Nyheder

for Silkeborg Skakklub

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Generalforsamling

Email Udskriv PDF

Den 17. maj afholdes den årlige generalforsamling.

Se dagsordenen her.

Som sædvanlig vil der bliv serveret smørebrød til de medlemmer der melder sig før generalforsamlingen - kontakt formanden eller skriv dig på listen i klubben.

 

DanPumps Kolding Bymesterskab

Email Udskriv PDF

I weekenden deltog ikke mindre end 7 spillere fra Silkeborg i DanPumps Kolding Bymesterskab.

Det gik rigtig godt for de lokale helte!

Peter Kristensen vandt Mester 6 (hvor også Torben Bødskov deltog) med 3½/5.
John fik en delt 2. plads (og en lille ratinggevinst) i basis 4.
Nikolaj vandt basis 9 (hvor også Philip deltog) med 4½/5.
Lars Peter havde det svært i basis 10 mens Kent tromlede alt modstand i basis 11 med 5 af 5!

Se alle resultater her.


 

DM i skak

Email Udskriv PDF

DM i skak er i gang. Foreløbig har Silkeborg Skakklub haft 2 deltagere i sving - og det er blevet til 2 præmier!

Peter Poulsen vandt kort påske 1 mens Nikolaj fik ratingpræmie i kort påske 2.

I dag starter G7 (og kandidaturneringen) så der støder flere til Silkeborg-truppen!

Hold øje med resultaterne på DM-siden.

 

Syddjurs - Silkeborg 2, 5-3

Email Udskriv PDF

Inden mandagens runde lå vi nummer 2 i Mesterrækken. Alligevel var vi tættere på nedrykning end oprykning. Hele 4 hold skulle rykke ud af Mesterrækken - men vi klarede dog akkurat skærene selvom vi fik det første nederlag i sæsonen. Skanderborg 2 rykker op mens Viby 2, Aros, Rokaden og Åbyhøj må en tur ned i A-rækken.

Vi havde igen hårdt brug for reserver - tak til Poul-Erik, Tom, John og Søren Westergaard for at træde til.

Syddjurs var ratingfavoritter (4.62 - 3.38) og det levede de (desværre) op til.

Jack forsøgte sig med en gambit men modstanderen ville dog ikke havde bonden. Det blev dog stadig en åben stilling med mange muligheder, hvor Jack desværre trak det korteste strå til sidst.

Poul-Erik kom (igen) ud i et let suspekt tårnslutspil men det blev holdt remis.

Peter Poulsen tog en hurtig remis.

Birger fik et spændende og afslog et par remis-tilbud undervejs. På et tidpunkt valgte han dog desværre at slå tilbage med en forkert brik og så gik det ned af bakke og han måtte opgive.

Jeg selv fik en lige stilling i midtspillet. Her var min modstander dog så flink at undlade at bytte en officer, hvorefter lidt taktik svingede fordelen (og en bonde) over på min side. Han ofrede herefter også en kvalitet for at få bonden tilbage. Jeg kunne dog ikke finde ud af slutspillet og i tidnøden accepterede jeg et remistilbud.

Tom kom ud for en række afbytninger mod en huirtigt spillende modstander (han sluttede med mere tid end da han startede!). Det afsluttende tårnslutspil endte remis.

John kom igen fint fra åbningen og modstanderens konge blev holdt i centrum. Han fik dog ikke sat et afgørende gennembrud ind. Modstanderen kunne derimod presse på og til sidst måtte John opgive.

Søren Westergaard fik klaret åbningsforberedelser i bilen på vej mod Hornslet i form af en ny gambit! Den kom på brættet og sandelig om ikke Søren fik en god stilling. Som sidste parti af samtlige 32 der blev spillet blev Søren færdig og det med holdets eneste sejr. Flot kæmpet!

Med resultatet gled vi ned på en 4. plads men det var nok til at blive i rækken. Næste år bliver det hårdt da 3 stærke mandskaber (Randers 1, Århus/Skolerne 2 og Viby 1) kommer fra divisionsturneringen men de skal da få kamp til stregen!

Årets topscorer blev Lars Bøgedal med 5 point af 6.

