aalborg 2. Selv om det er et hold der ofte har drillet os, så går vi efter at vinde kampen, så vi kan opnå de perfekte 7 sejre i 7 kampe.

Umiddelbart er vores nærmeste konkurrent til oprykningen Skive, der har 22 point imod vores 33½ point. Skive mangler dog at spille en udsat kamp mod Aars – og den kamp skal spilles på søndag.

/Torben Bødskov

 

Holdskak

Email Udskriv PDF

Holdskaksæsonen nærmer sig sin afslutning.

I morgen skal 1. holdet en tur til Aars hvor de skal spille næstsidste runde i 2. division og forsvare 1. pladsen i gruppen.

Mandag tager 4. holdet til Vejlby-Risskov hvor de skal spille den afsluttende runde. Der skal en 3½ - ½ sejr til for at nå 2. pladsen i gruppen.

Tirsdag skal 2. holdet spille den udsatte kamp mod Skanderborg.

3. holdet skal også til Skanderborg, hvor vi skal møde SK 1968 6. hold i sidste runde i turneringen i et direkte opgør om 4. pladsen i gruppen.

 

Klubmesterskab

Email Udskriv PDF

Det blev til 32 tilmeldte til klubmesterskabet og dermed 4 alle-mod-alle grupper.

Der er trukket lod til grupperne og disse kan ses af turneringslinket her.

 

Sikker sejr i topopgøret mod Holstebro. Holstebro – Silkeborg, 3 – 5

Email Udskriv PDF

Søndag vandt førsteholdet med 5 – 3 over Holstebro, der stillede med et par reserver. Det betød at vores sejr, efter holdenes forventede score, faktisk burde have været i omegnen af 6 - 2.

Nå men skak er jo ikke en matematikopgave – men et spil der skal spilles med ur, brikker, og bræt, mellem to personer, der begge gerne vil vinde, eller i hvert tilfælde ikke vil tabe.

Peter H og Flemming fik ikke noget ud af, deres åbninger og accepterede hurtigt pointdeling.
Rene kom skidt fra åbningen og tabte. Søren fik udlignet til
2-2 med en sikker sejr. Torben måtte også acceptere en remis.

Tre partier tilbage omkring tidkontrollen ved træk 40. Da røgen var lettet, gav det en sikker sejr til Peter K. og en sikker remis til Per K.
Et parti tilbage og det blev
så et langt parti hvor Michael vandt et svært slutspil med springer og løber på begge sider og 3 bønder mod modstanderens 2.
Michael vandt og er nu hele
divisionsturneringens topscore med flotte 5 point ud af 5 mulige.

Med sejren fører vi stadig vores gruppe. Vi er nu 5½ point foran Holstebro, der stadig er vores nærmeste konkurrent.
Om to uger skal vi en tur til Himmerland og spille mod Års.

/Torben Bødskov

Senest opdateret: Mandag, 14. februar 2022 15:20
 


Side 7 af 169