 

VRS 2 - Silkeborg 3, 3-5

Email Udskriv PDF

Den 12. marts var Silkeborgs 3. hold i sognegården i Vejlby, for at møde Vejlby-Risskovs 2. hold i A-rækkens afsluttende kampe. Efter rating var vi jævnbyrdige. Alligevel fik vi det bedste resultat.

Kim havde spil på e- og f- linien i starten. Modparten havde størst tryk på i begyndelsen, men Kim fik efterhånden mere og mere overtaget. Det var især begge parters dronninger som gjorde arbejdet. Efter 53 træk var modparten blevet så mør at han valgte at opgive. Kim opnåede at få 2½ point i A-rækkens 7 kampe, efter rating skulle det være 2,49 point. Desuden fik Kim 1 point i en enkelt kamp i Mester-rækken. Godt klaret.

Peter Sehested spillede en hård kamp med mange afbytninger. I slutspillet havde begge parter kongen, en hvid løber og fem bønder. Det ville især være kongerne som skulle “spise” bønder. Modpartens konge opnåede den bedste placering, så Peter valgte at opgive efter 31 træk. Peter fik 2 point i A-rækkens 7 kampe. Efter rating skulle det være 2,89 point.

Stig Holten spillede flot på dronningesiden og fik taget bønderne på a- b- og c-linien. I slutspillet tog Stig også bønder på den anden side af brættet. Begge parter havde nu kongen og en spinger samt seks bønder til Stig og to bønder til modparten. Modparten valgte naturligvis at opgive efter 47 træk. Stig fik 3½ point i sine 6 kampe i A-rækken. Efter rating skulle det være 2,72 point. Godt klaret.

Stig Nørregaard rokerede langt og modparten rokerede kort. Det medførte naturligvis en bondestorm på kongestillingerne. Modparten slap bedst af sted med det. I slutspillet havde begge parter dronningen og en løber samt tre bønder til Stig og fem bønder til modparten. Stig valgte at opgive efter 37 træk. Stig fik 1½ point i sine 5 kampe i A-rækken. Efter rating skulle det være 2,15 point.

Carsten fik et godt spil i gang, men modparten forsvarede sig effektivt. I slutspillet havde begge parter to tårne, en springer, en løber og fem bønder. Da ingen af dem kunne finde noget effektivt at fortsætte med tog de remis efter 30 træk. Carsten fik 4 point i sine 6 kampe i A-rækken. Efter rating skulle det være 1,93 point. Dertil fik Carsten hele 117 point i rating. Flot klaret!

Undertegnede blev for en gangs skyld sidst færdig. Spillet var meget lukket og min modpart afslog et remis tilbud. Vi begyndte så at bytte af. I slutspillet havde jeg dronningen og fire bønder, min modpart havde dronningen, en løber og to bønder. Min modpart forsøgte længe at skakke sig til en fordel, men opnåede intet. Efter 80 træk gik han med til remis. Jeg fik 1½ point i A-rækkens 7 kampe. Efter rating skulle det være 2,74 point. Dermed fik jeg “æren” af at være A-holdets bundskraber!

Steen og modparten rokerede begge langt og gik i gang med afbytninger. Steen fik en løber for en bonde. I slutspillet havde begge dronningen og et tårn plus en løber til Steen, desuden fire bønder til Steen og fem bønder til modparten. Da modparten havde begge officerer fremme for at gå efter løberen kunne Steen gøre mat i bunden efter 26 træk. Steen fik 4 point i A-rækkens 7 kampe. Efter rating skulle det 3,09 point. Godt klaret.

Henrik havde et langt parti med mange afbytninger. I slutspillet havde begge et tårn og fem bønder. Henriks konge var mere effektiv end modpartens konge. Det gjorde at Henrik fik fribønder som modparten ikke kunne stoppe og han opgav efter 47 træk. Henrik fik 4½ point i A-rækkens 7 kampe. Efter rating skulle det være 3,98 point. Godt klaret.

Resultatet blev at vi vandt med 5 – 3 over Vejlby-Risskovs 2. hold. Efter rating skulle det være 4 – 4.

Vi blev nummer 5 i A-rækken med 24½ point i alt. Efter rating skulle det være 23 point. Altså en rigtig god sæson.

Til slut vil jeg takke alle mine kolleger i 3. holdet for en god indsats.

/Knud Mogens

 


Side 7 af 130